بهار نوشت:

منابع سازمان تامین اجتماعی نسبت به مصارفش در چند سال اخیر کاهش داشته و این موضوع هم از کسی پنهان نیست. ولی به گفته عضو سابق هیات‌مدیره سازمان تامین اجتماعی، این کاهش به اندازه سه‌هزار‌میلیارد تومان است.
سال 84، زمان تحویل سازمان تامین اجتماعی از دولت اصلاحات به دولت احمدی‌نژاد، نسبت منابع به مصارف، در نقطه سر‌به‌سر قرار داشت. در سال 83 منابع این سازمان سه‌هزار و 205‌میلیارد تومان و مصارف آن حدود سه‌هزار‌میلیارد تومان بود. ولی در سال 91، با این‌که به‌طور کلی، منابع سازمان افزایش داشته اما پا‌به‌پای آن مصارف هم بیشتر شد؛ بیشترشدنی به اندازه‌ سه‌هزار‌میلیارد تومان. به عبارتی سال 91 منابع سازمان، 20‌هزار‌میلیارد تومان بوده و مصارف 23‌هزار‌میلیارد تومان.
سیدتقی نوربخش، عضو هیات‌مدیره سازمان تامین اجتماعی در دولت اصلاحات، می‌گوید: «بحث منابع و مصارف در سازمان‌های بیمه‌ای، تعهداتی است که سازمان در قبال بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران دارد.»
منابع سازمان شامل بیمه اجباری و بیمه‌هایی است که پیمان‌کاری و تکلیفی از طرف قوانینی که مجلس و دولت گذاشته‌اند به صورت درآمد برای سازمان در‌می‌آید. این منابع به‌گونه‌ای هستند که باید حداقل با هزینه‌های جاری سازمان مطابقت داشته باشد. هزینه‌های جاری هم هزینه‌هایی مانند پرداخت به مستمری‌بگیران است که اکنون تعدادشان به یک‌میلیون و 800‌هزار نفر رسیده است.
به این ترتیب، این هزینه‌ها و درآمدها در کنار هم، منابع و مصارف سازمان را می‌سازند. ولی برای مثال با 205‌میلیارد تومانی که از بیشتر بودن منابع نسبت به مصارف در دولت اصلاحات باقی می‌ماند، سرمایه‌گذاری در دیگر بخش‌ها انجام می‌شد؛ ولی در حال حاضر وضعیت سازمان طوری شده است که به قول نوربخش، منابع، کفاف هزینه‌های جاری سازمان را هم نمی‌دهد، چه برسد به اقدامات سرمایه‌گذاری و ارزش افزوده. او می‌گوید: «الان سود خالص سرمایه‌گذاری‌های سازمان از سپرده‌های بانکی هم کمتر است. حتی سرمایه‌گذاری‌هایی هم که انجام می‌شود با ریسک بالاست. در حالی که اگر منابع سازمان در بانک باشد بهتر است زیرا سود بانکی حداقل حاشیه ریسک ندارد.»
عضو سابق هیات‌مدیره سازمان همچنین ادامه می‌دهد: «با این‌که سازمان این میزان کسری منابع به مصارف دارد ولی این کسری‌ها از محل سود سرمایه‌گذاری‌ها، به سازمان بازمی‌گردد ولی در اصل انتظار این است سودی که از سرمایه‌گذاری به دست می‌آید در همان محل سرمایه‌گذاری‌ها هزینه شود، نه این‌که صرف هزینه‌های جاری سازمان مانند حقوق مستمری‌بگیران شود. در اصل سرمایه‌گذاری‌ها باید برای سازمان ارزش‌افزوده ایجاد کند نه این‌که جایگزین کسری منابع برای مصارف باشد.»
به هرحال، تامین اجتماعی در این هشت سال، هفت رییس عوض کرده است. به این ترتیب، بی‌تدبیری کاملا در آن مشخص است. مجموعه این بی‌تدبیری‌ها، افزایش سن سالمندی، بازنشستگی‌های زودتر از موعد که هزینه‌های بلندمدت سازمان را افزایش داده است، عمل‌نکردن دولت به وظایفش در قبال تامین اجتماعی، بدهی‌های دولت به سازمان که در پایان دولت خاتمی، شش‌هزار‌میلیارد تومان بوده و بعد در دولت احمدی‌نژاد به 50‌هزار‌میلیارد تومان رسیده باعث شد تا فرصت‌های لازم سرمایه‌گذاری از سازمان گرفته شود و پایداری صندوق‌ها به خطر بیفتد؛ البته در خوشبینانه‌ترین حالت، حدود 10‌درصد از هزینه‌ها باید توسط شرکت شستا تامین شود که در چند سال اخیر، همین میزان هم عملی نشده است، شاید به همین دلایل است که به گفته کارشناسان، شستا در حال ورشکستگی است. البته عده دیگری از کارشناسان هم معتقدند پرداخت‌نشدن بدهی‌های تامین اجتماعی از سوی دولت و پیشی‌گرفتن مصارف سازمان از درآمدها، تامین اجتماعی را به ورشکستگی کشانده است.
ولی عضو هیات‌مدیره سازمان تامین اجتماعی در دولت اصلاحات می‌گوید: «متاسفانه این وضعیت، پدیده‌ای مثبت برای یک سازمان بیمه‌ای تلقی نمی‌شود و نشان می‌دهد که مدیریت سازمان نتوانسته منابع را احصا یا این‌که مصارف را کنترل کند. این موارد همگی منهای تعهدات درازمدتی است که در قبال مستمری‌بگیران دارد.»
سازمان تامین اجتماعی به عنوان سازمان بیمه‌ای، یک‌سری تعهداتی دارد که در کوتاه‌مدت و بلندمدت باید تامین شود. این سازمان 12‌میلیون بیمه‌شده اصلی و در مجموع 35‌میلیون بیمه‌شده اصلی و تبعی را تحت پوشش دارد که باید به آن‌ها خدمات ارائه بدهد.
عبدالله عیسی‌زاده، عضو کمیسیون اجتماعی و عضو کمیته تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی می‌گوید: «تمام این موارد در تحقیق و تفحصی که در دوره مجلس هشتم از سازمان تامین اجتماعی انجام دادیم، پیگیری شد. در آن دوره، در نتیجه تحقیق و تفحص تخلفاتی را در سازمان دیدیم. دیدیم در شرکت شستا، بزرگ‌ترین شرکت سرمایه‌گذار چه اتفاقاتی می‌افتد ولی نمی‌دانم چرا هیات‌رییسه آن کمیته تحقیق و تفحص نتایج را برای رییس مجلس نفرستاد.»

47301

 

کد خبر 305236

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام JP ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    45 0
    چه جالب! دقیقا همون 3000 میلیارد تومانی که گم شده و هنوزم پیدا نشده!
    • ایرانی IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
      2 23
      سلام؛ چرا جو گیر شدید؟!! تامین اجتماعی تخلف مالی داشته ولی بیشتر ضعف مدیریتی است که کار را به اینجا رسانده است. تازه مگه آقای مرتضوی چند وقته اومده که بخوایم همه چیز را سر او بشکنیم. اصلا مشکل کشور ما اینه که تا یه گندی زده میشه یه قربونی میدیم و روز از نو و روزی از نو! موضوع باید ریشه‌یابی بشه و اساسی حل بشه... کاش فقط همینجا بود!!!!!!
  • بی نام IR ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    29 0
    چی چی رو کم داره پس این هلدینگ پتروشیمی(تاپیکو) رو چه جوری درست کرده.
  • بی نام A1 ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    22 0
    مثه اینکه دیگه زیر 3000 میلیارد نمی صرفه!!!!!!!!!!
  • دشتستانی IR ۰۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    11 0
    سلام بیش از چهل هزار نفر ازکارکنان دولت ازسال 87 بازنشسته پیش از موعد شدند وازبابت حقوق وحق بیمه این افرادبیش از دوهزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بطور یکجا پرداخت شدودرزمان سنوات افاقی بازنشستگی یک ریال از منابع سازمان به ما پرداخت نشده و وبیش از 5سال است که ما با سازمان مشکل در پرداخت حقوق قانونی مان را داریم آیا این از عدم مدیریت روسای آن نبوده است پس سخن ایشان که میفرماید بازنشستگی پیش ازموعد کارکنان باعث یکی از مشکلات مالی سازمان میباشد بنظر من صحیح نیست
  • محسن IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    31 0
    یقه مرتضوی را بگیرید نره پیش خاوری
  • بی نام A1 ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    14 0
    پس پالایشگاه نفت لاوان که مال تامین اجتماعیه و امثالهم سودی ندارن؟
    • بی نام IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
      0 9
      وقتی تامین اجتماعی دست هر کسی که حق اش نیست یک دفترچه داده خب اینا هزینه بره و حق کارگر را باید بگیره و بده به دهک بالای جامعه. فعلا در تامین اجتماعی یارانه به سود طبقات مرفه پرداخت می شه. ده تا از این پالایشگاه ها هم کفاف مخارجش رو نمی ده.
  • بی نام A1 ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    12 0
    چقدر؟ 3000 میلیارد تومان؟ این عدد به نظرم خیلی آشنا میاد!!!!!!!!!!!!!!
  • بی نام IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    6 0
    جالبه سازمانی که به قشر کم درامدو آسیپ پذیر جامعه خدمات میده. منابع کم داره . آیا این بهونه ای برای حذف 25% اضافه حقوق در برابرتورم بیش از35%؟ (بازم پول داره ها پول دارتر میشن و فقیرها فقیرتر)
  • بی نام A1 ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    4 0
    خاوری را صدا بزنید...
  • بي نام IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    7 0
    پس سود اين همه كارخانه هاي سيمان تامين اجتماعي كجا ميرود
  • محمد IR ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    1 0
    خدایا یکی بیاد مانند مولایمان علی (ع) این بیت المالهای که برده اند را از کابین زنها ی انها بیرون بیاره تا مردم برای مسئول شدند از هر چیز انسانی نگذرند همه می گویند تکلیف الهی است وظیفه است ولی نتیجه چیز دیگری میشود خدایا عاقبت این ملت را ختم به خیر کن
  • بی نام EU ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    0 10
    از همه دوستان تقاضا داریم برای اینکه سازمان تامین اجتماعی از این مشکل رهایی یابد هر کسی به اندازه ای که می تواند کمک کند تا پول کسری این سازمان جبران شود حتی یک دویست تومنی هم میتواند کمکی باشد به سر پا ماندن این سازمان به هر حال میدانیم که وظیفه این سازمان کمک به شهروندان است اما دیگه مشکلیه که پیش اومده (صندوق ذخیره ارزی هم یه زمانی علی رغم فروش نفت 130 دلاری منفی و بدهکار شد به هر حال پیش میاد) با تشکر
  • جویای کار IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
    2 0
    بله باید هم کم بیاره چون از طرفی ضعف مدیریتی شدید داره از طرفی دیگر پرسنل از جمله بازرسین به درستی کار خود را انجام نمیدهند مثلاً چرا افرادی که بازنشسته میشوند دوباره در کار قبلی به کار خود ادامه میدهند به خصویص بازنشستگان با قانون سختی کار که هم باعث قطع پرداخت حق بیمه او میشود هم جای یک نفر جویای کار را میگیرد ودر این مورد تامین اجتماعی رسیدگی لازم را نمیکند هم پرداخت حقوق به تامین اجتماعی تحمبل میشود هم حق بیمه او قطع میشود اینها همه باعث کسری در منابع مالی میشود.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین