تسنیم نوشت:

گروه های مسلح سوری ۲۰۰ نفر از جنگجویان کُرد را در شمال سوریه به گروگان گرفتند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از شبکه المنار، گروه‌های مسلح سوری حدود 200 نفر از جنگجویان کُرد را در شمال سوریه به گروگان گرفتند.
درگیری میان مخالفان مسلح کُرد و اعضای گروهک های تروریستی "دولت عراق و الشام" و "النصره" و دیگر گروه های تروریستی در سوریه از دو هفته گذشته به دنبال آن آغاز شد که شبه‌نظامیان کُرد در شمال سوریه "ابومصعب"، سرکرده گروه وابسته به القاعده موسوم به "دولت عراق و شام" را دستگیر کرده بودند.
این درگیری ها که تاکنون چندین کشته بر جای گذاشته است در شمال شرق سوریه و در مناطق فقیر نشین استان حسکه و قامشیلی صورت می گیرد.
جنگجویان کُرد دو هفته گذشته "ابومصعب"، فرمانده گروه دولت اسلامی عراق و شام را در شهر تل أبیض استان رقه آزاد کرده بودند و از همین روی درگیری میان افراد مسلح کُرد و شبه‌نظامیان "دولت عراق و شام" و سایر گروه‌های سلفی چند روزی متوقف شد.
فعالان مخالف گزارش دادند که جنگجویان کُرد در درگیری های اخیر خود با گروه های مسلح سوری ضمن سیطره بر مواضع گروهک های تروریستی سوری "النصره" و "دولت عراق و الشام" وابسته به القاعده، مهمات و سلاح های سبک و همچنین خودروی مجهز به دوشکا را به غنیمت گرفتند.
این در حالی است که افراد مسلح کُرد پیش از این نیز بر شهر "راس العین" در مرز سوریه و ترکیه که جزو استان الحسکه مربوط می شود، سیطره پیدا کرده بودند.
این تحولات تنها چند روز پس از آن روی می دهد که جنگجویان کُرد موفق شدند پس از چند روز درگیری کنترل شهر استراتژیک و مرزی راس العین در استان حسکه را در اختیار بگیرند و گروه‌های سلفی را از این شهر بیرون کنند.
تسلط شبه ‌نظامیان کُرد بر این مناطق باعث افزایش نگرانی ترکیه از ظهور یک منطقه خودمختار کردستان در سوریه و تبدیل این منطقه به پایگاهی برای قدرت گیری حزب کارگران کردستان(پ‌ک‌ک) که برای خودمختاری درجنوب ترکیه می‌جنگند، شده است.
در همین خصوص احمد داووداغلو وزیر خارجه ترکیه روز جمعه به خبرنگاران گفت: آنکارا بی‌درنگ و از طریق موثرترین شیوه به هرگونه خطری که از داخل سوریه ترکیه را تهدید کند، واکنش نشان خواهد داد.
اما صالح مسلیم، رئیس حزب متحد دموکراتیک که قدرتمندترین گروه شبه‌نظامی کرد در شمال سوریه است و کنترل کامل بخش‌های از این مناطق را به دست دارد، اعلام کرد که تا پایان جنگ داخلی به دنبال ایجاد یک شورای مستقل برای مدیریت مناطق کرد‌نشین است.
وی در ادامه اظهار داشت که این طرح در حال بررسی بین گروه‌های کُرد است و به معنای یک اقدام جدایی ‌طلبانه نیست بلکه فقط برای سازماندهی و مدیریت امور مردم و سرزمین‌ مان است.
کردها بزرگترین اقلیت قومی در سوریه را تشکیل می‌دهند و شامل بیش از 10 درصد از جمعیت 23 میلیونی این کشور می‌شوند. از زمان آغاز بحران سوریه کردها به دو گروه طرفدار دولت سوریه و مخالف آن تقسیم شده‌‌اند.
این اقلیت قومی عمدتا در مناطق فقیر‌نشین شمالی حسکه و قامیشلی در نزدیکی مرز ترکیه و عراق پراکنده هستند.

5252

کد خبر 306200

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ئاسو A1 ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
    17 12
    زنده باد آریایی، زنده باد ایران، زنده باد کرد و کردستان
    • بی نام IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
      0 2
      اینا چی بود به هم بافتی؟
  • محمدرضا A1 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
    9 4
    اینا مخ ندارن! تنها زبونی که حالیشونه زبون زوره !
  • نینوا IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
    19 14
    امیدوارم هر چه زودتر آتش سوریه دامن ترکیه عثمانی رو هم بگیره .
    • بی نام IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
      0 2
      یعنی دارید برای مردم بیگناه دعا میکنید که بمیرند!!؟ این چه منطقی هست که دارید حتی القاعده هم اینجوری فکر نمیکنه و تا زمانی که حکم جهاد نیاد کاری نمیکنه!
  • بی نام IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
    25 6
    بنظر اغلب گروگان گرفته شده ها غیر نظامی هستند ان شاء الله سوریه زودتر از دست این تروریستهای القائده و النصره دست پرورده ترکیه رهایی یابد.
  • جواد A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
    24 7
    اگر ایرانی ها سیاست داشتند با تمام قوا از کرد های سوریه حمایت میکردند تا گرایشهایی در آنها به سمت ایران بوجود بیاد و در آینده از ثمرات این دوستی هر دو طرف سود ییرند. از جمله گرایش همه ی کرد ها به سمت ایران ، فشار به ترکیه ، ایجاد حس اعتماد بیشتر در میان کردهای ایرانی. این کار به عنوان ریشه ای محکم برای روابط آینده میتواند مفید باشد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین