۰ نفر
۱۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰

ایسنا نوشت:

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به خشکیدگی 80 درصد از مساحت دریاچه هامون اظهار کرد: با نابودی این دریاچه حیات مردم منطقه به خطر می‌افتد.
احمدعلی کیخا افزود: شاخص پایداری حیات منطقه سیستان و بلوچستان تالاب هامون است؛ علاوه بر آن این دریاچه نقش بسیار مهمی در خنک کردن آب و هوای منطقه در زمان وزش بادهای 120 روزه دارد که با خشک شدن آن حجم زیادی از رسوبات به همراه باد به حرکت درآمده و فعالیت روزانه مردم را مختل خواهد کرد.
وی ادامه داد: در پی خشکسالی‌های طولانی در منطقه سیستان و بلوچستان، از سال 87 تا کنون این دریاچه به درستی آبگیری نشده است.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در سه چهار سال گذشته اقدامات مناسبی در خصوص لایروبی انهار و توزیع مناسب آب انجام شد که منجر به آبگیری بخش‌هایی از هامون شد اما امسال به دلیل کاهش آورد رودخانه هیرمند حق‌آبه این دریاچه تامین نشد.
کیخا اظهار کرد: برای نجات هامون دو دسته از اقدامات را می‌توان انجام داد که دسته اول در سطح بین‌المللی میان ایران و افغانستان صورت می‌گیرد زیرا هامون یکی از زیستگاه‌های اکولوژیکی منحصر به فرد در ایران و منطقه است که باید در دو طرف مرز اقدامات احیایی برای آن انجام گرفته و دولت افغانستان باید حق‌آبه زیست‌محیطی آن را از رود هیرمند و دیگر رودهایی که به هامون می‌ریزد تامین کند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: علاوه بر اقدامات بین‌المللی باید در خود کشور نیز کارهایی برای نجات این تالاب انجام شود به عنوان مثال وزارت نیرو باید انهاری را که به دلیل فرسایش بادی پر از رسوب شده‌اند لایروبی کند.
به گفته وی در سالیان گذشته نیز این کار در نظام سنتی توسط مردم منطقه انجام می‌شده که با دولتی شدن امور نادیده گرفته شده است.
کیخا همچنین گفت: در طول 20 سال گذشته لایروبی این رودخانه‌ها با تاخیر انجام شده و اکنون وزارت نیرو باید این کار را با سرعت بیشتری انجام دهد.
این مقام مسئول با اشاره به راندمان 30 درصدی آبیاری در حوضه دریاچه ارومیه اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید در بهینه کردن مصرف آب در بخش کشاورزی تلاش کند چرا که این راندمان به هیچ وجه قابل قبول نبوده و مقدار زیادی از آب مورد نیاز دریاچه هدر می‌رود.
به گفته وی در چند سال گذشته دولت طرحی را برای انتقال آب به مزارع سیستان و بلوچستان از طریق لوله در دست داشته است که این طرح باید برای افزایش راندمان آبیاری در سطح وسیعی اجرا شود؛ علاوه بر آن طرح دیگری برای انتقال آب با استفاده از خط لوله برای عشایر اطراف هامون در دست است که نیازمند همکاری وزارت جهاد کشاورزی است.
کیخا تاکید کرد: کشاورزی منطقه سیستان و بلوچستان باید به سمت استفاده از روش‌های نوین و گلخانه‌ای پیش برود تا آب کمتری در این بخش مصرف شده و باقی آن به تالاب‌ هامون داده شود.
47234

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 306346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
    25 0
    وقتی دریاچه ها و رودخونه هایی که حوضه ی آبریزشون تو کشور خودمونه خشک میکنیم حالا باید بیایم منظر باشیم افغانستان حق آبه ی هیرمند رو تامین کنه!!!!!!!
  • احسان US ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
    25 1
    سلام خواهش میکنم سانسور نکن خبر انلاین وگرنه دیگه مطالبت رو نمی خونم یعنی من عاشق این دلسوزی مسولینی هستم که داران شبانه روز به ملت خدمت میکنند!!دریاچه زیبای ارومیه رفت،دریاچه خزر دیگه جای شنا کردن نیست،بیشتر خزر رو دادیم رفت، کویر رو داریم از دست میدیم،دریاچه هامون هم که خنده داره میره،مردم دارند از گرسنگی میرند،ایران در حال فرسایش و از دست رفتنه، چــــــــــــــــــــرا کــــــــــــــــــــــسی به فکر نیست!!!! ای مسولین چرا به فکر ایران نیستین!!! دیگه واسه ایرانی تره هم خرد نمیکنند،چرا هیچ چیز سر جای خودش نیست!!!ا
  • بی نام GB ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
    21 1
    دریاچه یا مانده که خشک نکرده باشند؟ رودخانه ای مانده که در آن پساب صنعتی، فاضلاب ... غسالخانه نریخته باشند؟ اعمال سیاست سرزمین سوخته...
  • بی نام A1 ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
    6 11
    بيايد دعاي بارون بخونيم!
    • بی نام A1 ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
      4 1
      تقصیر احمدینژاده بارون نمیاد. مگه نه خبرانلاین؟
  • سیستانی IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
    13 0
    بسم الله او نوم خدا با عرض قبولی طاعات و عبادات شما خوانندگان خبر انلاین سیستان بدون هامون یعنی مرگ یعنی نابودی یعنی دزد شدن جوانان سیستانی یعنی باد 100کیلومتر در ساعت یعنی تشنگی یعنی نابود ی یه قطعه یک خطه یک سرزمین از ایران نصف یسیستایها مهاجرت کردنند به اقصا نقاط ایران مثل زاهدان بلوچستان شمال ایرام سرخس کرمان اصفهان و...یهنی نابودی داروالولایه سیستان یعنی نابودی تکه ای از قلب سیستان ای مردم کمک کنید ای مسئولین در خواب زمستان فرو رفته به پا خیزید ای مردم دعا کنید یاییایایایایایایایایایایایایایایایایایایایایایایایایایایایا خخخخخخخخخخخخخخخخخدا به فریاد سیستان برس
  • باربارا IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
    5 0
    استان فارس سه دریاچه بزرگ و بسیار زیبا داشته که تو همین 7-8 سال خشکش کردن!!!! نتیجه ش هم تغییر آب و هوای استان و هزار و یک مشکل دیگه! کی به کیه؟!!!
  • بی نام A1 ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۴
    3 0
    دیگه امیدی به آب رودخانه های هیرمند وهریر رود نیست.امید ما به خداست.