وداع با نویسنده و کارگردانی که با زندگی قهر کرد

مراسم هفتمین روز درگذشت محمود استاد محمد، شامگاه پنج شنبه 10 مرداد با حضور چهره های فرهنگی، هنری و ادبی در تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در این مراسم یادبود، علاوه بر مانا استاد محمد (دختر آن زنده یاد)، جمعی از همکاران و دوستداران او نیز سخنرانی کردند. همچنین برخی از بازیگران تئاتر در رثای محمود استاد محمد، بخشی‌هایی از نمایشنامه های او را خواندند و اجرا کردند.


در آغاز این برنامه، مانا استادمحمد روی صحنه تالار اصلی تئاتر شهر در کنار عکس‌های پدرش که زیر نور شمع‌ها جلوه ای خاص یافته بودند، قرار گرفت و در سخنانی گفت: « محمود استادمحمد تنها پدر من نبود؛ گاهی او پدر من بود و گاهی اوقات من مادر او بودم و گاهی او محمود استادمحمد بود و حالا رفته و تهی شدم از وجود محمود استادمحمد.»


او همچنین ضمن تشکر از همه آن‌ها که کمک کردند تا غرور پدرش تا آخرین لحظه حفظ شود، یادداشتی از زنده یاد محمود استاد محمد را برای حاضران خواند.

محمود استاد محمد

صحنه تئاتر شهر در شب هفت محمود استاد محمد 

 

در ادامه این برنامه، افشین هاشمی، بازیگر تئاتر، یک قطعه کوتاه نمایشی نوشته محمد رحمانیان را به یاد محمود استاد محمد اجرا کرد که در آن به وضعیت سخت و تلخ فعالیت‌های هنری در کشور انتقاد شده بود.


بعد از آن نوبت سهیل محمودی شد تا یکی از سروده‌هایش را در این مراسم بخواند. «عاقبت یک لحظه هم با دل مدارا می‌کنم/ لحظه‌ها را با حضور عشق زیبا می‌کنم»، آغازین بیت غزلی بود که این شاعر به یاد محمود استاد محمد خواند.


دومین بازیگری که شامگاه پنج شنبه روی صحنه تئاتر شهر آمد، رضا بابک بود که قطعه‌ای از نمایشنامه «آخر بازی» محمود استادمحمد را اجرا کرد. او همچنین به یاد این هنرمند یادداشتی را خواند که در بخشی از آن آمده بود: «محمود استاد محمد آنچه را که هنرمندامنه از اندیشه و رویای‌اش می‌جوشید، نثار مردم می‌کرد؛ نثار فرودستان، آدم‌های زخم خورده و مردمان غرق در بی‌عدالتی. وجود پر شور و شریف او در خدمت آنان بود و چه متعهدانه خلقشان می‌کرد و برای‌شان می‌نوشت.»

 

محمود استاد محمد

این مراسم با حضور چهره های هنری و دوستداران محمود استاد محمد برگزار شد 

 

حافظ موسوی هم دومین شاعری بود که در این مراسم یادبود پشت تریبون قرار گرفت. او که دوستی دیرینه ای با محمود استاد محمد داشته است، در سخنان خود تاکید کرد: «وجود محمود با شعر و کلمه عجین بود و در میان شاعران معاصر علاقه خاصی به نصرت رحمانی داشت.»


در ادامه این برنامه، پیام صوتی عباس جوانمرد، هنرمند پیشکسوت تئاتر و سرپرست گروه تئاتر «هنر ملی» که این روزها در کانادا زندگی می‌کند، پخش شد.


در ابتدای این پیام آمده بود: «با رفتن محمود همه ما دل‌آزرده و اندوهگین شدیم. اما اصلا نمی‌شد کاری کرد در برابر آن ارغوان که صورتش پیدا نیست اما گاه رخ می‌نماید....»


فرزین صابونی، سومین بازیگر تئاتر بود که در این مراسم روی صحنه آمد و بخشی از نمایشنامه «کافه مک‌ادم» نوشته محمود استاد محمد را اجرا کرد.

 

محمود استاد محمد

در این مراسم، چند قطعه نمایشی توسط بازیگران تئاتر اجرا شد

 

بعد از پخش تصاویری از محمود استادمحمد که او را در میان باغچه خانه‌اش و در کنار کبوترهایش نشان می‌داد، علی‌اصغر دشتی، کارگردان تئاتر و یکی از دوستان نزدیک محمود استادمحمد ، یادداشتی پر احساس را خواند. او بر اساس 15 سال نزدیکی و دوستی خود با محمود استاد محمد، با لحنی صمیمی از قهر و آشتی‌های این نویسنده و کارگردان فقید با زندگی گفت. در بخشی از این متن آمده بود: «... نمی‌گویم تو مرده ای. می‌گویم تو قهر کرده ای. اما می‌گویم قهر و آشتی متضادهای همراهند. چرا این بار قهر بی‌آشتی؟» (اینجا)


بعد از این خواندن متن احساس برانگیز اصغر دشتی، پانته‌آ بهرام و اصغر همت روی صحنه آمدند و قطعه‌ای از نمایشنامه «تهرن» اثر محمود استادمحمد را اجرا کردند.


اجرای قطعه‌ای خراباتی با صدای یکی از دوستان محمود استاد محمد، پایان بخش مراسم یادبود این نویسنده و کارگردان تئاتر بود.


از جمله هنرمندان و مسوولانی که شامگاه پنج شنبه در مراسم یادبود محمود استاد محمد حضور داشتند، می‌توان به اکبر زنجانپور، آهو خردمند، حمیدرضا نعیمی، شهرام کرمی، خسرو حکیم رابط، خسرو شهراز، بهزاد فراهانی، حمید پورآذری، علی عابدی، عزت‌اله مهرآوران، ابوالفضل پورعرب، قطب‌الدین صادقی، پرویز پورحسینی، خسرو احمدی،سیروس همتی، اسماعیل عالی‌زاد، سید عباس سجادی، حسین مسافرآستانه، محمد شیری، محمود بصیری، احمد مسجدجامعی، حمید شاه‌آبادی، قادر آشنا، اتابک نادری و ... اشاره کرد.

عکس‌ها: مهر و ایسنا

57245

 

کد خبر 306396

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =