نطق دیپلماتیک و پاسخ های ظریف به پرسشها: سیاست خارجی باید ملی، فراجناحی و تحت نظر رهبری باشد

وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه گفت: سیاست خارجی عرصه منافع امنیت ملی کشور است و نباید دستخوش سلیقه های جناحی شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد جواد ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه در زمان مقرر برای دفاع از خود و تبیین نظراتش گفت: خواهران و برادران ایران اسلامی قدرتمند است، قدرت ایران را باور کنید! مشارکت مردم در انتخابات و پذیرش رویکرد ریاست جمهوری پیام روشنی برای جهان دارد. این پیام حاکی از پیام مردم ایران برای تعامل باجهان بدون ذره ای کوتاه آمدن از منافع و مصالح کشور است. منافع ملی و مصالح آرمانی کشور را از دیدگاه نظری در یک راستا می دانم.

ظریف تاکید کرد: در سالهای گذشته سلطه گران تحریم های بی منطقی را تحمیل کردند اما علاوه بر این تحریم ها مردم در انتخابات از انقلاب صیانت نکردند. رعایت حقوق آنها می تواند الگویی از حکمرانی خوب و موفق در کشورهای اسلامی را ارائه دهد. سخن حکیمانه مقام معظم رهبری که رای مردم حق الناس است بعد جدیدی را بر مردمسالاری افزود و مسئولیت در مقابل خالق را علاوه بر مسئولیت پذیری در مقابل مردم را اضافه کرد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه همچنین گفت: ما باید این قدرت بی‌نظیر را باور کنیم؛ نه در شعار، در عمل باور کنیم و با این خودباوری در صحنه روابط بین المللی حضور فعال سازنده و تاثیرگذار داشته باشیم. ایران در منطقه ای که در بی ثباتی به سر می برد لنگرگاه ثبات آن هم بر پایه قدرت داخلی و خودجوش است. نیروی انسانی متخصص، وسعت سرزمینی، منابع سرشار انرژی، ذخایر معدنی و راهای مواصلاتی، چشم انداز توسعه ایران را بیش از پیش درخشان می کند. دولت تدبیرو امید تعامل با نهادهای بین المللی از موضع استغنا به کار خواهد بست. رویکرد اعتدال در سیاست خارجی مبتنی بر واقع بینی و خودباوری است. در تعامل سازنده با جهان آرمان ها و منافع و ظرفیت ملی جمهوری اسلامی تفکیک ناپذیر است و اهداف اصلی ما به شمار می رود و مذاکره و رقابت همراه با تدبیر و ایجاد اعتماد متقابل ابزار این کار است. اعتماد دوسویه است. اعتماد یک سویه نمی تواند باشد. جهان باید اعتماد ملت ما را جلب کند. اعتدال خاصل خودباوری و اعتماد به نفس است و تندروی نشان از ضعف است.

ظریف تصریح کرد: سیاست دولت اعتدال به دور از حاشیه پردازی حقوق ملت را پیگیری خواهد کرد و کوتاه نخواهد آمد. با کاهش تنش ها و تهدید ها دایره دوستی ها را در جهان گسترش می دهد. نمایندگان محترم من طالب این مسئولیت نبوده ام. تلاش فراوانی کردم که آقای روحانی را متقاعد کنم که این وظیفه را بر عهده من نگذارند. در صورت رای اعتماد شما مسئولیت خطیری بر عهده بنده گذاشته خواهد شد که تنها با توسل به خدا و پیامبرو ائمه می توان از پس آن برآمد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه ادامه داد: من به عنوان کارشناسی که تمام عمر خود را صرف آموختن، مطالعه، تحقیق، تدریس و اجرای سیاست خارجی و روابط بین‌الملل کرده‌ام سنگینی این مسئولیت بزرگ را با تمام وجود در برابر ملت احساس می‌کنم.

ظریف خاطرنشان کرد: می‌دانم که دستیابی به جایگاه در خور ایران حتما با مخالفت و چالش جدی مواجه خواهد بود، ولی علی‌رغم تمام دشواری‌ها لحظه‌‌ای تردید نکرده‌ام که یاری خدا برای ملت ایران نزدیک است.

ظریف با اشاره به اینکه شرایط جهانی کنونی بسیار پیچیده است و جمهوری اسلامی ایران در منطقه‌ای حساس و پرخطر رسالتی مهم بر عهده دارد، افزود: سیاست استقلال طلبانه و رویکرد عزتمدارانه ایران نقش بسیار برجسته‌ای در جهان به ایران داده است. برای ایفای چنین نقشی سیاست خارجی باید ملی، فراجناحی و براساس قانون اساسی تحت نظارت مستقیم مقام معظم رهبری باشد.
وزیر پیشنهادی امور خارجه با تاکید بر اینکه همواره در هر مسئولیتی که تاکنون در عرصه سیاست خارجی و روابط بین‌المللی داشته‌ام این اصل اساسی را نصب العین قرارداده‌ام، گفت: افتخار دارم که در اجرای تدابیر تاریخی و داهیانه حضرت ایشان در جنگ تحمیلی، بحران عراق و ‌افغانستان،‌ پرونده هسته‌ای و دیگر موضوعات مهم سیاست خارجی به لطف خدا کوتاهی نکرده‌ام و همواره مورد مرحمت بزگوارانه ایشان بوده‌ام.
وی که می گفت سیاست خارجی عرصه منافع امنیت ملی کشور است و نباید دستخوش سلیقه های جناحی شود، تاکید کرد: من باند گرا نیستم و هر کس منافع ملی جمهوری اسلامی را پیش ببرد دستش را می بوسم و دعوت به کار می کنم. ضمن اینکه در تمام دوران کاری خود یک نفر را از وزارت خارجه وارد نکرده ام و با کارشناسان وزارت خانه کاره کرده ام.
سفیر ایران در سازمان ملل در دوران اصلاحات خاطر نشان کرد:سیاست خارجی حیطه دوراندیشی، صبوری و قاطعیت است و باید از هیجان‌های روزمره و ادعاهای هزینه‌ساز به دور باشد. در حوزه سیاست خارجی باید عرصه اجرا و تحلیل را از یکدیگر جدا کرد.
وزیر پیشنهادی امور خارجه با بیان اینکه :‌در قلمرو تحلیل من خود و همکارانم را موظف می‌دانم همچون دیده‌بانی صادق زمینه‌های فرصت ساز یا تهدید آفرین و اوضاع عینی منطقه‌ای و جهانی را به طور شفاف و کامل به مسئولان و در رأس آنها مقام معظم رهبری منتقل کنم، خاطر نشان کرد: ما در این مسئولیت با مدد از حضرت حق از تمام توان حرفه‌ای و قدرت تحلیلی خود بهره خواهیم برد و آن را در کمال راستگویی و خیرخواهی عرضه خواهیم کرد و از جوسازی و ارعاب، انکار و اهمال واهمه‌ای نخواهیم داشت.
ظریف افزود: دستگاه دیپلماسی خود را موظف به اجرای تصمیماتی می‌داند که پس از طی مراحل تصمیم سازی توسط مراجع عالیه نظام ابلاغ می‌شود و در این عرصه ما تمام توان کارشناسی خود را بسیج خواهیم کرد که این تصمیمات را چه موافق نظراتمان باشد و چه مخالف تحلیلمان باشد، به بهترین نحو و برای رسیدن به بهترین نتیجه دنبال کنیم.چرا که دولت باید فقط یک سیاست خارجی داشته باشد.ظریف با بیان اینکه هیچ دولتی نمی‌تواند با بیش از یک سیاست خارجی کار خود را در این دنیای پرآشوب به پیش ببرد، گفت: برای همین است که قانون اساسی سیاست خارجی را حیطه و موضوع مقام رهبری قرار داده تا از دعواهای جناحی و درگیری‌های داخلی به دور باشد.
وزیر پیشنهادی امور خارجه اضافه کرد: سیاست خارجی ایران مانند هر دولت دیگری که خواستار حضور فعال و تأثیرگذار در صحنه متحول جهانی است براساس یک رشته اهداف کلان که عموما در تمامی شرایط ثابت و غیرقابل خدشه‌اند و یک رشته اهداف اجرایی و عملیاتی که در پرتو شرایط و تحولات منطقه‌ای و جهانی و ضرورت‌ها و نیازها و مصالح امنیت ملی تعیین می‌شوند، شکل می‌گیرد.
ظریف ادامه داد: اهداف کلان سیاست خارجی در قانون اساسی، رهنمودهای امام راحل که نصب العین همه ماست و مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی جمهوری اسلامی و به منظور پیشبرد آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمان‌های انقلاب عظیم اسلامی مشخص شده‌اند. براساس این اهداف کلان باید به تبیین هوشمندانه اهداف عملیاتی سیاست خارجی، شناخت دقیق شرایط جهانی، ترسیم جایگاه ایران در شرایط متحول فعلی و شناسایی واقع بینانه فرصت‌ها و چالش‌ها پرداخت.

ظریف ادامه داد: دوران فعلی در روابط بین‌الملل دوران انتقالی و گذار است که از حساس‌ترین، مخاطره‌آمیزترین و سرنوشت سازترین مقاطع تاریخ نظام بین الملل به حساب می‌آید. دوران‌های گذار در گذشته غالبا با جنگ همراه بوده‌اند ولی دوران انتقالی کنونی علی‌رغم رقابت‌های سنگین و سهمناک بدون استفاده از اهرم نظامی رقابت‌ها شکل می‌گیرد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه که می گفت یکی از پیچیده‌ترین دلایل این تحول، تحول در مفهوم قدرت است، ادامه داد: گذر از تمرکز بر قدرت نظامی به سایر ابعاد نوظهور قدرت، اصالت یافتن مشخصه‌های فرهنگی، معنایی، هنجاری، گفتمانی و نامتقارن و اشاعه معانی غیرنظامی مثل قدرت اقتصادی، علمی و فناوری، بازیگری و قدرت اجماع سازی از نمادهای مهم این تحول بوده است و به همین دلیل فضا برای کنشگرانی چون ایران به طرز بی سابقه‌ای باز شده است.

ظریف با بیان اینکه نظریه‌های پایان تاریخ و برخورد تمدن‌ها در کنار تلاش‌های سیاسی برای تشدید اسلام هراسی و ایران ستیزی نشانگر نگرانی از همین قدرت جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: ما باید اگر می‌خواهیم در حوزه‌هایی که رقبای ما از آن نگرانی دارند پیش برویم باید بر همین ابعاد قدرت ایران تأکید کنیم و دیپلماسی کشور را در خدمت آن قرار دهیم.

ظریف در ادامه در خصوص برخی اظهار نظر ها و ابهامات در خصوص خودش و اینکه 100 درصد غربی فکر می کند، اظهار داشت: بهتر است عزیران به زندگی نامه ام مراجعه کنند.بنده فوق لیسانس را در غرب آمریکا و دکترایم را در دانشگاهی در مرکز آمریکا گرفته ام و اساتید راهنمایم هم مشخص است وبرایم قابل افتخار است این است که رساله ام را در مورد مسایل مورد نیاز ایران نوشتم.

وی ادامه داد: برادر دیگری در کمیسیون سوال کردند و به پاسخ بنده توجه نکردند به ایشان همان پاسخ را می دهم که در سال 1391 حتی یک لحظه از ایران خارج نشدم.امسال نیز در تهران، شمال و مشهد بوده ام.
گر چه دولت نهم بنده را در 47 سالگی خانه نشین کرد و علی رغم اینکه از چند دانشگاه معتبر پیشنهاد تدرسی دارم، اما با افتخار بیان می کنم در 6 سال اخیر از ایران خارج نشدم
وی در خصوص دیدار هایش با برخی از مقامات کنونی دولت آمریکا نیز انجام این دیدار ها را در حیطه وظایفش عنوان کرد و گفت:اگر توانسته ام بین جنگ طلبان آمریکا اختلاف بیندازم. شاید راحت تر بودم عافیت طلبی می کردم ولی با نظر بزرگان نظام این دیدار ها را انجام دادم.

وی در خصوص اظهارات کسینجر درباره خودش بدون اینکه نامی از او ببرد از نمایندگان سوال کرد:اینکه دشمنان به توانمندی فرزند شما اذعان می کنند بد است؟

 

/27212

کد خبر 308156

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 44
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا A1 ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    احسنت به دانشمند بزرگ سیاست خارجه دکتر ظریف.
  • علی IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    طرفدارای ظریف مثبت طرفدارای ظریف منفی بزارند ببینیم کی دیپلمات بهتریه
    • بی نام IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
      155 9
      چی ؟
    • بی نام DE ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
      293 3
      طرفدارای ظریف مثبت! طرفدارای ظریف منفی:| :)))))
    • بی نام IR ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
      145 4
      عزیزم؟خوبی؟!:))
    • بی نام IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
      97 13
      نه اشتباه شد طرفدارای ظریف منفی طرفدارای ظریف مثبت بزارند ها ها
  • بی نام EU ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    370 4
    بالا خره یک سخنرانی درشان یک وزیر امور خارجه شنیدیم که به منافع ملی هم فکر میکند
  • یاور IR ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    123 7
    ظریف تاکید کرد: در سالهای گذشته سلطه گران تحریم های بی منطقی را تحمیل کردند اما علاوه بر این تحریم ها مردم در انتخابات از انقلاب صیانت نکردند.؟؟ صیانت نکردند یا کردند ؟ مسئله اینست
    • بی نام A1 ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
      21 29
      جمله سوالي بود نابغه!!!
  • بی نام IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    307 2
    کیف کردم از شیوه سخنرانیش
    • بی نام A1 ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
      38 0
      منم همينطور واقعا:-)
    • بی نام A1 ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
      37 0
      منم همينطور واقعا:-) به اين ميگن سخنراني
  • علیداد IR ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    165 2
    نمردیم یه مسئول با کفایت و لیاقت دیدیم
    • بی نام A1 ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
      35 1
      فكر ميكردم اين آرزو رو به گور خواهم برد
    • حقیقت جو IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
      22 1
      مطمئن باش که آقای روحانی هر چی با کفایته جمع میکنه.
  • مهدي A1 ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    175 4
    خيلي عالي و بليغ بعود خيلي با تدبير٠٠٠
  • علی IR ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    95 1
    عالی بود افتخار کردم
  • بی نام A1 ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    170 2
    ظریف، رئیس جمهور آینده ایران. اگر دقت کرده باشید زمان سخنرانی ایشون همه سرجاشون بودن و سراپا گوش میدادن و نظم خاصی به مجلس حاکم بود.واقعاً سخنرانی بسیار جذابی انجام دادند. 100درصد لیاقت وزارت رو دارن
    • امیرعلی A1 ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
      22 6
      رئیس جهور آینده؟؟؟ من منکر سخنوری و بلاغت ایشون نیستم اما اجازه بدین ببینیم در دوره وزارتشون چطور عمل می کنند. در ضمن رئیس جمهور ما (یا حداقل من) این دوره دکتر عارف بودن که به خاطرشون به جناب روحانی رای دادیم و در آینده هم در صورت حضور ایشون خواهند بود.
  • مجید از مراغه IR ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    115 2
    وقتی سخنان منقی و مستدل و اگاهانه و هوشیارانه و علمی اقای ظریف را میشنیدم از سر شوق و شعف گریه کردم و وقتی فرمودند در 47 سالگی خانه نشینم کردند از سر درد و افسوس گریه کردم که چرا ما را از وجود چنین دانشمندانی محروم کردند . اقای ظریف نشان دادند که سیاست مدار و دیبلمات یعنی چه . از خداوند میخواهم و دعا میکنم با رای بسیار بالا وزیر شوند
  • بی نام US ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    70 0
    فایل صوتی ش رو بذارید
  • بی نام IR ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    91 0
    برای چی این نماینده ها اینقدر فریاد میزنند؟؟؟!!! این همه بلندگو هست!!!
  • بی نام A1 ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    80 15
    مشخص شد مرد مذاکرست...نجفی ناشی گری کرد و به جای اقناع و جذب قلوب نماینده ها دنبال مجادله و اثبات خودش رفت...ولی ظریف با زیرکی و نرم و محترمانه از خودش دفاع کرد بدون اینکه خصومت کسی رو برانگیزه...تفاوت مردان مذاکره و مردان مناظره
  • vadn A1 ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    162 9
    من در تعجبم تند روهایی مانند حمید رسایی و زاکانی و پژمان فر و قدوسی و بذرپاش و....چطور به خودشون اجازه می دن درباره بهترین و شایسته ترین فرزندان این کشور از جمله دکتر ظریف و دکتر نجفی و مهندس زنگنه ودکتر میلی فرد هر تهمت ناروایی را نسبت دهند.ایا اینان نمیدانند که چه شور و اشتیاق و حرکتی در زیرمجموعه این وزارتخانه ها و مردم با شنیدن نام این افراد بزرگ اغاز شده است.
    • بی نام IR ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
      5 65
      کلا هر کی از این دولت انتقاد میکنه تندرو هست ... نه؟
  • بی نام A1 ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    38 0
    فوق العاده بود تا حالا از تربیون مجلس چنین نطق زیبایی شنیده نشده نطقی در شان یک دیپلمات برجسته با نزاکت و در شان مردم ایران، زنده باد ظریف ترین و دوست داشتنی ترین وزیر خارجه تاریخ ایران
  • بی نام EU ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    99 5
    رئبس جمهور بعدی
  • شهاب IR ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    168 2
    واقعا باید این سوال را از آقای احمدی نژاد پرسید علت خانه نشین کردن این نخبه عرصه دیپلماسی کشور پیست؟؟؟
    • ناشناس IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
      12 0
      دلیلش معلومه.چون جناب دکتر ظریف کسی نبودن که برای منافع خودشون چشمشون رو رو واقعیت ببندن و بله قربان گو باشن.احمدی نژاد تحمل ذره ای انتقاد و مخالفت رو نداشت.
  • بی نام IR ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    22 1
    بسیار عالی و پخته صحبت کردند و امیدوارم برنامه ایشان در مسائل امور خارجه دقیقا همانطور که ایشان فرمودند در کشور پیاده شود. خسته شدیم از بس همه توی همه کارها دخالت می کنند و منافع کشور را نادیده می گیرند!!!!
  • آریک IR ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    24 0
    اکثرنمایندگان مجلس حین سخنرانی وزرای پیشنهادی یا حرف می زنند یا این ور اون ور میرن این آقایون چه طور می خواهند فردا به وزیران رای بدهند درحالیکهاصلا حواسشون به منبر نیست این خیانت به رای مردم نیست؟
  • بی نام IR ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    26 1
    پرستیژ ظریف واقعا عالی است و اگر او وزیر شود حتی جان کری و کلینتون هم نمی توانند در حد او باشند
  • بی نام IR ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    26 1
    این ها همن هایی هستند که دولت خئمت گذار آقای احمدی نژاد آنها را خانه نشین کرد.
  • مهدی A1 ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    4 58
    من نمیدونم اگه این وزرا نخبه هستن 16 ساله ی هاشمی و خاتمی چرا وضع کشور این قدر داغون بود؟
    • بی نام IR ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
      17 0
      چون جنگ بود برادر من ،یا دوران بعد ازجنگ بود،نفت 6 دلار بود
  • فرهاد A1 ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    30 1
    وقتی صحبت های آقای نجفی .طیب نیا و ظریف رو شنیدم به انتخاب آقای روحانی احسنت گفتم .این کابینه واقعا کابینه ژنرال هاست.در حوزه خود انقدر تسلط دارند که نیازی نیست خود رئیس جمهور به شخصه از آنان دفاع کند.شما مقایسه کنید همچین روزی رو در دوران احمدی نژاد.آقای احمدی نژاد دوست داشت خودش متکلم وحده باشه و بقیه فقط گوش بدن و تایید کنند.
  • رضایی IR ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    26 0
    امروز پس از نطق جناب دکتر ظریف به خاطر آشکار شدن توان و بزرگی یکی از سرمایه های ایران اسلامی و عضو کابینه ی دولت تدبیر وامید خاضعانه خداوند بزرگ را سپاس گفتم و از درگاه ربوبیتش خواستم به حق آبروی شهیدانی که امروز در جلسه ی مجلس از آنان یاد شد(باقری وباکری)به این فرزند برومند انقلاب اسلامی توفیق باز کردن گره های کور پیشرفت کشور را که حل بسیاری از مشکلات منوط به آن است را عطا فرماید
  • بی نام A1 ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    20 0
    فایل صوتی لطفاً ... خواهشاً... مرسی
  • معصومه IR ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    37 0
    واقعا اگرکسانی که به آقای ظریف هتاکی کردند وجدان دارند درپیشگاه خدا امشب خاضعانه توبه کنندخجالت بکشند که آبروی خودشان رو بردند.ظریف مردخداست مرد تقواست جمهوری اسلامی باید ازاوتندیس طلایی بسازد نه آنکه خانه نشینش کند.حیف که این مردبزرگ محبورست در مقابل تهمتهای ناروایی از خوددفاع کندکه ازروی حسادت وغرض ورزی به اوزده شده.بعداز هشت سال اشک شوق ریختم و به ایرانی بودن افتخارکردم.
  • بی نام A1 ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
    30 0
    سلام لطفا فیلم کامل نطق آقای ظریف در مجلس (تا پایان شوخی لاریجانی) رو بذارید خیلی ها از جمله خودم نتونستیم ببینیم ممنون میشم اگه زودتر این کار رو بکنید
  • بی نام IR ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    68 1
    ادبیات سخن گفتن ایشان را با ادبیات سخن گفتن محمد علی بزرگواری نماینده کهگیلویه مقایسه کنید فقط!!!
  • دکترحسن روحانی IR ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    24 0
    خدارا هزار مرتبه شکر بالاخره می تونیم شاهد قرار گرفتن یک دیپلمات واقعی و متخصص روابط بین الملل در راس دستگاه دیپلماسی کشور باشیم که می تونه فهم درستی از منافع ملی داشته باشه. به امید رای اعتماد قاطع نمایندگان مجلس
  • بی نام US ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    20 4
    ظریف یک نابغه سیاسی در حد مصدق است.
  • بی نام A1 ۰۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    3 0
    8 سال بود در عرصه داخلي و خارجي شخصي به صلابت و در خور مردم اين مملكت مثل دكتر ظريف فرصت حضور در عرصه رو پيدا نكرده بودند. همين منوال رو توي سطوح پاييني ميشود ديد. كوتاه قامت ترين آدم ها در 8 سال قبل بلندترين سايه رو بر سر اين مملكت داشتن. خوشحالم چون كور سوي اميد به دل يه جوان اين مملكت برگشته

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین