به گزارش خبرآنلاین، «پدربزرگم» نخستین کتاب فاطمه دهقان نیری برای گروه سنی نوجوان است که به روایت مبارزات انقلابیون و زندانیان سیاسی بین سالهای 1352 تا 1357 اختصاص دارد.
فاطمه دهقان نیری درباره این اثر اظهار داشت: مجموعه «روزهای انقلاب» به روزهای مهم و سرنوشت ساز انقلاب اسلامی ایران میپردازد، ولی «پدربزرگم» اثری موضوعی است و به سیر مبارزات انقلابیون از نگاه زندانیان سیاسی توجه دارد. وی که برای نگارش این اثر از کتابهایی همچون «خاطرات عزت شاهی» و «شکنجهگران میگویند» استفاده کرده است، افزود: مطالعه کتابهای دیگری در این زمینه و بازدید از موزه عبرت ایران دیگر منابع کتاب «پدربزرگم» بودند.
دهقاننیری درباره سیر داستان «پدربزرگم» توضیح داد: این اثر مخاطب نوجوان را در سیر حوادت داستان با ماجراهای تاریخی آشنا میکند زیرا معتقدم این روش در نوجوان انگیزه ایجاد میکند تا برای به دست آوردن پاسخ سوالهای ذهن خود به مطالعه کتابهای دیگر روی بیاورد.
وی ادامه داد: فضای داستان از زمان حال شروع میشود و قهرمان داستان دختری نوجوان است که بر اساس یک اتفاق، ماجراهای گذشته را پیگیری میکند. هسته اصلی ماجراهای داستان بین سالهای 1352 تا پیروزی انقلاب دنبال میشود.
بنابراین گزارش، مجموعه شعر «صدای درختها» سرودههای حسین عبدی نیز به زودی از سوی همین ناشر منتشر میشود.
عبدی در گفتوگو با پایگاه خبری سوره مهر، درباره این اثر اظهار داشت: این شعرها که از سال 76 تا 91 سروده شده، اغلب با موضوعات آیینی، انقلاب و دفاع مقدس و اجتماعی هستند.
وی ادامه داد: این اثر دومین کتابی است که بعد از کتاب شعر «صدای بومی یک مرد» برای گروه سنی بزرگسالان سرودهام.
عبدی درباره عنوان کتاب گفت: عنوان «صدای درختها» یکی از غزلیات این کتاب هم است که باید بگوییم عصاره تمام آن چیزی است که در این اثر مدنظرم بوده است. این مجموعه غزل مضمون خداجویی و توحیدی دارد.
این شاعر همچنین به تفاوتهای شعر کودک و بزرگسال اشاره داشت و گفت: از آنجایی که من خودم در حیطه شعر کودک نیز فعال هستم احساس میکنم شعر کودک بسیار دشوارتر است زیرا علاوه بر اینکه شعر است باید تمام ویژگیها و معیارهای شعری را داشته باشد و برای مخاطب خاص است. دایره واژگان محدودی دارد و اطلاعات آن نسبت به جهان پیرامون کمتر است. اما در مورد شعر جوان مشخصه شعر جوان نوجویی و نوگرایی است.
6060
نظر شما