در مناظره دوم تلویزیون چه گذشت؟/ احزاب، مساله احمدی نژاد و هاشمی محور مناظره سیاسی جمعه

عملکرد احزاب سیاسی در ایران موضوع دومین برنامه "مناظره" با حضور 5 چهره سیاسی بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،در ابتدای برنامه فیلم مستندی پخش شد که در آن قسمت هایی از فیلم آژانس شیشه ای گنجانده شده بود.

گوینده متن مستند به احزاب یک شبه و جناح بازی اشاره کرد و گفت این واژه ها با شنیدن کلمه حزب در ذهن مردم شکل می گیرد.

احمدی نژاد در بخشی از این مستند گفت هیچ حزبی حق دخالت در امور کشور و فشار آوردن به این و آن را ندارند. روحانی هم گفت: دولت یک دولت فراجناحی است و من اصولگرا و اصلاح طلب را بیشتر الفاظ می دانم. اصلا در کشور ما حزب و جناحی وجود ندارد. من از مهر 1341 که نوجوانی 13 ساله بودم تا امروز فعال بودم و همه جریان ها را می شناسم. ما در کشور متاسفانه حزب و جناح به معنای واقعی نداریم. کرکره ها پایین است و موقع انتخابات کرکره بالا می رود.

گوینده متن ادامه داد: احزاب اولیه در ایران یا طرفدار چپ ها بودند و یا زیر نظر سفارت انگلیس کار می کردند. برخی از احزاب مطالبات مردم را نمایندگی کردند اما حزب و حزب گرایی در دهه های سوم و چهارم انقلاب با تحولات نوظهوری مواجه شد. تا جایی که برخی تحزب را به کلی نفی کردند.

احزاب باید مبنای ایدولوژیک داشته باشند

محمد نبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه اسلامی درباره موضوع بود و نبود احزاب و تاثیرشان گفت: تحزب در ایران سابقه طولانی دارد و این که گفته شود اصولا حزبی نبوده است را قبول ندارم. معتقدم هم در گذشته احزاب تاثیرگذاری وجود داشته اند و هم در زمان حال. این که تاثیرشان خوب یا بد بوده بحث دیگری است. بعد از انقلاب هم تشکل هایی به وجود آمده اند که موثر بوده اند. نفس تشکیل حزب یک امر ضروری است و یکی از شرایط تحقق جمهوریت نظام وجود احزاب فعال و موثر است. این احزاب باید سه تا مشخصه داشته باشند.

وی در بیان این مشخصات گفت: احزاب باید مبنای ایدولوژیک داشته باشند وگرنه دائما در معرض تزلزل هستند. آنها باید برای اداره کشور برنامه داشته باشند که این برنامه کلی گویی نباشد. اگر به یک حزب گفتند ما می خواهیم آموزش و پرورش را به شما بدهیم حزب باید بگوید من سیستم فعلی را در نقطه نامطلوب می دانم و نقطه مطلوب این است و در این زمانبندی این 200 فعل باید انجام بشود. حزب باید چنین فرمولی را ارائه کرد. بخش سوم از خصوصیت حزب این است که مدیر برای اداره کشور داشته باشد.

ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم

الیاس حضرتی، روزنامه نگار و فعال حزبی ضمن تقدیر از صدا و سیما بابت برنامه مناظره گفت: بعد از گذشت 34 سال از انقلاب ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم و داریم سوال می کنیم که حزب داریم یا نداریم. لازم است ما نگاهی به عقب داشته باشیم. نظام حزبی در ساختار سیاسی ما جایی ندارد. بعد از گذشت 34 سال اصلی ترین موضوع این است که ببینیم نظام حزبی را در کجا باید قرار دهیم.

وی افزود: ما می خواهیم با اشخاص طرف بشویم تا یک جمع صاحب فکر. دنیا با تمام تجاربش احزاب را به عنوان بخشی از اداره کشور به رسمیت شناخته است. اما ما نظام پارلمانی را به رسمیت شناخته ایم ولی در نظام حزبی که مکمل نظام پارلمانی است همچنان ضعف داریم.

حضرتی با اشاره به ضعف فرهنگ سازی اظهار کرد: در اول انقلاب احزاب از فضای باز انقلاب سوء استفاده کردند و حرکت های مسلحانه داشتند. در دوره اصلاحات فعالیت احزاب می رفت که به اوج خودش برسد و حتی خانه احزاب هم تشکیل شد. متاسفانه در هشت سال گذشته با این نقیصه شدید مواجه شدیم و صدا و سیما در دوره جدید باید این فرهنگ سازی را شروع کند.

جناح پاسخگو و مسوولیت پذیر نیست

در ادامه برنامه محمدرضا خباز، نماینده چهار دوره مجلس شورای اسلامی گفت: اگر تا بحال احزاب در کشور ما رشد پیدا نکرده اند باید یک نقیصه ای در اجرای امور وجود داشته باشد. با توجه به این اصل 26 و 27 قانون اساسی اجازه جمعیت ها و راهپیمایی ها را می دهد چرا این اتفاق میمون و مبارک تا بحال رخ نداده است.

وی با بیان این که در ذهن جامعه اسلامی احزاب قبل از انقلاب وجود دارد گفت: بعد از انقلاب هم حزب غالب جمهوری اسلامی بنا به مصلحت حضرت امام خمینی (ره) تعطیل شد. در هشت سال دوران احمدی نژاد ایشان گفتند با وجود بسیج و حوزه  علمیه ما نیازی به حزب نداریم. آقای روحانی هم گفتند ما حزب نداریم.  به نظر من الان حزب داریم ولی کارکرد حزبی نداریم. حزب و پارلمان همزاد یکدیگر هستند و نمی توانیم یکی را داشته باشیم. در این چند سال جای احزاب را جناح ها گرفته بودند. جناح پاسخگو و مسوولیت پذیر نیست ولی حزب باید برنامه داشته باشد و در مقابل برنامه اش پاسخگو باشد.

خباز تاکید کرد: برخی مسوولان ما حزب گریز و حزب ستیز هستند و این به مصلحت کشور نیست.

غلامعلی دهقان، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه یکی دیگر از مهمانان برنامه گفت: احزاب سه کارکرد انتخاباتی، آموزشی و کادر سازی دارند. وقتی ما نگاهی به کارنامه احزاب می اندازیم می بینیم کارکرد انتخاباتی شان برجسته است. اما دو کارکرد دیگر واقعا در ایران مفقود است. در چند سال گذشته اگر احزاب ما کادر سازی کرده بودند ایران بهتری می داشتیم. امیدواریم در دور جدید کارکردهای سه گانه احزاب را با هم ببینیم.

وی درباره آمار و ارقام مربوط به تعداد احزاب گفت: در دوره معروف به سازندگی 35 تشکیلات سیاسی، صنفی از وزارت کشور مجوز گرفتند در دولت آقای خاتمی این رقم به 200 رسید و در دولت آقای احمدی نژاد هم 26 حزب مجوز گرفتند که 2 تایش منحل شد.

از فرمایشات جناب روحانی تعجب می کنم

عباس سلیمی نمین، مدیر دفتر مطالعات و تبیین تاریخ ایران در ادامه برنامه گفت: من از فرمایشات جناب روحانی تعجب می کنم. ایشان امروز که در موضع دولت قرار گرفته اند، ما باید از ایشان مطالبه جدی داشته باشیم. شما برای فرار از معرفی و شفاف سازی می گویید متاسفانه ما حزب نداشته ایم.

وی افزود: من معنای فرا جناحی را نمی فهمم. مگر دولت می تواند موضع گیری نداشته باشد. شورای نگهبان و ارتش باید فراجناحی باشد. ولی دولت مگر می تواند فراجناحی باشد؟ شما به آقای ناطق نوری امتیاز داده اید و این معنایش فرا جناحی نیست.

سلیمی نمین به عنوان منتقد حزب گرایی در برنامه مناظره  ادامه داد: آقای احمدی نژاد با نقد تند حزب شروع کردند اما در ادامه به سمت باندگرایی رفتند و لطمات جدی به کشور وارد کردند. آقای حسن روحانی هم یک جریان است و باید خودش را بصورت شفاف معرفی کند.

بحث تحزب امروز دغدغه بخش محدودی از فعالان سیاسی است

مهدی فضائلی عضو حقیقی شورای فرهنگ عمومی و منتقد عملکرد احزاب در ادامه بحث مناظره گفت: از چند منظر می شود موضوع را مورد توجه قرار داد. صاحبان نظر حزب را مغایر با شرع نمی دانند. در قانون اساسی هم به احزاب اجازه فعالیت داده شده است. اما به لحاظ عملی با واقعیاتی مواجه هستیم که احزاب با استقبال مردم و نخبگان مواجه نشده اند. البته حزب جهوری اسلامی در این بین یک استثناست. چون در عرض مدت کوتاهی چند میلیون نفر از مردم ایران فرم های عضویت آن را پر کردند.

وی ادامه داد:  باید ببینیم چرا الان از احزاب استقبال نمی شود. یکی از دلایلش ناسازگاری مفهوم غربی حزب با فرهنگ عمومی و سیاسی ماست. نخبگان و اندیشمندان ما باید به این فکر باشند که در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت احزاب چگونه می توانند بازسازی بشوند. بحث تحزب امروز دغدغه بخش محدودی از فعالان سیاسی است و دغدغه مردم نیست.  

دلایل نفی حزبی بودن

مرتضی حیدری، مجری برنامه در ادامه این سوال را مطرح کرد که چرا افرادی که به قدرت می رسند حزبی بودن را نفی می کنند.

محمد نبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه اسلامی در بخش دوم مناظره گفت: وابستگی به یک حزب دارای برنامه اشکالی ندارد و مفید هم هست. برخی از آقایان به دلایلی فکر می کنند عدم وابستگی به یک حزب مشخص ممکن است امتیاز محسوب شود.

خباز هم پاسخ داد: حزبی بودن عیب نیست بلکه یک حسن است. حزب ثبت می شود و اساسنامه اش به تصویب می رسد. هدفش بالا بردن سطح فکری افراد است و مردم را به سیاست ورزی سوق می دهد. دین ما دین سیاست است. آن چیزی که بد است سیاست بازی است.

سلیمی نمین در این رابطه اظهار کرد: اگر کسی از جیب مبارک خودش برای آگاهی جامعه پول خرج کند قطعا کار خوبی است. این ها ممکن است به قدرت برسند یا نرسند.

فضائلی در ادامه برنامه تاکید کرد: حزبی بودن یک حسن تلقی نمی شود و مردم و نخبگان ذهنیت مثبتی ندارند و بنابراین تلاش یک نفر در جایگاه ریاست جمهوری این است که بگوید من حزبی نیستم. افراد حزبی معمولا نگاه بسته ای را پیدا می کنند.

حزب یک راه دو طرفه است

در بخش وقت آزاد مناظره مهمانان نظراتشان را درباره توجه به احزاب بیان کردند.

فضائلی، عضو حقیقی شورای فرهنگ عمومی درباره پیامدهای منفی تحزب گفت: وقتی قدرت طلبی مهم ترین هدف یک تشکیلات بشود. مقام معظم رهبری در کرمانشاه گفتند اگر حزب به عنوان یک مسیر و کانال برای انتقال دیدگاه ها در جامعه باشد خوب است. اما احزاب غربی باشگاه هایی برای کسب قدرت هستند.

خباز در این رابطه گفت: حزب با فرهنگ دینی ما سازگار است. آیا ما اصل 26 قانون اساسی را قبول داریم یا نه؟ نمی شود بعضی از اصول را قبول داشته باشیم و بعضی را نه. دولت های گذشته به نحوی در پیاده کردن اصل 26 کوتاهی کردند. حزب برای این است که رابطه بین مردم و دولت را قوی کند و صدای مردم را به گوش دولتمردان برساند و از آن طرف آموزش های لازم را به مردم می دهد. حزب یک راه دو طرفه است.  در کشورهای غربی چون احزابشان ریشه دار است تلاطم و قهر سیاسی ندارند.

الیاس حضرتی گفت: برخی در کشور ما با اصل حزب و پارلمان مخالف هستند اما رویشان نمی شود بگویند. برخی می گویند ما 226 حزب داریم اما این ها به چه درد مردم می خورد. مجموع تیراژ روزنامه های ما به اندازه تیراژ یک روزنامه در پاکستان نیست. مجوز دادن به تعداد زیاد حزب خراب کردن صورت مساله است. الان 5-6 تفکر بعد از انقلاب  وجود دارد. بخشی از مردم عضو هیچ حزبی نمی شوند که هیچ اشکالی ندارد. اما احزاب بار مملکت را با شناسنامه به دوش می گیرند. در دنیای غرب فیلتر نظارت استصوابی در درون احزاب به مراتب شدید تر از فیلتر شورای نگهبان است. چون احزاب مسوولیت پذیر هستند.

سلیمی نمین در ادامه بحث گفت: خیلی از احزاب فعلی کارکرد حزبی ارائه نمی دهند و خودشان هم تمایل ندارند این را اعلام کنند. آقای روحانی از کارکرد حزب بهره گرفته اند اما نمی خواهند به همه آنچه حزب باید تن بدهد تن بدهند.

وی با بیان این که برخی از احزاب گروه های فرصت طلب هستند اظهار کرد: حزب دولتی معنایی ندارد. کسانی که در دولت حزب درست می کنند به فکر بقای خودشان هستند. جبهه مشارکت هنوز حزب درست نکرده گفت ما جبهه هستیم. تا کسی تفکرش را متوجه نشود. این ایرادها را می شود بررسی کرد. احزاب می خواهند به قدرت برسند که اشکالی ندارد. این کار ممدوح است که شما بتوانید قدرت فکر خودتان را روز بروز افزایش دهید.

خباز در پاسخ به صحبت های سلیمی نمین گفت: در کمال تاسف باید بگوییم ما حزب نداریم. اگر حزب فراگیر داشتیم این اتفاقات در هشت سال گذشته نمی افتاد. بنده هم عرض می کنم ما حزب نداریم چون مسوولان کشور ما نمی خواهند در قدرت شریکی برای خودشان پیدا کنند.

فضائلی در ادامه بحث گفت: نباید بگوییم تا قبل از 84 کشور گل و بلبل بود و یک مرتبه همه چیزهای خوب خراب و ویران شد. دولت هشت ساله آقای احمدی نژاد ایراداتی داشت اما اشکالات قبلی ها را نباید نادیده بگیریم. یادمان نرود در دولت های قبلی نگاه به احزاب چگونه بود. حرکت های سیاسی دانشگاه آن قدر سرد شد که واکنش رهبر انقلاب را در پی داشت. من نمی دانم چرا دوستان به اشکالات تحزب نمی پردازند.

نبی حبیبی در این رابطه گفت: کرکره حزب موتلفه اسلامی همیشه بالاست و هیچ وقت نیست که حزب فعالیتی نداشته باشد. ما بانک اطلاعات مدیران داریم. ما 7 سال به آقای احمدی نژاد نامه نوشتیم و گفتیم اگر این 82 مورد را عمل کنید نرخ تورم پایین می آید. تشکیلات ما کاملا حزبی است و دوستان اصلاح طلب ما هم بیان کرده اند که موتلفه یک حزب است. ما چشم انداز 15 ساله داریم و من نمی دانم ما کدام مشخصه حزب را نداریم.

سلیمی نمین در ادامه گفت: آقای روحانی احزاب را به سخره گرفتند و گفتند چرا کرکره ها را بالا و پایین می کشیدند. من می گویم چرا تا دیروز احزاب را به سخره نمی گرفت و امروز به سخره می گیرد. من منتقد هستم و در هر دولتی نقدی ببینم می گویم. من به حزب موتلفه هم انتقادات تندی داشته ام. من از آقای دهقان می خواهم که دولت فراجناحی را تعریف کند.

الیاس حضرتی در پاسخ به سلیمی نمین گفت: آقای روحانی به عنوان شخصیت حزبی نیامده و گفته اعتقاد من اعتدال گرایی است. یعنی این که من می خواهم از شخصیت های اصول گرا و اصلاح طلب معتدل استفاده کنم. این خودش یک خط مشی است. چرا می گویید نیست؟

سلیمی در پاسخ گفت: شما اعتدال را یک جور تعریف می کنید و دیگران یک جور دیگر. اعتدال در سیاست خارجه و فرهنگ باید تعریف شود. بنده اگر بخواهم از تعریف فرار کنم می توانم بگویم فراجناحی هستم.

فضائلی در این رابطه تصریح کرد:  آقای روحانی دولت بین جناحی است. چون افراد غالبا شناسنامه دار هستند. من با بخشی از صحبت های آقای سلیمی موافق نیستم. به نظرم باید به آقای روحانی فرصت داد تا این ابهام را برطرف کنند. در این فرصت نباید انتظار داشته باشیم که ایشان کابینه را مشخص کرده باشند.

خباز درباره موضوع اعتدال گفت: آقای روحانی می خواهد از همه پتانسیل های کشور استفاده کند و ما باید از این فکر ارزشمند دفاع کنیم.

حبیبی هم صحبت های سلیمی نمین را این گونه پاسخ گفت: در ذهن من از کلمه فراجناحی سابقه خوشی نیست. من به این ها گفتم شما آن یک دانه کاری که جناحی نیست را معرفی کنید. ما از اردوگاه اصلاح طلبی هیچ تعریفی نشنیده ایم.

در ادامه مناظره مهمانان به سوالات حضار پاسخ گفتند. حبیبی در پاسخ به این سوال که چرا مردم به حزب موتلفه اقبال نداشته اند گفت: ما در انتخابات تصمیم گرفتیم به  جای تمرکز روی رای آوردن نامزدهای موتلفه همه سرمایه ها را صرف ائتلاف اصولگرایان کنیم و حزب موتلفه برای نامزدهای خودش فعالیتی انجام نداد.

حضرتی در پاسخ به سوالی درباره شخصیت هاشمی رفسنجانی گفت: آقای رفسنجانی از استوانه های اصلی نهضت هستند و بار سنگین کشور را به دوش کشیده اند. وقتی ایشان نامزد شدند در کشور نشاط ایجاد شد و بعد از رد صلاحیت سکوت کرد. چنین شخصیتی نادر پیدا می شود.

وی درباره تامین مالی حزب اعتماد ملی گفت: این حزب فعلا اجازه فعالیت ندارد. آن زمانی که فعال بود اعضا سهمیه داشتند و حق عضویت می دادند.

مناظره دو نفره

در ادامه برنامه مناظره دو نفره بین دهقان و سلیمی نمین برگزار شد که دهقان در پاسخ به سوالی درباره تقویت احزاب در دولت یازدهم گفت: امیدواریم دولت تدبیر و اعتدال بتواند گفتمان اعتدال را در چهار سال آینده نهادینه بکند. به نظر من باید تفکیکی در تعریف حزب صورت بگیرد. الان می گویند ما 224 حزب داریم که انجمن پرستاران و پزشکان هم جزو این ها هستند.

وی افزود: در چند سال اخیر سه گفتمان در کشور شکل گرفته است که شامل گفتمان آزادی خواهی، عدالت و رشد و پیشرفت و توسعه می شود.

سلیمی نمین در پاسخ به صحبت های دهقان گفت: وقتی دولتی شکل می گیرد جریان های فرصت طلب فعال می شوند. همه ما باید از تجربه گذشته بهره بگیریم و نگذاریم بجای افراد باسابقه افراد متملق وارد میدان بشوند.

آقای احمدی نژاد می خواست خدمت کند. اما افراد متملق ایشان را از مسیر خارج کردند. درباره آقای روحانی هم باید این ملاحظه را داشته باشیم. ایشان در مجلس با لابی های پرمساله کار می کنند. متاسفانه در مجلس لابی های بسیار پنهانی شکل گرفته است. این ها گروه های فرصت طلب و منفعت طلبی نیستند. چون ما این ها را می بینیم.

دهقان در پاسخ گفت: الان فرصت بسیار خوبی است و در عصر جدید احزاب فعال باید  حواسشان جمع باشد و نباید با هم پرخاش کنند. از طرف دیگر اصلاح طلبان افراطی نباید برای اصولگرایان خوراک درست کند.

سلیمی نمین درباره نقش دولت گفت: دولت باید به رسانه ها برای شفاف سازی کمک کند. دولت باید تحملش را بالاتر ببرد. در ابتدای امر همه می گویند ما منتقدمان را دوست داریم. اما به تدریج انتقاد پذیری شان کم می شود. آقای حسن روحانی باید میانه روی خودش را تعریف کند و بگوید چه مرزبندی با گروه های فرصت طلب خواهد داشت. حزب کارگزاران قطعا یک حزب فرصت طلب است که با استفاده از رانت های دولتی کار کرد. تولد این حزب با فرصت طلبی بوده است. من هیچ اتهامی به آقای روحانی وارد نکردم. من اصلا دنبال حذف نیستم.

دهقان در پاسخ به این صحبت ها گفت: آقای سلیمی نمین نیت خوانی می کنند. ایشان دارند با غرض برخورد می کنند. آیا ایشان به آقای احمدی نژاد هم تذکر دادند؟

سلیمی نمین گفت: بله. من نامه ای نوشتم و به آقای احمدی نژاد گفتم شما دارید از آدم های صدیق منتقد خودتان فاصله می گیرید و با آدم های غیر صدیق پیوند می خورید.

دهقان در پایان تاکید کرد: آرمان گرایی صرف که شما و برخی از دوستان همچنان می خواهید ادامه اش بدهید سر از ذهنی گرایی در می آورد. نتیجه اش این می شود که دلار هزار تومانی می شود سه هزار تومان. آقای احمدی نژاد هم می گفت آنقدر قطعنامه بدهید که قطع نامه دانتان پاره شود. گرفتید آقای سلیمی نمین! اعتدال آرمانگرایی همراه با واقع گرایی است

/2727

کد خبر 309732

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 71
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • 20 A1 ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    آقای روحانی به جبهه مشارکت دوباره مجوز فعالیت دهید.
  • نیما A1 ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    مناظره آبکی بود ، تا وقتی صدا و سیما از آزادی بیان میترسه این مناظره ها جالب نمیشه ، تا حضرتی از حصر کروبی گفت مجری برنامه و کلیه عوامل یه سکته زدن و سریعا پیچوندن اصلاح طلبها رو و بدون اینکه نظرسنجی رو نشون بدن گفتن آقای دهقان و سلیمی نمین انتخاب شدن واسه مناظره دو نفره ، ملت رو جیگر فرض کردن.
  • علی IR ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    217 3
    هنوز این آقای حیدری نفهمیده که وقتی تعداد مهمانان برنامه زیاد باشه ، وقت کافی به هر نفر نمی رسه و کلی حرف کامل نشده و بی سر و ته زده می شه ....از مناظره های انتخاباتی درس نگرفتین ؟؟!!! دو یا حداکثر سه نفر رو دعوت کنین باباجان نه بیشتر .....
  • بی نام IR ۲۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    148 3
    جای نمایندگان احزاب اصلی خالی بود
  • kurd boy A1 ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    83 0
    اگه احزاب به صورت رسمی کار کنن این مشکلات پیش نمیاد و فساد اقتصادی به این صورت رخ نمیده.چرا؟چون در اون صورت احزاب خودشون یک گروه نظارتی میشن که اجازه نمیدن ادمای فرصت طلب سابقه وکارنامه حزبشون رو تو مجلس یا دولت خراب کنه.من شخصا سیستم ایده الم پارلمانیه و انتخاب نخست وزیر توسط نمایندگان و احزاب اکثریته.البته قبول دارم مقدار زیادی در کشورمون انتخابات مجلس حالت قومی قبیله ایه.
  • بی نام IR ۲۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    93 8
    خداروشکر که برنامه زنده بود و خود مردم میتونن قضاوت کنن شما تا اونجا نوشتی که دهقان حرف زد و حرف اخر سلیمی نمین رو سانسور کردی شایدم غرضی نداشتی و ورق به تهش رسید و جا نمیشد!!!
  • بی نام A1 ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    144 3
    این که این مناظره رو ترتیب دادند خوب بود ولی نمیدونم چرا این بار نتایج نظر سنجی با اس ام اس رو نشون نمیدادند! کارشون اینجا بد شد. چه خطری داشت مثلا اگر الیاس حضرتی برای ادامه مناظره انتخاب میشد؟ امیدوارم در مناظره های بعد بدون ترس و نگرانی همه چیز رو شفاف منتقل کنند.
  • وجید IR ۰۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    211 4
    چرا تو این 4 سال گذشته هیچ خبری از این مناظرات نبود؟ چرا تو چند سال گذشته در برنامه های سیاسی سیما 2 یا سه نفر اصولگرای افراطی رو میاوردن که از اصطلاحات تهمت آمیز و بی سندی مثل دوره اصلاحات آمریکایی و ... صحبت کنن و اونارو ببندن به رگبار بدون اینکه فرصت دفاع داشته باشن؟؟؟
  • حمید A1 ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    265 4
    چرا نتیجه نظر سنجی در صدا و سیما نشان داده نشد؟
    • بی نام IR ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      183 4
      احتمالا الیاس حضرتی رای خیلی بالایی داشت!!!!
    • بی نام NL ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      52 4
      من خودم شخصا دوازده سیزده نفر رو ترغیب کردم به حضرتی رای دادیم
    • خودم US ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      3 2
      ما که به الی رای دادیم!
    • فرهاد IR ۰۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
      9 2
      اتفاقا من هم با موبايل خودم به حضرتي و با موبايل خانمم به خباز راي داديم البته جواب خباز كه گفت اختلاس 3000 ميلياردي هم اصولگرا بود خيلي دندان ششكن بود
  • بی نام A1 ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    حیدری با زیرکی خاص دوستان خودش رو در استودیو جمع کرده به بهانه مناظره میخواد انتقام احمدی نژاد رو بگیره و روحانی رو خراب کنه.در مناظره دیروز اصلا صحبت حزب نبود . فقط باز فتنه قتنه می کردند.حیدری با خنده های خودش دیگران رو به مسخره گرفته بابا چرا متوجه نمی شین آخه حیدری و عابدینی دو عنصر اصلی حلقه احمدی نژاد بودند و کلی ثروت جمع کردند.حالا هم ماموریت دارند خیلی نرم و نامحسوس دوباره مقدمه رو برای ظهور احمدی نژاد فراهم کنند... از ما گفتن....
    • بی نام IR ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      67 8
      کاملا موافقم.
    • مهدي A1 ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      3 6
      من آقاي حيدري را از طريق تلويزيون ميشناسم ميدونم فيزيوتراپ هست .مناظره رو هم نديدم.شما كه ميگين امكانات مالي فراوان داره ميتونين مستند بگين؟يا فقط حدس ميزنين .ميخواهم بدانم همين.
  • بی نام A1 ۰۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    154 4
    انتخاب دو نفرآخر و پرسش گران حاضر سليقه اي بود باز هم رسانه ملي امانت دار خوبي نبود چرا نظر سنجي را نشان ندادند
    • غغ IR ۲۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      10 0
      فرارو یه عکس داره از یه لپ تاب که آمار رو نشون میده
  • بی نام IR ۰۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    103 4
    آقای سلیمی نمین. مشکل ما با شما سر همین آدمهای صدیق و غیر صدیق ، دوست و دشمن، خودی و غیر خودی، با ما و بر ما و صدها واژه دیگر از این دست است که افراد درون یک محدوده جغرافیایی را دسته دسته می کند. اگر احزاب سیاسی تعریف می شد و شکل می گرفت اختلاف فقط بر سر نحوه سیاستگذاری برای اداره امور بود که البته این شما بودید که مقاومت کردید.
  • بی نام IR ۰۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    آقای سلیمی نمین وقتی رئیس جمهور می گوید من به کسی امتیاز ندادم و انتخاب وزرا بر اساس شناخت و بررسی و ......بوده است چرا تهمت دروغگویی بر رئیس دولت می زنید؟؟؟؟؟ هنوز نیامده شمشیر را از رو بسته اید؟ این دولت شما نیست که با دروغ کارش را جلو ببرد.
    • کرم EU ۰۴:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      از انتخاب وزرا کاملا مشخصه که اصلا امتیاز نداده . مردم خودشون میفهمن
  • بی نام A1 ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    96 10
    جناب سليمي از انتخاب مردم ناراحت بود و نميتوانست اين ناراحتي را نشان دهد و مدام به جناب هاشمي حمله مي كرد چه مي كشند اين جماعت از انتخاب مردم خداوند صبرشان دهد
  • بی نام IR ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    216 9
    به نظرم در انتخاب مناظره اصلی، صدا و سیما تقلب کرد.چون دو نفری که باید میرفتند برای مناظره اصلی آقای حضرتی یا خباز با آقای سلیمی نمین بود نه آقای دهقان که در مناظره خیلی کم صحبت کردند.مطمئن هستم که صدا و سیما نمیخواست رای مردم به اصلاح طلب ها رو نشون بده وگرنه بحث اصلی بین حضرتی و سلیمی بود...از طرفی هفته قبل چند بار نتایج نظرسنجی پخش شد ولی دیروز حتی نتایج نهایی هم نشون داده نشد...وقتی مجری برنامه هم از عوامل پشت صحنه پرسید میشه نتایج رو نشون بدید با او مخالفت شد.
  • فدایی IR ۰۴:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    66 3
    این هم یکی دیگه از برنامه های جانبداری از اصول گرا از صداو سیمای خودمان... مخاطب صداسیما هی دارن ریزش میکنند. برای همین است که مردم به صداو سیمای خودمان اعتماد نمیکنن وبه تلوزیونهای بیگانه مراجعه میکنند.... تا کی ...
  • سعید A1 ۰۵:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    دم سلیمی نمین گرم.خوب ریختتون بهم فتنه گرای کارگزار
    • بی نام IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      44 6
      اشتباه مثبت خورد
  • 1111111111111 A1 ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    62 7
    یعنی چی که در داخل یک برنامه تلویزیونی به رئیس جمهور مملکت بگن اقا شما به ناطق امتیاز دادی ایا در زمان دکتر اجازه پخش وجود داشت دوستان اقای دکتر شان ریاست جمهوری رو اینقدر پائین اورد که برخی منتقدین یادشون رفته رئیس جمهور کیه!
  • بی نام IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    119 4
    جمع کنید که مناظره هایتان تبدیل به مبارزه با مردم شده و خودتان از خودتان هم می ترسید!!!
    • بی نام A1 ۱۹:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      9 2
      این که مناظره نیست .خنده بازار 2 هست
  • عشق احمدی نژاد IR ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    سلیمی میپرسید فراجناحی یعنی چی ؟ دهقان میگفت تو یه جلسه دیگه . مرد حسابی بگو نمیدونم آبروتو چرا میبری . هی دلم واسه مناظرات 88 تنگ شد کجایی مرد صداقت
    • بی نام A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      31 3
      به نظر می رسه شما نظرتون رو برای همه خبرها کپی و پیست می کنید با یک مضمون مشابه تکراری و ابراز دل تنگی برای معشوق و .....
    • بی نام EU ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      28 2
      بگم بگم؟
    • مجید NL ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      1 1
      به نظرم حرفهایی که تو ذهنش در جواب حضرتی بود براش مشکل ایجاد میکرد مثلا اگر رئیس جمهور به یک طرف از جناح ها( که صد در صد اصولگراها نیستند)گرایش پیدا کنه جناح مخالف در جاهایی که قدرت داره در سر راه دولت سنگ اندازی مستقیم خواهد کرد پس اینجاست که صحبت از اعتدال میکنه تا از بار این مشکلات کم بشه هر چند من دهقان رو مذاکره کننده خوبی ندیدم ولی یادت باشه از طرف حزب رئیس جمهور داره حرف میزنه و مسئولیتش سنگینه و نمی تونه رو نظرات شخصیش خیلی مانور بده
  • بی نام IR ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    مناظره میباید در یک محکمه بیطرف برگزار شود نه در صدا و سیمایی که صرفا طرفدار مطلق طیف اصولگرا و به تبع آن احمدی نژاد بود !!!!!
  • احمدی A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    95 3
    این رسانه ملی بی طرف است؟ چرا در نشان دادن نتیجه نظر سنجی کم اورد شما که از نشان دادن ان ابا دارید حد اقل مردم را سر کار نگذارید ...... درود بر اندیشه های نو....درود بر روحانی
  • بی نام IR ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    83 1
    نکته جالب اینکه اصلا نتیجه نظر سنجی رو نشون ندادن ! آخرش هم شعبده بازی کرد گفت دهقان رای بیشتر داره ! آخه دهقان اصلا حرف زد مگه !!! هر وقت یاد گرفتید اونقدر شهامت داشته باشید که نظرسنجی رو از ابتدای بحث لحظه به لحظه نشون بدید بیاید مناظره راه بندازید
  • بی نام A1 ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    70 2
    صدا و سیما مردم را دست انداخته ؟چرا نتیجه رو اعلام نکردند مطمئنم حضرتی و خباز در صدر بودند و با سلیمی باید مناظره می کردند خود دهقان هم تعجب کرد از انتخابش
  • بی نام A1 ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    105 6
    نتيجه نظرسنجي چي شد ؟ اگه بگيم تقلب شده و مهندسي جرم كه نيست ؟
    • رضا IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      3 28
      نه تازه می تونید بریزید توی خیابون و سطل اشغال آتیش بزنید
  • محمد A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    52 1
    اولا كه صدا و سيما در انتخاب دومناظره كننده نهايي تقلب كرد ثانيا بازهم به جاي دغدغه خدمت ما جز جنگ قدرت نديديم اين مردم بيچاره چه گناهي دارند كه اين همه قدرت طلب مسائل را اين طرف و انطرف ميكشند جلسه همه جنگ الفاظ بود و طرفداري آقايان احمدي نژاد و رفسنجاني ، بياييد خدمت عادلانه و علي گونه را سرلوحه قراردهيم چون مانند گذشتگان بايد گذاشت و گذشت پس (برگ عيشي به گور خويش فرست -كس نيارد زپس زپيش فرست )
  • محمد EU ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    118 4
    حضرتی حرف درستی زد،کسانی که از طرف صدا سیما دعوت شده بودن (بینندگان)از یه طیف خاص بودن! چطور هفته قبلش نتایج رو چندین بار اعلام کردین ولی ایندفه اعلام نکردین؟؟؟شق القمره؟؟؟ مسلمه که یا خباز یا حضرتی باید با سلیمی نمین مناظره میکرد!نه دهقانی که اصن صحبت نکرد دروغ تو روز روشن؟؟؟گوشامون درازه؟؟؟
  • علی A1 ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    56 3
    مردم خودشون می دونن و می فهمن . اینا فکر می کنن که مردم نمی فهمن . فهمیدن که اومدن تو انتخابات این طوری شرکت کردن . راستش کافر همه را به کیش خویش می بیند .
  • بی نام IR ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    21 8
    از کی شروع شده پخش مناظره ها؟!
    • بی نام IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      25 5
      این سوال واقعا منفی داشت؟!!!
    • بی نام A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
      2 0
      2 مناظره انجام شده.جمعه ها
  • بی نام IR ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    70 3
    متاسفانه این مناظره جهت دار و هدفار برای تخریب روحانی بود اولا بحث منحرف شد و به جای حزب و مشکلاتش در ایران به نقد روحانی توسط سلیمی نمین مبدل شد ثانیا حیدری هیچ تلاشی نکرد بحث را به موضوع اصلی برگرداند ثالثا اگر قرار بود روحانی نقد بشه چرا نماینده از دولت نبود که پاخس سلیمی نمین بدهد . رابعا افرادی که در استودیو نشسته بود کاملا حزبی و حناحی بودند همه چیز حساب شده برای انتقام از پیروزی روحانی و دفاع از احمدی نزاد این جهت داری و جانبداری صدا و سیما به ضرر ملت تمام میشه و مطمئن باشید اول از اهمه خودشون و طراحان این بحثها ضرر میکنند بهتره حیدری را عوض کنند و یک مجری فهمیده بی طرف و حرفه ای را سرکار بذارند چون همه مید انند حیدری چه وابستگی به احمدی نزاد و دوستانش داره و چه مافعی از این جهت برده
  • سهیل IR ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    87 4
    صدا و سیما با انتخاب دهقان نشون داد که به نظر مردم هیچ اهمیتی نمیده. امیدوارم روزی برسه که بفهمند مردم درک و شعور دارند!!!
    • بی نام IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      8 1
      تازه به این نتیجه رسیدی که صدا و سیما به نظرات من و تو اهمیت نمیده؟؟؟ ساعت خواب
  • بی نام A1 ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    97 6
    صدا سیما شهامت به خرج دهد ادمی مثل زیبا کلام را دعوت کند برای مناظره
    • بی نام A1 ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      14 38
      بر خلاف تصور شما زیبا کلام هیچ وقت مسئله ای رو روشن و شکافته بیان نمی کند. نوعی محافظه کاری و سیاست در کلامش است
  • بی نام A1 ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    56 2
    چرا آقای سلیمی مدام تکرار می کرد "حسن روحانی"؟ هیچ احترامی برای این اسم قائل نبود! حداقل "آقای حسن روحانی" یا " آقای رئیس جمهور"؟
  • نسرین IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    39 2
    واقعا که صداوسیما باید شرمنده مردم باشه چون گوشاشو گرفته تا صدای مردم و نشنوه چون به صلاحشون نیست
  • بی نام A1 ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    25 3
    یک کلام ختم کلام این برنامه ها فقط برای تخلیه هیجانات مردم و عادی کردن مناظره برای مردم است و بس
  • بی نام IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    34 2
    من نفهمیدم صداوسیما می خواد و نمی تونه یا کلا نمی خواد اعتمادسازی کنه . خب وقتی می خوای شیش نفر با عقاید مختلف رو کنار هم جمع کنی چرا به محض اسم بردن از کروبی اونطوری می ترسید و جمع می کنید؟ اگه می خواهید صدای مختلف شنیده بشه چرا فقط افراد با یه طرز فکر رو آوردید استودیو؟ اصلن چرا نظرسنجی رو نشون ندادید؟ یعنی مردم ، واقعن مردم خواستن که الیاس حضرتی بره بیرون و سلیمی نمین بمونه حرف بزنه؟؟
  • اسی A1 ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    7 17
    زمان مناظره چند تا پیام از دوستان خودم به یه مضمون دستم رسید که گفته بود به شماره 4 رو بفرستید و من هنوز برنامه رو ندیده بودم فرستادم بعد که تماشا کردم نظرم عوض شد !؟
  • آزادی بیان! A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    51 2
    من دقایق آخرو دیدم متاسفانه حرکت بسیار زشتی صداوسیما انجام داد که وقتی همه میگفتن آقای حضرتی و سلیمی نمین باز هم جلوی چشم مخاطب تقلب صورت گرفت! من نمیدونم مردم رو چی فرض کردن؟!! آقای حیدری رسمن به شعور مخاطب توهین میکند! چرا آخر برنامه نظرسنجی رو نمایش ندادن؟ مطمئنم درصد حضرتی خیلی بالا بوده
  • هفت IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    29 1
    اصلا مناظره جالبی نبود البته اگه بشه مناظره نامید ...ما که نفهمیدیم بحث سر چی بود تا هر کی میخواد صحبت کنه حیدری شروع میکنه به بله و خیلی ممنون گفتن آخه من نمیدونم این چه نظرسنجی که هنوز کسی صحبت نکرده من میتونم بگم کدوم بهتر صحبت کرده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ که تازه اونم اعلام نمیکنن !!!! 2 حالت داره یا مارو جیگر فرض کردن میخوان بگن داریم مناطره برگزار میکنیم و فضای باز .... یا خودشون جیگرن
  • علی A1 ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    34 1
    اقای سلیمی نمین بحث را مدام مصداقی می کرد و معلوم بود هدفش بهانه گیری است. شما آقای سلیمی نمین اصولگرایی را تعریف کنید تا ما بقهمیم آخر اصولگرایی چه معنی دارد؟ آقای احمدی نژاد یک تعریف ار آن دارد آقای حبیبی یک تعریف آقای مرتضی نبوی یک تعریف آقای بادامچیان یک تعریف آقایان رسایی و کوچک زاده و حسینیان یک تعریف آقای .... خود جریان راست هنوز اصولگرایی را تعریف نکرده چطور توقع تعریف اعتدال را از آقای روحانی دارد(که البته ایشان در مبارزات انتخاباتی و در وزارت کشور در مراسم معرفی وزیر کشور و در مجلس و تنفیذ تعریف کردند ) این برنامه های صدا و سیما غرض ورزانه است خیلی جالب بود میهمانان از نکات پرس(سایت منصوب آقای الهام) و ... باز هم صدا وسیما پیام رای به آقای روحانی را درک نکرده
  • بی نام IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    64 4
    تنها چیزی که میشه گفت ( اقای حیدری برایت متاسفم )
    • بی نام IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      9 14
      منم برای شما متاسفم که نمیدونی آقای حیدری مجری کشور خارجی نیست که آزادی بیان داشته باشه شما مثل اینکه درجریان مجری های اخراج شده نیستی!
  • جهان US ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    45 3
    برای صداوسیما ومخصوصا آقای حیدری متاسفم
    • بی نام A1 ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      7 0
      حیدری حقوق بگیر صدا و سیماست شما چه توقعی داری؟
  • بی نام A1 ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    34 3
    عجب چرا این 8 سال این برنامه ها پخش نمی شد فقط دیروز امروز فردا احزاب مخالف دولت حاکم را می کوبید!
  • بی نام EU ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    40 1
    خبر آنلاین فرارو عکس نتایج رو زده . خبر انلاین اگر به حقیقت و آزادگی اعتقاد داری اون عکس باید الان تیتر صفحه اولت باشه .
  • قدس IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    15 10
    از نطر من همين كه فضا يه كمي باز شده و جرات داده شده حرفي زده بشه خوبه، همه‌ش تعريف كردن يعني نابودي محض. اما بهتره كه در يك آيتمي هم، آدماي بيسواد و بي‌لياقتي رو كه به وزارت و رياست جايي رسيدند رو بيارن بشون جلوي كارشناسان زبده و منتقد و دلسوز و كاربلد هر بحراني كه الان گريبانگيرش هستيم و به طور ملموس و با گفتمان ساده ازشون توضيح بخوان. مسلما هر بحثي در هر حوزه‌اي باز بشه خود مردم اونقدرا حاليشون هست كه تشخيص بدن كه چه بلايي سرشون اومده. اين رويه باعث ميشه هر كسي حتي جرات نكنه كه خودشو كانديد كنه براي رسيدن به يه پستي. تا بفهمه فردا روز بايد جواب بده. مشكل ما اينه كه نميذاريم كسي كه كار بلده حتي بياد مشاوره بده چه برسه ازش تقاضاكنيم كه يك گوشه از كار رو بگيره و ممكلت را نجات بده.
  • حسین IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    18 2
    جالبه که هروقت اصلاح طلبان میان سرکار، اصولگراها یه ریز فریاد می زنن حزب آقا، حزب نداریــــــــم، هرچی می کشیم از همین حزب نداشتنه. خلاصه بعد دولت اصلاحات خانه احزاب رو دوباره روغن کاری می کنه و راه میندازه و احزاب اصولگرا صف میکشن واسه کمک مالی گرفتن از خانه احزاب. بعد با همین کمک ها، دولت های اصلاحاتی رو کله میکنن و به ضرب و زور و سیب زمینی میان سرکار خودشون. بعد که صندلی ها رو قبضه کردن، خیلی شیک و مجلسی در خانه احزاب رو چارمیخ میکنن و با یه لهجه خاصی میگن آقا حزب چی چیه س ؟ ....
  • بنده خدا A1 ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    11 1
    اقا اصلا در کشور ما حزب واقعی وجود نداره.حزبی که خط ومشی اون رو قدرت موجود بده حزب نیست.این برنامه ها از ترس طراحی شده تا قدرت رو به توازون بکشونه .
  • هومن IR ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    7 1
    بیکارین میشینین اینرو میبینین؟؟ یه چیز شاد ببینین شاد بشین بابا
  • zia IR ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    3 8
    کسانی که دم از نظز سنجی می زنند.ایانظر سنجی خبر انلاین واقعی است؟ضمنابنظر میرسد که اقای نمین برای جلوگیری ازتخریب اقای روحانی تذکر بجایی می دهد زیرا همین گروهای منفعت طلب وابن الوقت ،دوره قبل را خراب وگل الود کردندومردم را در برابر هم قرار دادندوبرای مصلحت خود مردم را متضرر کردند.لطفا واقع گرا باشید واز شانتاژوتندروی ناخواسته بپرهیزید.متشکرم
  • بی نام EU ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    10 0
    من عمراً حالیم نمیشه اگر احزاب در پی گرفتن قدرت سیاسی نباشند اصلاً برای چی باید فعالیت کنند؟ اگر هم شفاف این را بگویند که متهم به براندازی نرم میشن. مگه نه؟
  • بی نام IR ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۴
    4 0
    مناظره برنامه جدید صداوسیما که در محل سابق مناظرات نامزدهای دوره یازدهم ریاست جمهوری برگزار می شود در روز جمعه 2/6/92 با حضور تعدادی از فعالان سیاسی جناح های کشور با موضوع تحزب در کشور برگزار گردید. اما گذشته از اظهارات این مناظره وپشت صحنه آن , چینش مهمانان و تماشاگران , انحراف در بحث و تخریب شخصیت منتخب ملت , عدم اعلام نتیجه نهایی نظرسنجی مناظره و در عین حال متاسفانه اعلام نادرست آن نتیجه , تعجب همگان و فعالان سیاست و اصحاب رسانه را برانگیخت. دلیل این حرکت غیرحرفه ای و ناشایست بر ما پوشیده است اما , بایستی دست اندرکاران صداوسیما و خصوصا این برنامه به این نکته توجه داشته باشند که بنا به فرموده مقام معظم رهبری , آراء مردم حق الناس محسوب می شود.

آخرین اخبار