آقای رئیس جمهور لطفا جوانگرایی بفرمایید

دولتهای اول انقلاب بنا به ضرورت انقلابی از نیروهای جوان استفاده کردند و قدرت در بین این نیروهادر طول زمین دست به دست چرخید و کادرسازی لازم صورت نگرفت . در صورت ادامه این وضع، مشکلات زیادی در انتظار کشورمان خواهد بود. آقای روحانی باید برای جوانگرایی در بدنه نظام اجرایی کشور برنامه بریزد.

واقعیتی انکار ناپذیر وجود دارد. این که پس از پیروزی انقلاب اسلامی سال 57 عده ای از مدیران مملکت خیانت کردند و فرار کردند،عده ای خیانت کردند و ماندند تا خرابکاری کنند،عده ای بدون قصد خیانت ماندند ولی دیدگاهشان با انقلاب همخوانی نداشت و شرایط انقلاب را درک نکردند و عده ای هم نه خائن بودند و نه بدخواه ؛ بلکه خوب و همراه هم بودند ولی ما نتوانستیم آنها را تحمل کنیم و با چوبی راندیم که دیگران را باید می راندیم.

جز عده قلیلی از مدیران بقیه از گردونه خارج شدند و باید جایگزین هایی می یافتند؛ بنابراین جوانان انقلابی مدیریت ها را گرفتند و با آگاهی و کم تجربگی کار اجرایی سطوح بالا را تجربه کردند و مملکت را با همه مشکلاتش اداره کرده حتی محدودیتهای سخت دوران جنگ را از سر گذراندند و مملکت را با قدرت به پیش راندند.

این هم واقعیتی انکار ناپذیر است که این قشر دلسوزان انقلاب (چه جناح چپ و یا جناح راست) آنگونه که باید کادرسازی نکردند و مدیران جانشین برای خود نساختند و مدیریتها اغلب بین خودشان چرخید در حالی که جوان ترها کمتر در جریان کار قرار گرفتند.

یکی با سابقه انقلابی و دیگری با سابقه زندانی سیاسی و سومی با پیشینه مدیریت در جبهه ها امور را به دست گرفتند و کارها را به پیش بردند.
درکنار این اتفاقات ، نظام استفاده از مشاور نیز آنگونه که بایدرواج نیافت تا عده ای از این عزیزان که سنین میانسالی را پشت سر می گذاشتند به عنوان مشاور در کنار نیروهای جوان قرار بگیرند و نیروهای جوان مجری امور باشند.
حقیقت دیگر این است که ملاکها و دیدگاههای نسل جوان به هردلیل ،خواه به علت مبانی اندیشه و دیدگاه های فرهنگی و خواه به علت قرار نگرفتن در کوران امور اجرایی و آشنایی با واقعیات ، با میانسالان و نسل قبلی اختلاف معناداری پیدا کردند وهمین امر باعث شد به بهانه هایی مثل تندروی و ... از قرار گرفتن در رأس امور باز بمانند.

دولت قبلی آمده بود تا همه گذشتگان را به کنار بزند و جوانگرایی کند؛ هر چند درعمل بیشتر شعار داد و عمل نکرد ولی باز هم نیروهایی جوان را به دستگاهها تزریق کرد اما درعملکرد آن دولت دو مشکل اساسی وجود داشت: یکی این که بیشتر این نیروها نه به دلیل شایستگی بلکه ازمیان اطرافیان و احیاناً فامیل حلقه های مختلف مازندران و... انتخاب شده بودند و دیگر این که بیش از حد جوان بودند وتازه کارو اغلب در هر کجا مشغول شدند یا خوب کارها را خراب کردند و یا این که با تجربه ترها آنها را آنگونه که خود می خواستند چرخاندند و مدیریت کردند!

آقای روحانی عزیز هم کابینه اش و انتصاباتش را به پا به سن گذاشته ها اختصاص داده است وشاید برای خروج از بحرانی که در اثر ندانم کاریهای دولت قبلی ایجاد شده شاید چنین انتصاباتی الزامی باشد ولی تعمیم آن به بدنه دستگاههای اجرایی اصلاً مصلحت نیست.
راه حل میانه این است که آقای رئیس جمهور به وزرایش دستوردهد حداقل نصف مدیران بدنه دستگاههای اجرایی را از بین نیروهای جوان و البته نه تازه کار ، بلکه با لااقل سابقه 10 الی 15 سال انتخاب کنند .
جا دارد از هم اکنون رئیس جمهور گروهی را تشکیل دهد تا بانک اطلاعاتی جوانان مدیر و مدبر و شایسته برای قرار گرفتن در رأس کارهای اجرایی را تهیه و به تدریج از تواناییهای آنها استفاده نمایند به نحوی که لااقل در 4 سال آینده نصف کابینه اش به چنین نیروهایی اختصاص یابد که مملکت ما به روزگار شوروی سابق و یا چین قدیم دچار نگردد.
آنچه برسر کشورهای بلوک شرق رفت غوطه خوردن در سیاستهای مناسب با روزهای جنگ جهانی و جنگ سرد بود و دگم شدن در افکار سیاستمداران پیر و سالخورده و عدم آشنایی با تحولات و اندیشه های نوین و به روز شده جوانان. راه نیفتادن دردام اضمحلال جوان گرایی عاقلانه است.

 

کد خبر 311767

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    25 6
    جوانگرایی به معنای استفاده از جوانان در سطوح بسیار بالا نیست ... من خودم یک جوونم ... اما این تفکر رو ناشی از اعتماد به نفس کاذب و یا عدم اطلاع کافی میدونم ... جوانگرایی بدان معناست که ما برای فردا که قرار است جوانان فعلی امور را در دست بگیرند برنامه داشته باشیم و جوانان امروز را برای فردا آماده کنیم و آموزش دهیم نه اینکه از جوانان امروز برای امروز استفاده کنیم و آینده جوانان فردا را به تباهی بکشیم ...
    • رامین A1 ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
      5 15
      ببین دوست عزیز من بعید میدونم شما واقعا جوان باشید یا حداقل به گفته خودتون در حدی نیستید که قرار باشه از شما استفاده کنند و به گفته نگارنده استفاده از جوانان نه اینکه به دست دادن تمام امور مملکت به جوانان! تجربه در کنار نیروی جوانی باعث پیروزی و موفقیت میشه..... مصداق حرف شما در صدر اسلام زده شد و به فرموده پیامبر باب علم که امیر المومنین بود خانه نشین شد و خلفایی که علی (ع) رو جوان میدانستند برای سوال هایی که پاسخ نداشتند به او مراجعه میکردند!!!!!!!!!! البته نظر شما هم محترم
    • بی نام IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
      2 1
      اقاى رامين در قدم اول تهمت دروغ مى زنيد خوب بقيه حرفتان بى اثر مى شود!
  • بی نام A1 ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    7 4
    ما قرار نیست همه جوونها را مدیر کنیم. جوونها در سطحهای خودشون بکار گرفته بشوند خیلی خوبه. حالا میخواهیم فشار بیاوریم که جوونها را بذاریم در راس. این درست نیست. ضمن اینکه دولت قبل جوانگرایی کرده بود و نتیجه اش را دیدیم. پس درست بنویسیم و از روی تحقیق و آمار و ارقام صحیت کنیم.
    • بی نام A1 ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
      2 1
      مقاله رابادقت نخواندید
  • بی نام IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    7 5
    بنظر من نباید جوانها را زود به دستگاههای مختلف نظام تزریق کرد بلکه باید دستگاه ها را به میان جوانان برد. دانشگاهها باید وضعیت تحقیقی پیدا کند. دستگاههای مختلف می توانند پروژه های خود را به دانشگاهها ارائه دهند و بگذارند تا نسل جوان برنامه های خود را برای هر پروژه ارائه نماید. با حضور کارشناسان افرادی که بهترین راه حل ها را ارائه داده اند از پروژه های خود دفاع کنند و نقوص آن بررسی شود. اگر امروز شروع کنیم شاید در ده سال آینده بتوانیم از جوانها در دستگاههای مختلف استفاده کنیم.
  • محمود A1 ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    3 4
    بسيار عالى بود. دولت اعتدال بايد از نظر سن و سال هم معتدل باشد مديران قديمى با تجربه فقط مشاور ان خوبى هستند وگرنه وزير ٦٨ ساله هيچ توانايي كار وزارت ندارد و دركى از نيازهاى نسل جوان ما را ندارد
  • احمد A1 ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    3 2
    اعتدال بايد از نظر سن وسال وهم از نظر جنسيت نيز رعايت شود
  • امیرم A1 ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    3 3
    اول از همه فکر میکنم کهنسالی کابینه جدید و مدیران این وزرا نتیجه حرص به مقامه که این اقایون هنوز هم نمیخوان میزهاشون رو رها کنند و گرنه شاید نه کل کابینه اما فکر میکنم میشد نیمی از کابینه را با نیروهای جوان پر کرد . یعنی بعد از سی و چند سال حتی یک جوان هم در این مملکت تربیت نشده؟ حتی یک نخبه و فرهیخته به جز مقامات سی سال پیش پرورش پیدا نکرده؟ و دیگری بی اعتبنایی اقای رئیس جمهور به دو شعار خودشه : "اعتدال" و "اتوبوسی انتصاب نکردن"
  • سیما A1 ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    4 3
    شرایط بحرانی سیاسی و اقتصادی فعلی جامعه ما نتیجه جوانگرایی عجولانه و بی فکر دولت گذشته بود و به نظر نمی رسد با وجود بحران به خصوص در حوزه اقتصاد، که بی ارتباط با سیاست های بین المللی نیست، جوانگرایی در شرایط فعلی عاقلانه باشد.
  • بی نام IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    17 4
    حاصل جوان گرایی را در هشت سال دوره احمدی نژاد، رییس جمهور ولایی و مکتبی دیدیم. دیگر این حرف ها خریدار ندارد.
  • علی A1 ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    7 0
    این موضوع مهمی است بیشتر به آن بپردازید
  • بی نام A1 ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    2 5
    صبرداشته باش جان بابا! مهدی وفائزه دوجوان برومندشیخ رفسنجانی هنوزاحکامی برای مقام نگرفته اند،باامدن این دونفر،دولت برای چاپیدن مردم بانشاط وجوان میشود.
  • سیدبوشهری A1 ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    1 5
    آقای میرزاعلی آیت الهی توچقدرساده ای! اعتدال ازنظراین حضرات یعنی اینکه شما درافراط آقازاده هابرای دزدی وفتنه دخالت نکنید ودرتفریط دینداری شیخ فتنه هم سکوت کنید.همین!
  • بی نام A1 ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۷
    0 1
    میرزا علی خان نمیدونی بدون این مملکت در شرایطی نیست که بخواد از ازمون و خطای عده ای جوان بهره ببره.بحران اقتصادی رو درک کردی؟میدونی چیه؟چالش روباط بین الملل میدونی یعنی چی؟الان زمانیه که باید فقط وفقط از مردانی استفاده کرد که به تمام معنا ازمون خود را پس داده اند
  • علی IR ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۶
    0 0
    من خودم جوانم ولی دراداره ای که کارمی کنم استفاده ازجوانان دردولت احمدی بسیارافتضاح بباراورد امابرای تولیدجک وخنده خوب بودکلی به مدیرانش می خندیدیم