به گزارش خبرآنلاین، انتشارات ققنوس کتاب «نخستین فرعون مونث» (حَتْشِپْسوت) نوشته پاملا دل با ترجمه فاطمه شاداب را از مجموعه شخصیتهای تاثیرگذار روانه بازار نشر کرده است. کتاب «حتشپسوت، نخستین فرعون مؤنث» (Hatshepsut) یکی دیگر از مجلدهای جدید شخصیتهای تأثیرگذار جهان باستان است.
ناشر در معرفی این کتاب آورده است: «فرعونها در سرزمین مصر در حدود هزاران سال پیش فرمانروایان قدرتمندی بودند. یکی از این فراعنه که خیلی هم استثنایی و خاص بود تا اواسط سده نوزدهم میلادی ناشناخته مانده بود. نام او «حَتْشِپْسوت» بود. هر چه اطلاعات باستانشناسان درباره این فرعون که حدود 3500 سال پیش حکومت میکرد، بیشتر میشد، ماجرای او رمزآلودتر میشد.
حتشپسوت در اوایل امپراتوری جدید، دست کم بیست سال حکومت کرد. دوران حکومت او توأم با صلح بود و برنامههای ساخت و سازهای عظیمی طی این دوره آغاز شد. او معابد، مقابر، ستونهای سنگی عظیم و نمازخانههای گرانیتی با ابهت و حیرتانگیزی ساخته است. برخلاف فراعنه قبلی، او ساختمانهای قدیمی را که دشمنان ویران کرده یا بر اثر گذشت زمان تخریب شده بودند، احیا کرد.
نکته دیگری که باعث شگفتی مصر شناسان شده این است که این فرعون مرد نبود، بلکه زن بود. او در جامعهای مردسالار به بالاترین مقام رسیده و به روش مردانهای حکومت کرده بود. مصریان او را یک الهه میدانستند. »
در برخی تحقیقات علمی معاصر درباره این فرعون زن آمده است: «حتشپسوت یکی از حکام مهم سلسله هجدهم فراعنه مصر در قرن 15 پیش از میلاد مسیح بود که قدرت را از چنگ فرزندخوانده پسرش خارج کرد. وی به خاطر پوشیدن جامه های مردانه و گذاشتن ریشی مصنوعی شهرت داشت و از هر دو حاکم دیگر زن در میان فراعنه، نفرتیتی و کلئوپاترا، قدرتمندتر بود. معبد حتشپسوت یکی از محبوب ترین بناهای یادبود در گورستان فراعنه در دره پادشاهان در مصر علیا است. اما پس از مرگ، نام حتشپسوت از کلیه اسناد پاک شد که تصور می شود انتقام پسرخوانده اش از او بوده است.
مومیایی منسوب به او یکی از اسرارآمیزترین مقبره ها در دره فراعنه است. این مقبره ابتدا در سال 1903 توسط هوارد کارتر باستان شناس بریتانیایی کشف شد، اما او مقبره را که هدف دستبرد قرار گرفته بود بار دیگر مهر و موم کرد. مقبره در سال 1906 بازگشایی شد و یکی از اجساد مومیایی از آن خارج و به عنوان سیترا، پرستار سلطنتی حتشپسوت شناسایی شد.
مومیایی دیگر که اکنون گفته می شود متعلق به هتشپسوت است تا سال 1990 رنگ نور را به خود ندید. این مساله که بازوی مومیایی در حالتی قرار داده شده بود که ویژه دفن اعضای خانواده سلطنتی بود و همچنین یک قطعه صورتک چوبی داشت به این گمانه زنی ها دامن زد که جسد متعلق به حتشپسوت است...»
این کتاب در 110 صفحه و با قیمت 5200 تومان در بازار عرضه شده است.
6060
نظر شما