واحدمرکزی خبر نوشت:

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دولت محور بودن شهرسازی و توسعه در ایران بر لزوم تغییر شهرسازی به نحوی که شهروندان محور آن باشند ، تاکید کرد.

عباس آخوندی اظهار داشت: ارزیابی‌ها نشان می دهد توسعه شهری در ایران تاکنون به شدت دولت محور بوده و این موضوع تمام فرایندهای طراحی ، اجرا و حتی هویت اقتصادی و فرهنگی شهرها را نیز در بر گرفته است.
وی با تأکید برلزوم تغییر شهرسازی دولت محور به شهرسازی شهروند محور اظهار داشت: چنانچه بخواهیم شهرسازی شهروند‌محور را رواج دهیم باید تمام طرحها و فرایندهای مربوط که دولت در آن مداخله می کند به صورت بنیادی تغییر یابد.
وزیر راه و شهرسازی با طرح این سوال که چرا عده‌ای در تهران می نشینند و برای توسعه شهری در نقطه دیگر کشور تصمیم می گیرند ، افزود: قطعا باید بررسی کرد که چه مقدار از این تصمیم ها باید محلی و چه مقداری از آنها باید ملی باشد.
وی ادامه داد: از یک سو عده ای معتقد هستند که طرح‌های توسعه شهری تأثیر ملی زیادی ندارد که دولت مرکزی بخواهد در طرحهای آنها دخالت کند و باید تصمیم گیری درباره این طرح‌ها را به نهادهای شهری و ساکنان محلی آنها تفویض کرد. به عبارت دیگر باید نوعی تفویض اختیار به حوزه محلی صورت بگیرد که در نهایت به ا فزایش قدرت شهرداری ها و شوراهای شهر در فرایند تصمیم گیری منجر خواهد شد.
آخوندی تصریح کرد : از سوی دیگر نیز عده ای معتقدند از آنجایی که طرح های توسعه شهری تأثیر ملی دارد ، دولت مرکزی نمی تواند به طرح‌های توسعه بی تفاوت باشد از این رو در حال حاضر با دو مقوله اختیارات حداکثری محلی و اختیارات حداکثری دولت مرکزی مواجه هستیم که هنوز بحث و بررسی دقیقی برای ایجاد تعادل میان آنها صورت نگرفته است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: با وجودی که شوراها در شهرها
وجود دارند و آنها شهردار را انتخاب می کنند وقتی به نتیجه اقدامات نگاه می کنیم متوجه می شویم که دولت مرکزی حاضر نشده است قدرت خود را به نهادهای محلی تفویض کند.
وی با تاکید بر اینکه منظور از تغییر رویه شهرسازی تنها بحث تغییر طراحی‌ها نیست ، اظهار داشت: هنوز به این موضوع توجه نکرده ایم که مردم در شهرها و در چارچوب هرم منافع ملی می توانند منافع محلی متفاوتی داشته باشند که هیچ تعارضی با منافع ملی ندارد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود تقسیم بندی های متعدد در کلانشهری مانند تهران افزود: از آنجایی که توسعه تاکنون دولت محور بوده است ، شاهد وجود تقسیم بندی های متفاوت از طرف دستگاه هایی مانند شهرداری ، آب و فاضلاب، آموزش و پرورش و وزارت کشور در کلانشهری مانند تهران هستیم که هر یک تهران را به مناطق مورد نظر خود تقسیم کرده اند و منطقه بندی آنها با یکدیگر متفاوت است.
وی با بیان اینکه بدون مشارکت محلی شهروندان نمی توان هیچ فرایند واقعی را برای توسعه شهری تصور کرد ، ادامه داد: کار بسیار سخت و پیچیده ای پیش رو داریم که از یک سو باید شهروندان به حق خود واقف شوند و از سوی دیگر با تشکیلات اداری متفاوت و مختلفی سرو کار داریم اما به هر حال این اقدام را باید آغاز کنیم.
وزیر راه و شهرسازی تعدد تقسیمات از سوی سازمانها و دستگاه های مختلف به عنوان دلایل پایین بودن کیفیت زندگی در شهرها دانست و تصریح کرد: باید این تقسیمات را هم راستا و در جهت افزایش کیفیت زندگی همسو کنیم.
وی با اشاره به اینکه به دلیل توسعه شهری دولت محور ،مشاوران بخش خصوصی نیز خود را با این سیستم وفق داده اند و در همین چارچوب مشاوره می دهند، افزود: در دستیابی به اهداف توسعه شهروند محور به همکاری رسانه ها بویژه رسانه ملی نیاز داریم و باید کار دانشگاهی گسترده ای صورت گیرد که مشارکت فعال دانشجویان حوزه شهرسازی ، جامعه شناسی و ارتباطات را می طلبد.
‌آخوندی به فاصله دسترسی به فناوری اطلاعات در مرکز و شهرهای مختلف کشور نیز اشاره و تصریح کرد: هر چه این فاصله بیشتر باشد تمایل مهاجرت به مرکز نیز افزایش خواهد یافت و کاهش این فاصله می تواند به تمرکز زدایی کمک کند.

وی از معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی خواست به واگذاری حداکثری فرایندها به نهادهای محلی و شهری توجه جدی داشته باشد. و گفت: امیدوارم شاهد آغاز حکمروایی محلی در سیستم شهرسازی کشورمان باشیم.

3131

کد خبر 313745

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
    40 2
    شما وزیر شهرسازی هستی چرا در ایران با این وسعت فقط چند شهر بزرگ داریم و اونم به این شدت متمرکز؟؟!!! و چرا هیچکدوم ازونها با تهران قابل مقایسه نیستن؟؟!! چرا شهرهای کوچک که قابلیت توسعه دارن و میتونن درصد زیادی از جمعیت مناطق مختلف رو بجای روانه شدن به همون چند شهر یزرگ بگیرن فکری بحالشون نمیشه؟!
  • شیرازی A1 ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
    60 22
    چون اصولا تهرانی ها مرفهین بی درد هستند و فقط با خودشون خوبن ! به هر کی هم که میاد شهرشون بهش میگن شهرستانی ! خدا رو شکر هم تو دود و کثیفی تا ابد باید زندگی کنند !!!
    • بی نام IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
      7 15
      تهران فقط 4 تا منطقه بالاش نیست که هی میگین مرفهین بی درد ... دردی که مردم معمولی در تهران متحمل میشن در هیچ شهری متحمل نمیشن ... چرا فکر میکنین همه تهران الهیه و دروسه ... قیمت نجومی اجناس و ملک در تهران شاید برای مرفهین بی دردی که تنها بخش کوچکی از مردم این کلان شهر رو تشکل میدن مهم نباشه ... اما بقیه مردم رو نابود داره میکنه ... این چه تفکر مسخره است که تهران را از ایران جدا میکنیم ... تهران بزرگترین شهر ایرانه ... و باید همه دست به دست هم بدن تا اون رو بهتر از قبل کنند ... شهری که از هر 7 ایرانی یکی در آن زندگی میکند ...
    • تهرانی A1 ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
      5 12
      این حرف اشتباهه، ما نباید قربانی سیاست اشتباه مسئولینی که در تهران ساکن هستند بشیم. دوست عزیز شیرازی، تهران متعلق به همه مردم ایران است و کسی که این حرف را زده تفکر کوچک خود را نشان داده، یک اشتباه را به کل جامعه تعمیم ندهید، این خطای بزرگی است.
  • بی نام IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
    11 1
    آقای وزیر من یک مثال میزنم چرا شیراز پس از اینهمه سال مترو نداره ؟یا اینهمه حمل و نقلش مشکل داره؟ شاید شهردارهاش حال ندارند کار کنند ،شاید جرات کار کردن ندارند یا بلد نیستند. اینجاست که مردم به شهر ی مثل تهران مهاجرت میکنند و قشار روی پایتخت میاد. پس دولت نمیتونه در مورد توسعه شهرهای دیگر بی تفاوت باشه .
  • بی نام IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
    4 3
    جناب شیرازی اگر طرح خارج از محدوده صحیح اجرا میشود امروز نه دود بود نه کثیفی
  • بی نام IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
    12 0
    فضای کسب و کار و اقتصاد! تنها چیزی که می تواند شهر ها را درست کند همین است اگر فضای کسب و کار در هر شهری رونق پیدا کند هم توسعه پیدا می کند و هم تصمیمات درست از جای درست برای آن گرفته می شود. وقتی صحبت از کسب و کار است منظور فقط تشویق روستاییان برای بازگشت به کار کشاورزی نیست. چرا در شهرهای کوچک شرکت های خصوصی کم هستند؟ واقعا بودن برخی ازین شرکت ها در تهران برایشان منفعتی جزء کلاس کاری بالاتر دارد؟ چرا سرمایه دار ها تشویق نمیشوند برای اینکه در شهرهای کوچکتر سرمایه گذاری کنند و یا شرکت هایشان را به آنها منتقل کنند؟ چرا هر وقت بحث مهاجرت و جمعیت تهران است اولین و آخرین راهکار بند کردن به طبقه زیر متوسط است؟ اتفاقا باید سرمایه داران را تشویق به خروج از تهران کرد. کار و اقتصاد مدرن نیاز شهرهاست.
  • محمد IR ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
    5 2
    آخه ما تو بوشهر خیری از گاز و نیروگاه و گمرک و دوستان همسایه در خوزستان خیری از نفت و گمرک و بندرعباسی ها هم از ترانزیت پربارشون هیچ خیری ندیدیم....هر چی پوله میره تهران هرچی تو گمرکه باید بره تهران مهر بخوره برگرده با قیمت ده برابر و مخصوصا وقتی ماشین هایی رو میبینی که....خدا چرا این چیزا رو به خود تهرون ندادی تا ما هم نق نزنیم و از بی حقوقیمون ننالیم.این عدالت نیست این بی عدالتی محض هستش.
    • علی IR ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      4 0
      واسه اینکه تصمیم گیرندگان ما شهرستانی ها همه تهران هستن اگه خودشون چند ماه نه چند سال برن تو شهرستانها زندگی کنند از نزدیک لمس کنن تازه میفهمن چرا همه مهاجرت میکنن تهران حتی از روستاها.ما به ایرانی بودن خودمون افتخار میکنیم ولی نباید در حقمون ظلم بشه.این به نفع خودشون هم هست اگه گوش کنن.
  • سعدا... IR ۲۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
    6 0
    باسلام به خبر انلاین صفحه ارتباط با شما مشکل داشت مجبور شدم اینجا بنویسم .لطفا در صورت امکان گزارشی یا مطلبی درمورد نحوه ساختمان سازی های غیر اصولی در مخصوصا تهران از قبیل اینکه چرا مثلا دستشویی و حمام را داخل هم درست میکنن که از نظر بنده هم غیر بهداشتی و هم با معماری ایرانی اسلامی منافات دارد و پیامدهای ناگوارآن یعنی وسواسی شدن مردم در دراز مدت ومصرف آب بیشتر وچرا از فضاهای دیگر به خوبی استفاده نشده و اینکه مطلبی خواندم روزنامه در مور اینکه خانوادهای خانه نوساز خریده بعد از یک هفته لوله فاضلاب که باتشخیص کارشناس از همان روز کار گذاشتن پاره بوده موجب خرابی سقف طبقه پایینی شده ودر مورد مورد اینکه ایا مهندس ناظر از هر ارگانی کارشان را درست انجام میدهند یا نه گزارش تهیه فرمایید باتشکراز شما.
    • حسن IR ۲۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      3 0
      با نظر شما کاملا موافقم.پیمانکارها میگن اگه دستشویی حمام تو هم باشه فضا بیشتر میشه ولی این اشتباهه اخه مگه میشه بااین کار مثلا یک خونه80متری تبدیل به 85متر بشه امکان عقلی نداره اونا میخان با این کار فقط هزینه یک لنگه درب اضافی و2متر دیوار ساختن که از هم جدا بشن رو ندهند.که مثلا300هزار ارزونتر تموم بشه.
  • بی نام A1 ۰۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
    6 1
    تمام بودجه مملکت رو تو این چند سال صرفا تو تهران مصرف کردن علتش چیه؟! چه اصراریه شهر تهران در حالت انفجار جمعیتی قرار داره این همه بهش برسن که دانشجویی که اونجا درس میخونه همونجا برای زندگی و آیندش برنامه ریزی بکنه جای اینکه برگرده شهر خودش؟ شهرستان اصلا کار وجود نداره ، مسکن شهرستان خیلی بدتر از تهران هست با اینکه اینجا ارزونتر زندگی تموم میشه! لطفا فکر به حال شهرهای دیگه بکنین ایران فقط تهران نیست

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین