مهر نوشت:

عماد افروغ با اشاره به آزادی شماری از زندانیان سیاسی مرتبط با فتنه 88 گفت: ما باید متوجه باشیم جامعه شناسی شرایط بحران و غیر عادی با شرایط عادی متفاوت است؛ لذا باید از همان روز اول با سعه صدر بیشتری با این موضوع برخورد می شد.
وی با بیان اینکه باید به جای زندانی کردن به اصطلاح زندانیان سیاسی، خطاکاران یا مجرمان سیاسی به راه حل های بدیل از جمله جرایم نقدی بیاندیشیم، گفت: زمانی رئیس قوه قضاییه وقت موضوعی را تحت عنوان حبس زدایی از زندانیان مطرح کردند که همان موقع بنده از ایشان سئوالی کردم که آیا این طرح شامل زندانیان سیاسی هم می شود یا خیر.
وی با تاکید براینکه در محدوده آزادی بیان، آزادی مطبوعات و ... عطف به فصل سوم قانون اساسی باید با سعه صدر بیشتری برخورد شود، ادامه داد: یکی از راه حل ها این است که افراد را نه به دلیل قلم و افکارشان بلکه به دلیل عدم پرداخت جرایم نقدی زندانی کرد. این نوع مجازات باعث می شود فرهنگ تحقیق هم در جامعه ارتقا یابد مثلا اگر کسی قصد دارد واقعیتی را در مورد فردی افشا کند این افشا باید با مدرک و سند محکمه پسند باشد در غیر این صورت باید هزینه هنگفتی بابت افترا و تهمت خود بپردازد و این چیزی است که در بسیاری از کشورها که سابقه آزادی و دموکراسی دارند جاری و ساری است.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: بدین وسیله کسی هم به خودش اجازه نمی دهد که به دیگری تهمت بزند و علاوه بر آن این نوع جریمه باعث شود که حرفها مستند و مستدل باشد و این کمک می کند فرهنگ سخن از روی ادله و مدرک و سند اشاعه یابد.
وی بیان داشت: من شخصا از روز اول چندان موافق زندانی کردن این افراد نبودم الان هم خوشحالم که آزاد شدند و اعتقادم بر این است بدین وسیله ما یک قهرمانهای غیر واقعی تحویل جامعه می دهیم. چه کسی که بنا به دلایل سیاسی راهی زندان می شود و چه آن کسی که با تهمت ها و افترهای بی مورد خود به افراد کسب وجهه سیاسی می کند و متاسفانه با او برخوردی هم نمی شود.
نماینده مجلس هفتم با بیان اینکه نظام باید قهرمان های صادق و واقعی را تحویل جامعه دهد گفت: ما باید سعه صدر داشته باشیم و درک کنیم که شرایط بحرانی با شرایط عادی متفاوت است و باید از تجارب کشورهای دیگر هم درس عبرت بگیریم.
این کارشناس مسائل سیاسی، با بیان اینکه امیدوار هستم که این اقدام یک اقدام استراتژیک باشد و نه تاکتیکی ، به خلاء قانونی برای مجازات متهمان سیاسی اشاره کرد و گفت: ما باید به این سمت برویم که زندان را برای آزادی بیان و مواجهات فکری برداریم مگر آنجایی که مسئله امنیتی و جاسوسی و تخریب اموال عمومی باشد.
افزوغ با تاکید براینکه باید به فصل سوم قانون اساسی که مربوط به حقوق مدنی و سیاسی است ملت پایبند باشیم، خاطرنشان کرد: باید تا آنجا که فصل سوم قانون اساسی اجازه آزادی بیان را به شهروندان داده با سعه صدر برخورد شود و آنجایی که پای تهمت به اشخاص به میان می آید افراد می توانند اقامه دعوی کنند و به جای اینکه طرف مقابل زندانی شود من پیشنهاد جریمه نقدی هنگفت را می دهم.
219219

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 314225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عرشیا A1 ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
    61 6
    جناب افروغ با این که از لحاظ خط و جناح من و شما به هیچ وجه با هم قرابتی نداریم ولی این اظهار نظر شجاعانه شما را به فال نیک میگیریم و از ان حمایت میکنیم . افرین .
  • ناصر IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
    28 5
    ای کاش سایر کارشناسان وصاحب نظران اجتماعی نیز جرات و دلسوزی اقای افروغ در نقد عالمانه و راهگشا برای مسایل اجتماعی اداشتند تا شاهد رشد وبالندگی رفتارهای سیاسی و اجتماعی کشور عزیزمان باشیم
  • بی نام A1 ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
    15 1
    جناب افروغ اتفاقاً مهمترین مسئله همین جاست که شما فرمایید«ما باید به این سمت برویم که زندان را برای آزادی بیان و مواجهات فکری برداریم مگر آنجایی که مسئله امنیتی و جاسوسی و تخریب اموال عمومی باشد.» ما تعریف دقیقی از این استثنائات نداریم و همین باعث برداشت های شخصی می شود.
    • بی نام EU ۰۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
      2 0
      سال 88 تو اون فضای امنیتی یهو چند نفر میومدن به اسم مردم تخریب اموال عمومی میکردن بعد صداوسیما نشون میداد و دستگیری ها شروع میشد. قانون بزاریم که آزادی بیان زندان نداشته باشه کافی نیست، باید باور داشته باشیم به آزادی بیان، ایمان بیاریم که کمی نقد و حتی مخالفت نه حتی باعث آسیب نمیشه بلکه باعث قدرت و عزت بیشترمون میشه
  • عادل IR ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
    15 2
    بسمه تعالي. به اين قسمت توجه كنيد " باید تا آنجا که فصل سوم قانون اساسی اجازه آزادی بیان را به شهروندان داده با سعه صدر برخورد شود و آنجایی که پای تهمت به اشخاص به میان می آید افراد می توانند اقامه دعوی کنند و به جای اینکه طرف مقابل زندانی شود من پیشنهاد جریمه نقدی هنگفت را می دهم. ". نتيجه مي گيريم اگر ميزان جريمه برابر با عدد بزرگ n ريال باشد آنگاه همه كساني كه ثروتي برابر با n+1 ريال داشته باشند كلا آزادند هر چي خواستن بگن.