نگاهی تحلیلی به 2 هزار و 365 کلمه‌ای که رئیس جمهور در سازمان ملل گفت

حسن روحانی در سازمان ملل درباره مسائلی همچون پرونده هسته ای ایران، آمریکا، سوریه، صلح جهانی، گفتمان اعتدال و تحریم سخن گفت.

رضا الیاسی: حجت الاسلام حسن روحانی که برای نخستین بار در کسوت رئیس جمهور به نیویورک سفر کرده است ساعات اولیه امروز در صحن سازمان ملل و در جریان برگزاری شصت و هشتمین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد.

روحانی در این سخنرانی از 2 هزار و 365 کلمه استفاده کرد تا سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را برای روسای جمهور و سران کشورهای مختلف جهان تشریح کند.

رئیس جمهور در نخستین سخنرانی خود در یک مجمع بین المللی که با توجه به شرایط حساس منطقه و دیپلماسی ایران از اهمیت بالایی برخوردار بود، درباره مسائلی همچون تحریم کشورهای غربی علیه ایران، پرونده هسته ای ایران، موضوع سوریه و مقابله با سلاح های کشتار جمعی سخن گفت و همچنین پیشنهادی را نیز با عنوان طرح "جهان علیه خشونت و افراطی‌گری" به سازمان ملل ارائه کرد.

اما شاید مهم ترین بخش سخنان رئیس جمهور را بتوان اعلام موضع درباره پرونده هسته ایران برشمرد که عنوان کرد «جمهوری اسلامی ایران ضمن پافشاری بر اعمال حقوق خود و ضرورت احترام و همکاری بین المللی در اعمال این حقوق، آماده گفتگوهای بدون تأخیر برای اعتمادسازی متقابل ورفع دوسویه ابهامات از طریق شفافیت کامل می باشد».

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام این که «سخنان پرزیدنت اوباما را به دقت دنبال کرده است» گفت که در صورت عزم سیاسی رهبران آمریکا و خودداری از دنبال کردن منافع گروه های فشار جنگ طلب، می توان به چارچوبی برای مدیریت اختلافات رسید. در این چارچوب موضع برابر، احترام متقابل و اصول مسلم شناخته شده بین المللی باید مبنا باشد.البته در این زمینه انتظار ما از واشنگتن شنیدن صدای واحد است.

البته پیش از این باراک اوباما در سخنان خود در سازمان ملل گفته بود آمریکا به حق مردم ایران در داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای احترام می گذارد. {اینجا}

محورهای سخنان روحانی در سازمان ملل شامل پرونده هسته ای ایران، آمریکا، سوریه، صلح جهانی، گفتمان اعتدال، تحریم، حمله نظامی و زورگویی ابر قدرت ها، گفتمان حاکم بر جهان، فلسطین و تروریسم بود که در جدول زیر آمده است:

محور

سخنان

انرژی هسته ای

پذیرش حق طبیعی، قانونی و مسلم ایران، بفرموده رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، ساده ترین راه حل این موضوع است. این یک شعار سیاسی نیست. بلکه بر اساس شناخت عمیق وضعیت فن آوری در ایران، شرایط بین المللی و پایان بازی های با حاصل جمع صفر و ضرورت یافتن اهداف و منافع مشترک برای رسیدن به تفاهم و امنیت مشترک است.

جمهوری اسلامی ایران ضمن پافشاری بر اعمال حقوق خود و ضرورت احترام و همکاری بین المللی در اعمال این حقوق، آماده گفتگوهای بدون تأخیر برای اعتمادسازی متقابل ورفع دوسویه ابهامات از طریق شفافیت کامل می باشد.

سوریه

فاجعه انسانی در سوریه نمونه دردناکی از گسترش فاجعه آمیز خشونت و افراط در منطقه ماست. از ابتدای بحران و از زمانی که برخی از بازیگران منطقه ای و بین المللی با سرازیر کردن منابع تسلیحاتی و اطلاعاتی و تقویت گروه های افراطی سعی در نظامی کردن این بحران داشتند، ما تأکید کردیم که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد. نمی توان اهداف استراتژیک و توسعه طلبانه و بهم ریختن توازن و تعادل های منطقه ای را با پنهان شدن پشت کلمات بشردوستانه، تحقق بخشید. هدف مشترک جامعه بین المللی باید خاتمه سریع به کشتار مردم بی گناه باشد. ما ضمن محکوم کردن هرگونه استفاده از سلاح های شیمیایی، از پذیرش کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی توسط سوریه استقبال می کنیم و بر این باوریم که دستیابی گروه های افراطی و تروریست به این سلاح ها بزرگترین خطر فراروی منطقه است که باید مدنظر قرار گیرد.

صلح جهانی

در برابر همه بیم ها، امیدهای جدیدی وجود دارد: امید اقبال مردم و نخبگان در سراسر جهان به "آری برای صلح و نه برای جنگ"، و امید به ترجیح گفت و گو بر ستیز، و اعتدال بر افراط.

مردم جهان از جنگ، خشونت و افراط خسته اند و این فرصتی بی نظیر است. آنها امید به تغییر وضعیت کنونی دارند. جمهوری اسلامی ایران باور دارد که با ترکیب هوشمندانه ای از امید و اعتدال می توان همه چالش ها را مدیریت کرد. جنگ افروزانمی خواهند امیدها را بخشکانند. در حالی که امید به تغییر مثبت، مفهومی فطری، دینی، فراگیر و جهانی است.

در این سالها، یک صدای مسلط پیاپی شنیده شده است که "گزینه جنگ روی میز است" ، اما امروز بگذارید در برابر این سخن ناکارآمد وغیرقانونی بگویم "صلح در دسترس است." پس به نام جمهوری اسلامی ایران در گام نخست پیشنهاد میکنم طرح "جهان علیه خشونت و افراطیگری" در دستور کار سازمان ملل متحد قرار گیرد و همه دولتها و سازمانهای بین المللی و نهاد مدنی تلاشهای جدیدی را برای سوق دادن جهان به این سو سامان دهند. باید به جای گزینة ناکارآمد "ائتلاف برای جنگ" در مناطق مختلف جهان به "ائتلاف برای صلح پایدار" در سراسر جهان اندیشید.

گفتمان اعتدال

زیربنای امید، باور به اراده عمومی مردم جهان برای مبارزه با خشونت و افراط، تغییر پذیری، مخالفت با ساختارهای تحمیلی، بها دادن به گزینش و عمل مسئولانه انسانی است. امید، بی تردید یکی از بزرگترین نعمت های خداوند مهربان به همه انسان هاست. اعتدال نیز به معنای حرکت خردمندانه، هوشمندانه، زمان مند و مکان مند در تلفیق آرمان های والا، گزینش راهبردهای اثرگذار و در نظر گرفتن واقعیت هاست.

علیرغم همه مشکلات، من عمیقاً به آینده امیدوارم. با همبستگی جهانی علیه خشونت و افراط، تردیدی ندارم که آینده روشن است. اعتدال، آینده جهان را درخشان خواهد کرد.

تحریم

تحریم های غیر عادلانه،به عنوان جلوه دیگری از خشونت،ذاتاًضد صلح و ضد بشری هستند که برخلاف تبلیغات تحریم گران، دولت ها و نخبگان سیاسی را هدف قرار نمی دهند، بلکه بیش از همه مردمان عادی را قربانی دعواهای سیاسی خود می کنند. میلیون ها عراقی را فراموش نکنیم که در اثر تحریم هائی که با زرورق های حقوقی در نهادهای بین المللی پیچیده شده بودند، آسیب دیدند؛ جان باختند؛و هنوز عده قابل توجهی از آنها سرتاسر زندگی را باید زجر بکشند.این تحریم ها خشونت آمیزند. هوشمند و غیر هوشمند ویک جانبه و چند جانبه ندارند. این تحریم ها ناقض حقوق مسلم بشری، من جمله حق صلح، حق توسعه، حق دسترسی به بهداشت، حق آموزش و فراتر از همه حق حیات می باشند. نتیجه تحریم ها ، علیرغم هرگونه لفاظی و بازی با واژه ها، همان آتش افروزی و جنگ طلبی و نابودی انسان هاست. این آتش فقط دامن قربانیان تحریم را نمی گیرد، بلکه به اقتصاد وزندگی مردمِ جوامع تحریم کننده نیز، لطمه وارد می کند.

حمله نظامی و جنگ طلبی

عصر بازی های با حاصل جمع صفر پایان یافته است؛ولی هنوز معدودی از بازیگران روش ها و ابزارهای کهنه شده، و عمیقاً ناکارآ را بکار می گیرند تا برتری و سلطه پیشین خود را حفظ کنند. نظامی گری و استفاده از ابزارهای نظامی و خشن برای انقیاد دیگران، نمونه ناکارآمدی از تداوم کنش های کهنه در شرایط نوین است.

اقدامات زورمدارانه اقتصادی و نظامی برای حفظ و تداوم سلطه و برتری گذشته، با مجموعه ای از قالب های مفهومی همراه شده که همگی ضد صلح، ضد امنیت، ضد کرامت انسانی و ضد آرمان های بشری می باشند.

گفتمان حاکم بر جهان

در گفتمان متعارف سیاسی بینالمللی، یک مرکز متمدّن با حاشیه های غیرمتمدن به تصویر در آمده است. در این تصویر نسبتِ کانون قدرت جهانی و حاشیه ها، نسبتی آمرانه قلمداد شده است. گفتمان مرکزگرایی شمال و حاشیهگرایی جنوب سبب استقرار نوعی نظم تکگویی و مونولوگ در سطح روابط بینالمللی شده است. ایجاد مرزهای نادرست هویتی و بیگانه ستیزیهای خشن رایج نتیجة قهری این گفتمان است.گفتمان های تبلیغاتی و بی اساس دین ستیزانه، اسلام هراسانه، شیعه هراسانه و ایران هراسانه به واقع تهدیدی جدی علیه ثبات جهانی و امنیت انسانی است.

فلسطین

آنچه بر مردم مظلوم فلسطین می رود، چیزی جز یک خشونت ساختاری نیست. سرزمین فلسطین در اشغال است. حقوق اولیه فلسطینیان به طور فاجعه باری نقض می شود و آنها از بازگشت به خانه، محل تولد و دسترسی به سرزمین مادری محرومند. جنایاتی که بر مردم بی گناه فلسطین می رود، خشونت نهادینه ای را به نمایش می گذارد که برای توصیف آن، آپارتاید مفهوم و واژه کم وزنی بنظر می آید.

تروریسم

تروریزم و کشتن انسان های بی گناه، اوج افراط و خشونت است. تروریزم، بلائی خشن، فراگیر و فرامرزی است. اما خشونت ها و افراط هائی که تحت عنوان مبارزه با تروریزم و از جمله استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین علیه مردم بی گناه صورت می گیرد نیز محکوم است. در اینجا باید از ترور دانشمندان هسته ای ایران توسط جنایتکاران نیز سخن بگویم. آنها به چه جرمی ترور شدند؟ سوالی که از ملل متحد و شورای امنیت باید پرسید این است که آیا ترورکنندگان محکوم شدند؟

ایران و آمریکا

ایران به دنبال تعامل سازنده بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک با دیگر کشورهاست و در این چارچوب در پی افزایش تنش با ایالات متحده نیز،نیست. من سخنان امروز پرزیدنت اوباما را با دقت دنبال کردم ؛ در صورت عزم سیاسی رهبران آمریکا و خودداری از دنبال کردن منافع گروه های فشار جنگ طلب، می توان به چارچوبی برای مدیریت اختلافات رسید. در این چارچوب موضع برابر، احترام متقابل و اصول مسلم شناخته شده بین المللی باید مبنا باشد.البته در این زمینه انتظار ما از واشنگتن شنیدن صدای واحد است.

متن کامل سخنان رئیس جمهور در سازمان ملل را اینجا بخوانید.

/29295

 

کد خبر 314617

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 59
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • همه مردم عادی A1 ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    این خود روحانی بود که به او رای داده بودم واین سخنان خودش بود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • علیا IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      46 22
      نه دایی جان ناپلئون بود. میشه بگی الان انتظارچی داشتی؟ لابد بره با اوباما روبوسی کنه
    • بی نام A1 ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      15 11
      بخش اول حرفهاش رو احمدی نژاد نوشته بود
  • بی نام IR ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    ×× در لـفافه گفتن یا نـگفتـن مـساله این اسـت×× با 7-8 جمله می شد رک و ساده همه این حرف ها رو بی لفافه پیچوندن زد !! حالا 1 سال باید تفسیر کنن ببینن دکتر چی فرموده و منظورش چی بوده... بنظر من که خیلی راحت اصل مطلبی که ما دنبالش بودیم گم شد... امریکا مساله اولش ایران بود که 25 بار اسم ایران رو اورد،و حتی طرف ما رو گرفت.... ما مساله مون چی بود؟اولویتمون چی بود؟ چرا اینقدر تحریم ها رو فدای بقیه حرفا میکنید؟؟ مشکل هسته ای رو زودتر حل کنید تا این تحریم های لعنتی کم بشه
    • آرزو A1 ۰۴:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      23 18
      اگه با آرامش یه بار دیگه سخنرانی را گوش کنی می بینی روحانی خیلی با سیاست هم از آمریکا انتقاد کرد و هم او را به آشتی فرا خواند .با تدبیر بود و *** از هول حلیم تو دیگ نیفتادن ****بود .حتی دوتا آدم که سالها با هم قهرند تواولین جلسه آشتی شون اول همدیکه رو محک میزنند نه اینکه یکباره قربون صدقه هم برن .
    • بی نام A1 ۰۵:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      11 0
      فرق حرفای یه دیپلمات با مردم عادی اینه که همزمان باید سیگنالهایی رو برای هدف ها و گروه های خاصی بفرسته و این باعث میشه که کمی پیچیده صحبت کنه
    • بی نام IR ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      24 7
      مشکل اصلی ما با امریکا مسئله فلسطین است نه مسئله هسته ای و تا مشکل این برادران دشمن صفت ما حل نشود ما روی آسایش را نخواهیم دید
    • z IR ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      8 53
      فکر می کنید مشکلات ما با رفع تحریم ها حل میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مطمئن باشید با کوتاه اومدن از حق مسلم هسته ای کشور، تنها مدعیان حقوق بشر در مالیکیت بر کشور عزیز ما جسور می شوند. ادعایی که آنان در حال حاضر در لفافه بیان می کنند، آن زمان در بوق ها فریاد خواهد شد... 8 سال دفاع نکردیم و جوانان پاک کشورمان را از دست ندادیم که اکنون با تحویل کشور به بیگانه شرمنده شهدا شویم...
    • بی نام IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      14 2
      اولا کی گفت بی افتن تو دیگ؟؟! من میگم دیگ رو برنگردونن حلیم بریزه! والله ما یه عمریه که در حال محک زدنیم! 2 سال دیگه اوباما هم میره یکی دیگه میاد باز باید بریم محک بزنیم!!! و این داستان ادامه دارد...
    • بی نام IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      4 0
      چرا باور نمیکنید رابطه ایـران با امـریکا به ضـرر دشـمنان ایـران هم هست؟؟ چرا باور نمی کنید همین الان اوباما از همه طرف تحت فشاره که این حرف ها رو در باره ایران زده؟ چرا همش دوست داریم دنبالمون بیان؟ خوب ما هم یه قدم بر میداشتیم، این همه تو بوق کردن اختیار تام داریم اختیار تام داریم واسه چی بود؟؟؟؟ اونا رو گذاشتیم سرکار یا خودمون رو؟؟
  • بی نام IR ۰۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    پس چرا از هولوکاست صحبتی نکرد؟!
    • بی نام A1 ۰۴:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      41 2
      همون هولوكاست 8 سال بدبختمون كرد..............
    • امیر A1 ۰۴:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      33 1
      با صحبت از هولوکاست میخواد به چه نتیجه ای برسه
    • محسن IR ۰۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      18 3
      دیگه هولوکاست یه عمل ناشایست بوده ، ولی قرار نیست هر دفعه با بیان این موضوع آتش افروزی بشه , خود کشورهای غربی هم به این موضوع رسیدن که اشتباه بوده. ولی گفتن بیش از حد هم فایده ای نداره
    • بی نام IR ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      9 0
      مجيد جان طرف دكتر روحاني نه آقا محمود!!!
    • بی نام A1 ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      7 0
      آن مرد رفته است
    • بی نام A1 ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      5 0
      چون عاقل بود ومي دانست كه طرح هولوكاست تنها به نفع اسرائيل است وانها را خوشحال مي كند پس كاري نكرد كه دشمن را شاد كند
    • بی نام A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      11 0
      هولوکاست ابزار فریب افراطیون است لذا اینجا کاربردی ندارد
    • بی نام IR ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      28 2
      لازم نبود صحبت کنه،آخه فیلسوف بزرگ و تاریخ شناس و اسلام شناس معاصر در طی 8سال گذشته به اندازه کافی از هولوکاست صحبت کرده بود!!!!زنده باد ناهار
    • بی نام US ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      7 1
      وكيل مدافع هيتلرى؟
  • بی نام IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    4 1
    قسمت اول حرفها خیلی فلسفی بود ولی در کل مثبت بود. واکنش امروز یازار همه چی رو معلوم میکنه!
  • عرشیا A1 ۰۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    26 7
    نمیدونم چی بگم ولی اینو میدونم که هنوز با سخنان بسیار زیبا و شیوای جناب اقای خاتمی در سازمان ملل فاصله بسیار و با سخنان احمدی نژاد فاصله کمی داشت .جناب دکتر روحانی خدا کند که متن سخنرانیتان را از ما بهتران تنظیم نکرده باشند که انها نه به شما علاقه ای دارند نه به مشی اعتدالی شما .
  • مجید IR ۰۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    16 4
    متاسفم...
  • بی نام US ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    4 1
    عجب تحلیل موشکافانه ای انجام دادین! واقعا دست تحلیلگرانتون درد نکنه!
  • سیاوش IR ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    9 1
    می گویید احترام متقابل، تنش زدایی، آنرا که حساب پاک است از بازدید هسته ای چه باک است؟... زیان و ضرر این حرفهای تکراری شما را (تنش زدایی، احترام متقابل ...) ، مردم می دهند، نه خودتان. لطفا: بس کنید این حرفهای تکراری را.
  • ایمان IR ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    16 1
    چند بار گفت ایران ؟؟؟ اوبا ما بیشتر از ایران نام برد.
    • بی نام DE ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      10 1
      اوباما 25 بار روحانی 2 بار
  • مهرداد A1 ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    5 3
    درود چقدر زیبا و با تفکر واینده نگری ایشان صحبت کردن عالی بودن باعث افتخار ماست چنین ریس جموری
  • حسین CA ۰۵:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    12 1
    این بار اما شروع کار در عمل از سوی حسن روحانی با حرفهایی که زده بود و انتظاری که ایجاد کرده بود نمی خواند ، تا به اینچا فرصتی برای ابتکار از دست رفت.
  • بی نام A1 ۰۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    9 6
    آفرين به ايشون ميگن ديپلمات .
  • میلاد حمیدی IR ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    5 16
    صحبت های حجت الاسلام روحانی ائج بصیرت و سیاست دینی بود.خوشم می آید از انسان هایی که دینشان سیاسی نیست بلکه سیاستشان دینی است. حتی کسانی که به روحانی رای ندادند اکنون عاشق روحانی هستند. دل رهبر و مردم را شاد کردید. در راه خدمت به مردم موفق باشید رئیس جمهور عزیزم
    • بی نام A1 ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      2 0
      میلاد جان من پیگیر کامنت هات متاسفانه هستم! یعنی به زور در دیدرسم قرار میگیره! تو که دلباخته ی احمدی نژاد هستی چطور روحانی عزیز تو شد؟! همیشه در کنار احمدی نژادی و مقابل روحانی؟!
  • دلسوز مردم A1 ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    6 4
    قسمت بیشتر صحبت های ریاست جمهوری فلسفی و از لحاظ فهم برای مترجم مقداری سنگین بود . در مورد جریان رابطه با امریکا ، ایران باز هم توپ را در زمین امریکا انداخت انجا که دکتر گفتن ما منتظر نشا نه ای مثبت از سوی امریکا هستیم . در هر صورت سخنان دکتر روحانی بسیار بهتر از سخنان دکتر روحانی در 8 سالی که به امریکا برای سخنرانی در مجمع سازمان ملل سفر کردند . متاسفانه دکتر احمدی نژاد در اکثر سخنرانی های خود در مورد نابودی رژیم صهیونیستی صحبت می کردند . خوشبختانه دکتر روحانی در اولین سخنرانی خود از ادبیات محتر مانه ای استفاده کردند .
  • رضا IR ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    3 0
    حرفاش قلمبه سلمبه بود.ببین مترجمه چی کشیده.یه لغتنامه دهخدا باید میذاشت بغاش تا فارسی را به فارس سلیس ترجمه و بعد اصل ترجمه را بخونه.ما که 40 ساله تو این مملکت زندگی میکنیم متن کانل را 3 بار خوندم هنوز گیجم که چی میگه.
  • فوفولی فوفو IR ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    5 0
    همین که درباره هاله نور و انتقال اسرائیل fه اروپا صحبت نکرد خدا خیرش بده
  • بی نام A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    14 2
    اوباما خوب و منطقی و شفاف صحبت کرد. گفت که انرژی صلح آمیز هسته ای حق ایرانه، به فتوای رهبر ایران راجع به بمب اتمی اشاره کرد، به حمله شیمیایی صدام به ایران اشاره کرد و مواضعش روشن بود اوباما راه رو برای روحانی باز کرد و با توجه به اینکه روحانی بعد از اوباما صحبت کرد می تونست خیلی شفافتر و راحتتر صحبت کنه و از موقعیت به خوبی صحبت کنه اما به نظرم اونقدر که میتونست از موقعیت استفاده کنه و بهتر صحبت کنه اما نکرد.
  • امیر A1 ۰۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    17 3
    باز هم شاهد بودیم که دستی که از جانب امریکا دراز شده بود رو پس زدند
  • بی نام A1 ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    2 6
    به موضوعات مهم منطقه اشاره داشته...
  • ali IR ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    12 7
    به نظر من حرفهایی که باید میگفت را تقریبا" گفت بدون اینکه از دشمن نام ببره یا بامشت محکم تو دهن کسی بزنه یا جایی رو از روی کره زمین محو بکنه .
  • بی نام IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    20 6
    واقعا مایوس کننده بود نمیدونم این آقای روحانی واسه دفاع از حق ایران رفته بود یا مردم سوریه و افغانستان و عراق و صلح جهانی ، یکی نیست بگه دکتر جان توی این وضعیت به فکر کشور خودت باش و گلیم کشور خودت رو بیرون بکش بقیه به ما چه ربطی دارند اصلا خوشم نیومد
  • مجید IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    16 0
    با سلام. اول اینکه:آنچه که مسلم است آنگونه که آمریکا توسط اوباما نسبت به ایران مثبت وشفاف وصریح سخن گفت ایران توسط روحانی نگفت جناب روحانی بیشتر کلی گوئی کردند در رابطه با صلح و ... اگر چه نکات مثبت بسیار خوبی هم داشتند مثل پرونده هسته ای ایران و رسیدن به چاچوبی برای مدیریت اختلافات بین طرفین و... و دوم اینکه: بعد از سخنرانی اوباما انتظار بیشتری از سخنرانی روحانی می رفت اما باید به این نکته مهم اشاره کرد که روحانی خیلی مقصر نیست.
  • علیرضا A1 ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    7 2
    به بخش مهمی از سخنان جناب رییس جمهور کم توجهی شده و آن نظر ایشان بر تایید انتخابات آزاد در سوریه و بحرین میباشد که بسیار با ظرافت بیان گردید (( ما موافق صندوق رای در سوریه و بحرین هستیم )) به امید توافقات سریع و بدون اتلاف وقت در مذاکرات آتی و سربلندی ایران و ایرانی......
  • مسعود A1 ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    13 0
    این صحبت های محافظه کارانه هیچ چیزی را برای دو طرف عوض نخواهد کرد. انتظارات بیشتر از این بود و باید شفاف تر صحبت می کرد مثلا باید به روشنی میگفت روش ایران عوض شده و ایران حق و حقوق خود را جور دیگری میخواهد بگیرد .و البته ما باید واقعا و عملا روش دیگری را پیگیری کنیم فقط با حرف نیست.
  • سمانه EU ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    4 0
    از قسمت اول صحبت هاش که هیچی نفهمیدم بعدش کلی فکر کردم و مطلب خوندم تا فهمیدم چی گفته ولی این مساله قابل تامل بود که هیات آمریکایی در سخنرانی روحانی حضور نداشت و فقط نمایندشون بود ولی موقع سخنرانی اوباما هیات ایرانی همشون تا پایان سخنرانی حضور داشتن ولی در مقابل لحن اوباما آشتی جویانه تر بود ولی لحن روحانی یه کم تند بود که اینم فکر کنم به خاطر اینه که نمیخواست از موضع ضعف صحبت کنه.
  • بی نام A1 ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    26 9
    صحبتهاش آب سرذی بر پیکر ملت بود نا امیدتر شدم
  • بی نام A1 ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    12 1
    دوست عزیز الان از هولوکاست سخن گفتن به صلاح نیست و نباید احمدی نژادی سخن گفت.
  • ygd A1 ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    1 2
    با اين آقايا خانم كه گفتن مادرجهت بهترشدن تعامل با جهان چه گفتماني داريم درست گفتن موافقم
  • فرنام A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    15 5
    اصلا فکرشم نمیکردم روحا نی تو سازمان ملل ای حرفارو بزنه انتظاری بیش از اینا از ش داشتم اعصابم خیلی خورد شد به جایی اینکه حرفی نو بزنه همش گله کرد می بایست رک میگفت ما میخواهیم به تحریمها برداشته بشه ما خواهان دوستی و رابطه با تمام جهان به خصوص آمریکا هستیم ما میخواهیم مانند گذشته ایرانی و ریال ارزش و اعتبار داشته باشد ........... چند تاجمله ساده میگفت نه این سخنرانی فلسفی که براخودمون درکش سخته چه برسه به اونا. بیچاره مترجم
  • بی نام IR ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    16 0
    تفاوت ما اینه :همه کشورها به فکر منافع خودشون هستند و از در دوستی با کشورهای قدرتمند جهان وارد می شوند.ما به فکر منافع دیگران هستیم و از در دشمنی و دشمن دانستن کشورهای قدرتمند!
  • بی نام IT ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    2 1
    اون چیزی نبود که انتظارداشتم بعضی جاهاش هم خیلی گنگ وفلسفی بود درحالیکه سخنرانی اوباما به زبان انگلیسی رو راحتتر میشد از سخنرانی فارسی آقای روحانی فهمید
  • مهرداد A1 ۰۷:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    8 2
    به نظر این سخن دکتر روحانی که ما از امریکا انتظار تک صدایی داریم و گروهای افراطی مخالف روند مذاکره در امریکا و احترام متقابل منظورش همگی گوشه زدن به مسئولان داخلی بود که ما هم باید به امریکا احترام بگذاریم و پرچم هیچ کشوری را آتش نزنیم و تک صدایی باید در ایران هم باشد و گروهای تندرو داخلی هم با دولت همصدا شوند تا بتوان مذاکره کرد. چرا که این سخنان را نمیتواند مستقیم به خود ما بگوید به در گفت تا دیوار بشنود. و این سخنان بسیار هوشمندانه بود.
  • مهدی GB ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    18 0
    انشالا که مشکلات ایران حل شود و از تحریم بیاییم بیرون والسلام
  • بی نام IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    14 1
    دکتر چرا انقدرفلسفی صحبت کرد؟زیر دیپلم حرف میزد ما هم بفهمیم!
  • بی نام A1 ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    14 0
    بخش های انتهایی سخنرانی دکتر روحانی ظریف تر! از بخش های اولیه بود.
  • پیمان IR ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    11 0
    ما ایرانیا کلا اینطوریم. اگه یادتون باشه قطعنامه 598رو هم که کلا به نفع ما بود رو بازور به ما تحمیل کردند.
  • بی نام IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    5 0
    ژاپن داره تمام نیروگاه هاش رو نابود می کنه ما دنبال نیروگاه و انرژی هستیم که 30-40 سال پیش شاه پیگیرش بود، بعدشم کی گفت کوتاه بیــایم؟؟اونا که خودشون دارن میگن حـقـتــــونه!! نوش جـون!!... فرافکنی : تحویل کشور به بیگانه و.... خون شهدا و... بابا ما هم تو همین مملکت با شما داریم زندگی میکنیم کی میگه کشور رو تحویل بیگانه بدید خون شهدا پایمال شه؟چرا حرف میزارید تو دهن آدم؟ ما عادت کردیم اونا که بگن ما 10 قدم میریم عقب شما یکی برید میگیم باشه، اونا 10تاشون رو که میرن رومون زیاد میشه میگیم نه حالا 100 تا دیگه هم برید عقب تا ما یه قدم بریم(همین حرفایی که تو مناظره ها به جلیلی میزدن) من میگم لازم نیست اینقدر تو لفافه و بپیچونیم حرفا رو، الان فرصت صحبت کردن از تحریم های عراقه یا حل کردن مسائل خودمون؟
  • بی نام IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    22 0
    عدم مذاکره مستقیم با امریکا یعنی فرصت سوزی واین به نفع تنروها واسرائیل است.
  • بی نام IR ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    2 1
    خیلیی خوب بود حتما درست میشه و از تحریم ها کم میشه ایران و هر ایرانی درهرجایی جهان با کمک خدا موافقه به خواست امام زمان الهم عجل لولیک الفرج
  • بی نام A1 ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    0 2
    من موندم شما چطور به خودتون اجازه می دید تو مسایل سیاسی نظر بدید نکنه فکر کردید شما دیپلمات هستید و تیم سیاست خارجه ی ایران یک مشت بی سواد هستند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین