سیزدهمین اجلاس آمبودزمان آسیایی با حضور رئیس قوه قضاییه و جمعی از مسئولان دستگاه قضا آغاز به کار کرد.
در این اجلاس که در سالن اجلاس سران کشورها برگزار میشود بیش از ۲۰ هیئت خارجی از کشورهای آسیایی حضور دارند.
رئیس قوه قضاییه آملی لاریجانی به همراه حجت الاسلام منتظری رئیس دیوان عدالت اداری، قاضی سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور، حجتالاسلام پورمحمدی و تنی چند از معاونین رئیس قوه قضاییه در این اجلاس حضور دارند.
آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه با حضور در سیزدهمین اجلاس آمبودزمان کشورهای آسیایی ضمن خوشآمدگویی به نمایندگان کشورهای شرکتکننده در این اجلاس از پورمحمدی وزیر دادگستری برای برپایی اجلاس آمبودزمان تشکر ویژه کرد و گفت: امروز هر حکمران خوب باید به مبارزه با فساد حقوق شهروندی و رسیدگی به شکایات از دستگاههای اجرایی اهمیت دهد.
وی ادامه داد: داشتن سیستمی که به شکایات مردم رسیدگی کند تنها مخصوص به زمان حاضر نیست بلکه با نگاهی به نامه حضرت امیر به مالک اشتر در مییابیم که در این متن عالی اسلامی و قضایی امام به مالک توصیه میکند که وقتی کارگزاری را انتخاب کردید آن را رها نکن.
رئیس قوه قضائیه افزود: در ادامه توصیههای حضرت امیر آمده است که در کارگزاران باید بازرسانی گمارد که در کار آنها نظارت کند تا مبادا به حقوق شهروندان تعددی شود.
وی رصد دستگاه اجرایی برای مقابله با فساد را مانعی جهت جلوگیری از تعدی به حقوق شهروندان دانست و گفت: این مسئله یک مسئله عقلانی و انسانی است که در طول تاریخ مطرح بوده اما اکنون به علت بیشتر شدن تعدی به حقوق شهروندان اهمیت یافته است.
رییس قوه قضاییه همچنین گفت: در روند رسیدگی قانونی و قضایی به پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی اکثر متهمان حکم گرفتند و عادلانه محاکمه شدند که حکم برخی از آنها اجرایی شده و برخی دیگر به زودی اجرا میشود.
آیتالله آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود با اشاره به نظارت در دستگاه قضایی، گفت: روح آمبودزمانی نظارت بر دستگاههای اجرایی است و حتی در این زمینه دستگاههای قضایی هم تحت نظارت هستند، البته روشن است که صرف آمدن نام دستگاههای نظارتی در قانون اساسی کافی نبود و جمهوری اسلامی بیش از 30 سال است که نهادهای نظارتی را تاسیس کرده است.
وی با اشاره به اقدامات مثبتی که در بحث نظارت از سوی سازمان بازرسی کل کشور صورت گرفته، گفت: رسیدگیها و اقداماتی که در سازمان بازرسی کل کشور صورت گرفته باعث افتخار ما است.
وی در ادامه با اشاره به نقش سازمان بازرسی در رسیدگی به پرونده فساد 3 هزار میلیاردی گفت: در پرونده فساد بزرگ مالی، ریشه برخی از گزارشها از سوی سازمان بازرسی کل کشور ارائه شد و دستگاه قضایی بر خلاف تمام تبلیغات منفی با اقتدار با این فساد برخورد کرد.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: البته در روند قانونی و قضایی اکثر متهمان حکم گرفتند و عادلانه محاکمه شدند که حکم برخی از آنها اجرایی شده و برخی دیگر به زودی اجرا میشود.
رئیس دستگاه قضایی گفت: خائنان در نظام حکومتی و دستگاههای اجرایی نباید خیالشان راحت باشد که کسی نظارتی بر آنها نمیکند بلکه همواره باید بدانند که چشمیی مراقب آنها است و کارهایشان را رصد میکند.
آیتالله آملی لاریجانی تاکید کرد: در پرونده فساد 3 هزار میلیاردی، برخی از افراد کارگزار دولتی با مستندات روشن محکوم شدند که برخورد سنگینی هم با آنها خواهد شد، نظامی که با متخلفان برخورد نکند به فساد آلوده میشود.
آملی لاریجانی تصریح کرد: صرف مسئله حق مشکلات اجرایی کشور را حل نمیکند بلکه برای داشتن نظام سیاسی ایدهآل باید علاوه بر حق ارزشهای اخلاقی را نیز دخیل کنیم.
وی افزود: اگر دستگاهی حق را نشناسد چگونه میخواهد به مردم حق بدهد و در این زمینه عدالت را برقرار کند.
رئیس دستگاه قضایی در پایان خاطرنشان کرد: ما برای نهادهای نظارتی ارزش بسیار زیادی قائل هستیم که مرجع این ارزشگذاری رعایت حقوق مردم است.
4947301
نظر شما