محمد نهاوندیان می گوید یک تورم 40 درصد به دوره جدید به ارث رسیده است و باید مهار شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری درباره حذف یارانه 3 دهک گفت: دولت خود را موظف به اجرای قانون می داند و علت این هم که لازم دیده شد اصلاحیه به مجلس ارسال شود این بود که بودجه تصویب شده واقعی نیست و بیش از یک سوم درآمدها واقعی نیست و به بدهکاری دولت می انجامد.

وی ادامه داد: بر همین اساس در هماهنگی میان دولت و مجلس قرار شد بودجه اصلاح شود و یکی از بخش هایی که عدم توازن وجود دارد در بخش هدفمندی است و منابع لازم کفایت پرداخت یارانه را ندارد.

اهم سخنان رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه می آید:

  • اگر قرار بود یارانه به همه پرداخت شود هدفمندی نیست و هدفمندی این است که اقشار هدف را شناسایی کرد و آسیب ها را برطرف کنیم و یارانه را به جای این که در مصرف کور برود به سمت تولید هدایت کنیم.
  • این که از یک طرف قیمت ها را افزایش دهیم و پول نقد را به همه پرداخت کنیم هدفمندی نیست. با اجماع ملی می توانیم به معنای واقعی هدفمندی نزدیک شویم. البته جزئیات مطلب باید در مجلس بررسی شود و باید به سمت هدایت یارانه به سمت تولید حرکت کرد اما باید از افراد آسیب پذیر حمایت شود و پیشنهادهای خوبی در این زمینه مطرح شده است اما این که عزم بر اصلاح شیوه اجرای قانون وجود دارد مورد اتفاق دولت و مجلس است.
  • بعضی از نوسان ها حاصل تصمیمی است که در بودجه گرفته شده که مبنای نرخ ارز را از 1226 به حدود 2470 تومان افزایش داده است و در دوره دولت قبل هم این تغییر نرخ مرجع ارز صورت گرفت و طبق قانون غیر از این نرخ بانک مرکزی مجاز به ارائه ارز با نرخ دیگری نبود. آثار آن تغییر نرخ ارز در محصولات وارداتی خود را نشان می دهد.
  • یک تورم 40 درصد به دوره جدید به ارث رسیده است و باید مهار شود و چالش اصلی برای مدیریت اقتصاد است و برای این موضوع باید آرامش اقتصادی فراهم شود. خود مردم هم آمادگی دارند تا از التهابات گذشته فاصله بگیرند. در کمتر از 50روز هدف اول که آرامش بود محقق شد و کنترل تورم هدف بعدی است و باید محقق شود.
  • نرخ رشد نقدینگی که عامل اصلی تورم در ایران است با تصمیمات اتخاذ شده در این چند ماه اخیر نصف شده است و زمانی که این اتفاق رخ دهد نرخ رشد تورم در 2 و یا 3 ماه کاهش می یابد.
  • دولت برای این که بخش خصوصی در بخش تجهیزات صنعت نفت سرمایه گذاری کند برنامه ویژه دارد و از بخش خصوصی حمایت می کند. البته انحرافاتی در آنچه که به عنوان خصوصی سازی شمرده می شد رخ داده است و در آن روند و شیوه اجرا اصلاحاتی باید صورت بگیرد. خصوصی سازی که اسم مالکیت را عوض کند و مدیریت شبه دولتی بماند خصوصی سازی نیست.
  • خصوصی سازی واقعی این است که بخش خصوصی بتواند سرمایه گذاری های جدید و بدونه دغدغه داشته باشد و بتواند از منابع داخلی و خارجی استفاده کند. اما چیزی که در وزارت نفت تصمیم گیری شد در مورد فروش نفت بود. تحریم شکنی نباید بهانه ای شود برای این که سرمایه ملی به صورت های نا مطمئن در معرض آسیب قرار بگیرد. بسیاری از پیشنهادها و یا حتی اقداماتی که صورت گرفته است مورد تایید نیست و انضباط جدی باید در این رابطه اعمال شود و وزارت نفت هم اعلام کرده است که از هر گونه همکاری استقبال می کند.
  • تیترهایی زده شده بود که دولت از فعالیت بخش خصوصی استقبال نمی کند اما تنها می توان گفت که عکس این موضوع صحیح است و مشکلات کشور را باید با کمک بخش خصوصی برطرف کرد.
  • به نظر بنده هر ناظر منصفی آنچه را که در 4 روز حضور رئیس جمهور و 2 هفته حضور ظریف در نیویورک را بررسی کند به دستاوردهای قطعی روشنی می رسد. اولین دستاورد این بود که تحریم شکسته شد و نفس ملاقات مقامات اتحادیه اروپا با مقامات ایران یکی از بندهای تحریم بود و محتوای ملاقات ها اکثرا ابراز علاقه برای گسترش فعالیت اقتصادی بود.
  • این که کشورها به دنبال گسترش روابط اقتصادی با ایران بودند و به این موضوع حتی در مذاکره با مقامات آمریکایی هم اشاره شود پیروزی ایران است و این که بعضی از مقامات عالی ربته اروپایی اعتراف کنند که تحریم عاقلانه نیست پیروزی ایران است. این که در کشوری که 35 سال ایران را تحریم کرده است جلسه خصوصی برگزار شود و موضوع آن جلسه بحث همکاری های اقتصادی باشد و نگرانی از این که فرصت های عظیم اقتصادی که در ایران است در حال از دست رفتن است نشانه این است که خود آنها به این رسیده اند که تحریم باید به سر برسد.
  • کشورهای دیگر که می بینند آمریکا که سردمدار تحریم بوده است در حال مذاکره است می گفتند با لغو تحریم مشکلی نداریم و مشکل ما تحریم های آمریکایی است و این جو شکسته شده است و مراجعات فراوانی به ایران برای گسترش روابط شده است. البته بعضی از بحث هایی که شده امیدواری جدی است برای این که از تحریم ها کاسته شود.
  • در این سفر برنامه جدی که برای تشدید تحریم ها در سنای آمریکا بود به تحریم افتاد و در ژنو امکان این وجود دارد که به سمت کاهش تحریم ها حرکت کنیم.
  • در مباحث هسته ای تحریم امر فرعی است و حقوق کشور باید حراست شود و در برنامه هسته ای جواب قانع کننده داریم. فرق است بین کشورهایی که واقعا نگرانی هسته ای دارند و به دلیل هسته ای به تحریم روی آورده اند و برخی کشورها و دشمنان که هسته ای را بهانه ای برای جلوگیری از پیشرفت ایران قرار داده اند و باید بهانه را از آنها گرفت و باید بین این ها فاصله ایجاد کرد و توفیق بزرگ این سفر این بود که 75 درصد مردم آمریکا بعد از این سفر گفته اند که طرفدار مذاکره هستند و این پیروزی دیپلماسی سازنده است.
  • ما همچنان که باید از حق هسته ای ایران حراست کنیم باید از حق پیشرفت و فناوری ایران هم باید حراست کنیم و خوشبختانه در این رویکرد دیپلماتیک که مورد حمایت قاطع رهبری قرار گرفت آثارش در اقتصاد تجلی می کند.
  • حمایت واقعی از نخبگان این است که از فکر او که سرمایه اصلی او است استفاده شود و احساس کند که به فکر او احترام می گذارند و روحانی این قول را داده است و از نخبگان خواست که دولت را با فکر خود کمک کنند.

219295

کد خبر 316764

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرهاد A1 ۰۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    6 0
    کلا شما یه مقایسه با سال 84 بکنید ببینید احمدی نژاد چی تحویل گرفت و چی به روحانی تحویل داده! هیچ نقطه ای رو سالم نگذاشتن! از اقتصاد بگیر تا روابط خارجی!
  • ehsan A1 ۰۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    0 5
    پسرجان مگر تحرکات دولت...... ایران در نیویورک هم پیروزی در برداشت که شما تشریح فرمودید؟!!!!!
  • نعمت IR ۰۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    4 0
    رییس جمهور ما خدا نگهدار تو
  • عباس IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    45 10
    سلام آقای نهاوندیان عزیز بانک مرکزی ومدیر کل آن نقش اصلی را در تداوم تورم وگرانیها ایفا کرد وروزنه امیدی را که کور سوی نور آن طبقات فقیر ومستضعف را داشت امیدوار می کرد که مشکلات وسختی های زندگیشان آرام آرام برطرف گردیده وبه یک ثبات وآرامشی در زندگی برسندکور کرد.سیاستهای غلط اقتصادی مسئولین اقتصادی کشور فقط طبقات مستضعف جامعه را هدف می گیرد وگرنه طبقات مرفه که بر امواج سوارندهر اندازه برآنها فشار وارد شود این فشار را (که برای آنها فشار نیست)به طبقات مستضعف منتقل می کنند وکالاهای تولیدی وخدماتی خود را با قیمت گرانتری به طبقات پایین جامعه می فروشند.فکر می کنم اگر مسئولین بانک مرکزی لطف کنند وخودشان را از مسائل اقتصادی جامعه کنار بکشند همه مشکلات مردم حل خواهد شد.
  • بی نام A1 ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    0 2
    سیف را بر کنار کنید چرا دولت به این خواست اکثریت جامعه بی تفاوت است وپاسخی به آن نمیدهند لطفاً سانسور نکنید به خاطر خدا
  • بی نام IR ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    0 3
    بالاخره تا یک سال دیگر دائم می گویید ارث ارث راستی آن پولی که با آن به قول خودتان توانستید گمرکات را سر و سامان بدهید و یارانه دارو را بدهید ارث قبلی ها نبود تنها تورم ارث قبلی ها بود؟؟
  • بی نام IR ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    2 1
    کلا ما ملت پیروزی هستیم اونم تو تموم عرصه ها فقط نمی دونم چرا اوضاع مون اینجوریه !!!!!!!!
  • سعید خان A1 ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    1 0
    اقای نهاوندیان ایده های شما در تجمیع نظرات نخبگان برای اجرای درست نظام تصمیم گیری ریاست جمهوری بسیار امیدوار کننده بود و اجرای کامل این ایده توسط شما بسیاری از مشکلات را حل خواهد نمود - این کشور با همت تمام دلسوزان روزهای خوبی را خواهد داشت - اعتدال وتدبیر به معنی کامل کلمه نه برداشت های افراطی و تفریطی از آن امید را به مردم هدیه خواهد داد
  • کاکتوس IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    0 3
    جناب نهاوندیان تورم 40 درصد نتیجه بستر و فونداسیون لیبرالیستی اقتصاد ایران است که تا اصلاح نشود آش همین آش و کاسه همین کاسه است . لطفا انرا گردن این و ان نیندازید . تا فرهنگ کار در این مملکت درست نشود تا روش های تولید در این مملکت اصلاح نشود تا اقتصاد نفت محور به اقتصاد تولید محور تبدیل نشود وضعیت همین است . ایا بهتر نیست جنابعالی و مسئولان اجرایی , انرژیی ر ا که صرف چانه زنی با امریکا و غربی ها برای رفع تحریم ها میکنید , ان انرژی را صرف سرو سامان دادن و بهبود تولیدات داخلی و خودکفایی این مملکت نمایند با این وصف که رفع تحریم با چانه زنی, یاز میتواند به عنوان یک اهرم بالقوه در دست دشمن باقی بماند اما خود کفایی و عدم وابستگی , این مملکت را به صورت دائم از تلاطم های اقتصادی مصون میدارد.
  • بی نام EU ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    3 3
    کدوم پیروزی ؟ انقدر احساساتی راجع به سفر نیویورک صحبت نکنید . وقتی پیروزید که بتونید تورم رو مهار کنید اشتغال زایی کنید بازار رو احیا کنید دلارو بیارید پایین. اینقدر بخاطر جوی که از این پیروزی آبکی میدید شکستهای واقعی رو کتمان نکنید
  • کمال IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    1 0
    بهار است همین مقدار بودجه اندکی که به پروژه های عمرانی اختصاص یافته را هم برای جبران کسری یارانه ها اختصاص بدهند تا خیال همه راحت شود!
  • مهربان IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    می خواهید یارانه کارمندان را حذف کنید و انها را با پولدارها مقایسه می کنید کارمندی که قسط های بانکها اجازه نفس کشیدن بهش نمی ده و با نزول فرزندش را به مدرسه می فرسته تو را به خدا به داد کارمندان برسید علی الخصوص استانها

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین