کدام کشور منظم‌ترین سیستم حکومتداری را دارد؟/ افزایش هشدارها به تبعات جهانی تعطیلی دولت اوباما

یک کارشناس مسائل آمریکا از تبعات داخلی بحران تعطیلی دولت اوباما می‌گوید.

زهرا خدایی


بحران بودجۀ آمریکا هنوز به نتیجه ای نرسیده است. هرچند روز پنجشنبه پس از نشست بیش از یکساعتۀ 20 نمایندۀ جمهوریخواه با اوباما، اریک کانتور، رئیس اکثریت مجلس نمایندگان اعلام کرد که کورسوی امیدی وجود دارد؛ اما سایۀ ناامیدی همچنان سنگینی می کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین جمهوریخواهان در این نشست پیشنهاد افزایش موقت و محدود سقف بدهی را ارائه کرده اند تا آمریکا با بحران "عدم پرداخت بدهی" (Default) روبرو نشود. در پیشنهاد ارائه شده اما هیچ اثر و یا پیشنهادی برای باز شدن مجدد دولت- که از اول اکتبر تعطیل شده- نیست. با این حال این پیشنهاد جمهوریخواهان با واکنش های مختلفی روبر شد؛ برخی آن را روزنه های امید خواندند و به مذاکرات آتی چشم دوخته اند و در سویی دیگر شاخص بورس وال استریت نیز در روز پنجشنبه متعاقب اعلام این پیشنهاد با افزایش 2% در معاملات روبرو شد.
تعطیلی دولت آمریکا از 10 روز پیش تاکنون و خانه نشین شدن 800 هزار کارمند تقریباً همۀ فعالیت های دولت را متوقف کرده است و این مسئله حتی بر روی تعهدات دولت در بخش خارجی نیز تأثیر گذاشته است.
در صورتی که اوباما نتواند با جمهوریخواهان به توافق برسد، دادگاههای فدرال - تنها ارگانی که در مقابل تعطیلی مقاومت کرده - نیز بسته خواهند شد و این در حالیست که اقتصاد جهان با بیم و تردید نسبت به تبعات سنگین تعطیلی "اولین اقتصاد جهان" می نگرد. ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه با اعلام این مسئله که " غیرقابل تصور است که دو طرف نتوانند با یکدیگر بر سر بودجه توافق کنند" نسبت به تبعات سنگین و خطرناک تعطیلی دولت آمریکا بر اقتصاد جهان هشدار داد.
گفتنی است ایالات متحده آمریکا در حال حاضر 16700 میلیارد دلار بدهی دارد. از ماه می تاکنون سقف بدهی پر شده و دولت فدرال دیگر قادر به قرض گرفتن نیست و تاکنون از طریق " بند وضعیت فوق العاده" قادر به قرض گرفتن بوده است.
اما پرسش اینجاست که چرا این بار آمریکا نمی تواند با مشکل دیرینه خود کنار بیاید؟ و به گفتۀ اوباما " چرا این بار با دفعات گذشته فرق دارد"؟
دکتر فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره پیامدهای داخلی و خارجی تعطیلی اوباما در پاسخ به سوالی پیرامون "چرایی بن بست موجود" می گوید:
اتفاقی که هم اکنون رخ داده اینست که یک جناحی در درون حزب جمهوریخواه(و نه همۀ جمهوریخواهان) قواعد بازی را زیر سوال برده است. در واقع آنها قانون Obamacare را در کنگرۀ قبلی به تصویب رساندند، قانون مذکور توسط رییس جمهور امضاء و توسط دادگاه عالی نیز تأئید شده است؛ در واقع این قانون پروسۀ بازی سیاسی را طی کرده و هم اکنون باید به نتیجۀ مثبتی برسد. اما جناح اقلیت این پروسه را نمی پذیرند و نمی خواهند قواعد بازی را رعایت کنند و برای متوقف کردن این قانون حاضرند کل بودجه را گروگان بگیرند، دولت را تعطیل کنند و به هدف شان برسند.
ایزدی می گوید: این حرکتها یعنی خدشه دار کردن در قواعد بازی در بین بازیگران سیاسی آمریکا که البته قبلاً دیده نمی شد. این مسئلۀ جدیدی در آمریکاست و در واقع باید گفت که این بار بسته شدن با بسته شدن های قبلی فرق دارد. در "بسته شدن"های قبلی دعوایی در بودجه و یا سایر حوزه درمی گرفت، در مهلت تعیین شده توافق حاصل نمی شد و در نهایت دولت بسته می شد و دوباره بعد از چند روز دولت باز می شد. اما در این مورد وضعیت به گونه ای است که بسیار بحث برانگیز شده و از جنس دعواهای سنتی نیست؛ بحث اینست که جناحی می خواهد با زدن به زیرِ میزِ بازی به اهداف خود برسد وهمین در واقع خطر اصلی برای آمریکاست.
دکتر ایزدی در ادامه افزود: ما غالباً سیاست های داخلی و خارجی آمریکا را نقد می کنیم اما مهمترین نکتۀ مثبت دربارۀ دولت آمریکا - که تاکنون کمتر مورد توجه رسانه ها قرار گرفته - اینست که این کشور در حوزۀ حکومتداری جزء کشورهایی است که قدمت، تمرکز و موفقیت بیشتری دارد؛ حکومت در این کشور نظم دارد، به راحتی دولتها عوض می شوند بدون اینکه درگیری ایجاد شود؛ سیاستمداران قواعد بازی را در این کشور پذیرفته اند و به آنها عمل می کنند. دلیل پیشرفت آمریکا اینست که قواعد بازی در آنجا مشخص است و بازیگران به آن قواعد بازی عمل می کنند. اما بحران تعطیلی دولت نشان داد که آمریکا با خطر مهمی روبروست؛ این حرکتها یعنی خدشه دار کردن در قواعد بازی در بین بازیگران سیاسی آمریکا که قبلاً دیده نمی شد.

مشروح گفتگو با دکتر فواد ایزدی با موضوع " پیامدهای تعطیلی دولت اوباما بر سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا" را فردا (شنبه) در صفحۀ بین الملل خبرگزاری خبرآنلاین بخوانید

5252

کد خبر 317060

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۹
    73 2
    امریکا کشوریه که اگه اقتصادش تضعیف بشه اقتصاد کل دنیا ضعیف می شه.دیگه حرفی باقی نمی مونه.............
  • جواد A1 ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۹
    35 2
    جایی میخوندم: اگه اقتصاد امریکا عطسه کنه، اقتصاد دنیا سرما میخوره. این واقعیتیه که باید اون رو عقلانی دونست و نباید با حماقت ها و سبکسری های سیاسیون (همچون هشت سال گذشته) یک ملت رو به بدبختی سوق داد.
  • بی نام IR ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۹
    19 2
    شما هر تحلیلی واقع بینانه هم از اقتصادامریکا داشته باشید افراطیون وطنی انگ سرسپردگی به این کشور را صاف میزنند توی پیشانیتان.
  • نیما IR ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۹
    9 15
    اقتصاد آمریکا با دلایل زیادی رو به تضعیف داره میره و این بر کسی پوشیده نیست و مطمئنن هر ابر قدرتی روزی باید تاریخ مصرفش تموم بشه و مطمئنن آمریکا هم از این قاعده مثتثنی نیست!!
    • امیرحسین IR ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      4 0
      البته افت و خیز اقتصادی طبیعیه ، ممکنه الان افت داشته باشه ، اما این زمینه هم وجود داره که دوباره اوج بگیره ، اگه تاریخ اقتصاد 100 ساله آمریکا رو مرور کنی متوجه می شه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین