۰ نفر
۲۲ مهر ۱۳۹۲ - ۰۶:۲۰

تسنیم نوشت:

معاون اقتصادی بانک مرکزی دلایل بروز رکود تورمی در اقتصاد ایران طی سالهای اخیر را تشریح کرد و گفت: یکسان سازی نرخ ارز در نیمه دوم سال ۹۳ تا اوایل سال ۹۴ اجرایی می شود.

 اکبر کمجیانی معاون اقتصادی بانک مرکزی در حاشیه اجلاس پاییزه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول با حضور در دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران (سفارت پاکستان) در جمع ایرانی‌های مقیم آمریکا (ساکن واشنگتن) به ایراد سخنانی درباره وضعیت اقتصادی پرداخت.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران اقتصادی است که در شرایط کنونی در رکود توام با تورم به سر می برد، تصریح کرد: در سال های قبل علی رغم دسترسی به درآمدهای بالای نفتی ایران به رشد بسیار پایین اقتصادی دست یافت البته این نرخ رشد در سال 91 به شدت منفی شد و همچنان این وضعیت ادامه دارد.

معاون اقتصادی بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه نرخ تورم در کنار رشد اقتصادی وضعیت نامطلوبی داشته و کماکان همان روال را دارد، ادامه داد: در طی دهه 80 شمسی اقتصاد ایران با آغاز برنامه سوم و مجموعه سیاست‌های اصلاحی و مشکلاتی که قبل از برنامه سوم وجود داشت به مقدار قابل ملاحظه ای بر مسائل اقتصادی فائق آمد.

کمیجانی با تأکید براینکه اقتصاد ایران طی سال های 79  الی 83 با کمک سیاست‌های اصلاحی و قانون برنامه سوم مسیر نسبتاً‌ با ثبات و توام با رونقی را طی کرد، افزود: گرچه درآمدهای نفتی در سال‌های آغازین برنامه سوم خیلی قابل مقایسه با سال‌های بعد از 84 نبود ولی در نوع خود محسوس بود؛ در آن سال‌ها مدیریت اقتصادی مورد توجه بود، این مدیریت همراه با سیاست‌های اصلاحی مشکلات اقتصادی را به وضعیت قابل قبود در آورد و اقتصاد به حالت نرمال برگشت.

وی به رشد 6 درصدی اقتصادی در قانون برنامه سوم اشاره و تصریح کرد: با اقدامات انجام شده نرخ تورمی که در آغاز برنامه حوالی 20 درصد بود به 14.1 درصد کاهش پیدا کرد همچنین نرخ بیکاری تقریباً به حوالی 10 درصد رسید.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه از سال 87 به بعد وضعیت رشد اقتصادی نامطلوب و در نهایت سال 91 منفی شد، ادامه داد: اقتصاد ایران به طور مستمر با وضعیت عدم تعادل در اغلب بازارها مواجه بوده است. به دلیل درآمدهای بالای نفتی واردات وسیعی انجام می شد و در نهایت تورم بواسطه افزایش واردات نهفته بود.

به گفته کمیجانی، در نتیجه پنهان ماندن نرخ تورم در تاریخ مورد اشاره نرخ ارز نیز در وضعیت پایدار حاصل یکسان سازی نرخ ارز در حوالی 1000 تومان در نوسان بود.

وی مجموعه سیاست های انبساطی مالی و پولی را که در سایه درآمدهای نفتی ایجاد شده بود مانع نمایان شدن مشکلات واقعی اقتصاد عنوان کرد و افزود: در نهایت تحریم و شرایط حاصل از آن موجب شد تا از سال 90 به بعد تورم افزایش یابد و نوسان نرخ ارز تشدید شود. در این ایام نرخ ارز شاید برخی روزها بطور غیر عادی 50 تومان هم نوسان داشت اما بعد از انتخابات از نوسان نرخ ارز کاسته شده است و در حوالی 3050 الی 3200 تومان مانده است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اینکه تحولات سیاسی و انتظارات خوش بینانه روند نرخ ارز را پایدار کرده است، گفت: برنامه های میان و بلند مدت برمبنای یکسان سازی نرخ ارز است. الان ممکن است یکسان سازی صورت بگیرد ولی دوام ندارد. ما در نیمه دوم 93 یا اوائل 94 اجرایی خواهیم کرد.

وی ضمن بیان اینکه در مجموع نگاه اقتصاد کلان و سیاست‌های این بخش در قالب سند چشم انداز کاهش وابستگی درآمدهای نفتی است، تصریح کرد: اعتقاد بر این است که اگر قرار باشد دولت متولی انجام امور اقتصاد کلان در تمام حوزه ها باشد نتیجه چندانی به همراه نخواهد داشت.جهت گیری بر این است که درآمدهای نفتی در بودجه محدود شود.

کمجیانی در خاته تأکید کرد: از جهت‌گیری های دیگر این است که دولت به سمت کوچک شدن حرکت کند؛ فعالیت‌های اقتصادی که بخش خصوصی توانایی انجام آنرا دارد به مرور واگذار شود. اجرای اصل44 به شیوه درست و مناسب از استراتژی‌های دولت است. ولی باید توجه داشت برای تحقق این اهداف باید سیاست‌های پولی و مالی مناسب هم اتخاذ شود.

3131

کد خبر 317516

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهران . ت A1 ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    83 5
    تثبیت نرخ ارز عالیه اما نه تو 3500 یا 3200 -اگر بانک مرکزی بذاره البته.
    • بی نام IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      3 12
      نکنه می خوای برگرده به 1000 تومن؟
    • بی نام IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      15 4
      بین 1500 تا 1600 باید بشه.
  • بی نام A1 ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    57 3
    دولت اگه راست میگه طلب 450 میلیارد تومنیش رو از شرکت مخابرات بگیره!!! والا! به جای این که دولت طلبی هاشو بگیره داره قیمت ارز رو بالا میبره!
  • بی نام A1 ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    42 11
    تثبيت نرخ ارز در هر قيمتي كه توان واقعي اقتصاد ماست بسيار عالي است. حالا اينكه 2500 باشد يا 3500 فرقي نميكنه بايد متناسب با توان توليد واقعي اقتصاد باشد نه براساس فروش نفت و سوبسيد دادن به قيمت دلار كه دوباره همين سناريو خواه نا خواه چند سال ديگر تكرار مي شود.
  • حمید صحرایی IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    8 1
    اولا برای یکسان سازی ارز چرا به یک سال زمان نیاز است؟محل استفاده ارز،جهت واردات است که از فردا میشود تمام گشایش ها را با ارز شناور انجام داد.البته شوکی به بازار وارد میشود و مقداری سرمایه دارها ضرر میکنند.مشروط بر اینکه افزایش درامد بر حداقل حقوق افزوده شود.از فردا هم میشود واردات را بدون کارت بازرگانی ازاد نمود.زیرا حالا هم نه در تولید و نه در سطح شهر ارز مرجع و ارز رقابتی کمترین نمودی ندارد.ازاد کردن تجارت سود واسطه ها را از بین میبرد و شوک ناشی از شناور بودن ارز و افزایش حقوق را خنثی میکند. واردات بی رویه هم انجام نشده اگر انجام شده بود بازار مملو از کالا بود.خروج ارز از بانک و برگشت کالا ترفندی بود جهت فروش ارز به قیمت ازاد.این با مقایسه امار گمرک و امار خروج ارز از بانک مشهود است.
  • بی نام IR ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    0 0
    سلام ولی چراسال93یا94هرچه سریعتراین کارراانجام بدهند
  • هادی IR ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    4 0
    یکسان سازی در این مملکت معنی قیمت رو به بالا داردیعنی همان قیمت دلخواه دولتی ها و سرمایه دارها که این خلاف منافع طبقه اکثریت و ضعیف است چراکه قیمت واقعی ارز در یک اقتصاد سالم را مقدار عرضه و تقا ضا مشخص میکند که بطور قطع بسیار ارزانتر از این مبلغ فعلی است
  • بی نام A1 ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    3 0
    با پایین امدن نرخ ارز فشار خون و استرس متولیان بانک مرکزی برعکس بالا میرود و به همین خاطر نگران حال انها هستیم!!!!
  • masoud IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    0 0
    به نظر من هر چه زود تر نرخ ارز تثبیت شو د بهتره براینکه رانت کم میشود ودلال ها خودشان را کنار میکشند به دنبال شغل خودشان میروند واسترس بازار کمتر میشود ومردم در آرامش نسبی موارد مورد نیاز خود را خرید مینمایند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین