۰ نفر
۲۶ مهر ۱۳۹۲ - ۰۵:۴۹

ایسنا نوشت:

عربستان، چاد، لیتوانی، شیلی و نیجریه به عضویت غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در آمدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ گروه‌های حقوق بشری مخالف حضور عربستان و چاد در ترکیب سازمان ملل بودند. با این حال این دو کشور به راحتی توانستند رای لازم برای عضویت را به دست بیاورند.

برای اولین بار در چند سال گذشته بدون هیچ مخالفتی و با حمایت کشورهای منطقه هر کدام از این کشورها، توانستند در رای‌گیری پیروز شوند.

عربستان کمترین میزان رای را به دست آورد. از مجموع ۱۹۳ کشوری که در رای‌گیری شرکت کرده بودند، ۱۷۶ کشور به عضویت عربستان در شورای امنیت رای مثبت دادند. رای دو سوم از مجموع ۱۹۳ کشور هم کافی بود که عربستان انتخاب شود.

چاد ۱۸۴ رای به دست آورد و دو کشور شیلی و نیجریه هر کدام ۱۸۶ رای گرفتند و رتبه نخست هم به لیتوانی رسید که ۱۸۷ رای به دست آورد.

مدیر دیدبان حقوق بشر سازمان ملل گفت که کشورهای چاد، عربستان و نیجریه باید به خاطر نشستن بر این "کرسی" اوضاع را در کشورهایشان بهبود بخشند.

فیلیپه بولوپیون، مدیر دیدبان حقوق بشر سازمان ملل به آسوشیتدپرس گفت که عربستان باید به "سرکوب فعالان حقوق بشر" پایان دهد و "حقوق زنان" را به رسمیت بشناسد.

اعطای حق رانندگی، رای دادن و سفر بدون اجازه مردان برای زنان، از جمله مواردی است که سازمان های حقوق بشری از عربستان می‌خواهند. آن‌ها همچنین عربستان را متهم می‌کنند که از عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان دفاع می‌کند.

رئیس جمهوری سودان از سوی دادگاه بین‌المللی جنایی به خاطر "جنایات جنگی در دارفور" تحت تعقیب است.

بولوپیون همچنین چاد را به خاطر "به استخدام درآوردن کودکان در ارتش" مورد انتقاد قرار داد و از نیجریه خواست تا امنیت را در شمال این کشور بیشتر کند.

فرستاده دائم عربستان در سازمان ملل متحد انتخاب کشورش برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل را به خاطر مواضع میانه روی این کشور و تلاش برای حل صلح‌آمیز مناقشات جهانی عنوان کرد.

وی همچنین گفت که به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین از اهداف اولیه عربستان در شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد بود.

کرسی‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد از این جهت مهم هستند که این کشورها در تصمیم‌گیری‌های مربوط به مسائل امنیتی و صلح در جهان قدرت تصمیم‌گیری خواهند داشت.

شورای امنیت سازمان ملل شامل ۱۰ عضو غیردائم است که هر دو سال یک بار انتخاب می‌شوند و پنج عضو دائم که حق وتو دارند.

اعضای دائم عبارتند از چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و ایالات متحده آمریکا.

پنج کشوری که در انتخابات روز پنج‌شنبه برگزیده شدند، از اول ژانویه سال ۲۰۱۴ میلادی به جای کشورهای گواتمالا، مراکش، پاکستان، توگو و جمهوری آذربایجان می‌نشینند.

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 318019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حجت A1 ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    25 1
    گل بود به سبزه نیز آراسته شد
  • رضا ازرشت A1 ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    24 0
    ای خدانیجریه وچادعضواین شورای بسیارمهم شدندولی ایران سالهاست که عضونمیشه
  • فرهاد IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    29 2
    مبارکه! فقط الان جای ترکیه و قطر خالیه تا با همکاری هم القاعده رو به مناطق دیگه دنیا هم صادر کنن. اتفاقا ترکیه هم به دنبال عضویت در شورای امنیته. اسمشو بذارن شورای ضدامنیت خیلی بهتر میشه.
    • بی نام IR ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
      17 2
      جمع تروریست ها جمع !! باعث تاسف بشریت هست که جهان داره به جای پیشرفت به قهقرا میره و همه ی اینها رو باید اول از همه از چشم امریکای جنایتکار دید.
  • يه نفر IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    9 0
    اين پول نفت چه ميكنه شما نفت و بده حالا حقوق و بشر و دموكراسيم كه نداشته باشي مهم نيست بيا بشين پيششون تو شوراي امنيت. سياسته ديگه اينم تاريخ مصرف داره...
  • بی نام IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    10 1
    باید در سازمان ملل رو گل بگیرن که بزرگترین حامی تروریسم در منطقه شده عضو شورای به اصطلاح امنیت سازمان ملل