نائب رئیس مجلس با بیان اینکه پس از ردصلاحیت مشایی، فضای انتخابات "نه به جلیلی" شد، گفت: برخی فلز مشایی و جلیلی را یکی می‌دانستند.

 محمد رضا باهنر در گفت‌وگو با خانه ملت، به تشریح تحولات و وقایع انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم، فضای انتخابات مجلس دهم و نگاه نظام به آزادی زندانیان امنیتی پرداخت که اهم اظهارات وی در ادامه می​آید:

  • *در این انتخابات هم عده ای از اصلاح طلبان بودند یا شاید هنوز هم باشند و بگویند که ما انتخابات را قبول نداریم یا علاقه ای نداشتند در انتخابات شرکت کنند، اصولگرایان هم گروه های متعدد و متنوع بودند و کاندیداهای متنوعی داشتند اما باید اینگونه تحلیل کرد که نامزدهای انتخابات سال 92 جریان های خاصی را نمایندگی نمی کردند، اگر مروری بر اسامی نامزدها داشته باشیم و اینکه بگویم هر کدام از یک حزب یا جریان فکری بودند واز بقیه اصولگرایان آنها را یا متمایز کرد واقعا نمی شد اینگونه گفت، و بیشتر اشخاص بودند که در جریانات انتخابات شرکت کرده بودند، آن زمان آقای عسگراولادی می گفت "من حساب کردم 40 نفر خودشان را برای انتخابات گرم می کنند" که با ریزش، این تعداد به 8 نفر رسید اما این تعدادی هم که در صحنه حضور داشتند جریان فکری خاصی را نمایندگی نمی کردند. اگر چه عارف و سعید جلیلی هر کدام یک جریان خاصی را نمایندگی می کردند اما حسن روحانی که به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد، جریان خاصی را نمایندگی نمی کرد.
  • *باید بگویم نه اصلاح طلبان و نه اصولگرایان پیروز انتخابات نشدند و همین جوری یک نفر پیروز انتخابات شد، اما هر کدام از شخصیت ها که در کشور هستند یک خاستگاه دارند، من یک تحلیل ساده ولی واقعی را دارم و با آن نتیجه انتخابات را تحلیل می کنم، آن این است که مردم 8 سال گرفتار افراط اصلاح طلبی و 8 سال هم دچار افراط دولت احمدی نژاد بودند اگر چه افکار عمومی دولت احمدی نژاد را نماینده اصولگرایی می‌دانست اما خود وی اعتقادی به اصولگرا بودن نداشت. بنابراین مردم پس از 16 سال افراط به اعتدال پناه بردند.
  • *باید پرسید که چه زمانی متوجه شدم که قالیباف رأی نمی آورد؟ پاسخ به این سئوال راحت است اما هنوز هم نمی دانم قالیباف، محسن رضایی، ولایتی چه جریانی را در انتخابات نمایندگی می کردند، همه این شخصیت ها افرادی هستند با یک سابقه کاری مشخص و یک سری از گروه ها و افراد که طرفدارشان هستند، بعضی اوقات هم طرفداران شناور هستند، حتی زمانی به ما می گفتند اصولگرایان بنشینند و با هم ائتلاف کنند من روشن می گفتم الان هم می گویم، مثلا اگر حسن روحانی از صحنه انتخابات کناره گیری می کرد، آرای روحانی به سمت یک نفر نمی رفت و توزیع می شد و بقیه نامزدها هم اینگونه بود، به طور مثال زمانی که دکتر حداد عادل کنار رفت آرای او به سمت یک نفرسوق نیافت و پخش شد. سؤالی طرح شد دقیقش این است که شما چه زمانی متوجه شدید که قالیباف رأی نمی آورد و روحانی رئیس جمهور می شود؟ آن زمانی بود که نتیجه انتخابات را اعلام کردند متوجه شدم این اتفاق افتاد.
  • *ما حدس زدیم که دکتر روحانی به مرحله دوم انتخابات می رود اما تصور اینکه در دور اول رأی می آورد را نداشتیم من فکرمی کنم اگر کسی ادعا داشته باشد که می دانستم که دکتر روحانی 7 دهم درصد بیش از حد نصاب رأی می آورد و انتخاب می شود اغراق کرده است زیرا نه گروه های نظرسنجی علمی به این دقیقی داریم و نه شخصیت‌های که اینگونه باشند. جامعه کشور به گونه ای است که یک تعداد مشخص آرای خود را پنهان می کنند، حتی در نظرسنجی ها رأی خود را لو نمی دهند. اما از هفت، هشت روز پیش از انتخابات و با برگزاری مناظرات تلویزیونی خیلی آرا جابه جا شد، حماسه سیاسی واقعا رخ داد و دکتر روحانی انتخاب شد، اما من فکر می کنم آن 49 درصدی که به دکتر روحانی رأی ندادند اکثریتشان از نتیجه انتخابات راضی بودند. اگرچه بخشی از رادیکال های جامعه چه بخش اصولگرایی و چه اصلاح طلبی که خیلی محدود بودند و بخش اعتدال را نمایندگی نمی کردند از انتخاب دکتر روحانی راضی نیستند.
  • *نباید مسائل را بسیط ببینیم، کمی باز گردیم به عقب تر بعد از جریان سال 76در دور دوم انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا اصولگرایان احساس کردند شکست سنگین خوردند و جمع و جور شدند و از انتخابات دوره دوم شورای شهر موفقیت آنها شروع شد بعد در انتخابات مجلس هفتم پیروز شدند و اکثریت را در اختیار گرفتند. بعد از انتخابات مجلس هفتم به انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم رسیدند، در این مقطع انشعابات در جریان اصولگرایی آغاز شد، باز هم نمی خواهم انشعابات را به یک نفر منتصب کنم، در آن زمان شورای هماهنگی نیروهای انقلاب داشتیم، که ساز و کار مشخصی داشت که در آنجا بحث و گفتگو می شد، مدتی کار پیش رفت و به بعضی از کاندیداها رسیدیم، اما کار به جایی رسید که برخی افراد از این شورا جدا شدند مثلا در آن زمان ایثارگران، رهپویان، شورای هماهنگی 2 را ایجاد کردند. بعد از آنها احمدی نژاد آب پاکی را بر سر همه ریخت و گفت من اصلا هیچ کدام از این مکانیزم ها را قبول ندارم و جریان سال 84 را راه انداخت، اگرچه سال 84 احمدی نژاد کاندیدای ما نبود اما زمانی که انتخابات شد مانند ما ناراضی نبودیم زیرا از جریان اصولگرایی فردی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد امروز هم ما می گوییم یکی از عقلای کشور سکاندار ریاست جمهوری کشور شده است که فردی سیاستمدار و متین است. اما این بدان معنا نیست که ما تضمین کنیم تا آخر دوره روال اینگونه پیش برود اگر چه دعا می کنیم و علاقمند هستیم و تلاش می کنیم که این روند ادامه بیابد.
  • *تحلیل من این است که امروز اصلاح طلبان و اصولگرایان هر کدام جناح ها و جریاناتی را دارند، اگر مودبانه اش را بیان کنیم در همه این جریان ها سه طیف تندرو، میانه رو ومحافظه‌کار وجود دارد و در مواقعی اختلافات داخلی میانه روها و لیبرال ها اصولگرایان و اصلاح طلبان با تندروهای خودشان به قدری زیاد می شود که میانه روها احساس می کنند با میانه روهای جریان مخالف خود بهتر می توانند کنار بیایند. بله تعدادی از اصولگراها علاقمند بودند یک فرد نرم اصلاح طلب رأی بیاورد اما یک فرد تندرو اصولگرا رأی نیاورد.
  • *من این تحلیل را قبول ندارم، که احمدی نژاد فقط هاشمی را قبول نداشت اینگونه نبود، اگر هاشمی رفسنجانی هم نبود آن وقت لاریجانی می شد به جای هاشمی، اگر لاریجانی هم نبود ولایتی جایگزین می شد، احمدی نژاد دودوره انتخابات را که پیروز شد در یک دوره دو قطبی کردن شدید اجتماع برد و دنبال این دو قطبی کردن بود، اصلاً مهم نبود که طرف مقابلش کیست، حتی اگر هاشمی هم ثبت نام نمی کرد برای خود رقیب می تراشید. اگر هاشمی و روحانی ثبت نام نمی کردند رقیبش می شد لاریجانی یا ولایتی، همان طور که دو سال قبل از انتخابات شروع کرد و موضوعاتی را درباره برادران لاریجانی مطرح کرد، اگر آنها هم نبودند ممکن بود این رقیب باهنر باشد. طیف احمدی نژاد بردن انتخابات را در دو قطبی کردن انتخابات به نام فرشته و دیو می دیدند که در دوران 8 ساله احمدی نژاد همیشه دولت فکر می کرد انتخابات است به محض اینکه گروهی یا شخصی کمی در جامعه مطرح می شد تلاش در حذف آنها می شد. حتی او به وزرای خودش هم رحم نمی کرد.
  • *تحلیل من این است اگر مشایی وارد عرصه انتخابات می شد، طرفداران روحانی بیشتر می شدند، در آن زمان ولایتی، قالیباف ساکت نمی‌ماندند که مشایی برنده انتخابات شود اگر قرار بود به زور با هم تفاهم کنند، تفاهم می کردند اگر مشایی می آمد اتحاد اصولگرایان بیشتر می شد و عرصه انتخابات به مخالفان مشایی با او تبدیل می شد یا احمدی نژاد و مخالفان او تبدیل می شد.اگر این اتفاق رخ می داد من احتمال می دهم حتی رئیس جمهور با 70 درصد رأی انتخاب می شد، درست برعکس آن چیزی که احمدی نژاد فکر می کرد، رخ می داد.
  • *در انتخابات سال 92 ضمن اینکه همه گروه‌ها و اشخاص از کاندیداهای خودشان حمایت می کردند، تماما یک "نه" داشتند آن "نه" یک نفر بیشتر نبود که نمی خواهم اسمی از او برده شود، اما با آمدن مشایی قطعا انتخابات به "نه مشایی" ختم و بیشتر توجهات به شعار نه مشایی جلب می‌شد.
  • *در مورد سعید جلیلی چند اتفاق غیر مترقبه افتاد اول آنکه او در زمان ثبت نام خیلی غیر مترقبه وارد شد، تا سه روز قبل از ثبت نام جلیلی اعلام کرده بود توانمندی و شرایط رئیس جمهور شدن را ندارد، پیش از انتخابات کسی اینگونه حرف نمی زند، شاید بگوید مصلحت نیست و اشخاص بهتر از من وجود دارد و تعارف کند اما شخصی بگوید به دلایلی توانمندی و شرایط انجام وظایف ریاست جمهوری را ندارم بحثی دیگر است، جلیلی این صداقت را داشت واین مباحث را مطرح کرد، تا روز پایانی ثبت نام هم، همگان اعتقاد بر عدم ثبت نام او داشتند اما در ساعت پایانی او رفت و ثبت نام کرد. اتفاق دوم سهوا یا عمدا این بود که در مذاکرات ایران با گروه 1+5 در آلماتی ما دیدیم که صدا و سیما خیلی مفصل و مبسوط به ایشان پرداخت، نکته سوم غیر مترقبه درباره جلیلی این بود که او صلاحیتش احراز شد، خیلی ها فکر می کردند اگر قرار باشد که این افراد تأیید صلاحیت شوند افراد دیگری نیز باید به این جمع می پیوستند. حتی من در آن زمان نام بردم که نمونه اش سعیدی کیا بود که در سه دولت وزیر بود، متدین هم بود اگر چه نمی خواهم در اینجا کار شورای نگهبان را نقد کنم و قطعا آنها برای خود دلایلی دارند، اما این مسائل به صورت سلسله وار اتفاق افتاد.
  • *عده‌ای هم در بیرون جار و جنجال شروع کردند که سعید جلیلی کاندیدای نظام است و تلاش شد او را به نظام و رهبری بچسبانند که مقام معظم رهبری بارها و بارها این مسئله را تکذیب کردند، حتی ایشان ضرورت دانستند که مرتبا این مسئله را تکرار و آن را نفی کنند و زمانی که خیال اصولگرایان و اصلاح طلبان از این بابت که جلیلی کاندیدای نظام نیست راحت شد، انتخابات تبدیل شد به "نه جلیلی" شد
  • *اشتباه قالیباف آن بود که وقتی هاشمی در انتخابات ثبت‌نام کرد هجمه های تند و تیزی ضد وی داشت که غیرضروری بود، بعد از اینکه هاشمی نتوانست در انتخابات ادامه بدهد، قالیباف از آن حملات زودرس خود پشیمان شد ولی پیشیمانی سودی نداشت
  • *قالیباف سابقه کاری خوبی داشت و رأی او خیلی کم نشد بلکه آرای روحانی یک دفعه زیاد شد و رشد کرد، در مورد قالیباف دو ماه قبل از انتخابات، حدس زده می شد که حتما یکی از نامزدها است که به دور دوم می رود، و تشخیص دادنی نبود که انتخابات در مرحله اول پایان می پذیرد، تقریبا تمام محافل سیاسی اعلام می کردند انتخابات وارد مرحله دوم می شود و همه می گفتند که یکی از دو نفری که وارد مرحله دوم می شود محمدباقر قالیباف است و اگر دکتر روحانی 8دهم درصد کمتر رأی آورده بود این اتفاق رخ می داد و این تحلیل نزدیک به واقع بود. اما اینکه آرای روحانی تجمع پیدا کند و بالای 50 درصد این را کسی پیش بینی نمی کرد. بنابراین نمی توان گفت آرای قالیباف ریزش داشت. اما او یکی دو اشتباه داشت، یکی اینکه با ثبتنام آقای هاشمی رفسنجانی در انتخابات او که هجمه های تند و تیزی ضد وی داشت که ضرورت نداشت، بعد از اینکه هاشمی نتوانست در انتخابات ادامه بدهد، قالیباف از آن حملات زودرس پشیمان شد ولی اثر خودش را گذاشته بود.
  • *نظام جمهوری اسلامی ایران هیچ زمانی علاقه ندارد که حتما یک نفر در زندان باشد اصلاً دلیلی برای این کار ندارد و نظام ازبخش‌ زندان‌ها نه‌تنها نفعی نمی برد بلکه خسارت ، ضرر، هزینه اجتماعی، هزینه سیاسی و اقتصادی را متحمل می شود.اما زندان لازمه کار است، زیرا اگر قرار است هنجارهایی در کشور حاکم باشد یک عده متخلف هستند که باید سر جای خودشان بنشینند، اگر زمانی نظام احساس کند که یک متخلف تأدیب شده و دیگر تخلف نمی کند و حاضر است به عنوان یک شهروند به زندگی خود ادامه دهد و به قوانین کشور پایبند باشد آن زمان دیگر دلیلی ندارد در زندان باقی بماند، بالاخره با این حماسه ای که اتفاق افتاد بسیاری از استدلال‌های غیر عقلایی مدعیان نخ‌نما و بی‌رنگ شد و اینکه نظام در انتخابات سال 88 تقلب کرده، نقش بر آب شد، برخی با این اتفاقات رخ داده یکه خورده و دریافتند که اشتباه کرده اند و آن را اعلام می‌کنند و می‌گویند راهی را که رفته ایم اشتباه بوده و حرف خطا زده ایم، جرم مرتکب شده ایم و مجازات خودمان را تحمل کرده ایم اما عده ای هستند که به تکرار آن موضع اصرار می کنند که مشخص است برخورد نظام با آنها متفاوت است. بنابراین حتما نظرات کروبی و موسوی در رفع حصر آنها مؤثر است، نمی خواهم بگویم آنها چه کاری را انجام بدهند، آنها ظلم بزرگی را به انقلاب، نظام و منافع ملی وارد کردند، حتما تمام ظلم ها را نمی توانند جبران کنند و باید در درگاه خداوند توبه کنند، اما مقداری را که می توانند باید جبران کنند و قطعا این رفتارها بر تصمیمات نظام اثر گذار است.

219219

 

 

کد خبر 318155

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 48
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    134 3
    بپذیر برنده اصلاح طلبان بودند. از چهره و نوع پوشش طرفداران روحانی میشه پی برد. سیاستمدار باید یه پا جامعه شناس هم باشه
    • بی نام A1 ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
      101 2
      دیگه باراک اوباما هم میدونه اعتدال گرا ها اون روی سکه اصلاح طلب هان ولی ایشون هنوز تو شوک پیروزی رروحانیه
    • بی نام A1 ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۸
      9 0
      ایشون بیش از مساله جامعه به "فلز شناسی" علاقه مند هستن!!
  • بی نام IR ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    108 2
    بابا آزاد كنين اين دو نفر رو خدا رو خوش نمياد، بعيد هم هست ديگه خطري داشته باشن!
  • زرتشت IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    123 6
    اكثريت مردم به اين دليل به روحاني راي دادند كه او از بقيه نامزدها به جريان اصلاح طلبي نزديكتر بوده و بزرگان اصلاح طلب از ايشان حمايت كردند،آقاي روحاني هيچوقت مورد حمايت اصولگرايان نبوده و نيستند.
  • بی نام A1 ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    111 4
    گزینه اصلاح طلبان پیروز شد. ولی اگر مایل هستید اینگونه خود را دلداری بدهید مانعی نیست
  • بی نام IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    107 2
    اقای باهنر احمدی نژاد رییس جمهور مورد حمایت اصول گراها بود و روحانی نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان. ما رو جیگر فرض کردی؟ !
  • بی نام A1 ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    108 2
    شخصیت شما،اقای باهنر،برای همگان روشنه.متاسفانه شما چهره خوبی در میان مردم ندارید.
  • بی نام A1 ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    58 0
    آن وقت نامزد اصلاح طلبان در آخر که بود؟ نامزدهای اصولگرایان کشخص بودند چه کسانی بودند؟ جواب این دو سوال مشخص کننده پیروز انتخابات است. البته اعتدالیون +اصلاح طلبان برنده شدند
  • مرتضی.خ IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    6 65
    جناب آقای مهندس باهنر من به عنوان یک مطلع نزدیک از تلاش های شما در جهت پیگیری حقوق ضایع شده افرادی که همه ما میشناسیم تشکر میکنم
  • بی نام A1 ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    70 0
    اميدوارم به زودي زود بهبودي كامل يابيد
  • بی نام A1 ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    65 1
    يعني سنگ پا تو دستم پودر شد. يا للعجب!!!
  • بی نام RS ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    51 1
    50.7 در مقابل چقدر 13 درصد یا 49 درصد؟البته 27 درصد هم رای ندادند.اگر شماها تحلیل بلد بودید وضع ما این نبود.
  • بی نام A1 ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    52 0
    ..وقعا چقدر به حرفات ایمان داری؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • پوریا A1 ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    57 0
    آقای باهنر چرا انقدر از گفتن یک واقعیت طفره میرید؟ انقدر براتون دردناک بود نتیجه این انتخابات؟ بابا جون چرا نقش 100 درصدی ائتلاف عارف و روحانی رو میخواین توی پیروزی روحانی کم رنگ کنید؟ چرا فعالیتهای سید محمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی رو توی موفقیت روحانی کم رنگ میکنید؟ آدم از این همه به اون راه زدنهای شما حیرت میکنه... روحانی زنده باد خاتمی پاینده باد...
  • علی A1 ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    67 0
    چرا آقای باهنرنمیگن سال 88 همه اصول گراها ازاحمدی نژادحمایت کردن؟ اون کسایی که ازاحمدی نژادحمایت کردن وباعث روی کاراومدن اون شدن وباعث شدن درعرض 8سال این بلا سرمملکت بیاد به درگاه خداتوبه میکنن؟ جواب بدیدآقای باهنر،توبه میکنید؟
  • بی نام FI ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    61 0
    آقای باهنر خودت می دانی که مردم به برنامه های آقای روحانی و به درخواست ابر مرد محبوب ایران آقای خاتمی پای صندوق های رای آمدند... حالا اگر تو می خواهی خود را به ندانستن بزنی یک بحث دیگر است
  • بی نام IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    44 0
    اقای باهنر شما همچنان میتونید به اظهار نظرهای خلاف واقعتون ادامه بدید ولی به شما توصیه میشه کمی منطقی تر اطرافتان را ببینید تا در انتخابات مجلس شوکه نشید
  • بی نام A1 ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    52 1
    این جا رو خوب اومدی که "باید بگویم نه اصلاح طلبان و نه اصولگرایان پیروز انتخابات نشدند و همین جوری یک نفر پیروز انتخابات شد " به قول اقبال میگه از خواب گران خواب گران خواب گران خیز ... کی شما ها میخوان از خواب غفلت بیدار بشید بابا این مردم بودند که به همه شما نه بزرگ گفتند
  • بی نام A1 ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    40 1
    این آقا خسته نشد اینقدر درباره پیروزی یا عدم پیروزی در انتخابات صحبت کرد؟ برای اینکه شکستشونو تو انتخابات توجیه کنند از شکست اصلاح طلبان حرف می زنند. بسه آقا خسته شدیم دیگه! راجع به موضوع دیگه صحبت کنید به قول دوستی شاید اصلاح طلبان پیروز انتخابات نبودن اما قطعا اصول گراها شکست خوردند. والسلام.
  • بی نام A1 ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    38 0
    ما 8 سال هم دچار افراط دولت اصولگرایان بودیم جناب باهنر
  • ناهید A1 ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    43 0
    همه مردم به خوبی میدانند اصلاح طلبان پیروز انتخابات بودند خود اصولگرایان هم این موضوع را به خوبی میدانند حالا چرا مدام اعلام میکنند نه اصلاح طلبان پیروز بودند نه اصولگرایان؟؟؟
  • بنده خدا IR ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    44 0
    اصلاح طلبان هم پیروز اخلاق شدند هم پیروز انتخابات. حالا شما هر طور که میخوای فکر کن اصلا ما دلمون میخواد شما گفته ها ، شعارها و اعمال دولت فعلی رو متعلق به اصولگراها بدونید چون ما اصولگراهای تیپ روحانی و ظریف و ... خیلی می پسندیم.
  • majid A1 ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    2 76
    آقا یا خانم خبر آنلاین اگه مصداق صداقت و اخلاق دونستی چاپ کن مرگ بر فتنه گران برانداز
    • بی نام IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
      52 2
      واسه شخصيتت متاسفم،لازمه واسه انتشار يه كامنت كه توش داري مرگ بر هموطنت رو بكار ميبري التماس كني؟شما رو چه به اخلاق؟
    • بی نام IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
      21 0
      حالا براى روشن شدن ما بيان كنيد كه دقيقا كدام تحليل فتنه در مورد رئيس جمهور قبلى اشتباه بوده است؟ لطفا دوباره فيلم مناظرات راببينيد!
    • بی نام A1 ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
      13 1
      تو برو کشکت رو بساب
  • بی نام A1 ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    50 1
    این نظر شخص باهنر است نه ملتی که رای داده اند و آن چند ملیونی که در انتخابات با توجه به دوره قبل شرکت نکردند
  • حمید A1 ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    44 0
    جناب باهنر نظر شخصی من درباره شما اینکه حضور شما یکی از دلایل عدم رشد سیاسی مجلس در سالهای گذشته بوده است. متاسفم...
  • رضا A1 ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    36 0
    آره بابا، تو پیروز شدی اصلا
  • بی نام A1 ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    41 0
    چرا اينقدر زور ميزنيد خواسته ملت را كوچك بشماريد با اين طرز فكر سياسون مملكت پيشرفت نميكنه
  • عبداله GB ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    43 0
    آقا انتخابات رو باختید. با این موضوع کنار بیاین.
  • ایران IR ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    45 0
    در سال 84 که تورم 11% بود و اوضاع مملکت خوب بود احمدی نژاد شد رییس جمهور، همه اصولگراها حمایت قاطع کردن و خوشحال بودن که یکی از اونا شده رییس دولت، (سال 88 هم همینطور) حالا که در سال 92 تورم شده 40% میگن احمدی نژاد اصولگرا نبوده!!!
  • عبداله GB ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    31 2
    به نظر من هیچ گاه نظام اسلامی کسی‌ را به خاطر نظرش در حبس نمیکند که به تبع نظر مساعد آزاد کند
  • عبداله GB ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    30 0
    این خیلی‌ دفاع از نظام نیست که بگوئید این آقایان متأثر از نظرشان در حصر میمانند یا آزاد می‌شوند.
  • بی نام IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    38 1
    آقای باهنر این چرندیاتی که ما باید هر دم از جنابعالی بشنویم نتیجه کار خودمان است . نتیجه قهر با انتخابات مجلس و سوء استفاده شما ها از موقعیت . باشه برای انتخابات بعدی !!!!
  • بی نام A1 ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    46 0
    هیچکس نباید به خاطر عقیده و نظرش زندانی شود.
  • بی نام A1 ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    33 1
    این که با هنر میگه احمدی نژاد اصول گرا نبود حاوی یه نکنه است اینکه اصول گراها پایگاهی ندارن البته این گفته خودشونه
  • بی نام A1 ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    33 0
    نه اصلاح طلبان و نه اصولگرایان پیروز انتخابات نشدند و همین جوری یک نفر پیروز انتخابات شد ". همینجوری؟ " یعنی چی؟ شما روزی صد بار جلو آینه بایست و تکرار کن در انتخابات شکست خوردیم تا متوجه شوید من نمی فهمم اصولگراها تمام قد از احمدی نژاد حمایت کردند آخر کار می گن احمدی نژاد اصولگرا نبود خاتمی و هاشمی و جریانهای اصلاح طلبی از روحانی حمایت کردند حالا اینا می گویند اصلاح طلبها هم پیروز نشدند. آخه این چه منطقی است؟ بعد دوباره می گن چرا روحانی انقدر از کارگزاران و اصلاح طلبها در پستها استفاده می کنه اینا رو می گید که فقط دل خودتونو خوش کنی؟ به جای ایمن حرفها بشینید ببینید دلیل شکستتون چی بوده
  • علی A1 ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    37 0
    ما خودمون کور نیستیم میدونیم کی پیروز شده برادر من
  • بی نام A1 ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    17 0
    همین مانده شما در مورد یاران انقلاب تصمیم بگیرید!
  • بی نام IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    20 0
    اقاى باهنر شما كه در اكثريت هستيد ، نبايد از اين دو نفر واهمه داشته باشيد
  • برنا A1 ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    18 1
    آقای باهنر خداوکیلی چند ساله توی مجلس هستی ؟ شما تنها کسی هستی که تمام دوره ها بودی یعنی حدود سی سال چه گلی به سر این مردم زدی ؟ من نمی دونم چند سالت بود که رفتی مجلس یه کم فکر کن اگه تکلیف شرعی هم بوده انجام دادی بزار بقیه هم از این فرصت استفاده کنن چرا فکر می کنید بچه های با استعداد ونخبگان این نباید جای شما بیان والله مردم از شما ها که مجلس رو قرق خودتون می دونید دیگه خسته شدن .حالا اصلاح طلب یا غیر اون هرکه پیروز شده ،شده .دیگه اونایی که رای دادن از این مرحله گذشتن ، خیلی عقب هستی
  • بی نام IR ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    25 0
    من نمیدونم کی برنده شد ولی میدونم که بازنده امثال شما بودند که فقط دنبال سو استفاده هستید
  • بی نام A1 ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    5 1
    آقای باهنر توبه فرمایان چرا خود توبه کمتر میکنند؟؟! کاش باور داشتید که حساب و کتابی درکاره کاش...
  • حسين IR ۰۴:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۸
    4 1
    واقعا شما سياسيون چقدر پور رو هستيد كه حاضر نيستيد بپزيريد اصلاح طلب ها پيروز انتخابات شدن.حتي از نوع چيدمان وزرا هم ميشه فهميد آقاي باهنر.
  • محمد علی A1 ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۸
    4 0
    منظور آقای باهنر اینه که کروبی و موسوی بگن نظرات خودمونو قبول نداریم و نظرات آقای باهنر رو قبول داریم . حالا آزادمون کنید بریم !
  • حميد ٦٦ IR ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    1 0
    اقاى روحانى دراولين نطق تلويزيونى خود پس از پيروزى صراحتأ از هاشمى وخاتمى در خلق حماسه سياسى تشكر كرد.جناب باهنر شما اقاى خاتمى را يك فرد ميدانيد يا رهبر اصلاحات!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین