پارازیت، گردوخاک و غذاهای‌آلوده سرطان‌‌ می‌آورند؟ نایب‌‌رییس انجمن‌سرطان پاسخ می‌دهد

نایب رییس انجمن سرطان ایران می‌گوید: روزبه‌روز به تعداد بیماران سرطانی ما اضافه خواهد شد اما هنرمان باید این باشد که منحنی مربوط به مرگ‌ومیر را پایین بیاوریم.

فهیمه حسن‌میری: سرطان، واژه‌ای که بیشتر ما حتی نمی‌خواهیم به آن فکر کنیم، کاری به خوشایند یا ناخوشایند بودنش برای ما ندارد، در بدن افراد برای خودش جا باز می‌کند و تبدیل به مهمانی می‌شود که اگر از آن غفلت کنیم، دردسرساز می‌شود. اما چطور می‌شود کاری کرد که این بیماری غافلگیرمان نکند؟ چطور می‌شود آن را مهار کرد و با آن کنار آمد؟ کدام نوع سرطان‌ها بیشتر در کمین افراد جامعه ما هستند؟ کدام انواع آن بیشتر مردان را درگیر می‌کنند و کدام بیشتر زنان را؟ شرایط درمان این بیماری در کشورمان چگونه است؟ هشدارهایی که درباره مواد سرطان‌زا داده می‌شود تا چه حد جدی هستند و تعدادی از سوالات زیادی که در این رابطه وجود دارد را از عبدالله فضلعلی‌زاده، نایب رییس انجمن سرطان ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پرسیدیم.

مشروح این گفت و گو را می خوانید؛

موج ابتلا به سرطان در ایران، افزایش نگران‌کننده بیماران سرطانی در کشور، اپیدمی شدن سرطان در ایران و جمله‌هایی از این قبیل، بسیاری از مردم را نگران کرده است. شما به عنوان نایب رییس انجمن سرطان ایران و متخصصی که سال‌هاست در این زمینه فعالیت دارید بگویید چقدر باید نگران ابتلا به این بیماری باشیم؟

باید این را بگویم که سرطان در تمام جوامع بشری رو به رشد است و مختص ایران نیست. دلایل زیادی هم برای افزایش این بیماری وجود دارد از جمله افزایش جمعیت، استفاده از تکنولوژی‌های مدرن، رژیم‌های غذایی و بسیاری از موارد دیگر. در ایران هم در ثبت سرطان موفق بوده‌ایم و در حال ثبت این آمار هستیم و بر اساس این آمار ثبت شده اختلاف زیادی با کشورهای دیگر دنیا از نظر میزان ابتلا نداریم و طوری نیست که بگوییم در ایران وضعیت خیلی نگران‌کننده‌تر از کشورهای دیگر است، تنها موردی که باید به آن اشاره کنم درمورد سرطان سینه در زنان و سن ابتلای آنهاست که در زن‌های ایرانی این سن پایین‌تر است. در بقیه سرطان‌ها در یک جایگاه مساوی با کشورهای دیگر دنیا قرار داریم.

چرا سن ابتلای سرطان سینه در زنان ایرانی پایین‌تر است؟

این مورد برای خود ما هم علامت سوال است و دقیقا نمی‌دانیم چرا اینطور است اما در حال جستجوی علت آن هستیم. باید ببینیم این اتفاق چرا در حال رخ دادن است؛ به دلیل چاقی زنان ایرانی و کم‌تحرکی آنهاست یا رژیم غذایی،‌ استرس‌هایی که دارند‌‌، مصرف هورمون در سنین جوانی، بارداری‌های متعدد یا فاکتورهای دیگری که باید در نظر گرفته و بررسی شوند.

پس شما می‌گویید به جز سرطان سینه که سن ابتلای آن در زنان ایرانی پایین‌تر از سایر کشورهاست، در بقیه سرطان‌ها مانند سایر کشورها هستیم و جای نگرانی زیادی نیست.

بینید، این درست است که از نظر آمار سرطان مانند کشورهای دیگر هستیم اما نگرانی که وجود دارد درباره سن جوان جمعیت ماست. یکی از علل عمده ایجاد سرطان، پیشرفت سن است. هرچه سن بیشتر شود، شانس ابتلا به سرطان هم افزایش پیدا می‌کند چون جهش‌های سلولی بیشتر می‌شود و افزایش سن می‌تواند یکی از علل افزایش سرطان باشد. هرم سنی جمعیت ایران را که در نظر بگیریم، در وسط هرم گروه جوانی داریم که به قسمت‌های بالای هرم می‌رسند و این خطر برایشان بیشتر خواهد شد.

چرا با افزایش سن، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر می‌شود؟

سلول‌های طبیعی بدن انسان رشد منظمی دارند و در طول زندگی این رشد و تکثیر ادامه پیدا می‌کند، سلول‌های پیر از بین می‌روند و سلول‌های جوان جایگزین آنها می‌شوند. این چرخه همیشه ادامه دارد اما در مواقعی عواملی در مسیر تکثیر و تقسیم سلول‌ها قرار می‌گیرند و به آنها آسیب‌ می‌رسانند که در اصطلاح به آنها عوامل سرطان‌زا می‌گوییم. بیشترین تاثیر این عوامل در ژن‌ها و دی‌ان‌اِی سلول خواهد بود. گاهی با تغییر در ترکیب دی‌ان‌اِی و نحوه تکثیر آن، دیگر از یک روند طبیعی خارج شده و سلول‌های نامتعادل و غیرطبیعی است تولید می‌کند و وقتی عامل سرطان‌زا هنوز فعال است و مهار نشده، این سلول‌های معیوب به روند تکثیر معیوب خود ادامه می‌دهند و درنهایت توده‌ای به وجود می‌آورند که به آن تومور یا سرطان می‌گوییم. هیچکدام از دستگاه‌های بدن مصون از ایجاد سرطان نیستند و همه سلول‌ها در مسیر این عوامل سرطان‌زا قرار می‌گیرند. خوشبختانه ما در مقابل عوامل سرطان‌زایی که به تعداد فوق‌العاده زیاد در محیط زندگی‌مان داریم، از ژنتیک گرفته تا عوامل محیطی، یکسری امکانات جلوگیری کننده از روند نابسامان این سلول‌ها را داریم و بسیاری از این سلول‌ها در همان مراحل اولیه از بین رفته و به تکثیر نامناسبشان ادامه نمی‌دهند، به این کار خودکشی سلولی می‌گویند که یکی از پدیده های شگرف در بدن انسان است و اگر نبود سرانجام همه ما مرگ با ابتلا به سرطان بود. اما وقتی این توده بدخیم ایجاد شد، از راه‌های مختلف شروع به پخش شدن در بدن و رشد می‌کند. البته این انتشارها در صورتی پیش می‌آید که بیماری دیر تشخیص داده شود برای همین هم است که تاکید زیادی روی پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودرس داریم و تاکید می‌کنیم باید به مردم آگاهی داده شود که از سرطان نترسند و در صورتی که علائمی را در بدنشان مشاهده کردند به جای فراموش کردن و غافل شدن از آن، به پزشک مراجعه کنند.

چرا حتی با این که تاکید می‌شود بسیاری از سرطان‌ها قابل درمانند اما هنوز این اسم برای مردم ترسناک و وحشت‌آفرین است؟

متاسفانه باور و برداشت مردم از سرطان همیشه مساوی با مرگ است در حالی که این تصور اشتباهی است. مردم باید بدانند ترس از بیماری دردی را دوا نمی‌کند. ترس از سرطان مانند ترس از اتاق تاریک است که وقتی افراد نترسند، داخل اتاق شوند و چراغ را روشن کنند می‌بینند که اتفاق وحشتناکی قرار نبوده بیفتد، درباره سرطان هم وقتی افراد شناخت داشته باشند و از همان ابتدا که متوجه علائمی شدند برای درمان مراجعه کنند می‌بینند که در بیشتر موارد این بیماری قابل درمان است و اتفاق وحشتناکی نیست.

به دو عامل ژنتیک و عوامل محیطی اشاره کردید. نقش کدامیک در ابتلا به سرطان پررنگ‌تر است؟

نقش ژنتیک در بیشتر سرطان‌ها شناخته شده است و می‌توان ریسک ابتلا را در یک خانواده که فردی از آنها دچار بوده شناسایی کرد و اقدامات پیشگیرانه انجام داد اما در عین حال تاثیر عوامل محیطی را هم نمی‌توان نادیده گرفت.

این درست است که از نظر آمار سرطان مانند کشورهای دیگر هستیم اما نگرانی‌ای که در این رابطه ممکن است به وجود بیاید درباره سن جوان جمعیت ماست. مساله اینجاست که  هرچه سن بیشتر شود، شانس ابتلا به سرطان هم افزایش پیدا می‌کند. هرم سنی جمعیت ایران را که در نظر بگیریم، در وسط هرم گروه جوانی داریم که به قسمت‌های بالای هرم می‌رسند و خطر ابتلا برایشان بیشتر خواهد شد

شیوع انواع سرطان در شهرهای گوناگون متفاوت است؟ گاهی شنیده می‌شود که یک نوع خاص از سرطان در بین اهالی یک شهر بیشتر از اهالی شهرهای دیگر است.

در آماری که اداره ثبت سرطان‌های وزارت بهداشت و درمان ارائه کرده و یک آنالیز سالانه به ما درباره سرطان‌ها ارائه می‌دهد، در نمونه‌های ثبت شده نوع سرطان‌ها،‌ جنس افراد، محل زندگی و نوع کار، سن آنها و سایر مسائل تحت نظر بوده و بررسی شده است. با توجه به این که بیشترین فاکتورهای خطرساز برای ایجاد سرطان در کلانشهرهاست میزان ابتلا به انواع سرطان را در کلانشهرها بیشتر خواهیم دید اما بعضی از سرطان‌ها خاص نواحی مخصوصی از کشور هستند. بر اساس این گزارش‌ها مشاهده شده که سرطان معده بیشتر در استان اردبیل وجود دارد یا سرطان مری در دشت گرگان و گنبدکاووس؛ اما این که چه عواملی باعث این قضیه است موردی است که پژوهشگران ما در حال بررسی روی این موضوع هستند و امیدواریم علت شناخته شود که بتوانیم پیشگیری کنیم.

 اخیرا هشدار داده شده که ریزگردها می‌توانند موجب روند افزایش سرطان حنجره و ریه در بین مردم استان‌های درگیر با این پدیده شوند. 

این که بگوییم خود ریزگردها و ذرات گرد و غبار به تنهایی عامل بروز سرطان هستند مبنای علمی صحیحی ندارد اما فراموش نکنیم که همان ریزگردها و سایر عوامل آلوده کننده که در محیط زندگی وجود دارند می‌توانند فرد را مستعد ابتلا به انواع بیماری‌ها ازجمله سرطان کنند. خود ریزگردها به تنهایی نمی‌توانند موجب بروز سرطان شوند اما در این که زمینه را برای بروز این بیماری فراهم کنند شکی نیست. لازم نیست موردی گفته شود حتما سرطان‌زا است تا از آن دوری کنیم و به فکر چاره باشیم بلکه برای زندگی در محیطی بهتر و سالمتر حتما باید تلاش کنیم. ریزگردها اگر هم که سرطان ایجاد نکنند این مسلم است که آسم، بیماری‌های تنفسی مزمن و بیماری قلبی ایجاد می‌کنند پس لازم است برای رفع آنها اقدام شود.

 هشدارهایی که درباره سرطان‌زا بودن پارازیت‌ها داده می‌شود چقدر جدی هستند؟

درمورد پارازیت هم هیچگونه مبنای علمی نداریم که بگوید می‌تواند سرطان ایجاد کند.

تحقیقی صورت نگرفته یا تحقیق شده و مشخص شده سرطان‌زا نیستند؟

تحقیقاتی انجام شده و گزارش‌های پراکنده‌ای وجود دارد اما وقتی مواردی را به عنوان علل سرطان‌زا بیان می‌کنیم که شواهد علمی قوی داشته باشیم. در این شکی نیست که این پارازیت‌ها یا موبایل‌ها یا سایر امواج ممکن است سرطان ایجاد کنند ولی مساله اینجاست که اینها در حد فرض و گمان است و کثرت جمعیت مورد مطالعه و نتایج حاصل از آن در حدی نیست که مراکز علمی را مجاب کند که آنها را به عنوان پدیده‌هایی با مبنای علمی به عنوان عامل سرطان‌زا معرفی کنند. با این حال تاکید می‌کنم که در خطرزا بودن آنها شکی نیست و هرچه از عواملی که خطرزا هستند دورتر باشیم سلامت خودمان را بیشتر تامین کرده‌ایم.

 درباره سرطان‌زا بودن مواد غذایی آلوده هم بارها هشدار داده شده و حتی در شورای شهر هم مطرح شد که با مصرف آنها میزان سرطان در سال‌های آینده افزایش می‌یابد. آب، خاک و مواد غذایی آلوده چقدر می‌توانند سرطان‌زا باشند؟

درمورد مواد غذایی آلوده باید بگویم زمانی بود که کودهای شیمیایی خاصی برای رشد سریع استفاده می‌شد و سرطان‌زا بودن آن کودها که جذب جسم میوه‌ها و سبزیجات می‌شد محرز بود، در آن زمان به قدری راجع به این موضوع صحبت کردیم که همه مسئولان قبول کردند که این کودهای شیمیایی باید عوض شود و خوشبختانه جایگزین شدند. از این جهت مقداری خیالمان راحت شده است اما تنها این مساله نیست، سلامت آبی که به این سبزیجات و درختان داده می‌شود با توجه به این که تمام فاضلاب‌های کارخانه‌ای و سایر موارد در آب‌های جاری وارد شده و به این محصولات می‌رسند، باید جدی گرفته شود. سرب، نیکل و انواع فلزات سنگین به عنوان مواد سرطان‌زا شناخته شده‌اند. باید کاری کنند آبی که برای این محصولات به کار می‌رود عاری از این مواد باشد چرا که اگر فلزات سنگین را در خود داشته باشد بسیار خطرناک است. این مساله از آنجا اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که ما در مساله پیشگیری از بیماری‌ها و سرطان، تاکید زیادی داریم که از سبزیجات و میوه‌ها استفاده شود اما این در شرایطی است که خود این میوه‌ها و سبزیجات سالم باشد و نه حاوی مواد سرطان‌زا. به همین دلیل این مورد باید بسیار جدی گرفته شود. قصد من ایجاد نگرانی نیست بلکه هشداری به مسئولان است که چنین مواردی را جدی بگیرند.

 

رده‌بندی وجود دارد که بدانیم شایعترین موارد سرطان در کشور ما کدامند؟

با توجه به اعداد و ارقامی که از اداره ثبت سرطان ارائه شده، چند سرطان در کشور ما بیشتر از انواع دیگر سرطان‌ها شیوع دارد. سرطان پوست در ردیف اول قرار دارد که نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا در رده اول قرار دارد، البته این سرطان از نوع کم‌خطرترین‌ سرطان‌ها هم است چراکه پوست در معرض دید افراد است و به زودی متوجه این بیماری می‌شوند و درمان آن نزدیک صددرصد است. مورد دیگر سرطان سینه زنان است، سومین مورد سرطان ریه است که بیشتر در مردان وجود دارد آن هم به دلیل شغل آنها که در معادن و محیط‌های آلوده و صنایع بیشتر مشغول به کارند. سرطان معده هم مورد بعدی است که در کشور شیوع دارد و بعد از آن سرطان روده، سرطان سیستم عصبی، سرطان سیستم لنفاوی، سرطان پروستات و سرطان مثانه جزو سرطان‌های شایع کشور ما هستند که تقریبا در تمام این موارد آمار مبتلایان ما نزدیک به آمار جهانی است.

شایعترین سرطان‌ها به تفکیک جنس و در بین زنان و مردان هم مشخص شده‌اند؟

شایعترین سرطان‌ها در زنان سرطان سینه، سرطان دستگاه‌های گوارشی و سرطان‌های مربوط به دستگاه تناسلی زنان هستند و در مردان به ترتیب سرطان ریه، سرطان دستگاه‌های گوارشی و سرطان پروستات شناسایی شده‌اند.

حالا که این سرطان‌ها به عنوان شایعترین سرطان‌ها شناخته شده‌اند، اقدامی هم برای پیشگیری و تشخیص زودرس آنها انجام شده است؟

خوشبختانه در مورد سرطان‌های شایعی که در کشور هست، علل ایجاد کننده تا حدود زیادی شناخته شده است و می‌توان برنامه تشخیص زودرس و غربالگری را درمورد آنها پیاده کرد که اهمیت بسیار زیادی هم دارد؛ مثلا در مورد سرطان سینه، سرطان سینه‌ای که زودهنگام و به وسیله ماموگرافی تشخیص داده شود به اندازه 90 درصد قابل درمان است یا سرطان پروستات در مردان هم همینطور است و می‌توان با غربالگری آن را تشخیص داد و اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود تاثیری بر زندگی فرد نخواهد داشت و قابل درمان است.

مردم چه کاری می‌توانند برای پیشگیری انجام دهند؟ مسئولان چه کاری باید انجام دهند؟

وظیفه هر دو گروه مشخص است و در عین حال همکاری هر دو گروه را می‌طلبد. مسئولان با دقت بر مواردی مانند تامین سلامت آب، خاک و مواد غذایی، تعطیلی کارخانجات آلاینده، کاهش آلودگی هوا و ریزگردها، ایجاد کلینیک‌های غربالگری و تشخیص زودرس و آموزش شیوه‌های سالم زندگی به مردم می‌توانند در کاهش این آمار نقش داشته باشند. مردم هم باید روش غذایی مناسبی را انتخاب کرده و سبزی و میوه‌جات را در رژیم غذایی‌شان بگنجانند، از خوردن گوشت‌های سودآوری شده، فرآوری‌شده و فست‌فودها اجتناب کنند، از دخانیات دوری کنند، ورزش روزانه داشته باشند و وزنشان را در اندازه مناسب نگه دارند. با این کارها مطمئن باشید مقداری به هدفمان در کاهش میزان ابتلا به سرطان نزدیکتر می‌شویم.

 بیشترین گروهی که باید از لحاظ مراقبت و پیشگیری مورد توجه قرار بگیرند کدام گروهند؟ کودکان؟ سالمندان؟ 

سرطان در تمام سنین زندگی امکان بروز دارد؛ از اطفال تا افراد سالمند. هرچند ممکن است نوع سرطان در آنها تفاوت داشته باشد اما همه باید مراقبت‌های لازم را داشته باشند. بخشی از آن به ژنتیک مربوط است که می‌توان آن را زیر نظر داشت، تغییر نوع تغذیه موضوع مهم دیگری است که از خردسالی باید در نظر گرفته شود و افراد بزرگسال هم با زندگی در محیط سالم و انجام ورزش، رعایت کاهش وزن و توصیه‌هایی از این قبیل که انجام می‌شود می‌توانند خودشان برای خودشان ضمانتنامه‌ای صادر کنند که شانس ابتلا به سرطانشان کاهش پیدا کند. سرطان در کمین همه است پس باید همه گروه‌های سنی و همه افراد در همه جا مراقب آن باشند و پیشگیری کنند و مسئولان هم شرایط زندگی در محیط‌های سالم را برای مردم فراهم کنند.

باید به پدر و مادرها آموزش داد که مراقب تغذیه فرزندانشان باشند، آنها را با سوسیس و کالباس راهی مدرسه نکنند بلکه غذاهای ساده اما سالم یا میوه‌ها را در سبد غذایی خانواده قرار دهند. از مسئولان آموزش و پرورش هم باید خواسته شود که برنامه تغذیه در مدارس با شیر و میوه را جدی بگیرند چراکه به این ترتیب می‌توان بچه‌ها را با تغذیه‌های سالم آشنا کرد و نسل سالمی را پرورش داد

 شما در انجمن سرطان ایران با مسئولان در تعامل هستید و نکاتی را که باید هشدار داد به آنها منتقل می‌کنید؟

بله در همایش سال گذشته ما از تمام نهادهایی که در تامین سلامت مردم نقش دارند دعوت کرده بودیم، شهرداری، سازمان محیط زیست، مسئولان نظام سلامت و خبرگان این رشته حضور داشتند و همه موافق بودند که این کارها باید عملی شود و توسط کمیته‌های متشکل از این افراد، خطرهایی که برای شهروندان وجود دارد کاهش پیدا کند.

 از سال گذشته تا کنون پیگیری کرده‌اید که این موارد را رعایت کرده‌اند یا نه؟

با آنها ارتباط داریم اما نمی‌توانم بگویم از سال گذشته تا الان چه اتفاق‌های مثمرثمری افتاده است چون بسیاری از این مسائل زمان‌بر است و بیشتر از یک سال و دو سال طول می‌کشد. در عین حال تصمیم داریم امسال هم همایش سالانه‌مان را با همان موضوعات داشته باشیم و پیگیری کنیم که حرف‌های سال گذشته به کجا رسید و کمیته‌ها چه کارهایی انجام دادند.

 از لحاظ درمان سرطان، در کشورمان با مشکلی مواجه نیستیم؟

خوشبختانه چه در تشخیص و چه در درمان همسطح کشورهای اروپایی و امریکایی هستیم. گاهی شاید کمبودهایی در عرضه دارو یا امکانات تشخیصی باشد آن هم به دلیل تحریم‌ها و وابستگی‌هایی است که وجود دارد در غیر این صورت اگر آن داروها و امکانات به ما داده شود و تحریمی در کار نباشد در تشخیص و درمان بیماران به خوبی قدم برمی‌داریم. ضمن آن که امیدواریم در دولت جدید با بهبود روابط و برطرف شدن تحریم‌ها شرایط بهتر شود، همچنان که الان هم قیمت داروها کاهش پیدا کرده و دارو در حال عرضه شدن است.

 وزارت بهداشت و سایر نهادهای مسئول چطور می‌توانند در کاهش آمار مبتلایان به سرطان موثر واقع شوند؟

وزارت بهداشت باید سازوکار را برای گروه‌هایی که وظایفشان در این زمینه است فراهم کند تا بتوانند با ارائه برنامه و راهنمایی وزارتخانه در کاهش آمار مبتلایان موثر واقع شوند، به عنوان مثال این که از انجمن‌های علمی مرتبط به عنوان بازوان توانمند خودش برای آگاه‌سازی مردم کمک بگیرد. کار دیگری که وزارت بهداشت می‌تواند در کاهش آمار مبتلایان به سرطان انجام دهد این است که کلینیک‌های تشخیص زودرس و غربالگری را ایجاد کند چون یک پزشک یا انجمن از لحاظ مسائل اجرایی یا اقتصادی نمی‌تواند این کار را انجام دهد در حالی که مساله بسیار مهمی است که باید جدی گرفته شود. هرچه در پیشگیری و تشخیص زودرس هزینه کنیم، سرمایه‌گذاری است برای پرورش انسان‌های سالم در آینده. علاوه بر آن،‌ باید به پدر و مادرها آموزش داد که مراقب تغذیه فرزندانشان باشند، آنها را با سوسیس و کالباس راهی مدرسه نکنند بلکه غذاهای ساده اما سالم یا میوه‌ها را در سبد غذایی خانواده قرار بدهند. از مسئولان آموزش و پرورش هم باید خواسته شود که برنامه تغذیه در مدارس با شیر و میوه را جدی بگیرند چراکه به این ترتیب می‌توان بچه‌ها را با تغذیه‌های سالم آشنا کرد. باید چنین طرح‌هایی را عمومیت بدهند تا بتوان نسل سالمی پرورش داد.

چشم‌اندازی که برای وضعیت سرطان در کشورمان دارید چیست؟

همانطور که اشاره کردم افزایش سرطان در تمام جوامع وجود دارد بنابراین روزبه‌روز به تعداد بیماران سرطانی ما اضافه خواهد شد. شاید نتوانیم تعداد بیماران سرطانی را کاهش دهیم و منحنی ما رو به بالا خواهد رفت اما هنر ما باید این باشد که در کنار این افزایش، منحنی مربوط به مرگ‌ومیر را پایین بیاوریم. این کار با تشخیص به موقع و درمان سریع و صحیح امکان‌پذیر است. حل کردن مشکل، اتاق فکر می‌خواهد و شاید در یک روز و یک ماه و یک سال به نتیجه نرسیم بلکه به زمان بیشتری احتیاج داشته باشد. اگر چاره‌ای اندیشیده شود در سال‌های آینده بحران نداریم ولی اگر این موضوع جدی گرفته نشود، اوضاع نه تنها بحرانی می‌شود بلکه از آن هم فراتر می‌رود.


47234

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 318831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 63
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    پارازیت مثل امواج ماهولره ای از دیوار یا ساختمان ها عبور نمیکنه. (برعکس امواج موبایل و وایرلس) بنابراین در داخل منزل و ارتفاع پایین(خیابون و راهها) ضرری نمیتونه برسونه. ضرر امواج موبایل بیشتره.
    • بی نام IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      مهندس تو یه مجله علمی امریکایی خوندم میتونه عامل سرطان باشه
    • بی نام A1 ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      کسی از شما نظر خواست ؟!
    • باران A1 ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      پس ميشه بگي اطلاع سردردها با ريشه نامعلوم چيه وقتي از همه لحاظ بدنت سالمه؟؟؟؟؟؟
    • بی نام IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      ظاهرا با همين تصور راحت پارازيت مي اندازيد
    • بی نام IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      155 5
      مهندس جان! امواج ماهواره که از دیوار عبور نمی کنند به خاطر توان خیلی کمشونه، بگونه ای که حتی در مسیر دید مستقیم هم برای دریافتشون نیاز به آنتن جهت دار (دیش) است. اما همین امواج وقتی توانشون زیاده (مثل پارازیت) از پشت دیوار هم قابل حس هستند! به طور کلی فرکانس امواج ماهواره از موبایل و وایرلس بیشتره و از همین جهت بالقوه می تواند مضرتر باشه (البته تحقیقات خیلی کمه چون به جر ماها پارازیت مشکل بقیه جهان نیست) اما بله! بحث ضرر امواج موبایل هم مطرحه ولی مردم و کمپانبها به خاطر سود موبایل چشمشون رو به مضرات اثبات نشده بسته اند! ولی این پارازیت هم ریسک سلامتی داره و هم کلا رو اعصابه! چه کاریه خوب به آقای ضرغامی بگویید به جایی که صبح تا شب برنامه فحاشی و توهین درست کنه چهار تا برنامه خوب بسازه!
    • بی نام IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      59 10
      استاد جان برفرض اینکه نظریه تازه کشف شده شما درست باشد، یعنی شما میگی همه تو خونه بمونن و بیرون نیاند؟؟؟!!
    • علی A1 ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      36 2
      آقای کارشناس مثلا اومدی توجیه کنی!! اگه پارازیت از دیوار عبور نکنه نشون دهنده ی اونه که طول موجش کوتاهه وانرژی زیادی داره . برعکس امواج رادیویی که انرژی کم وطول موج بلند دارن به خاطره همینم هست که از دیوار رد میشن.
    • بی نام GB ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      35 6
      تا جایی که ما میدونیم هرچی توان و فرکانس حامل سیگنال بیشتر بشه نفوذپذیری بیشتری هم داره. حالا پارازیت چجوری از دیوار رد نمیشه دیگه از پارازیت انداز محترم بپرسید
    • بی نام A1 ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      3 6
      آقای علی و دوستان عزیزی که میگن پارازیت از دیوار عبور میکنه. پس چرا پارازیت ها روی دیش ماهواره توی بالکن و ارتفاع پایین تر و جایی که دیوار و ساختمون اطراف رو محصور کرده ، تاثیری نداره؟؟ پارازیت چیز خوبی نیست قبول. ولی مردم رو با حرف غیرعلمی گول نزنید.
  • بی نام US ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    درمورد پارازیت هم هیچگونه مبنای علمی نداریم که بگوید می‌تواند سرطان ایجاد کند! پس لابد پارازیت واسه بدن هم مفیده !!!!
    • بی نام IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      281 1
      پارازيت اگر منجر به سرطان هم نشود قطعا باعث سردرد،كلافگي و پرخاشگري خواهد شد.
    • بی نام A1 ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      106 4
      فرض کن که ضرر جسمی نداشته باشه به هر حال ما پارازیت و فیلترینگ و ... نمی خواهیم. مفهومه. اگه قرار باشه پارازیت و ... به خاطر ضرراش برداشته بشه، همون بهتر که برداشته نشه. پارازیت و فیلترینگ توهین به همه س حتی مجریان اونا
    • بی نام A1 ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      27 2
      آره حتي اگه ضرر جسمي هم نداشته باشه توهين به شعور و حقوق ِ همه ي ماست
  • ایرانی US ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    163 4
    آقا چرا نعل وارونه میزنید میگید امواج سرطان ایجاد میکنه اما چون به تعداد کافی سرطان نگرفتن ومراکز علمی رو نتونستن مجاب کنن نمیتونن پارازیت رو بعنوان عامل سرطان معرفی کنن. آقای دکتر میگید سوسیس سرطان زاست خب میشه سوسیس نخورد اما برای مصون ماندن از تشعشع امواج مکروویو پارازیت چه راه حلی هست .باید همه سرطان بگیرن تا شما تایید کنید؟ این توهین به شعور مردم نیست؟
    • كارشناس صنعت غذا A1 ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      59 8
      اگر نگران نيتريت موجود در سوسيس و كالباس هستيد لازم است بدانيد كه ميزان نيتريتي كه از آب شرب لوله كشي استاندارد يك فرد دريافت مي كند (با احتساب مصرف روزانه 8 ليوان آب و تبديل 60% نيترات به نيتريت در بدن و واكنش نيتريت با آمينو اسيد هاي موجود در دستگاه گوارش و تشكيل نيترو زامين ها ) بيش از 57 برابر نيتريتي است كه از طريق سوسيس و كالباس به بدن مردم مي رسد. متاسفانه در كشور ما هيچ تحقيقات ميداني در مورد عادت غذايي بيماران سرطاني نشده و فقط از روي مد و صرف ترجمه اندك مقالاتي همه كارشناسان مي گويند سوسيس و كالباس سرطان زاست. سرطان زايي سوسيس و كالباس در كشور هايي مطرح شده سرانه مصرفشان حداقل 12 برابر ايران است و تازه در آن كشور ها هم هشدارها به هيچ وجه به غلظت هشدار هاي كارشناسان وطني نيست.
    • بصیر IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      15 15
      در پاسخ به جناب کارشناس صنعت غذا ، آقا حالت خوبه .به قول معروف میگن : من از بهر حسین در اضطرابم تو از عباس میگویی جوابم آقا اینایی که نوشتی چه ارتباطی با مطالب جناب ایرانی داره؟ این آقا در باره پارازیت میگه شما از سوسیس میگی؟حرف این بابا اینه که اگر سوسیس یا به گفته شما نیترات موجود در اون سرطان ایجاد میکنه میشه نخورد و بیمار نشد اما در مقابل پارازیت ها که نمیشه زره به تن کرد
  • بی نام A1 ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    43 1
    چرا همه دنبال طرح مسأله هستن ینی هیشکی نیس راه حل بده و این روند منفی شه؟؟؟؟
  • ارسطو A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    88 0
    اقایون دستهای پشت پرده که البته همه می شناسندتان ولله خانواده ی خودتان هم در خطرند.نکنه اونها هم مهم نیستند با شاید یه پسووردی داره که اگه بزنند چیزیشون نمیشه...ضمننا پارازیتتونو ول بدید اما با گفتن جمله ی :پارازیت ربطی به سلامتی ندارد. بیش از این به شعور مردم توهین نکنید
    • بی نام IR ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      38 2
      اینها مثل همونایی که تو عراق و افغانستان به خودشون بمب میبندن و میرن وسط جمعیت خودشون رو منفجر میکنن وتصور میکنن که شهید میشن و به بهشت میرن فکر میکنن
  • بی نام A1 ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    49 14
    عنوان مطلب خوراک په نه په هست.
  • اهوازی IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    35 2
    ریزگردها خود مسبب سرطان نیستند ولی موادی که از محل های بخوصی با خود به همراه دارند می تواند سرطان زا باشد
    • ایلامی IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      15 3
      حتی اگه باعث سرطان نشه باعث ایجاد هزارویک جور مرض دیگه میشه. واقعا تا کسی تو غرب و جنوب زندگی نکنه نمیدونه گرد و غبار چی هست. آدم رو روانی میکنه!
    • بی نام A1 ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      2 3
      اينكه سليسيم (ماده اصلي ريزگرد) صد در صد سرطانزا است هيچ شكي وجًود ندارد اگر الاينده هاي هوا هم سرطانزا نبود هم اين همه استاندارد هاي سختگيرانه يورو ٣و٤و٥ كه براي قشنگي وضع نشده اند. امواج موبايل اگر زيان آور باشند بخاطر منافعي كه دارند قابل قبول هستند و قطعا با پيشرفت تكنو لوژي چاره اي براي ان انديشه خواهد شد.ولي پارازيتها رفع كه تخواهند شد كه هيچ در آينده احتمالا پارازيتهاي اينترنت بالوني هم به آن اضافه خواهد شد.
  • بی نام IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    28 3
    آقای دکتر به عنوان یک متخصص کشاورزی بها طلاع شما می رسان مه مصرف سم و کود برای محصولات کشاورزی به هیچ عنوان کم نشده در مباحث انتخابات دکتر مینو محرز که نماینده آقای ولایتی بود اعلام کرد که سرانه سم و کود برای هر ایرانی 4 کیلوگرم است. اگر چه کارهای کشت هایپراکنده ای انجام می شود که از کود و سم کمتری استفاده می کنند اما این همه گیر نیست که این کود ها باعث آلودگی آب هم می شود که به خصوص در مورد کود اوره می تواند آلودگی نیتراتی آب را به دنبال داشته باشد
  • st IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    27 1
    خوب نمیتونن همه چیزو بگن درکنین
  • بی نام IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    71 1
    باید صد هزار نفر سرطان بگیرن تا بفهمیم پارازیت سرطان زاست.
    • بی نام IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      50 0
      یک تحقیق با 70 میلیون انسان آزمایشگاهی! قشنگ می توانند عوامل جانبی نظیر نژاد، جنسیت، سن و سال، آب و هوا، منطقه شهرداری، تراکم و .... رو هم مدلسازی کنند! مثلاً بفهمند بروز سرطان ناشی از پارازیت در آدمهای بلندقد دو برابر آدمهای کوتاه قده و برای این ادعا یک جامعه مدل با 1 میلیون نمونه وجود داشته باشه!!!
  • بی نام A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    44 1
    واقعا تاسف بر انگیزه !! تا به کی حقیقت را فدای مصلحت می کنید، !! جواب آن مریض هایی را که دردشان این بیماری است را چه می دهید،، تحقیقات کاملا مشخص است!!! بر مبنای ساده ترین اطلاعات زیستی نیز می توان فهمید که چه ضرر هایی می توانند این سیل گسترده ی امواج الکترو مغناطیسی بر سلامتی مردم در سطح شهر داشته باشد،،، تکرار می کنم وقعا تاثر بر انگیزه !!! ((خوشبختانه چه در تشخیص و چه در درمان همسطح کشورهای اروپایی و امریکایی هستیم. گاهی شاید کمبودهایی در عرضه دارو یا امکانات تشخیصی باشد...)) این سخنان شما جگر بیمارن سرطانی را می سوزاند!!!
  • بی نام A1 ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    33 2
    استرس ناشی از وضعیت اجتماعی موجود از همه عوامل در ایجاد بیماریها مهمتر می باشد.
  • بی نام A1 ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    5 63
    الان می گفت سرطان زاست، خوشحال می شدید؟ خب پارازیت انداختن هزار تا نتیجه ی بد داره ولی خب سرطان یکی از اونا نیست دیگه. زورکی که نمی شه از همه چی برداشت سیاسی کرد.
    • بی نام IR ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      24 2
      خوب نمیخونی یا خودت رو به اون راه می زنی؟ بخون: "در این شکی نیست که این پارازیت‌ها یا موبایل‌ها یا سایر امواج ممکن است سرطان ایجاد کنند ولی مساله اینجاست که اینها در حد فرض و گمان است و کثرت جمعیت مورد مطالعه و نتایج حاصل از آن در حدی نیست که مراکز علمی را مجاب کند که آنها را به عنوان پدیده‌هایی با مبنای علمی به عنوان عامل سرطان‌زا معرفی کنند. با این حال تاکید می‌کنم که در خطرزا بودن آنها شکی نیست و هرچه از عواملی که خطرزا هستند دورتر باشیم سلامت خودمان را بیشتر تامین کرده‌ایم."
    • بی نام IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      44 2
      اما زورکی میشه مردم رو به بهشت فرستاد . مگه نه ؟
    • بي نام A1 ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      23 3
      البته چون شما از طريق پارازيت انداختن نون ميخوريد ميخوايد به خودتون بقبولانيد كه نون سر سفره حلال هست
    • بی نام A1 ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۲
      4 2
      حتي اگه سرطانزا هم نباشه، آقا من دلم ميخواد هر شبكه اي دوست دارم ببينم به شما ربطي داره؟
  • بی نام IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    32 1
    تأسف ، تأسف و هزاران بار تأسف ، كه چرا ما همه چيز را ، حتي مسايلي كه با سلامت جانمان است را برايش دليل غير منطقي ميتراشيم . آيا موضوعي به مهمي را با نظر يك نفر آدم كه معلوم هم نيست آيا اطلاعات درستي دارد و چقدر با اطلاعات روز دنيا دارد را بجاي انجام يك كار تحقيقي ، علمي ، گروهي ، با اولويت بالا و ضمنأ اورژانسي را بايد به همين راحتي جايگزين كرد ؟ يادمان باشد در حال حاضر دانش بشريت بخاطر وجود مواردي مثل اينترنت هر 2 سال ، دو برابر مي شود . و در مقابل ما بجاي بررسي دقيق ، غير مغرضانه و علمي براي اين معضل بزرگ خودمان را با حرفهاي اين آقا دلخوش مي كنيم .
  • بی نام IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    25 1
    فقط از خدا میخوام هیچ وقت همچین بیماری رو نصیب هیچ کس نکنه چون مسئولین برای دستیابی به اغراض سیاسی خودشون به فکر تنها چیزی که نیستن سلامتی مردمه واینجا فقط خدا میتونه به ما ونسلهای آینده کمک کنه آمیـــــــــــــــــــــــــــــــــن
    • بی نام IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      27 1
      اما من از خدا میخوام شر هرکسی رو که برای مردم بیماری و گرفتاری میخواد به خودش برگردون. انشالله
  • بی نام IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    13 3
    چرا همیشه صورت مسئله رو پاک میکنید؟ دنبال این عامل باشید که چرا مردم بسوی ماهواره میرند.
    • بی نام A1 ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۲
      3 2
      آقا من به سوي ماهواره ميرم چون دلم ميخواد مگه من از شما ميپرسم كه چرا هرشب تلويزيون ايران نگاه ميكنيد؟شما تلويزيون ايران دوست داريد، خب نگاه ميكنيد و به كسي هم ربطي نداره. منم بعضي از شبكه هاي ماهواره اي رو دوست دارم نگاه كنم و به خودم مربوطه نه به هيچكس ديگه(لطفا كامل منتشر كنيد)
  • بی نام A1 ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    6 1
    اقاىدكتر بهتر است بگوييد هنرتان اين باشد كه منحنى ابتلا به سرطان كاهش يابد !! برويد دنبال اين فكر كه بيمارى كاهش يابد و هزينه هاى عجيب و غريب و كمرشكن بر خانواده ها و كشور كاهش يابد !! به عقيده من تفكرتان را عوض كنيد بهتر است .
  • بی نام IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    14 4
    چرا درب کارخانه های سوسیس و کالباس را نمی بندند؟
  • بی نام A1 ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    18 0
    سازمان جهانی بهداشت بارها به ایران برای شدت پارازیت های ارسالی و خطراتش برای مردم نامه زده و مسولان دلاور و همیشه در صحنه با یه سری دلایل ساختگی (که از پیش برای همه چی در دست دارن) جواب دادن که نگران نباشید ازمایش و تحقیق کردیم در حد استانداردِ !!! یکبار پرواز با هواپیما 100 برابر دستگاه رادیولوژی اشعه به بدن انسان می تابونه اما چرا برای کسانی که با هواپیما سفر میکنن مضر نیست؟ چون به صورت ثابت و ممتد و همیشگی نیست و اگر ممتد و زیاد و ثابت باشه " در مقایسه با امواج پارازیت که در طول روز بیشتر از 20 ساعت بر سر مردم ایران تابونده میشه مثل 1 در 1000 میمونه ای کاش در مورد این مسائل با یک شخصی گفتگو بکنین که حزب باد نباشه یا نون رو به نرخ روز نخوره یا چه میدونم به هر دلیلی طرفداری نکنه
  • مهران . ت A1 ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    20 1
    سرطان رو هم مثل قیمت ارز تثبیت کردند تو 3000 تومن! کمترش نکردند!
  • رضا زاده IR ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    27 2
    من از ماهواره استفاده میکنم و به خودم مربوطه .فقط پارازیت کمی زحمت ما رو زیاد کرده و مجبور به کمی هزینه برای خرید توری فلزی
    • بی نام A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۲
      3 2
      و كمي سرطان كه اونم تنوعيه واسه خودش!
  • saman A1 ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    20 2
    اقا چرا روی این ماهواره ها پارازیت میندازین با اینکه میدونین مردم بیشتر کانالهای ماهواره رو دوست دارن. اخر هم تو مملکت ما این ضرب المثل عملی نمیشه:عیسی به دین خود موسی به دین خود.
  • محکوم IR ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    14 2
    پارازیت خیلی خوبه مردم رو از سختی ها و گرفتاری ها دنیوی نجات میده .به امید آخرتی خوب .بدرود
  • میثم A1 ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    7 1
    چرا حرفی از دود اگزوز ماشین ها و موتورسیکلتها و اتوبوس ها نمی زنید؟! یعنی این دوست متخصص سرطان هیچ آماری از تلفات سرطان ریه در مرکز شهر و جنوب شهر حومه شهر تهران نداره ؟! یک سئوال از رئیس بخش سم شناسی پزشکی قانونی تهران؛ حلال همه این ابهام هاست! ریه های 80% تهرانی های مرکز و جنوب تهران به شکل یک توده سیاه رنگ شده! من نمی گم؛ متخصصین تشریح پزشکی قانونی می گویند.
  • بی نام A1 ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    4 6
    مطالب خوبی بود از آقای دکتر تشکر می کنم
  • بی نام A1 ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    3 9
    در مقایسه با موبایل. شما فرکانس موبایل رو نمیتونید با فرکانس‌های دیگه مقایسه کنید. فرکانس موبایل ضعیف هست.
    • امواج IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۲
      9 0
      همون فرکانس ضعیف موبایل هم مضر هست، اما اینکه چقدر مخرب هست این هست که جای تحقیقاته.
  • بی نام A1 ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    6 0
    کسی نگفته چرا از عصر حجر سرطان بیشتر شده. شما بگو چرا تو 3-4 سال اخیر جهش داشته؟ پارازیت نیست! آلودگی نیست؟ ... تورم دلیلش احتمالا!!
  • شهروند A1 ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    3 1
    خوب و مفيد ..... مانند هميشه از خبرآنلاين ممنونيم
    • بی نام A1 ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۲
      2 1
      حالا هميشه هم نه، ولي خب!
  • دکتری مخابرات A1 ۲۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    8 1
    (ادامه).... با افزایش فاصله، به نسبت توان 2 چند برابر شدن فاصله، توان موثر دریافتی کاهش می یابد. لذا در فاصله 1000 متری از آنتن جمر ماهواره، توان موثر 10000 برابر کمتر از فاصله 10 سانتیمتری بوده و اتفاقی که در دستگاه مایکرو قر برای آب در 40 ثانیه رخ می دهد برای بدن ما بطور تدریجی در چند 10 ماه رخ می دهد. زندگی در طبقات پایینتر و در خانه با دیوارهای آجری و ضخیمتر باعث کاهش چشمگیر توان موثر دریافتی می شود. از آنجاییکه نعداد آنتنها پارازیت بسیار زیاد است، تهران مشابه یک مایکرو قر بزرگ است که همه در آن آسیب می بینند چه آنانکه شبکه های خارجی را می بینند و چه آنهایی که شبکه های داخلی را می بینند. با تشکر
  • علی اهوازی IR ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    8 0
    بیشنهاد میکنم هرکی میخواد از بارازیت و مخصوصا گردوحاک در امان باشه بیاد اهواز اینجا آب آشامیدن عالیه چون همش آب معدنی میخریم که کیفیتش هم خوبه هوا هم که زیر کولرگازی بد نیست البته اگر مشکل حساسیت مثل تنگی نفس وآب ریزش بینی و سرفه داشتید اینو دیگه کاری از دست ما اهوازیها برنمیاد. به امیددیدار
  • بی نام IR ۲۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
    14 2
    از موقع روی کار آمدن دولت تدبیر و امید پارازیت های محلی به شدت افزایش پیدا کرد
  • بی نام A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۲
    10 7
    اینا همش حرفه فقط و فقط و فقط استرس و اظطراب سرطان و هزار تا درد بی درمون دیگه میاره حالا بازم از صبح تا شب ملت به هم حرص بدند یعنی اگه یه روز به هم حرص ندیم صبحمون شب نمیشه
  • بهنام اسدی A1 ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۲
    15 1
    آی کسانی که پارازیت میفرستین بدونید که مردمی که شما ناراحتشون میکنید همواره دعاتون میکنند و نانی که از این راه در میارین و برای زن و بچه تون میبرید حتما حلاله .انشالله تعالی مزد و اجر این زحماتتون رو در همین دنیا خدا بهتون میده .راستی تا حالا مثلا به سرطان و یا به داشتن خانواده و فرزند بد که با نانی مشکوک تغذیه شدن فکر کردید؟
  • آلودگی IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۲
    9 1
    ترا خدا بررسی بشه آیا این پارازیت‌ها هستند که باعث سردرد می‌شوند؟ خستگی بعد از ظهری و سردرد و گیجی و اضطراب آیا از عوارض پارازیت هست؟
  • بی نام A1 ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۲
    4 1
    حافظه من خیلی کم شده گر گرفتگی کف دست و پا دارم احساس خستگی دارم با اینکه کاری نمیکنم قطعا اینا از پارازیته
  • کارمند A1 ۰۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۲
    2 0
    برخی از بیماران سرطانی وقتی از سوی پزشک پیشنهاد می شوند که در مطب درمان شوند حتما نمی دانند که علت این پیشنهاد چیست ولی واقعیت تلخ این است که شاید دران بیمارستان تجهیزات پزشکی وجود ندارد و همان پزشکان هم با سختی می توانند تجهیزات را وارد کنند . و به همین علت است که اکثر بیماران سرطانی وقتی در بیمارستانی مثل .... درمان شوند از دنیا می روند