به نوشته شماره امروز روزنامه جروز الم پست ، چاپ فلسطین اشغالی در اینترنت، رهبران حماس معتقدند ساخت این دیوار بخشی از اقدامات حسنی مبارک؛ رئیس جمهور مصر، برای تنبیه جنبش حماس به سبب خودداری این جنبش از امضای قرارداد صلح با جنبش فتح با میانجی گری مصر است.
به علاوه، حماس می گوید دلیل تلاش مبارک برای انتقام این است که حماس میانجی گری المان را به میانجی گری مصر در مذاکرات با اسرائیل بر سر ازادی گلعاد شالیت، سرباز اسیر اسرائیلی، ترجیح داده است.
در هر دو مورد، مبارک از اقدام حماس احساس حقارت کرده است. مبارک امیدوار بود با به عهده گرفتن نقش میانجی بین حماس و فتح بتواند در اقدامی که دیگر عربها، به ویژه عربستانی ها، یمنی ها و قطری ها در ان شکست خورده اند، موفق شود.
ماه اکتبر گذشته درست هنگامی که به نظر می رسید دو طرف در استانه امضای یک توافق صلح با میانجی گری مصر هستند،حماس از امضای ان سر باز زد. حماس در توجیه این اقدام گفت علت خودداری از امضای قرارداد، خودداری محمود عباس، رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین، از حمایت از قطعنامه ای در سازمان ملل بود که در حمایت از گزارش گلدستون تهیه شده بود. از نظر فلسطینیها و مصری ها، تصمیم حماس برای امضا نکردن قرارداد با فتح ضربه سنگینی برای اعتبار شخصی مبارک و موقعیت مصر در دنیای عرب به شمار می اید. مبارک امیدوار بود این قرار داد به مصر کمک کند موقعیت از دست رفته خود را به عنوان یکی از با نفوذترین کشورهای عرب باز یابد.
روابط بین حماس و قاهره از زمانی که این جنبش کنترل کامل نوار غزه در ژوئن 2007 را به عهده گرفت رو به تیرگی نهاده است. از ان زمام تا به حال، مصر از هیچ اقدامی برای منزوی کردن و تضعیف دولت حماس در نوار غزه فرو گذار نکرده است. از جمله این اقدامات، بستن مداوم گذرگاه رفح و دیگر محدودیتهایی است که توسط مقامات مصری اعمال شده است.
نظر شما