سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود در پاسخ به اظهارات روز گذشته الیاس نادران در جریان رای اعتماد وزرا و متهم کردن از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان به دریافت رشوه، گفت: پرونده بیمه ایران متهمان متعددی دارد که تعدادی از آنها به دادگاه رفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،غلامحسین محسنی اژه ای گفت: تعداد دیگر نیز در مرحله دادسرا به وضعیت آنها رسیدگی خواهد شد و زمانی که هنوز دادسرا کیفرخواستی صادر نکرده و دادگاه حکمی نداده ما نمی‌توانیم بگوییم این تعداد متهم هستند یا خیر.


نامه فتنه گران
وی در ادامه با اشاره به نامه‌ای که تعدادی از فتنه‌گران در زمان تصدی وزارت اطلاعات از سوی اژه‌ای به وی نوشته بودند یادآور شد: مضمون نامه را به یاد ندارم اما تا جایی که به یاد می آورم این نامه متن خوبی نداشت.

توقیف روزنامه بهار

محسنی‌اژه‌ای در رابطه با اقدام روزنامه بهار و اینکه پرونده آن به دادگاه آمده است بیان کرد: حیف است برخی روزنامه‌ها به خصوص آن دسته از روزنامه‌هایی که وابسته به افراد و شخصیت‌ها هستند مانند روزنامه بهار که مدعی است وابسته به یک شخصیت سیاسی است به‌گونه‌ای قلم بزنند که موجب توهین به مقدسات و اعتقادات مردم شود و در شرایطی که دشمن تلاش می‌کند بر شکاف میان شیعه و سنی اختلاف افکنی ایجاد کند.

وی ادامه داد: روزنامه‌ای که وابسته به یک شخصیت سیاسی است که نامزد ریاست جمهوری بوده نباید به آن اجازه داد مطالب سخیف را مطرح کند؛ این روزنامه توسط هیئت نظارت بر مطبوعات توقیف، پرونده آن به دادگاه رفته و دادستان کشور به عنوان مدعی‌العموم نیز پرونده تشکیل داده است.

سرانجام پرونده‌های قتل دکتر سودبخش و سرقت مجسمه‌های تهران
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی پرونده‌ها هنوز به دست قوه قضائیه نرسیده است مانند پرونده قتل دکتر سودبخش و مجسمه‌های تهران، اگر قرار به پاسکاری میان قوه قضائیه و نیروی انتظامی است این سوال مطرح می‌شود که آیا قوه قضائیه نمی‌تواند این پرونده‌ها را از نیروی انتظامی گرفته و آنها را بررسی کند گفت: این پرونده‌ها به قوه قضائیه ارجاع نشده است بنابراین چگونه می‌توان به آنها رسیدگی کرد، پرونده‌هایی که در قوه قضائیه تشکیل می‌شود یا با شاکی خصوصی است، یا گزارشی از یک مرکز رسمی یا مواردی که مدعی العموم باید به آنها وارد شود. برخی پرونده‌ها وقتی مدعی‌العموم به آنها وارد شد و پرونده تشکیل شد حسب مورد به نیروی انتظامی و سازمان‌های امنیتی مانند وزارت اطلاعات ارجاع داده می‌شود که پیگیری آن مستلزم آن است که متهم را شناسایی و معرفی کنند که اگر معرفی نکنند دستگاه قضا نمی‌تواند کاری کند.
محسنی‌اژه‌ای بیان کرد: اگر متهم شناسایی شده باشد و به آن دسترسی نداشته باشیم می‌توان آن را غیابی محاکمه کرد اما در برخی از موارد حتی اگر متهم شناسایی شده باشد طبق قانون محاکمه غیابی صحیح نیست.

ترور دانشمندان
دادستان کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در خصوص آخرین وضعیت پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای بگویید اظهار داشت: تعدادی قبل از 39 نفر بودند که حکم آنها صادر شد که 39 نفر بعد از آن به دادگاه رفتند و به حکم نرسیدند و اکنون پرونده به دادسرا برگشته است و در حال رفع نقص است.

مخالف اعلام و معرفی اموال مسئولان نیستم
وی در پاسخ به اینکه مبنی بر اینکه طرحی در مجمع تشخیص مصلحت و مجلس مطرح است مبنی بر اعلام اموال تمام مسئولان که گویا شنیده می‌شده است شما با این تصمیم مخالف هستید، آیا این موضوع درست است، اظهار داشت: مخالف نیستم که اموال مسئولان معرفی شود؛ تا جایی که قانون اجازه دهد حتی ما می‌خواهیم که دادگاه علنی باشد ولی اگر قانونی نوشته می‌شود باید اجرایی شود. دارایی افراد در هر رده چه قبل از مسئولیت چه بعد از آن موافق هستیم که به اطلاع همه برسد.
دادستان کل کشور در ادامه افزود: موضوعی که شما مطرح می‌کنید هنوز در حال بررسی است و در کمیسیون مطرح و به صحن رفت و باز به کمیسیون بازگشت که باید به یک جمع‌بندی برسند و اگر این امر صورت گیرد می‌تواند ضمانت اجرایی داشته و به مردم اطلاع‌رسانی شود. اگر قانونی در این راستا وضع شود باید مسائل را روشن و به اطلاع عموم برساند بنابراین بنده با این موضوع موافق هستم.


پرونده جرایم خشن

سخنگوی قوه قضائیه همچنین در مورد اینکه آیا لازم است برای رسیدگی هرچه سریع‌تر به پرونده جرایم مهم، سنگین و خشن لایحه‌ای تهیه شود، گفت: رسیدگی به این جرایم نیاز به لایحه ندارد و باید ساز و کار آنها در قوه قضائیه انجام شود که به حمدالله در بررسی آنها اهتمام لازم صورت گرفته است.
وی افزود: بعضی پرونده‌ها زمان‌بر است و با سرعت زیاد نمی‌توان به آنها رسیدگی کرد اما برخی از پرونده‌های جرایم مهم و خشن در سال گذشته خارج از نوبت و ظرف تنها 2 ماه به آنها رسیدگی شد.


پرونده نعیمه اشراقی
دادستان کل کشور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی از خانواده‌های شهدا از نعیمه اشراقی شکایت کرده‌اند، افزود: شکایت درست است و در دست بررسی و رسیدگی است که به دلیل اینکه جنبه و مربوط به امام (ره) است دادستان نیز وارد خواهد شد.


شرکت نفت و بابک زنجانی

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه پرونده بابک زنجانی به کجا رسید و سوال دیگر اینکه آیا از شرکت نفت شکایتی اخیرا صورت گرفته است، افزود: در پاسخ به سوال اول باید بگویم 13 نفر در خصوص این پرونده شکایت کرده‌اند که این موضوع در حال رسیدگی است که بحث شاکی خصوصی تا به تفاهم برسند. در موضوع دوم نیز در جریان نیستم ولی تا جایی که می‌دانم از شرکت نفت شکایتی صورت نگرفته است.

 تبرئه جمشید بسم‌الله

دادستان کل کشور همچنین در واکنش به تبرئه جمشید بسم‌الله و پرونده اخلال‌گران ارزی گفت: من از تبرئه این فرد بی‌اطلاعم ولی در مورد اخلال‌گران ارزی پرونده در چندین قسمت تشکیل شد که یکسری از آنها به دادگاه رفته و محکوم شده‌اند.

محسنی اژه‌ای در ادامه تاکید کرد: اما در مورد پرونده یکی از واسطه‌های مهم ارزی که مدنظر این سوال است پرونده هنوز به دادگاه نرفته و همچنان مفتوح است.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری که از پرونده برداشت 16 میلیاردی برای دانشگاه ایرانیان جویا شده بود، گفت: آقایان گفته‌اند که این مبلغ را برمی‌گردانیم و هیچ ادعایی در مورد اصل برداشت این پول وجود ندارد، ولی در مورد چگونگی برداشت آن هنوز پرونده باز بوده و در حال بررسی است.


حادثه تصادف قم
محسنی‌اژه‌ای در خصوص آخرین اخبار در رابطه با حادثه تهران قم عنوان کرد: هیئت 7 نفره‌ای در این زمینه تعیین شده چرا که موضوع بسیار مهم بود و جمعی از هموطنانمان در آتش سوختند ممکن است به صورت ساده بگوییم راننده محکوم است و تمام، اما ممکن است دایره تقصیرها فراتر از اینها باشد که نیاز به کار کارشناسی داریم. هیئت 7 نفره نظر خود را اعلام کرده است که اگر اعتراضی صورت نگیرد رای آنها اعلام می‌شود. اینکه راننده مقصر است در آن شکی نیست اما چه افراد دیگری غیر از راننده مقصر هستند و هرکدام چند درصد تقصیر دارند موضوعی است که باید مشخص شود.

توهین به مسئولان
دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی در خصوص توهین یکی از مداحان به هاشمی رفسنجانی و اینکه آیا مدعی‌العموم قصد دارد در این زمینه برخوردی را انجام دهد افزود: اگر توهین به مسئولان نظام بر حسب وظیفه و مسئولیت آنها باشد مدعی‌العموم وارد می‌شود اما اگر اینگونه نباشد به واسطه شکایت شاکی خصوصی در این ماجرا وارد می‌شویم اما باید بگویم این موضوع در دست بررسی است.


سرمایه گذاری در ایران
وی در رابطه با تحرکات در دستگاه دیپلماسی و درخواست برخی از ایرانیان خارج از کشور مبنی بر سرمایه‌گذاری در ایران عنوان کرد: ایران امن‌ترین کشور در منطقه و دنیاست و هر فردی که بخواهد در ایران سرمایه‌گذاری کند نباید دغدغه داشته باشد چرا که ایران در منطقه امن و قابل سرمایه‌گذاری است.

 

45232

کد خبر 319700

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    40 4
    هیچ یک از خبرنگاران سوالی در مورد اینکه چرا پگاه آهنگرانی به 18 ماه حبس محکوم شد نداشتند چقدر شما بی تفاوت و ترسو هستید خبر آنلاین مدیونی اگه چاپ نکنی
  • بی نام A1 ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    46 6
    فتنه گر هان؟؟؟؟یه بارم به حرف مردم گوش کنید ببینید مردم این لفظ شما رو در مورد اقایان موسوی و کروبی به کار میبرند
  • بی نام IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    فتنه گران رو خوب اومدی!!! اگر فتنه گر بودند از روش مدنی نامه نگاری استفاده نمی کردند و مثل بعضی ها خودجوش عمل می کردن.
    • بی نام IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
      7 17
      نه اینکه هشت ماه در خیابانها ولو نبودند و خودش خودجوش در خیابانها راه پیمایی می شد و شعارها هم خودجوش از بی بی سی و رادیو اسرائیل هماهنگ نمی شد
  • محمد IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    45 4
    فقط میتونم بگم متاسفم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین