قاره آفریقا از گسترش بحران اقتصادی در جهان بی نصیب نبوده و کشورهای این قاره نیز همراه با سایر مناطق جهان در حال دست و پنجه نرم کردن با پیامدهای حاصل از این بحران هستند. <BR> هر چند دامنه بحران اقتصادی جهانی در آفریقا تاثیر کمتری در مقایسه با مناطق دیگر جهان داشته است ، اما نگرانی از کاهش کمکهای بین المللی به برخی از کشورهای آفریقایی که بخشی از توان اقتصادی آنها به کمکهای خارجی وابسته است، روز به روز در حال افزایش است.

در این زمینه رئیس بانک مرکزی آفریقای جنوبی دیروز درباره عواقب بحران مالی کنونی برای آفریقا و بروز مشکلات جدی برای دهها میلیون آفریقایی فقیر هشدار داد.

به نوشته پایگاه اینترنتی روزنامه امروز پرتوریا نیوز ، تیتو امبوونی (Mboweni) رئیس بانک مرکزی آفریقای جنوبی در جلسه ویژه گردهمایی سالانه صندوق بین المللی پول درباره آفریقا در واشنگتن گفت: احتمال دارد رکود اقتصادی ناشی از بحران مالی کنونی اقداماتی را که در سالهای اخیر انجام شده با شکست روبرو کند و میلیونها آفریقایی زیر خط فقر را نا امید سازد.

گفته می شود ، به دلیل ارتباط کمتر ساختار مالی کشورهای آفریقایی با شبکه پولی و مالی بین المللی ، بحران کنونی کمتر منجر به بروز مشکلات جدی در کشورهای آفریقایی شده است ؛ اما بسیاری از کشورهای آفریقایی که به وعده های کشورهای صنعتی برای ارائه کمکهای مالی درچارچوب توافق های بین المللی چشم دوخته بودند ، اکنون نگران شده اند.

با این حال می توان انتظار داشت که بحران مالی جهانی تا حدودی بر رشد اقتصادی آفریقا تاثیر بگذارد . بخصوص که این بحران باعث کاهش قیمت مواد خام به عنوان اصلی ترین صادرات کشورهای آفریقایی شده است .

در این زمینه صندوق بین المللی پول نیز دیروز هشدار داد، نرخ رشد اقتصادی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا امسال شش و یک دهم درصد خواهد بود در حالی که همین رقم در سال گذشته شش و نه دهم درصد برآورد شده بود.

به عنوان نمونه آفریقای جنوبی که یکی از بزرگترین صادر کنندگان طلا در جهان است با کاهش قیمت جهانی این ماده ، با کاهش قابل توجه ارزش پول ملی خود روبرو شده است . بطوریکه رند واحد پول ملی آفریقای جنوبی امروز به پایین ترین نرخ خود در برابر ارزهای عمده جهانی در سال جاری میلادی رسید .

در حالی که حدود دو هفته قبل هر یورو در مقابل 11 رند و 20 سنت و هر دلار در مقابل 7 رند و 80 سنت معامله می شد ، امروز هر یورو با 12 رند و 70 سنت و هر دلار با 9 رند و 80 سنت معامله شد.

کد خبر 32

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین