وزیر راه وشهرسازی گفت:اگر بخواهم تجربه و اندیشه حاصل از فعالیت اجرایی و علمی 35 سال اخیر خود را در جمله ای بیان کنم باید بگویم که «شهروند پرسشگر محرک توسعه ایران است نه دولت توزیع گر»

به گزارش وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی شب گذشته که در مراسم دهمین بزرگداشت روز جهانی شهرسازی ایران با شعار «تحول گفتمان شهرسازی از شهروند محوری به شهروند مداری» سخن می گفت، با اشاره به این که در کشور ما این تلقی وجود دارد که دولت محورتوسعه است، اظهار کرد: وقتی که به جمع بندی اندیشه خود پرداختم به این نتیجه رسیدم که ما نیاز به تغییر بنیادی و کلی داریم و باید بپذیریم که دولت محرک توسعه نیست و شهروند محور توسعه است.

 وی با اشاره به تجربه و اندیشه حاصل از فعالیت اجرایی و علمی 35 سال اخیرش گفت:تمام این تجربیات را در جمله‌ای می‌توان گفت: «شهروند پرسشگر محرک توسعه ایران است نه دولت توزیع گر».

 آخوندی با بیان لزوم تغییرات بنیادین و اینکه چه موضوعی محور توسعه ایران باشد، افزود: سخن در این باره ساده است اما اینکه گفته شود " شهروند پرسشگر محرک توسعه ایران است نه دولت توزیع‌گر" برای افراد نظری قابل قبول است که لازمه این کار تغییر فرایندهای تصمیم گیری و تصمیم سازی است.

 وی با اشاره به اینکه تعاریف متعددی از شهروندی می‌شود، بیان کرد: بنده شهروندی را اینگونه می فهمم که تعلق به آب و خاک دارد و نسبت به آن آب و خاک هم حق و هم مسوولیت دارد.

 تفاوت شهروند و ساکن شهر مشخص شود

 وزیر راه و شهرسازی گفت: بسیاری از مردم از شهروند بودن تنها تابعیت را متوجه شدند اما واقعیت این است که بین شهروند و ساکن سرزمین تفاوت وجود دارد.

 به گفته وی، ساکنان یک شهر همچون دانشجویان مقیم که خارج از کشور درس می خوانند حس تعلق ندارند اما شهروند به پیرامون خود فکر می کند و نسبت به محیط حس مسوولیت نسبت دارد.

 او تاکید کرد: حس تعلق، داشتن حق در اجتماع، حق پرسشگری و مسوولیت پذیری در برابر این حق به ظاهر حرف‌های تکراری و ساده است اما به واقع این مسائل موضوعات عمیقی است که آثار آن را در طراحی و نظارت در برنامه‌های ملی و شهری می توان جستجو کرد.

 آخوندی با اشاره به روند 34 ساله فعالیت خود پس از انقلاب اسلامی افزود: طی این سال‌ها انواع عبارات همچون تعدیل اقتصادی، توسعه سیاسی و توسعه کالبدی و ...مطرح شد و همواره دولتی مطرح بود که محور توسعه باشد و آنچه تلقی می شد این بود که دولت، موتور توسعه کشور است.

 وی تصریح کرد: باید اتفاقات بزرگی در جامعه شکل گیرد و مجامع و اندیشه ورزان و دانشگاهیان باید در این خصوص بحث و تبادل نظر زیادی انجام دهند اما امروز از نتیجه‌گیری و تجربه اجرایی خود خرسندم که " شهروند پرسشگر محرک توسعه ایران است نه دولت توزیع گر" بیان می‌شود.

 وزیر راه و شهرسازی که در جمع مدیران و اساتید شهرسازی و پیشکسوتان شهرسازی سخن می گفت، با اشاره به تاریخ معاصر ایران و پذیرش مسوولیت دولت در توسعه ملی و تبدیل آن به باور ملی که دولت محور توسعه است، اشاره کرد: کالایی شدن شهروندان و اینکه در کالاگرایی توزیع شهروندان در خاک سرزمینی صورت می گیرد و در حال حاضر چنین روندی شکل گرفته است.

 وی اظهار کرد: شاید متوجه نباشیم که با انسان‌ها همچون کالا برخورد می‌کنیم اما در چهار سال پیش در خصوص مسکن مهر همواره صحبت کردم که بزرگترین مشکل آن این است که شهروندان را به انسان‌های وابسته به دولت تبدیل می‌کند و حس وابستگی به دولت بزرگترین مانع توسعه ملی است.

 مسکن مهر به 100هزار میلیارد تومان دیگر نیاز دارد

 وی با ابراز تاسف از اینکه مبلغی حدود 50 هزار میلیارد تومان از منابع دولتی به مسکن مهر تخصیص داده شده است، افزود: تکمیل این پروژه حدود 100 هزار میلیارد تومان سرمایه در کشور را به همراه دارد.

 آخوندی با طرح این سوال که آیا نباید ما از این سرمایه ملی حداقل یک درس بگیریم که یکبار دیگر این اشتباه را تکرار نکنیم؟ بیان کرد: من در مقام سرزنش کردن افرادی که در این مجموعه‌ها هستند نیستم بلکه اتفاقا به شدت مدافع حقوق کسانی هستم که این واحد را خریداری کرده‌اند و می خواهند در آن زندگی کنند.

 وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: من نگران تک تک زندگی این افراد و مدافع دریافت کنندگان و متقاضیان مسکن مهر و نگران سلامت، خدمات زیربنایی و روبنایی و خدمات اجتماعی و دیگر موارد مورد نیاز آن‌ها هستم. وظیفه دولت این است که همه تلاش خود را به کار گیرند تا به تعهدات گذشته عمل کند و هرگونه خلف وعده در این زمینه عواقب بدتری خواهد داشت.

 آخوندی با اشاره به چگونگی شکل گیری اجتماع‌های محلی در حال حاضر گفت: در 100 هزار واحد مسکونی جمعیتی چند صد هزار نفری را که هیچ سابقه آشنایی با یکدیگر ندارند، در یکجا جمع می‌کنند که آیا این را جز با نگاه کالایی به انسان‌ها، می توان فرض کرد؟

 وزیر راه و شهرسازی در توضیح مشخصات شهروندی گفت: شهروند کسی است که حس تعلق به آب و خاک دارد و در برابر آن مسوولیت می‌پذیرد. ارسطو تعریف کوتاهی از حکومت داری دارد که تاثیرات عمیقی بر بنده داشته است که می گوید "حکومت ایجاد منافع عمومی و ایجاد سازمان اجتماعی در جغرافیای مشخص است."

 وی با اشاره به موضوع گفته شده، اظهار کرد: برنامه ریزی شهرسازان برای قلمرو بدون توجه به سازمان اجتماعی، تصمیم گیری در خصوص یک بیابان است و قلمرو با مفهوم سازمان تعریف می شود.

 به گفته آخوندی، داستان کالایی شدن شهروندان و تفکیک امر مهندسی و کالبدی از سازمان اجتماعی باعث شده است شهروندان نسبت به وقایع پیرامون خود حساسیتی نداشته باشند و بعضا در تخریب محیط اطراف نیز از دیگران سبقت بگیرند. نمونه این امر هوای ناسالمی است که در شهر تهران وجود دارد؛ در اکثر روزهای سال این وضعیت ناسالم پایدار شده است اما شهروندان حاضرند که هزینه بیشتری بدهند تا در داخل شهر تهران ساکن شوند و در ایجاد آلودگی نیز سهمی داشته باشند که هم به خود آسیب وارد و هم محیط زیست را تخریب می کنند.

 تهران 25 درصد جمعیت کشو را به خود اختصاص داده است

 وزیر راه و شهرسازی گفت: سال‌ها برروی موضوع ثابت نگهداشتن جمعیت تهران در حد 10 میلیون نفر بحث و بررسی شده است اما امروز حتی در قوانین جمعیت 18 میلیونی تهران ذکر می شود که حدود 25 درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود.

 وی تاکید کرد: من به عنوان یک شهروند نمی‌خواهم در کالایی کردن شهروندان نقشی داشته باشم و می دانم که با سازمان اجتماعی، شهر محلی برای زندگی شهروندان است در حالی که در حال حاضر به این موضوع کالایی نگاه می شود.

 آخوندی با اشاره به اینکه تغییر بنیادی با مشارکت اندیشه‌ورزان صورت می گیرد، اظهار امیدواری کرد که روزی این نیاز به چرخش اساسی در نگاه به توسعه ملی و جا به جایی نقش دولت و مردم صورت گیرد و به جای وابستگی مردم به دولت، بالعکس شود و دولت برآمده از نظریه توسعه شهروندی باشد.

3131

کد خبر 320138

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    12 0
    سنگ بزرگ نشانه نزدن است
  • بی نام IR ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    32 0
    آقای وزیر این همه فلسفه خوانی نمی خواهد مسکن باید از کالای تجاری و محل کسب درامد خارج شود و فقط روی مسکنهای لوکس بالای شهر بورس بازی و دلالی شود، الان هر قشر پردرامد کشور با پول اضافه اش می رود خانه می خرد می دهد اجاره چون راحتترین کار است تهران هم واسه این که شما همه امکانات را کشاندی توی شهر خوب جذب میکنه دوای درد تهران هم راه اندازی سرویس ادارات و ممنوعیت ماشین تک سرنشینه حالا شما هی از مفاهیم مدرنیته و فلسفی حرف بزنید 4 سال شما هم تمام می شود و همیت اش هست و همین کاسه خبر چاپ کن
  • محسن IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    47 0
    با مسکن مهر کوفتی،حداقل می دونستی با بیست تومن صاحب خونه میشی حالا هر مزخرفی بود؛بالاخره خونه بود اینکه وزیر میگه باید حذف بشه،یعنی چی؟؟ اونطوری که با دویست میلیونم نمیشه خونه خرید
    • بی نام EU ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
      4 0
      مسکن اجتماعی قرار جای مهر بگیره
    • بی نام IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
      16 0
      با اجازه خبر آنلاین عزیز "منفی"
    • رکسانا IR ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
      4 0
      منفی
    • بی نام IR ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
      4 0
      اما از قرار معلوم مسکن مهر 13 هزار میلیارد تومان نیاز دارد تا تکمیل شود نه 100 هزار. این وزیر محترم نباید جملات غلط تحویل خلق الله بدهد.
    • بی نام A1 ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
      2 0
      اقا محسن عزیز سلام - به عنوان کارشناس معماری صحبت میکنم - حرفتون به لحاظ اقتصادی درسته اما مسکن محل ارامش بصری و قلبی انسان است - بسیاری از خشونتهای اجتماعی ما ناشی از ساختار معماری و القای خشونت در شهر هاست- نیاز های روحی انسان بسیار فراتر از نیاز جسمی اوست - در جوامع توسعه یافته با ارامش و حس زندگی به اقتصاد پویا رسدند - اما ما با اقتصاد میخواهیم به ارامش برسیم - بله قبول دارم سر پناهی ارزان قیمته - اما به چه قیمت ؟ از دست دادن ارامش و روح انسانی زن و فرزند - ما هنوز نتوانستیم به فرهنگ اپارتمان نشینی برسیم چطور میتواتیم در مجتمع های بزرگ با مدیریت ضعیف زندگی کنیم ؟ تبعات اجتماعی بد ان در سالهای دیگر مشخص خواهد شد - ضمنا بنده با معلویتم کار میکنم و هزینه تحصیلم را میپردازم و از قشر پایینم
  • بی نام IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    18 0
    جالب بود. یادم میاد داشتم یک فیلم مستندی را راجع به تبتی های چین می دیدم. آنها برای اینکه انسجام این اجتماع را برای افزایش قدرت دولت کمونیستی از بین ببرند مسکن هایی ساختند و انها را به آنجا کوچاندند. هم زندگی عشایری آنها را از بین بردند و هم تعلق خاطر افراد به سرزمینی که در آن زندگی می کنند. شاید مسکن مهر هم همین انگیزه را دنبال می کرده. به عمد یا به سهو!!
    • بی نام FI ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
      6 0
      به صدا و سيما بايد بگيم اين چيزها رو نشون نده.جو گير شدي!!!!
  • بی نام A1 ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    9 0
    حق باشماست.
  • بی نام IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    24 0
    دلخوشی مردم همین خونه های 40 متری مسک مهربود...یه جوون فقط تورویا میتونه ببینه که صاحب مسکن شده...
  • علی اصغر A1 ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    22 0
    به هر نحوی که شده باید تمام تعهدات مسکن مهر تجهیز و تحویل شود .جناب وزیر هر طور که شده این موضوع را به سرانجام برسانید .
    • بی نام IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
      8 0
      که چی بشه؟؟که نتیجه معکوس بده قیمت مسکن وحشتانکتر بشه؟؟
  • محمد IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    12 0
    مسکن مهر فاز 6 شهر جدید پرند آماده تحویله ولی بخاطر نبود آب و برق و گاز و تلفن تحویل نمیدهند و میگن شاید تا آخر سال هم مسئولین مربوطه نیان این خدمات رو ارائه بدن . در صورتی که پول این خدمات رو نزدیک 1 ساله از ما گرفتن . و واحد های ما هم نزدیک 6 ماهه توسط پیمانکار(شرکت نوآوران اسکان) آماده تحویله. خواهشن رسیدگی کنین .
  • بی نام A1 ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    9 1
    مسكن مهر با اين اجرا بزرگترين اشتباه بود.مخصوصا در شهرهاي كوچيك...در ضمن بعضيا فقط خوردن و بردن.خودم ناظر مسكن مهر بودم چند ماهي
  • بی نام A1 ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    4 1
    ادمی رو می شناسم که در خانه 500 متری زندگی میکنهولی مسکن مهر هم گرفته
  • ع.م A1 ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    3 0
    ترا به خدا فقط از پرند و پردیس نگین.هشتگرد افتضاحی است و کسی رسیدگی نمی کند
  • پارسا FI ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    1 0
    آقاي وزير نميشود مردم را بين زمين واسمان نگه داشت بايد مسكن مهر راكه از گذشته شروع شده تكميل كرد وبرأي اينكار لازم است مبلغ ده ميليون تؤمان افزايش تسهيلات داد كه اين مبلغ براي 1500000 واحد باقي مانده وافتتاح نشده ميشود 15هزارميليارد تومان ومتقاضي واحد مسكوني هم اگر ده ميليون تومان بپردازد براحتي ميتوان واحد مسكوني را تكميل كرد كه تا اينجا 15هزارميليارد هم مردم بپردازند وميماند به ازاي هر واحد 5 ميليون تؤمان براي خدمات زير بنائي در نظر بگيريد ميشود7.500 ميليارد تؤمان بنابراين نتيجه ميگيريم سهم دولت 15هزارميليارد تسهيلات ساخت قابل برگشت ميخواهد و7.500.ميليارد يارانه دولت كه درمجموع 22500 هزارميليارد ميشود شما لطف كنيد اين مبلغ را با روش فوق الذكر تزريق كنيد واز پيمانكاران تعهد بگيريد اگر نتوا
  • متقاضی مسکن ویژه A1 ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    1 0
    آقای وزیر مسکن ویژه تهرانسر نمونه کوچکی از مسکن اجتماعی ادعایی شماست که با پس انداز خود مردم و بدون کوچکترین کمکی از طرف دولت و حتی بدون وام بانکی ساخته میشود . پس چرا با این قرارداد اینقدر نا عادلانه و غیر شرعی و غیر عرفی و ظالمانه ثبت نام کنندگان را نا امید می کنید و این طوری بد با این طرح برخورد می کنید ؟ آیا مشت نمونه خروار نیست ؟ آیا طرح مسکن اجتماعی شما این طوری خواهد بود ؟! آیا مسئولین بالا دستی و رییس جمهور محترم و مجلس محترم و قوه قضاییه محترم و سازمان بازرسی وقت آنرا دارند تا نیم نگاهی به این به اصطلاح قرارداد بیاندازند و خود قضاوت کنند ؟ آیا تا به حال چنین قرارداد کلاهبرداری توسط بد ترین کلاهبرداران پیش فروش آپارتمان تنظیم شده است ؟ چرا اینقدر زورگویی ؟
  • متقاضی مسکن ویژه A1 ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    1 0
    واقعا دست وزیر مسکن دولت با این "تدبیری" که در تنظیم قرارداد مسکن ویژه بکار برده و خیلی از بی خانمان ها را "نا امید " کرده درد نکند . قراردادی که خود دولت تنظیم کرده باشه و اینقدر ظالمانه و غیر قانونی و غیر شرعی و همراه با کلاهبرداری باشد دیگر چه امیدی به جامعه باید داشت ؟! واقعا صد رحمت به بعضی بساز بیاندازهای کلاهبردار ! با چه امیدی چه کسانی را انتخاب کردیم که مثلا شاهد بی قانونی و بی تدبیری و بی نظمی و حق خوری نباشیم آیا ما اشتباه کردیم یا ...؟!
  • بی نام A1 ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    با سلام طرح 100 روز وضع مردم خوب ميشود كجاست ؟ كابينه جواب دهيد
    • محمد A1 ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
      0 0
      علیک سلام هیچکس از دولت دکتر روحانی توقع بهبود اوضاع در 100 روز و حتی بیشتر از این رو نداره و هم ایشون و هم مقام معظم رهبری هم تأکید کردند که توقع نداشته باشید در چند ماه یا حتی یکی دو سال پیش رو اوضاع بهبود یابد. آنچه که به عنوان 100 روز مطرح شد این بود که رئیس جمهور محترم گفتند که در عرض 100 روز گزارشی از واقعیت های اقتصاد کشورمان را تنظیم و ارائه خواهند کرد تا بر مبنای آن بهبود اوضاع معیشتی مردم برنامه ریزی شود. فریب رسانه های شکست خورده در انتخابات را نخورید!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین