"حجت الله شهبازی"، منطقه همدان، با بیان اینکه سال گذشته 57 هزار و 322 تن تولید گردو داشتیم، اظهار کرد: امسال به علت تگرگ، سرمازدگی و خشکسالی افت تولید داشتیم به طوریکه میزان تولیدات به 51 هزار و 185 تن رسید.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت محصول گردو در شهرستان تویسرکان با پنج هزار و 500 هکتار واقع است، ادامه داد: از این میزان سطح زیرکشت حدود 13 هزار تن گردو تولید شده است.
شهبازی تصریح کرد: بیش از 75 درصد گردوی تولیدی همدان به خارج از استان صادر میشود، به طوری که بزرگترین تولیدکننده کشور محسوب میشویم.
وی با اشاره به اینکه کلیه باغات استان و کشور از باغات قدیمی هستند و به صورت سنتی کشت شدهاند، خاطرنشان کرد: باغات سنتی با استفاده از پیوندزنی تاج درخت در حال اصلاح هستند، همچنین در چهار سال گذشته با استفاده از نهال گردوی پیوندی به دنبال احداث باغات جدید گردو هستیم تا محصولات از نظر کمی و کیفی ارتقاء یابند.
مدیر امور باغبانی استان همدان با بیان اینکه پیوند زنی تاج درخت در ماههای فروردین و اردیبهشت انجام میگیرد، اظهار کرد: این پیوند در درختانی صورت میگیرد که از نظر کمیت یا کیفیت محصول نامرغوب و نامناسب هستند به طوری که ظرف سه سال تاج درخت تغییر مییابد و محصول از نظر کمی و کیفی مناسب بازار میشود و تفاوت چشمگیری پیدا میکند.
وی با بیان اینکه تاکنون در سطح 85 هکتار از باغات استان هزار و 300 اصله درخت نامرغوب اصلاح شده است، اعلام کرد: برای تولید نهال پیوندی 10 هزار متر گلخانه اختصاص یافته، به طوری که بیش از 75 هزار اصله نهال پیوندی تولید خواهد شد.
شهبازی تاکید کرد: امسال برای نخستین بار بخشی از احداث باغات گردوی جدید با استفاده از نهال کشت بافتی انجام خواهد گرفت، به طوری که این نهالها از جدیدترین نهالهای مورد استفاده در دنیا هستند و بر نهالهای بذری و پیوندی اولویت دارند.
وی یادآور شد: احداث این باغات برای باغداران پیشرو و در باغات مناسب آنها انجام خواهد شد.
3939
نظر شما