مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه فعلا دستور و یا برنامهای برای افزایش قیمت آب در سال جاری علیرغم داشتن مجوز افزایش ۳۸ درصدی قیمت آب نداریم گفت: علیرغم تمام مشکلات موظف به توزیع آب باکیفیت و بهداشتی هستیم.
حمیدرضا جانباز در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه صنعت برق و نهمین نمایشگاه بینالمللی آب در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه آیا قیمت آب در سال جاری افزایش می یابد افزود:مجوز افزایش قیمت آب به استناد قانون هدفمندی یارانهها به میزان 38 درصد در سال 92 در دست است اما با توجه به این که قرار است به صورت منسجم در این خصوص تصمیم گرفته شود، فعلا برنامه ای برای افزایش 38 درصدی قیمت آب در سال 92 نگرفتهایم.
*اصلاح تعرفه های آب ضروری است/معنی آن افزایش قیمت نیست
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در خصوص اصلاح تعرفه های آب گفت:طبق مستندات مالی سال 91 شرکت های آبفا قیمت تمام شده آب به ازاء هر متر مکعب حدود 700 تومان است که اگر هزینه های تامین آب که آب منطقه ایها بر عهده دارند به آن اضافه شود این مبلغ 900 تومان می شود.
وی ادامه داد: متوسط هزینهای که از مشترکین خانگی در بخش آب و فاضلاب شهری دریافت می شود به ازای هر متر مکعب 275 تومان است پس متوجه می شویم که چه فاصله ای بین قیمت تمام شده و توزیع آب در کشور وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه زیان انباشته شرکتها روز به روز افزایش پیدا می کند، افزود: از سال 83 نتوانستیم متناسب با رشد قیمتها نرخ فروش آب را تعدیل کنیم و الان هم یکباره نمیتوانیم این کار را انجام دهیم اما این امر اجتناب ناپذیر است.
جانباز با بیان اینکه شاخص مطلوبیت میکروبی آب در شهرها و روستاها بالای 99.5 درصد است، گفت: در صورت بیتوجهی به اقتصاد آب، در آینده توان پاسخگویی در زمان مقرر را به مشترکین از دست میدهیم چراکه درآمدهایی که باید صرف هزینههای این کار شود را نداریم لذا باید در مورد تعرفههای آب بازنگری شود.
*72درصد از مشترکین خانگی ماهانه 3800 تومان در ازای آب مصرفی پول پرداخت میکنند
وی خاطر نشان کرد: به طور متوسط حدود 72 درصد از مشترکین آب، مشترکین خانگی هستند که ماهانه حدود 3800 تومان در ازای آب مصرفی پول پرداخت میکنند که با این روند نمیشود مشکلات شرکتها را حل کرد.
وی با تاکید بر اینکه تعرفهها باید به گونهای تغییر کند که مفهوم افزایش قیمت را نداشته باشد، گفت: به این منظور سراغ مشترکین پر مصرف میرویم، بنابراین ساختار تعرفه باید طوری باشد که کسی که الگوی مصرف را رعایت نمیکند هزینه آن را بپردازد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به الگوی مصرف افزود: میزان مصرف با توجه به الگوی مصرف بین 18 تا 20 متر مکعب است و کسانی که بیش از آن استفاده میکنند الگوی مصرف را رعایت نمیکنند.
وی گفت: برای افزایش پلهای قیمت آب مشترکین پر مصرف در حال حاضر مستندات لازم را تهیه میکنیم اما بعید است در سال 92 اتفاقی دراین حوزه بیفتد.
جانباز با اشاره به اینکه طرحهای فاضلاب کشور با عقب ماندگی شروع شدند گفت: هدف ما این بود که تا پایان برنامه پنجم 53 درصد جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب باشند اما در حال حاضر 38.8 درصد پوشش داده شدهاند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به مشکلات اعتباری که در طرحهای فاضلاب تاثیر گذاشتهاند، ادامه داد: از حدود چهار سال گذشته با اتکا به روشهای تامین منابع مالی در مورد احداث تصفیه خانههای فاضلاب اقدام کردیم به گونهای که حق بهره برداری و مالکیت را در دورهای به بخش خصوصی میدهیم.
3131
نظر شما