فارس نوشت:

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه فعلا دستور و یا برنامه‌ای برای افزایش قیمت آب در سال جاری علیرغم داشتن مجوز افزایش ۳۸ درصدی قیمت آب نداریم گفت: علیرغم تمام مشکلات موظف به توزیع آب باکیفیت و بهداشتی هستیم.

حمیدرضا جانباز در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه صنعت برق و نهمین نمایشگاه بین‌المللی آب در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه آیا قیمت آب در سال جاری افزایش می یابد افزود:مجوز افزایش قیمت آب به استناد قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها به میزان 38 درصد در سال 92 در دست است اما با توجه به این که قرار است به صورت منسجم در این خصوص تصمیم گرفته شود، فعلا برنامه ای برای افزایش 38 درصدی قیمت آب در سال 92 نگرفته‌ایم.

*اصلاح تعرفه های آب ضروری است/معنی آن افزایش قیمت نیست

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در خصوص اصلاح تعرفه های آب گفت:طبق مستندات مالی سال 91 شرکت های آبفا قیمت تمام شده آب به ازاء هر متر مکعب حدود 700 تومان است که اگر هزینه های تامین آب که آب منطقه ایها بر عهده دارند به آن اضافه شود این مبلغ 900 تومان می شود. 

وی ادامه داد: متوسط هزینه‌ای که از مشترکین خانگی در بخش آب و فاضلاب شهری دریافت می شود به ازای هر متر مکعب 275 تومان است پس متوجه می شویم که چه فاصله ای بین قیمت تمام شده و توزیع آب در کشور وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به این‌که زیان انباشته شرکت‌ها روز به روز افزایش پیدا می کند، افزود: از سال 83 نتوانستیم متناسب با رشد قیمت‌ها نرخ فروش آب را تعدیل کنیم و الان هم یکباره نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم اما این امر اجتناب ناپذیر است.

جانباز با بیان این‌که شاخص مطلوبیت میکروبی آب در شهرها و روستاها بالای 99.5 درصد است، گفت: در صورت بی‌توجهی به اقتصاد آب، در آینده توان پاسخگویی در زمان مقرر را به مشترکین از دست می‌دهیم چراکه درآمدهایی که باید صرف هزینه‌های این کار شود را نداریم لذا باید در مورد تعرفه‌های آب بازنگری شود.

*72درصد از مشترکین خانگی ماهانه 3800 تومان در ازای آب مصرفی پول پرداخت می‌کنند

وی خاطر نشان کرد: به طور متوسط حدود 72 درصد از مشترکین آب، مشترکین خانگی هستند که ماهانه حدود 3800 تومان در ازای آب مصرفی پول پرداخت می‌کنند که با این روند نمی‌شود مشکلات شرکت‌ها را حل کرد.

وی با تاکید بر این‌که تعرفه‌ها باید به گونه‌ای تغییر کند که مفهوم افزایش قیمت را نداشته باشد، گفت: به این منظور سراغ مشترکین پر مصرف می‌رویم، بنابراین ساختار تعرفه باید طوری باشد که کسی که الگوی مصرف را رعایت نمی‌کند هزینه آن را بپردازد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به الگوی مصرف افزود: میزان مصرف با توجه به الگوی مصرف بین 18 تا 20 متر مکعب است و کسانی که بیش از آن استفاده می‌کنند الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند.

وی گفت: برای افزایش پله‌ای قیمت آب مشترکین پر مصرف در حال حاضر مستندات لازم را تهیه می‌کنیم اما بعید است در سال 92 اتفاقی دراین حوزه بیفتد.

جانباز با اشاره به این‌که طرح‌های فاضلاب کشور با عقب ماندگی شروع شدند گفت: هدف ما این بود که تا پایان برنامه پنجم 53 درصد جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب باشند اما در حال حاضر 38.8 درصد پوشش داده شده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به مشکلات اعتباری که در طرح‌های فاضلاب تاثیر گذاشته‌اند، ادامه داد: از حدود چهار سال گذشته با اتکا به روش‌های تامین منابع مالی در مورد احداث تصفیه خانه‌های فاضلاب اقدام کردیم به گونه‌ای که حق بهره برداری و مالکیت را در دوره‌ای به بخش خصوصی می‌دهیم.

3131

کد خبر 321404

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
    25 1
    این نرخ 900 تومن که همین جور هر سال (البته این روزا که هر هفته ) با نرخ تورم و تجهیزات و خدمات بالا میره!!!
  • بی نام A1 ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
    8 8
    به نظر من دولت قيمت اب برق گاز تلفن همراه و ثابت را بايد به صورت كامل ازاد كند اما در عوض عوارض.ابونمان.ماليات و غيره نگيرد اگه اين ميشد خيلي بهتر ميشد
  • علی A1 ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
    23 1
    بسمه تعالی اگر روزی 3 میلیون متر مرکب آب در تهران مصرف شود و هر متر 900 تومان هزینه داشته باشد، یعنی روزی 2700000000 تومان که عدد بزرگی است و دلالت می دهد که حیف و میل در سازمان آب زیاد است. کارشناسان باید بگردند علت آن را بیابند. حال آنکه نباید آبی که از آسمان نازل می شود، این مقدار برای تصفیه و انتقال آن به مصرف کننده هزینه شود. از نظر من که با موضوع کمی آشنایی دارم هزینه تصفیه هر متر مکعب آب در تولید انبوه کمتر از 10 تومان و هزینه انتقال هم باید کمتر از 20 تومان باشد و هزینه نگهداری تاسیسات و پرسنلی.... باید کمتر از 10 تومان باشد و در نهایت هر متر مکعب باید در حدود 40 تومان هزینه داشته باشد و اگر بیشتر شد، یعنی یک جای کار ایراد اساسی دارد.
  • بی نام A1 ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
    20 5
    میگن تصفیه و انتقال یه لیتر آب 900 تومن(اونم در تولید انبوه) در صورتیکه شما یه لیتر آب تصفیه شده تو قوطی میخری کمتر از 900 تومن!!!!!!! خب یهو بریم آب معدنی بخریم به صرفه تره که!!!!!!!!
    • بی نام IR ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
      0 0
      دوست عزیز دقت کن هزینه یک متر مکعبو میگن 900 تومن نه یک لیتر
  • بی نام RS ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
    0 1
    به نظر من طرح پلکانی بهتر هست کسانی که کم مصرف می کنند کمتر پول بدهند کسانی که زیاد بیشتر
  • بی نام A1 ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
    1 0
    نرخ واقعی حقوق برای زنده ماندن و اجاره سوییت 2 میلیون.نرخ فعلی 500 هزار تومان
  • بی نام IR ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
    1 0
    پول برق ، گاز ، تلفن ، اجاره ، آب می دهیم جدا این پول لعنتی را بسختی درمی آوریم به خدا مگر قرار نبود یارنه ها بشود هدفمند پس چی شد ما شدیم دردمند
  • علی اهوازی IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
    0 0
    ضرر نکنی سازمان آب خیلی ناراحت شدم بیچارها900هزینه میکنن 275میگیرن اولین سازمانی هستید که واقعا دارید به مردم خدمت میکنید//از مردم شریف خواهش میکنم هی نگید آب کیفیت نداره.فشار نداره.بو میده. فاضلابها خرابن.درب فاضلابهارو می دزدن.... بیچاره بول از کجا بیاره؟ بنده از طرف خودم و بقیه هموطنان از شما ممنون هستم بابت منتی که سرمون میزارید امیدوارم جبران کنیم
  • احسان A1 ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    0 0
    دوست عزیز قیمت هر متر مکعب آب 900 تومان میباشد که تقریبا 1000 لیتر میباشد. درنتیجه قیمت هر لیتر آب کمتر از 1 تومان می شود. البته درست است که فیمت آب آشامیدنی در ایران پایین می باشد ولی باید هر قیمتی را با توجه به توان اقتصادی مردم سنجید. نمیشود هرجا به نفعمان باشد گفته شود نسبت به جهان قیمت پایین است. مسلما اگر حقوق ما مانند مردمان امریکا یا اوپا باشد و تمام قیمتها جهانی شود و مثلا 30 درصد مالیات هم بدهیم باز هم وضع اقتصادی مردم از وضعیت کنونی بسیار و بسیار بهتر خواهد شد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین