این روزها با متداول شدن استفاده از رایانه و اینترنت، میلیونها انسان در جهان روزانه زمانهای طولانی را با رایانه کار میکنند در حالی که این کار بدون وقفه در صورت تداوم منجر به آسیبهای حرکتی و اسکلتی در بدن میشود.
کارشناسان براین باورند که بهتر است که افراد پس از ساعتی کار با رایانه مدت زمانی را به چشمها و بدن خود استراحت دهند.
دکترˈ سید احمد رئیس السادات ˈدبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران روز سهشنبه در این مورد گفت : افرادی که زمانهای طولانی را صرف مطالعه و یا کار با رایانه میکنند بهتر است پس از هر یک ساعت نشستن و کار، ۵ دقیقه قدم برنند.
وی یادآور شد: افرادی که زمانهای طولانی را صرف مطالعه و یا کار با رایانه میکنند به اختلالات و آسیبٰهای اسکلتی و عضلانی از جمله درد گردن، درد بین دو کتف و حتی درد کمر و پشت ساق پا دچار میشوند.
رئیس السادات اظهار داشت: نشستنهای نامناسب و طولانی مدت به گونهای که گردن رو به جلو و شانهها حالت افتادگی دائم داشته باشند و فرد قوز کند، بسیار خطرناک است زیرا به ستون فقرات در ناحیه گردن و پشت فشار زیاد وارد میشود و در این حالت ممکن است فرد دچار گردن درد شود.
وی خاطرنشان کرد: سر، ستون فقرات، لگن، مفاصل زانو و مچ پا مانند حلقههای زنجیر به هم مرتبط هستند و قرار گرفتن در وضعیتهای نامناسب از جمله طریقه نشستن نادرست موجب افزایش فشار بر روی هر یک از این نواحی میشود بنابراین ممکن است درد و آزردگی در قسمتهای بالاتر و یا پایینتر این بخشها ایجاد شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت : گاهی درد در ناحیه ستون فقرات و پشت محدود نمیشود و ممکن است سبب انتشار درد به سایر اندامها همچون سر، قفسه سینه و یا حتی احساس گزگز و مورمور و خواب رفتگی انگشتان دست و پا شود.
به گفته رییس السادات انتخاب میز و صندلی، تنظیم مناسب قرار گرفتن رایانه و تجهیزات کار و رعایت اصول صحیح نشستن برای جلوگیری از آسیبهای اسکلتی ناشی از کار با رایانه بسیار مهم است هرچند که فرد باید از قرار گرفتن طولانی مدت در وضعیت های خاص خودداری کند زیرا این زمان طولانی موجب افزایش تنش عضلات و ایجاد حالت گرفتگی و دردهای ستون فقرات میشود.
وی توصیه کرد که کاربران رایانه برای پیشگیری از دردهای عضلات و مفاصل باید مرتبا وضعیت نشستن خود را تغییر دهند و زمان های استراحت در فواصل نشستنهای طولانی مدت در نظر بگیرند.
رییس السادات اظهار داشت : انجام حرکات ورزشی مناسب از جمله کشش عضلات بین دو کتف، ورزشهای مناسب برای ناحیه گردن و کتف و کششی پشت ساق پا برای کاهش آسیبهای اسکلتی ناشی از کار با رایانه بسیار مفید هستند.
56503
نظر شما