به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ایلیزیم»، «جاذبه»، «هابیت: ویرانی اسموگ»، «آیرون من 3»، «رنجر تنها»، «فراموشی»، «سفر ستارهای درون تاریکی»، «تور: دنیای تاریک»، «حاشیه اقیانوس آرام» و «جنگ جهانی زد» فهرست کوتاه نامزدهای اسکار بخش جلوههای تصویری را تشکیل میدهند.
حضور فیلم شکستخورده «رنجر تنها» تولید شرکت دیزنی در این فهرست با توجه به نامحبوب بودن فیلم کمی عجیب است. در مقابل، «جنگ جهانی زد» توانست از تبلیغات منفی و اخبار مربوط به دردسرهای تولید عبور کند و در فهرست کوتاه جای بگیرد.
«مرد فولادین»، «بازی اندر»، «شتاب»، «46 رونین» و «وولورین» از جمله فیلمهای متکی به جلوههای تصویری هستند که نتوانستند به جمع رقبا راه پیدا کنند.
از آن جا که فیلمهای سرشار از جلوههای تصویری عموما جزو پرفروشترین فیلمهای سال هستند، رقابت در جایزه اسکار این بخش شاخصی برای تخمین موفقیت استودیوها در گیشههای فروشاست. هرچند امسال فهرست کوتاه نامزدهای بخش جلوههای تصویری شامل فیلمهای موفق و ناموفق در فروش است، اما همچنان موقعیت فیلمهای استودیویی را نشان میدهد.
شرکت برادران وارنر با فیلمهای «جاذبه»، «حاشیه اقیانوس آرام» (که با همکاری شرکت لجندری ساخته شده) و «هابیت: ویرانی اسموگ» در رقابت حضور دارد. «جاذبه» فروش بسیار خوبی داشت. فروش «حاشیه اقیانوس آرام» خوب هرچند نه تماشایی بود. «هابیت: ویرانی اسموگ» هم بخشی از یک سهگانه است و به احتمال زیاد پس از اکران فروش جهانی آن به مرز یک میلیارد میرسد.
دیزنی با سه فیلم «آیرون من 3»، «تور: دنیای تاریکی» و «رنجر تنها» رقابت میکند که در میان آنها دو فیلم اول فروش خوبی داشتند.
پارامونت با دو فیلم پرفروش «سفر ستارهای درون تاریکی» و «جنگ جهانی زد» در فهرست کوتاه حضور دارد.
یونیورسال تنها با فیلم «فراموشی» رقابت میکند. مجموعه فیلمهای «سریع و خشمگین» این شرکت هیچ وقت مورد علاقه اعضای شاخه جلوههای تصویری آکادمی علوم و هنرهای سینمایی نبوده است. شرکت سونی با «ایلیزیم» رقابت میکند و شرکت فاکس هم هیچ فیلمی در فهرست ندارد.
در میان شرکتهای سازنده جلوههای تصویری، «اینداستریال لایت اند مجیک» با سه فیلم «حاشیه اقیانوس آرام»، «سفر ستارهای درون تاریکی» و «رنجر تنها»، پیشتاز است. «وتا دیجیتال» با دو فیلم «هابیت: ویرانی اسموگ» و «آیرون من 3» و «فریماستور» با فیلمهای «جاذبه» و «تور: دنیای تاریک» در رقابت حضور دارند.
اعضاء کمیته اجرایی شاخه جلوههای تصویری آکادمی، پس از دیدن گزیدهای 10 دقیقهای از هر 10 فیلم فهرست کوتاه، پنج نامزد نهایی این بخش را انتخاب میکنند که اسامی آنها 16 ژانویه 2014 (26 دی) همراه نامزدان دیگر بخشها اعلام خواهد شد.
هشتاد و ششمین دوره جوایز آکادمی یکشنبه دوم مارس (بامداد دوشنبه 12 اسفند به وقت ایران) در دالبی تیهتر در هالیوود اند هایلند در لس آنجلس برگزار میشود.
از سال 1996 تا 2010 سه فیلم برای دریافت جایزه اسکار جلوههای تصویری رقابت میکردند. آکادمی از سال 2011 با توجه به استفاده رو به افزایش هالیوود از جلوههای ویژه تصمیم گرفت تعداد نامزدهای این بخش به پنج فیلم افزایش پیدا کند.
پارسال جایزه اسکار بهترین جلوههای تصویری به فیلم «زندگی پی» به کارگردانی آنگ لی رسید.
ورایتی / 5 دسامبر / ترجمه: علی افتخاری
5858
نظر شما