۰ نفر
۱۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۱

رئیس کل بانک مرکزی پرداخت سرمایه در گردش و تامین مالی پروژه‌های نیمه تمام را دو اولویت‌ بانک مرکزی عنوان کرد و از آغاز به کار دادگاه‌های تخصصی وصول مطالبات معوق بانک‌ها و بازنگری در مصوبه صندوق ضمانت سپرده‌ها خبر داد.

بر اساس گزارشی که روابط عمومی بانک مرکزی منتشر کرده جلسه هم اندیشی مدیران عامل بانک های دولتی و خصوصی و رییس کل بانک مرکزی با محوریت «تنظیم رابطه بانک‌ها و بانک مرکزی » برگزار شد.

 ولی اله سیف در این جلسه بازنگری رابطه بانک مرکزی و بانک‌ها را بسیار مهم و ضروری دانست و اظهارداشت: در چند سال اخیر به دلیل صدور بخشنامه‌های متناقض، رابطه بانک مرکزی با بانک‌ها و مشتریان خدشه دار شده است و به همین دلیل، تلاش خواهیم کرد تا اعتماد از دست رفته را بازگردانیم.

رئیس کل بانک مرکزی انسجام نظام بانکی و پاسخگو بودن به مردم را حائز توجه دانست و تاکید کرد: بانک‌ها در عین رقابت باید از انسجام لازم برخوردار و نگاه آنان به موضوعات؛ نگاهی حرفه‌ای، منطقی و اصولی باشد و نهایتا ارائه خدمات دقیق و سریع را محور اصلی فعالیت‌ها در جلب رضایت مشتریان نظام بانکی قرار دهند.

وی افزود: بانک مرکزی در جهت تقویت این انسجام، آماده دریافت پیشنهادات و نظرات همکاران خواهد بود و قطعاً استفاده از نظرات ارزشمند همکاران نظام بانکی کمک شایانی به پیشبرد اهداف خواهد کرد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اقدامات ضربتی بانک مرکزی برای رفع مشکلات و موانع خاطرنشان کرد: در شروع کار دولت تدبیر و امید، بانک مرکزی با بررسی شرایط موجود و به منظور ایجاد آرامش در جامعه تصمیمات مهمی اتخاذ کرد که از جمله آنها می‌توان به اجرا و ابلاغ بخشنامه‌هایی در اجرای موارد بانکی مربوط به مصوبه 35 بندی دولت در خصوص نظام بانکی اشاره کرد.

 *به جای مصاحبه ابهامات خود را به بانک مرکزی اعلام کنید

 سیف با اشاره به الزام مشتریان به پرداخت 100درصد معادل ریالی و ارایه ضمانت نامه جهت گشایش اعتبار اسنادی در زمان التهابات ارزی افزود: بانک مرکزی در راستای رفع این مشکل، حداکثر 30 درصد معادل ریالی را به جای الزام 100 درصدی تعیین کرد اما به دلیل اظهارنظرهای متفاوت برخی، این بخشنامه به خوبی اجرا نشد و امیدواریم مدیران عامل بانک‌ها با اشراف کامل بر موضوعات در رسانه ها به اظهارنظر بپردازند.

 وی تصریح کرد: در ابتدای ابلاغ این بخشنامه، نظام بانکی به دلیل برخی ابهامات نسبت به اجرای سریع و دقیق آن اقدام نکرد ولی متعاقبا با رفع ابهامات، مشکل حل شد.

 سیف گفت: در این گونه موارد توصیه می‌شود که در اجرای بخشنامه بانک مرکزی اگر ابهامی به نظر می‌رسد سریعا به اعلام شود، نه این که اقدام به انجام مصاحبه‌های غیرضروری کرده و بر ابهامات بیافزاید.

 *احیای اعتماد دوسویه بانک‌ها و بانک مرکزی

رئیس شورای پول و اعتبار با ابراز تاسف از خدشه دار شدن اعتماد بانک ها به بانک مرکزی به دلیل صدور بخشنامه های متناقض طی سال های اخیر اضافه کرد: ما باید در جهت احیای این اعتماد، نهایت تلاش خود را بکار بندیم؛ خوشبختانه در حال حاضر ارتباط نزدیک و اعتماد دوسویه بانک‌ها و بانک مرکزی شکل گرفته است.

 *تشکیل کمیته رفع ابهام بخشنامه‌ها

 سیف تناقض در بخشنامه‌های صادره بانک مرکزی و برداشت غیرقانونی از حساب بانک ها را دو اقدام منفی سال های اخیر برشمرد و اضافه کرد: دلیل این تناقض‌ها فشار بیرونی بر کارشناسان بانک مرکزی جهت تدوین بخشنامه ها بود.

 وی تصریح کرد: اکنون با تشکیل کمیته‌ای در بانک مرکزی بحث و بررسی های فراوانی جهت رفع این ابهامات آغاز شده است و امیدواریم دیگر شاهد تکرار چنین اتفاقاتی در نظام بانکی نباشیم.

 *رشد نقدینگی تا پایان سال به 23 درصد می‌رسد

 رئیس کل بانک مرکزی با بیان این که از سال جاری اهتمام دولت و رییس جمهور بر پی‌ریزی انضباط پولی و مالی است، تاکید کرد: خوشبختانه توجه به این امر در شاخص‌ها نمایان است ، تفکیک سیاست پولی از سیاست مالی قطعاً موجب بهبود وضعیت اقتصادی خواهد شد.

وی افزود: تا پایان سال جاری، رشد نقدینگی به میزان 23 درصد پیش بینی شده است و تحقق این امر، مستلزم همکاری بانک ها با بانک مرکزی است. اگر رشد در این حد کنترل شود، تورم نیز قاعدتاً سیر نزولی خواهد یافت.

 *پرداخت سرمایه در گردش و تامین مالی پروژه‌های نیمه تمام دو اولویت‌ بانک مرکزی

 سیف اعطای تسهیلات جهت تامین سرمایه در گردش واحد های تولیدی و استفاده از تمامی ظرفیت‌های تولیدی را اولویت نخست بانک مرکزی خواند و تصریح کرد: در گام دوم، سیاست بانک مرکزی تزریق مالی به پروژه‌های تولیدی نیمه تمام با استفاده از منابع حاصل از رشد سپرده ها، وصول مطالبات جاری و غیرجاری و فروش دارایی های مازاد بانک ها خواهد بود.

 *آغاز به کار دادگاه‌های تخصصی وصول مطالبات معوق

 رئیس شورای پول و اعتبار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میزان بالای مطالبات معوق افزود: با هماهنگی بانک مرکزی و شبکه بانکی وصول مطالبات باید مورد توجه قرار گیرد و به پیشنهاد بانک مرکزی دادگاه های تخصصی در این زمینه شروع به فعالیت کرده‌اند؛ همچنین با تشکیل کمیته‌ای در بانک مرکزی و دعوت بانک‌ها به این کمیته، روند وصول مطالبات سرعت بیشتری خواهد گرفت.

 *تشکیل سندیکای بانکی

 سیف توجه به طرح های فاینانس به دلیل محدودیت دسترسی بانک مرکزی به منابع خارج از کشور را در شرایط کنونی حایز اهمیت خواند و افزود: این گونه طرح‌ها باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و اولین گام نیز تشکیل سندیکا توسط بانک‌هاست  که متاسفانه در داخل به دلیل وسواس‌های بیش از حد، تاکنون این امر تحقق نیافته است.

 *ضرورت نظارت بر فعالیت‌های غیرمجاز و ایجاد انضباط در تمامی فعالیت‌های بازار پول

 رئیس کل بانک مرکزی ضمن تاکید بر ساماندهی بازار غیر متشکل پولی افزود: براساس بررسی های انجام شده بخش قابل توجهی از فعالیت‌های بازار پول خارج از نظارت بانک مرکزی قرار دارد و این مطلب بسیار مهمی است.

وی با بیان این نکته که بانک مرکزی قطعاً با این موضوع برخورد خواهد کرد، افزود: لازمه موفقیت در این مسیر، همکاری بانک‌ها است و این واحدها به نوعی فعالیت بانک ها از جمله نرخ سود سپرده ها و جذب مشتری را تحت الشعاع خود قرار داده‌اند.

 *ضرورت بازنگری مصوبه صندوق ضمانت سپرده‌ها

 سیف با انتقاد از چگونگی اجرای مصوبه مربوط به صندوق ضمانت سپرده ها تاکید کرد: نحوه فعلی اجرای پوشش بیمه‌ای برای تمامی سپرده‌ها، به میزان 100 درصد غیراصولی است و نیاز به بازنگری دارد و در بانکداری روز دنیا چنین امری مرسوم نیست.

 *افزایش سرمایه بانک‌ها از طریق منابع ارزی

 رئیس کل بانک مرکزی همچنین تقویت سرمایه پایه بانک‌های دولتی را مورد تاکید قرار داد و افزود: مجلس شورای اسلامی نیز به این موضوع نگاه مثبت دارد و یکی از موارد پیشنهادی افزایش سرمایه بانک‌ها از طریق منابع ارزی است؛ بانک‌ها با بنیه قوی، نقش موثری در اقتصاد کشور خواهند داشت.

 سیف در پایان به موضوعات گسترش بانکداری الکترونیک در چارچوب‌های بخشنامه‌های بانک مرکزی، بازنگری در موضوع اساسنامه جدید بانک‌ها و محدودیت در اعطای مجوز تاسیس بانک  اشاره کرد.

گفتنی است در این جلسه مدیران عامل بانک های دولتی و خصوصی به ارائه نظرات خویش پرداختند.

3939

کد خبر 326861

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • منصور اميريان IR ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
    0 0
    سلام. هنوز هم بانك مركزي در مورد نرخ سود سپردة ها تصميم گيري درستي نكرده و به وظيفه قانوني خود كه بانكها را موظف كند كه هر ساله سود قطعي مجاسبه كنند عمل نكرده است و از اين بابت بايد يك نمره صفر در كارنامه آقاي سيف ثبت كرد.
  • بی نام A1 ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
    0 0
    نهادهای مالی و اعتباری و صندوقها را به نظارت بانک مرکزی درآورید و از آشوبی که داشتیم و داریم و خواهیم داشت پیشگیری کنید. این اقدام فوری و حیاتی است
  • بی نام A1 ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
    0 0
    سیف یک بار امید مردم را به یاس تیدیل کرد۰ همه اون روز ناراحت شدند۰ اون هم به خاطر شیرین بازی جلوی عده ای۰ امیدواریم در دولت تدبیر وامید دیگر چنین اتفاقی نیفتد
  • بی نام A1 ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
    7 51
    فردا دلار 10000 تومان
    • متعجب A1 ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
      37 0
      چرا دلار 10000 تومان؟
    • بی نام IR ۲۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
      0 0
      پس بدو برو بخر!! بازار درس خوبی بهت خواهد داد!!
    • حسام + 10 A1 ۰۴:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
      27 8
      مگه احمدي نژاد برگشته؟
  • بی نام IR ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
    0 0
    آخ آخ... گفتی!! این صندوق های چپ و راست مثلا بدون ربا پدر اقتصاد رو درآورد. همین ها هم بازارهای دلالی را رونق می دادن و رمق تولید را از بین بردند.
  • مردم A1 ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
    0 0
    آقای سیف .... خوشم میاد خوب به اسم انضباط مالی و از این جور حرفا ، رسالت و راه دولت قبلی را در دروغ گویی و دامن زدن به گرانی ادامه دادی و نگذاشتی ارزش پول ملی بالا بره ، مردم هم یه نفسی بکشن
  • بی نام IR ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
    0 0
    این یعنی حداقل 8 سال دیگه فشار به عامه جامعه و متاسفانه حتما باید بلا سرمون بیاد تا بفهمیم دلخوش کردن به امریکا واسه دوستان نزدیکش چه انتهایی داشت که واسه ایرانی که تازه باهاش یه سری تکون داده داشته باشه مثل صدام عراق مثل مصر مبارک چرا راه دور مثل ممدرضا شاه
  • بی نام IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    2 0
    سیف با یک خداحافظی همه را خوشحال کن
  • سبزعلیپور IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    1 0
    با سلام، وقتی بانک های خصوصی، با شعار تغییر را احساس کنیم! شخصی ترین اطلاعات مردم را به اشخاصی بنام کارشناس وصول! می سپارند و فقط دنبال وصول و در قبال آن اخذ کارمزد از بانک هستند.تشکیل دادگاه های تخصصی که البته امری قانونی است.نوش دارویی است بعد از مرگ سهراب.آقای رئیس لطفاً اول نظام بانکی مبنی بر بانکداری اسلامی را از لوث وجود این قبیل شرکت های شرخر( که انسانیت و رعایت شأن انسان برایشان اهمیت ندارد وفقط به کارمزد فعالیت مبتنی بر شرخری شان فکر می کنند و اقدامات آنها(تهدید، ارعاب، توهین، مزاحمت و...) معارض با حفظ حقوق شهروندی است حتی کارمندان بانک های مربوطه هم از این هرج و مرج سرخورده اند) پاک کنید تا نوبت به اقدامات حقوقی و قانونی و درچهرچوب قانون مداری و قانون گرایی برسد.
  • دوست IR ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    1 0
    ورمحمدی درباره اینکه آیا بانک‌ها می‌توانند برای وصول مطالباتش از طریق شر خری اقدام کنند؟ گفت: این امر خلاف است و اگر به سازمان بازرسی کل کشور گزارشی در این زمینه ارایه شود حتما برخورد می‌کنیم؛ زیرا یکی از مشکلات عمده ما در جامعه، دلالان و شرخرها هستند.
  • بی نام US ۰۳:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۰
    3 1
    سیف با یک خداحافظی یک ملت را شاد کن
  • بی نام A1 ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۰
    2 0
    می شه کلا این آقا اظهار نظر نکنه. جناب روحانی اینم گزینه بود شما انتخاب کردی؟؟؟؟؟!!!!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین