رییس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه «صلاح و مصلحت هر امت و ملتی توسط علما و بزرگان اندیشه آن دین و مذهب تعیین میشود» گفت: علما و روحانیون نقش اول را در انحراف و هدایت جامعه بر عهده دارند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالحسن نواب با اشاره به جایگاه و نقش رهبران دینی در جلوگیری از هر نوع خشونت، افراط و همچنین ایجاد صلح در جوامع، اظهار کرد: اگر خوبی در یک مذهب، ملت و دینی میبینیم، رهبر بزرگوار آن ملت برای برقراری این خوبی تلاش کرده است، بنابراین اگر میبینیم در قرن گذشته میلادی، اسلام در جهان مطرح شد باید برای روح بلند امام خمینی (ره) دعا و درخواست رحمت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر اگر میبینیم طالبان و القاعده مزاحمتهایی برای مسلمانان در جهان ایجاد کردهاند آن هم به خاطر رهبران متعصب دینی و کوردلی است که این افراد، جوانان خام را گول زدند و در این مسیر انداختند.
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب با تاکید بر اینکه «مسیر صلاح و سداد امت و مسیر بدبختی و بیچارگی آنها توسط علما و روحانیون، روشنفکران و بزرگان اندیشه آن دین و مذهب مشخص میشود» افزود: نقش این دسته از افراد در میان هر امت، مذهب و جامعهای نقش غیرقابل انکار و فراموش ناشدنی است.
نواب ادامه داد: هر وقت دیدیم در دینی تجدیدی شد یا بیداری اتفاق افتاد، باید به دنبال یک مجدد بگردیم یعنی کسی که دین را تجدید حیات کرده است و اگر میبینیم مشکلات و انحرافی در دین ایجاد شده باید سراغ علما و بزرگان اندیشهای برویم.
وی افزود: وقتی سراغ شخصیتی همچون ابنتیمیه را میگیریم به خاطر انحرافی است که در دین ایجاد کرد و هنوز لطمه آن انحراف را با فعالیت گروههای افراطی و تکفیری میبینیم. از آن طرف شخصیتهایی بودند که به حیات اسلام روح و رونق بخشیدند. شخصیتهایی همچون شیخ شلتوت، مرحوم موسی، شیخ عبدو، سید قطب، امام راحل و ... در جهان اسلام حرکتی آفریدند و رونقی دوباره به حیات اسلام بخشیدند.
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه «علما و روحانیون نقش اول را در هدایت جامعه اسلامی و همچنین در تخریب آن دارند» اظهار کرد: هیچ وقت جامعهای به خودی خود و بدون حضور علما به مسیر درست یا مسیر انحراف کشیده نمیشود، لذا اگر فرقه انحرافی همچون بهائیت ایجاد شد یک روحانی آن را ایجاد کرد یا اگر قادیانیها ایجاد شدند یک آخوند در راس آن بود. اگر فرقه انحرافی میبینیم سردمدار آن یک عالم روحانینمای منحرف بوده است، بنابراین علما و روحانیون نقش اول را در انحراف و هدایت جامعه بر عهده دارند.
نواب خاطرنشان کرد: اگر لبنان به عنوان بهترین نمونه کشور زندگی مسالمتآمیز در خاورمیانه مطرح بود و با تندروی گروههای افراطی ناآرام شد به خاطر این است که چند روحانینما و مدعی دیانت یک تفکر انحرافی را در آنجا دامن زدند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه «بر طبق روایات از راهی که ضلالت وارد میشود از همان راه نیز هدایت وارد میشود» گفت: اگر آنها وقت میگذارند فرزندان و جوانان ما را گول میزنند و منحرف میکنند ما هم باید وقت بگذاریم و فرزندانمان را اصلاح کنیم. البته رنجآورترین کار در عالم کار تربیتی است که ما باید تک تک مردم را مقابل این اندیشههای انحرافی و افراطی اصلاح کرده و واکسینه کنیم و این کار بسیار سخت و نفسگیری است.
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب در پایان افزود: اگر پایهها و ریشههای دینی افراد را در محافل و جلسات مستمر و دائمی محکم کنیم در برابر اینگونه اندیشهها خواهند ایستاد.
/6262
نظر شما