۰ نفر
۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۳

دولت وعده کاهش تورم در مرز 35 درصد را تا پایان سال داده ولی آیا می تواند متناسب با این نرخ حداقل دستمزد را افزایش دهد، این چالش بعدی دولت یازدهم است.

علی پاکزاد: طی سالهای اخیر یکی از مشکلات اصلی دولت تعیین حداقل دستمزد متناسب با نرخ تورم بوده است، دولت دهم با توجه به موج تورمی ایجاد شده بعد از هدفمندی یارانه ها نتوانست به وعده خود در خصوص افزایش سطح دستمزد کارگران عمل کند به طوریکه طی سالهای 90 تا 92 حداقل دستمزد بین 10 تا 20 درصد از تورم سالانه عقب تر بوده است.

امسال اما با توجه به افزایش نرخ تورم به بالای 40 درصد باید دید دولت در قبال جامعه کارگری باید پاسخگو باشد، و خبر ها حکایت از آن دارد که به زودی مذاکره سه جانبه برای تعیین دستمزد آغاز می شوند هوشنگ درویشی نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در خصوص آغاز جلسات شورای عالی کار برای تعیین دستمزد اظهار داشت: جلسات کمیته دستمزد هنوز آغاز نشده اما تا پایان این ماه یا اوایل ماه آینده این جلسات آغاز خواهد شد.

نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به لزوم در نظر گرفتن همه جوانب اعم از کارگران قراردادی و پیمانی و نرخ تورم در تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال آینده گفت: همچنین باید معیشت خانوار براساس ماده 42 قانون کار در نظر گرفته شود. دستمزد کارگران باید با رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی تعیین شود، زیرا اگر دستمزد بالاتر از میزان خاصی تعیین شود، به کارفرما فشار وارد می‌شود و ممکن است نسبت به تعدیل کارگران اقدام کند.

حداقل دستمزد

البته باید گفت چالش اصلی دولت در قبال دستمزد همین نکته آخری است که درویشی به آن اشاره کرد، در حال حاضر حدال دستمزد رقمی معادل 487 هزار تومان است که در مقایسه با سال 91 رشد 25 درصد رشد داشته است، رشد 25 درصدی طی سال 89 نیز اتفاق افتاده بود و به خودی خود فشار زیادی بر جامعه کارفرمایی وارد می کند.

دولت در سال جاری با تورم 40 درصدی مواجه است و در صورت تحقق وعده داد شده می تواند نرخ تورم را تا پایان سال به به 35 درصد کاهش دهد ولی آیا در شرایط اقتصادی کشور طی سال اینده که امید می رود رشد اقتصادی سه درصدی برای آن ایجاد شود می توان میزان حداقل دستمزد را با 35 درصد افزایش به 660 هزار تومان افزایش داد؟ این نخستین چالش جدی دولت یازدهم با جامعه کارگری خواهد بود وحتی در شرایطی که علی ربیعی به عنوان وزیر کار رابطه خوبی با تکشل های کارگری و کارفرمایی داشته است باید با ظرافت با این چالش رو در رو شود.

31222

کد خبر 327809

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد A1 ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    13 0
    در شرایطی که کارفرما تنها تصمیم گیرنده معیشت و حد اقل دستمزد کارگر است و نماینده ؟ کارگران پیشنهاد دهنده ی فاقد قدرت چانه زنی ؛ همان اختلاف 15 تا 20درصدی افزایش حقوق با نرخ تورم همچنان باقی می ماند .
  • مسعود A1 ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    9 6
    با توکل بر خدا و همت مسئولین و مردم، انشالله این اتفاق خواهد افتاد.
  • هادی A1 ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    7 0
    هر سال همین بحث هست وآخرش 550 بیشتر نمیدن ، اصلا تو این سبد بارانه ای کارگر ها کجان ، قشر ضعیف کارمندان ، ماها چی هستیم
  • بی نام IR ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    8 0
    35 در صد هم که اضافه بشه هنوز میشه660 هزار تومان واقعا خجالت آوره،خدا وکیلی کی می تونه با 660 هزار تومن حقوق یه زندگی نمیگم چند نفره یه زندگی دو نفره رو بچرخونه؟کارفرما چه فشاری بهش وارد شده که تو این مطلب خبریتون نوشتید طی همین دو سه سال اخیر کارفرما 150 تا 200 درصد سود کرده اونقت با 25 درصدی که حقوق کارگرا اضافه شده بهش فشار اومده؟اینا همش بهانست به خدا خود شما که این مطلب رو نوشتی می دونی همه مردم هم می دونن که تو این چند سال اخیر اونی که سرمایه دار بوده سرمایش چند برابر شده اونیم که هیچی نداشته بد بخت تر شده من به عینه دیدم ادم میاد در مغازه میوه فروشی دو تا دونه سیب زمینی می خره این یعنی چی؟این یعنی اینکه مردم بدبخت شدن این یعنی که داره به زور شکمش رو سیر نگه می داره ،این دور از انصافه
  • یک نفر A1 ۰۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    6 0
    تعیین حداقل دستمزد کمتر از افرایش تورم یک ماجراست و سوء استفاده کارفرما از بیکاری مردم و کمبود شغل معضل بزرکتر چرا که کارفرما هرچقدر دلش بخواهد حقوق را افزایش می دهد و اگر کسی شکایت کند اخراج می شود . حاکمیت ایران حتی نتوانسته ساعت کار شرکتهای خصوصی را مطابق قانون تعیین کند !! هر کارفرما برای خودش ساعت کاری را که دوست دارد تعیین می کند . مثلا من کارفرمایی را می شناسم که ساعت کاری را به جای 44 ساعت در هفته 50 ساعت تعیین کرده البته بدون اضافه کاری . کارفرماهایی هم هستند که ساعت کاری زمستان را مطابق قانون کار و سه فصل دیگر را روزانه یک ساعت بیشتر از قانون کار تعیین کرده اند .
    • نوید A1 ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۹
      6 1
      خدا خیرت بده به نکته بسیار مهمی اشاره کردی.... کارفرمایی را می شناسم که سر سال اصلا حقوق ها راافزایش نمی دهد و می گوید هر کس اعتراضی دارد خوش اومد... بخش خصوصی حتی زیر بار قانون کار مملکت هم نمی رود.... ساعت کار، حداقل دستمزد ، پرداخت با عدم پرداخت اضافه کاری ، کار در روزهای تعطیل رسمی ، بیمه کردن یا نکردن کارگر ، پرداخت یا عدم پرداخت مزایای قانونی و ... در بخش خصوصی بنا به میل کارفرما تعیین می شود . اعتراض هم که می کنی می گویند ما بخش خصوصی هستیم و قوانین خودمان را داریم........ یعنی وزارت کار انقدر قدرت ندارد که بر این بی عدالتی ها نظارت داشته باشد؟ یعنی واقعا زورش به بخش خصوصی نمی رسد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • مهدی IR ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    25 1
    افزایش حداقل دستمزد برابر با افزایش نرخ تورم
  • اهوازی IR ۰۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    18 1
    اولا چرا همیشه از حداقل حقوق گفته میشود در حالی که میانگین افزایش حقوق در سال گذشته 17% بوده و در ثانی مگر حقوق سال قبل کفاف زندگی را می کرد که میخواهند منت بگذارند و بر طبق نرخ تورم افزایش حقوق بدهند آقایان برید ببینید تعیین حقوق در کشورهایی که سرشان به تنشان می ارزد چگونه است من بعنوان یک کارگر متخصص میگویم حقوق را بر اساس توانی انجام کار تعیین کنند
  • بی نام IR ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    22 0
    بااین تورم کمرشکن واقعی موجود در جامعه نه عددی مرکز آمار و بانک مرکزی و... حتی اگر 65 درصد که چه عرض کنم 100 درصد هم حداقل حقوق افزایش یابد باز هم کارگر یا حداقل حقوق بگیر جماعت با رفاه و زندگی بی دغدغه بیگانه است خواهشا شما به فکر کارخانه دار ها نباشید و قانون را که 40 درصد تورم را میگوید اجرا کنید چون چند سالی است قانونی به این شفافیت آن هم به نفع ضعفا اجرا نمیشود. گوش اگر گوش شما و ناله اگر ناله ماست آنچه آخر به جایی نرسد فریاد است
  • بی نام A1 ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    36 0
    660 هزار تومان چند پله زیر خط فقر است؟!
  • کارفرما IR ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    9 4
    بدبختا کارگر و کارفرما واقعا هر دو موندن
  • بی نام IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    9 0
    آقا حقوق ها با توجه به اين تورم وگراني بسيار كم است! آقايان لطفا بداد ما برسيد!داريم له ميشويم!
  • کارفرما IR ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    8 10
    به خدا دیگر بریدیم تا کی این مسابقه افزایش دستمزد ها را ادامه می دهید افزایش هزینه تولید فقط فقط این دستمزدها هستش سرمایه گزار را گول میزنند که بیا سرمایه گزاری کن بعد سرمایه گزار چشمشو باز می کنه می بینه به جای حقوق باید بن حق اولاد حق بیمه حق خواربار دوماه عیدی یک ماه پایان کار یک ماه مرخصی دو ماه تعطیل معلومه که با این پرداختی ها ارزانی بوجود نمیاد دولت به جای پرداخت حقوقهای بالای ده میلیونی یکم هم به فکر کارگران بخش خصوصی باشد وبیت المال را فقط بین دولتی ها تقسیم نکند
  • ییل A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    7 0
    هر کشوری ظرفیت خودش رو داره ایران نفت و منابع داره ، اما دولت اییکیو ما چسبیده به مشاغلی که ایران ظرفییتش رو نداره و از خون گارگر به کارفرمایی میده که اصلا کارش در ایران توجیح نداره
  • بی نام A1 ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 11
    چرا با این حرفها دولت رو مجبور میکنین پول چاپ کنه و به تورم دامن بزنه؟! اگه دستمزد کمی کمتر باشه ولی تورم بالا نره خیلی به نفع کارگر و کارمنده
  • بی نام IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    4 1
    من سه تا کارفر ما در طی 6 سال اخیر داشتم تو بخش صنعت هر کدومشون فقط ناله میکنن . با کارگر بد برخورد می کنن آخرشم با سود یک سالشون سه تا خونه تو بهترین نقطه شهر می خرن . البته تا بوده همین بوده حق با قوی تره .
  • مرادی A1 ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۹
    5 0
    چراماکارگران مثل تمام دیگر ادارات دولتی ازبوجه نفتی نباید بهره ببریم نماینده دولت میتواند ازبوجه به کارگران کمک کند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین