معاون رییس جمهور و ریس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر انجام فعالیتهای عمرانی مطابق ملاحظات زیست محیطی، گفت: احداث سدهای جدید در کشور منوط به رعایت این مهم و موافقت سازمان حفاظت محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست ˈمعصومه ابتکارˈ پنج شنبه شب در جمع خبرنگاران در زاهدان افزود: موضوع سدسازی به طور جدی در جلسه شورای عالی آب (به ریاست دکتر روحانی) بحث شده است و مصوب شد هرگونه فعالیت جدیدی در حوزه سد سازی صرفا با ملاحظات زیست محیطی انجام شود.

وی ابراز داشت: همانطور که بحث مهار روان آبها مهم است سهم دیگران از جمله حق آب منابع طبیعی نیز دارای اهمیت است و سازمان محیط زیست بر رعایت این مهم اصرار دارد.

معاون رییس جمهور گفت: در گذشته تاثیر احداث سدها را بر سایر بخشها شاهد بوده ایم که نمونه اثرگذاری آن را اکنون در پارک ملی دریاچه ارومیه می بینیم لذا مهار آبهای سطحی و سدسازی می بایست با رعایت تمام ملاحظات اجتماعی، اقتصادی و محیط زیست انجام شود.

ابتکار افزود: بخشی از افزایش دما و کاهش بارندگی ناشی از تاثیرات جدید بر آب و هوای جهان است و چون تغییر اقلیم کره زمین را شاهدیم فلذا موضوع توجه به محیط زیست و بحث آب دارای اهمیت بیشتری است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: هم اکنون فعالیتها و مصارف ایرانیها از طبیعت حدود سه و نیم برابر ظرفیت اکولوژیک است یعنی در تمام مصارف از جمله انرژی و آب خارج از توازن طبیعت زمین عمل و رفتار می کنیم.

ابتکار گفت: اگر توسعه با نگاه راهبردی باشد می بایست بحث آمایش سرزمینی مورد توجه جدی قرار گیرد بر این اساس در تمام استانها سند محیط زیست تدوین شده یا در دست انجام است که می بایست در شورای برنامه ریزی استان نیز تایید و تصویب شود تا از داشته هایمان به ایده آل هایمان برسیم.

وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که برای محیط بانان در انجام وظیفه پدید می آید، گفت: کمیسیونی ویژه در سازمان محیط زیست برای حمایت از محیط بانان تشکیل شده است تا تمام مسائل و مشکلات آنان از معیشت تا توانمندسازی، آموزش و حمایت های حقوقی را پیگیری و به سرانجام مطلوب برساند.

معاون رییس جمهور همچنین با اشاره به نتایج سفرش به سیستان و بلوچستان ضمن تشکر از استقبال گرم مردم منطقه سیستان در فرودگاه زابل، اظهار داشت: در بازدیدهایی که از حوزه آبریز هیرمند و هامون داشتم مشخص شد مردم این منطقه چقدر از خشکیدن آن ناراحتند و در رنج به سر می برند.

ابتکار گفت: جلسه ای که امروز در زابل برگزار شد در واقع جلسه نجات هامون بود و در این ارتباط اگر چه مطالعات لازم انجام شده است اما به سبب اهمیت موضوع و از آنجا که موضوع هامون ابعاد بین المللی دارد باید از نظر کارشناسان سایر کشورها بویژه افغانستان استفاده شود.

وی با بیان اینکه از ظرفیت سازمان ملل و کنوانسیون های بین المللی بویژه رامسر هم در بحث احیای هامون استفاده خواهیم کرد، ابراز داشت: ابعاد حقوقی این موضوع نیز دارای اهمیت است .

ابتکار با تاکید بر لایروبی و بازگشایی مسیرهای انتقال آب برای هدایت سیلاب های آینده ، گفت: هماهنگی دستگاههای استان سیستان و بلوچستان بویژه در شرایط کنونی برای بهبود امور و احیای هامون لازم بوده و دارای اهمیت مضاعف است.

معصومه ابتکار اظهار داشت: سازمان محیط زیست سال‌هاست که روی تالاب هامون کار می‌کند و مطالعات جامع آن نیز کامل شده و مطالعات بین المللی آن در حال انجام است و هم اکنون حق آبه ای پیش بینی شده تا بخش‌هایی از تالاب هامون احیا شود.

وی افزود: احیای بخشی از تالاب هامون یقیناً از نظر اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در توسعه منطقه و معیشت مردم تاثیر گذار خواهد بود.

رئیس سازمان محیط زیست کشور ادامه داد: باید ساز و کاری هماهنگ در شورای عالی محیط زیست و شورای عالی آب به وجود آید و کارگروهی استانی با مدیریت استاندار استان برای نجات هامون تشکیل و از نظرات و ایده‌های صاحب نظران و محققان در این زمینه استفاده شود.

ابتکار بیان کرد: امیدواریم ساز و کار اجرایی موثری مبتنی بر مطالعات و آخرین یافته‌هایی که از بررسی شرایط و وضعیت منطقه داشتیم بتوانیم برقرار کنیم.

رئیس سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: بخشی از کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما در این استان بر اثر تغییرات آب و هوایی جهانی است که در این راستا از ظرفیت کنوانسیون‌های بین المللی استفاده می‌کنیم.

وی با تشریح دست آورد بازدید خود از تالاب هامون گفت: مسیرهایی از آب باید بازگشایی شود و برخی از انهار نیز باید لایروبی شوند و امیدواریم بتوانیم در سطح استانی، ملی و منطقه ای و بین المللی برای احیای تالاب هامون اقدام کنیم.

ابتکار خاطرنشان کرد: مذاکرات زیادی از طریق وزارت خارجه با کشور افغانستان نیز برای تامین تالاب هامون و احیای آن صورت گرفته است.

رئیس سازمان محیط زیست از بهبود شرایط شغلی محیط‌بانان خبر داد و گفت: این موضوع به طور جد در دستور کار قرار دارد.
وی در ادامه از آماده سازی سند آمایش محیط زیست سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: این سند تدوین شده و در مرحله تصویب قرار دارد.

ابتکار پس از بازدید از حوزه آبریز هامون و هیرمند، حضور در جمع تشکل های مردم نهاد و دانشگاهیان منطقه سیستان در زابل، تقدیر از محیط بانان سیستان و بلوچستان و دیدار با امام جمعه زاهدان و نشست با خبرنگاران زاهدان را به مقصد تهران ترک کرد.
موضوع احیای دریاچه هامون نیازمند توجه به تصمیمات کارشناسی محلی است

 

وزارت امورخارجه وارد شود

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست خبری گفت: احیای دریاچه بین المللی هامون نیازمند توجه به نظرات کارشناسی و تصمیمات محلی است و بدون توجه به این مهم، اتخاذ هر راهکاری شکننده خواهد بود.

علی اوسط هاشمی افزود: انتظار داریم شورای عالی آب و محیط زیست و کارگروههای مربوطه در تهران در بحث احیای دریاچه هامون به دستگاههای مربوطه سیستان و بلوچستان تفویض اختیار کنند بطوریکه هر تصمیمی که در زابل و زاهدان اتخاذ شد، رای و نظر شورای عالی در تهران باشد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اگر تصمیم و نظر دستگاههای استانی به مثابه تصمیم دولت تلقی شود به طور قطع احیای تالاب هامون از نظرات کارشناسی پخته تری برخوردار خواهد بود و به تبع آن هزینه و راه رسیدن به هدف کاهش می یابد.

هاشمی افزود: مهاجرت و حاشیه نشینی از تبعات معضلات اجتماعی همچون خشکیدن هامون است و به طور قطع هزینه پیشگیری و درمان مشکلات اینچنینی کمتر از مقابله با معضلات اجتماعی ناشی از آن است.

وی اظهار داشت: دولت در عین کمبود منابع اعتباری عزم خود را جزم کرده است تا هامون را احیا کند و در این ارتباط به منظور تحقق نظر ریاست جمهوری بیش و پیش از هر چیزی وزارت خارجه باید پیگیر جدی موضوع حق آبه هیرمند باشد.

وی با اشاره به سفر معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، وزیر نیرو و رییس سازمان محیط زیست به منطقه سیستان، گفت: حضور سه مقام دولت ظرف کمتر از یک هفته از نگاه جدی و عزم مصمم دولت برای احیای هامون نشات می گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: صرف نظر از دیپلماسی ضعیف گذشته، با وجود 600 میلیارد ریال درآمد ارزی می بینیم که در موضوعات مهمی همچون مهار روان آبها کاری چندانی انجام نشده است بطوریکه سالانه میلیارها متر مکعب آب این استان هدر رفته و 500 میلیون متر مکعب نیز تبخیر می شود.

هاشمی خواستار نگاه فرابخشی تمام مسوولان و دستگاهها برای احیای هامون شد و اظهار داشت: بخشی نگری در راستای صیانت از منافع مردمان سخت کوش و رنج دیده منطقه نیست.

وی همچنین از رایزنی برای نشست با مقامهای ولایات همسایه سیستان و بلوچستان در کشور افغانستان خبر داد و اظهار داشت: این کار در راستای منافع مرزنشینان دو طرف و موضوع هیرمند و هامون بزودی انجام می شود.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به جابجایی دولت طی سالهای 76 و 92 گفت: هر گاه دولت را تحویل گرفتیم نه تنها وضعیت خرانه خوب نبود بلکه فروش نفت نیز در شرایط مناسبی قرار نداشت با این وجود اطمینان داریم مشکلات برطرف خواهد شد زیرا از حمایت و مشارکت مردم و سرمایه گرانسنگ مشارکت آنها برخورداریم.

گفتنی است حمید چیت چیان، وزیر نیرو و معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست روز گذشته ضمن بازدید از حوزه آبریز رود مرزی هیرمند و دریاچه هامون و شنیدن نقطه نظرات دانشگاهیان و کارشناسان محلی، نشست کاری با مسوولان سیستان و بلوچستان برگزار کردند.

۴۷۴۷

کد خبر 329516

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    1 0
    سد سازی بس است. باید به پروژه های سد خراب کنی پرداخت. سدها نابودمان کردند. پول آنها را بدهند به سازندگان بهتر است که بسازند و نابودمان کنند.
  • مهدی IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    3 0
    ساختن سد در جهان منسوخ شده و حتی سدهای ساخته شده رو دارن تخریب میکنن ولی اینجا بدلیل عدم آگاهی روی هر جوی آبی هم یک سد زدن که باعث تغییرات عجیب اکولوژیکی وآب وهوایی در مناطق احداث سد شده. این که دیگر شاهد بارش برف در برخی شهرستانها نیستیم،اینکه در وسط زمستان شاهد گرماهای تابستانی هستیم اینکه نصف کشور کم کم داره شاهد هواهای شرجی میشه همه و همه ناشی از عدم اگاهی مسئولینی است که فقط برای آمار سازی بکوب به دنبال ساختن سد بودند.
  • كارشناس منابع آب A1 ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    0 0
    تلاشهاي خانم ابتكار بسيار ارزنده هست. اما اين حرف كه هيچ سدي احداث نخواهد شد مگر با مجوز سازمان محيط حرف شعاري هست زيرا طبق قانون تاكنون نيز همه سدها با مجوز سازمان محيط زيست به اجرا رفته اند لذا مشكل در درون خود سازمان محيط زيست هست نه جاي ديگري.
  • محمدرضا A1 ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    12 0
    ان شا الله که مشکلات هموطنان عزیزمون در سیستان و بلوچستان حل بشه
  • بی نام IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    1 0
    رخت بعد از عيد!
  • سارا1 A1 ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    8 0
    حتما جلوی اینکار رو بگیرید ساختن سد های متعدد و بدون مطالعه دریاچه ارومیه رو با این وضع روبرو ساخته .
  • فرهاد IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    11 0
    بنا به روایاتی در بین زرتشتیان،هامون سیستان محل ظهور زرتشته. امیدوارم این دریاچه زیبا هر چه زودتر احیا بشه
  • بی نام A1 ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    0 0
    در غرب رییس جمهور هم قدرت رییس محیط زیست را ندارد۰ یک شکل کاملا ساختگیش که ادای غرب بود درهمین پارک ترکیه روی داد۰ خودمان هم باید از محیط زیستمان حفاظت کنیم و از جو گیر شدن و نشان دادن کارهای بیهوده برخلاف محیط زیستمان عمل نکنیم
  • سعيد A1 ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    1 0
    تازه مي خواهيد با ولايات همسايه صحبت كنيد؟!! خجالت آور است آقا شتاب كنيد سال آبي شما معلوم هست از كي شروع ميشه؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
    0 0
    ممنون فقط خواهش میکنم به محیط بانان بلوجستان هم سربزنید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین