به گزارش خبرآنلاین، پنجمین شماره دوهفته نامه خبری - تحلیلی «سام» با پرونده ویژهای برای کودکان و مطالعه و با عنوان «ز گهواره تا 12 سالگی چی بخوانیم؟» منتشر شده است که گزارشی است درباره اینکه والدین باید چگونه و با چه کتابهایی فرزندان خود را به مطالعه و کتابخوانی علاقمند سازند.
همچنین در این شماره گفتگویی مفصل با ابولفضل زرویی نصرآباد که هشت ماه است بر اثر بیماری قلبی خانه نشین شده و با هیچ رسانهای گفتگو نکرده، انجام شده که هم به بهانه یک احوالپرسی طنازانه است و هم به خاطر انتشار کتاب جدید او با نام «خاطرات استاد سر پروفسور حسنعلی خان مستوفی».
در شماره پنجم «سام» که با قیمت هزار تومان در کتابفروشیهای معتبر تهران توزیع شده، همچنین گفتگویی با خشایار اعتمادی و علیرضا داودنژاد در خصوص عادات مطالعاتی و کتابهای مورد علاقهشان انجام شده. همچنین گفتگو با اورهان پاموک به بهانه انتشار «کتاب سیاه» در ایران و گفتگویی با رییس سابق کتابخانه عامه کابل افغانستان درمورد حال و روز این روزهای فرهنگ در این کشور همسایه شرح داده شده. یادداشت ها و گفتارهایی از دکتر شهیندخت خوارزمی، علی آقا غفار، پژمان بازغی، سعید بیابانکی، رضا رویگری و...در این شماره سام به چشم می خورد.
گزیدهای از مصاحبه اعتمادی با سام را در ادامه میخوانید:
- بیشترین علاقه مطالعاتی من در حوزه تاریخ است البته آن تاریخی که تاریخ ملی ما محسوب می شود و همچنین به مطالعه کتب آئینی نیز علاقه بسیار زیادی دارم و البته کتاب هایی با مضامین اجتماعی.
- همین جا باید یک اعتراف بزرگ بکنم و آن اینکه، من برخلاف خیلی ها، اصلا اهل مطالعه رمان نیستم و بیشتر به دنبال آن هستم که بدانم در عصر گذشته و زمان حال، چه اتفاقاتی رخ داده یا در حال رخ دادن است و همین حس حقیقت جویی سبب می شود که چندان علاقه ای به مطالعه رمان نداشته باشم چرا که بالاخره در هر رمانی، درصدی از عنصر خیال بهره برداری می شود که این اتفاق حتی اگر در کمترین شکل خود هم انجام شود، با روحیات مطالعاتی من سازگار نیست بنابراین ترجیح میدهم حوزه مطالعاتی خودم را اجتماع، تاریخ و آئین قرار دهم تا از این طریق به شکل حقیقی تری بتوانم مردم سرزمینم را شناخته و با آنها تعامل داشته باشم.
- من کتاب را نمیخوانم که تمام کنم بلکه سعی می کنم موارد بسیار مهمی را از دل آن بیرون بکشم، فیش برداری کرده و تلاش کنم تا همان موارد بسیار مهم هر کتاب را در زندگی شخصی خود به کار بسته و یا از انجام آن اجتناب کنم. فکر می کنم که این روش بسیار بهتر و تاثیرگذارتر از آن است که چندین و چند کتاب را روزنامه وار مطالعه کرده و سر آخر هم چیزی از هیچ کدام آنها عائدم نشود.
- من یک ایراد بسیار بزرگ دارم و آن اینکه، چندان نمیتوانم اسامی افراد ولو شهیر را به ذهن بسپارم بنابراین در مقابل این سوال شما نمیتوانم تمرکز کافی داشته باشم که نام نویسندگان محبوبم را به زبان بیاورم. خیلیها بودند که من از مطالعه کتابهایشان لذت کافی برده ام اما اسامی آنها، متاسفانه در ذهنم نمیماند اما از بزرگ ترین آنها می توانم به «پائولو کوئیلو» و از نمونههای وطنی هم به «صادق هدایت» اشاره کنم.
- تقریبا تمام کتابهایی که مطالعه میکنم، حاصل پیشنهاد دوستانم است چرا که من به دلیل مشغلههای بسیار کاری، این فرصت را ندارم تا به کتابفروشیها سر بزنم اما دوستان کتابخوان بسیاری دارم که آنها مرا در جریان تازههای بسیار مهم نشر قرار میدهند و از این طریق، کتابهایی که میخواهم، به دستم میرسد.
- برخی کتابها مانند «شازده کوچولو» آنتوان دو سنت اگزوپری و «دستور زبان عشق» مرحوم قیصر امین پور به شدت نظر من را به خود جلب کردند به طوری که از مطالعه این کتاب ها واقعا لذت بردم. آخرین کتابی هم که خواندم اثر بسیار زیبای «و عجیب که شمس ام میخوانند» ترانههای استاد بزرگوار شمس لنگرودی از نشر نگاه است.
نشریه «سام» را میتوانید از کتابفروشیهای معتبر پایتخت و شهر کتاب ها تهیه کنید. همچنین هموطنان سایر شهرها میتوانند این نشریه را با قیمت هزار تومان از اینجــــــــا تهیه کنند.
6060
نظر شما