به گزارش خبرآنلاین، در این شماره «سام» پرونده ویژهای برای کودکان و مطالعه و با عنوان «ز گهواره تا 12 سالگی چی بخوانیم؟» منتشر شده است که گزارشی است درباره اینکه والدین باید چگونه و با چه کتابهایی فرزندان خود را به مطالعه و کتابخوانی علاقمند سازند. همچنین در این شماره گفتگویی مفصل با ابولفضل زرویی نصرآباد که هشت ماه است بر اثر بیماری قلبی خانه نشین شده و با هیچ رسانهای گفتگو نکرده، انجام شده که هم یک احوالپرسی طنازانه است و هم به بهانه انتشار کتاب جدید او با نام «خاطرات استاد سر پروفسور حسنعلی خان مستوفی»، از طنز نویسی و ممیزی و فیلترینگ صحبت شده است.
شماره پنجم «سام» با قیمت هزار تومان در کتابفروشیهای معتبر تهران توزیع شده است. همچنین خرید اینترنتی تمام شماره های «سام» و شماره جدید این دو هفته نامه خبری - تحلیلی حوزه کتاب از اینجـــــــــــا امکان پذیر است.
گزیدهای از گفتگوی خواندنی سام با علیرضا داودنژاد، کارگردان شناخته شده سینما را در ادامه می خوانید:
- از مطالعه کتابهای بسیاری لذت بردم مثل کتاب «هنر چییست» تولستوی یا «ادبیات چیست» ژان پل سارتر.
- در هر دورهای کتابهای خوب بسیاری را مطالعه کردم. یکی از این کتابها، «سیطره حاکمیت» بود که خیلی آن را دوست داشتم همچنین در دورهای دیگر، دو ترجمه از کتاب «هستی و زمان» هایدگر خواندم که نکات فوق العاده زیادی از آنها آموختم و از تنوع زوایای دید آنها، واقعا لذت بردم. همچنین دو کتاب ارزشمند نیچه یعنی «چنین گفت زرتشت» و «سمینار یونگ درباره زرتشت» را هم در همان دوره خواندم و به شدت به آن علاقمند شدم. در دوره ای دیگر «ارض ملکوت» هانری کربن برایم بسیار جالب توجه بود.
- من چندان راجع به سینما کتاب نمیخوانم چون دارم آن را انجام میدهم و از زمان نوجوانی ام هم آن را تجربه میکنم البته نه به معنای آن که اصلا در این زمینه کتابی نخوانده باشم نه، اما اینکه کانون اصلی توجهات من باشد خیر.
- به طور مشخص کتابهای «ارنست کاسیرر» یا کتابهای «یونگ» را بیشتر میپسندم. در داخل ایران هم، ترجمههای «نجف دریابندری» یا ترجمههای «باقر پرهام» را دنبال میکنم. همچنین کتابهای آقای «بابک احمدی» را مطالعه میکنم و از مطالعه «هایدگر و پرسش بنیادین» ایشان نهایت لذت و استفاده را بردم؛ همچنین کتاب «مدرنیته و تفکر انتقادی» ایشان را بسیار دوست دارم.
- تمام این کتابها، تجربه زنده از لمس گذشته خودشان را بازگو میکنند تا بازگویی دانسته های دیگران، که این بسیار مهم و جالب توجه است.
- آخرین کتابی که خواندم کتاب «فرد و کیهان» نوشته «ارنست کاسیرر» که با خواندن این کتاب متوجه میشویم که وی تا چه اندازه در زمینه جبر و اختیار، ذهن خلاق و قدرت طبقه بندی فوق العاده ای دارد.
بنابراین گزارش، پژمان بازغی نیز در این شماره «سام» در گفتگویی آخرین کتابی که مطالعه کرده را شرح داده است. آخرین کتابی که مطالعه کرده «بعضی زخمها» سروده شاعر جوان افغان، «سید الیاس علوی» نام دارد که بازغی دربارهاش میگوید که از مطالعه اشعار کتاب، بسیار لذت برده است. «بعضی زخمها» دومین مجموعه شعر «سید الیاس علوی» است که توسط انتشارات تاک کابل در بازار موجود است. این شاعر با نخستین مجموعه شعرش در سال 86 توانسته بود جایزه ادبی «قیصر امین پور» را از آن خود کند.
رضا رویگری نیز در گفتگویی با سام، خود را از طرفداران پر و پا قرص آثار «پائولو کوئیلو» بویژه رمان «کیمیاگر» دانست. او خواندن این رمان را به همه پیشنهاد میدهد. از نظر رویگری، تصویری که کوئیلو از آدمهای داستانش میدهد، کاملا منطبق بر حقیقت و برآمده از تجربیاتی است که ممکن است برای هر کدام از ما اتفاق بیفتد. کیمیاگر را در ایران مترجمان و ناشران مختلفی همچون انتشارات بهنام و کاروان منتشر کردهاند.
نشریه «سام» را میتوانید از کتابفروشیهای معتبر پایتخت و شهر کتاب ها تهیه کنید. همچنین هموطنان سایر شهرها میتوانند این نشریه را با قیمت هزار تومان از اینجــــــــا تهیه کنند.
6060
نظر شما