اعتماد نوشت:

سایت‌های همسریابی نقش قابل توجهی در ازدواج افراد نداشته و این سایت‌ها به صورت غیرقانونی و ناکارآمد فعالیت می‌کنند و به جای تحکیم خانواده، به بنیان خانواده آسیب جدی وارد می‌آوردند.» محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از ناکارآمدی سایت‌های همسریابی خبرداد و با اعلام آنکه دیدگاه ما نسبت به سایت‌های همسریابی نگاه مثبتی نبوده و باید فعالیت آنها متوقف شود، گفت: «تمامی مراکز مشاوره مجوز و پروانه‌های تخصصی این مراکز را از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره دریافت می‌کنند، اما نظارت و حمایت از مراکز برعهده وزارت ورزش و جوانان است.»

همسریابی برای دوستیابی و روابط نامشروع

آبان ماه سال 92 مرکز پژوهشهای مجلس تحقیقی درباره سایت همسریابی انجام داده که در بخشی از آن آمده است: «این شیوه همسریابی اگرچه می‌تواند به امکانی برای تسهیل ازدواج بدل شود، اما آسیب‌هایی از قبیل عدم آموزش، نظارت ضعیف، ناپایداری ارتباط در محیط مجازی و خلأ مشورت لازم، تهدیداتی را از طرف اینترنت برای ازدواج به وجود آورده است.»

این گزارش می‌افزاید که عمده سایت‌های همسریابی فقط مکان‌هایی برای دوستیابی و در برخی موارد متاسفانه روابط نامشروع هستند. ضمن اینکه فقط از خرید و فروش اطلاعات افراد به یکدیگر گاه درآمدهای میلیاردی دارند.

در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره آمار استفاده مردان و زنان از این سایت‌ها آمده است: «از مجموع کاربران اینترنت کشور، تعداد 4/6 میلیون نفر (1/58 درصد) مرد و 6/4 میلیون نفر (9/41 درصد) زن بوده‌اند. همچنین درسال 1389 کاربران اینترنت مرد، 6/16 درصد کل جمعیت مردان و کاربران زن، 7/12 درصد کل جمعیت زنان کشور را به خود اختصاص داده‌اند. 5/54 درصد کاربران تحصیلات عالی و 9/34 درصد در مقطع دبیرستان به سر می‌برند.»


مجوز فقط از وزارت ورزش و جوانان

محمود گلزاری درباره تعیین تکلیف مجوز مراکز مشاوره ازدواج، گفت: در دولت گذشته مشکلاتی بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به وجود آمد، اما براساس قانون مجلس سازمان نظام روانشناسی باید پروانه‌های تخصصی مراکز مشاوره را به متقاضیان ارائه دهد. وی افزود: «در جلساتی که با سازمان نظام روانشناسی برگزار کرده‌ایم، قرار شد که از این به بعد مجوز و پروانه‌های تخصصی مراکز مشاوره ازدواج از سوی این سازمان به افراد داده شود، اما گزینش، حمایت ونظارت بر عملکرد این مراکز برعهده وزارت ورزش و جوانان و با مشارکت سازمان نظام روانشناسی باشد.» دفتر ازدواج و تعالی خانواده در وزارت ورزش و جوانان برای اجرای ماده 43 قانون برنامه، سلسله فعالیت‌هایی را به اجرا گذاشت که نتیجه آن در قالب پیش نویس آیین نامه ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره به هیات دولت ارائه شد. آیین نامه یاد شده با اصلاحات اندکی در مهرماه 91 از طرف معاون اول رییس‌جمهور ابلاغ شد.

 

چه افرادی از این سایت‌ها استفاده می‌کنند؟

براساس این گزارش و با بررسی کارشناسان افرادی که از این سایت‌ها استفاده می‌کنند، از این ویژگی‌ها برخوردار هستند.

1- افراد ساده‌لوح و درواقع قربانیانی که به راحتی اطلاعات خانوادگی خود را به صورت دقیق وارد کرده و به راحتی هم ابراز علاقه می‌کنند که اکثریت را شامل می‌شود.

2- افراد سودجو و کلاهبردار که غیر از مدیران سایت‌ها بوده و افرادی هستند که در سایت‌ها به نوعی عضو شده‌اند و به صورت حرفه‌یی ارتباط برقرار می‌کنند و از اطلاعات به دست آمده از اشخاص سوءاستفاده می‌کنند؛ اخاذی، باجگیری، دزدی در قبال اطلاعات شخصی افراد.

3-افراد فاسدی که به جای رفتن به خیابان‌ها و پارک‌ها در این سایت‌ها دنبال موارد خود می‌گردند که بیشتر بین آقایان رایج است یا همچنین درباره خانم‌ها.

4- افراد معمولی که به دلایل مختلف از جمله معذوریات اجتماعی که دارند امکان برقراری ارتباط در فضای واقعی را ندارند، در این فضای مجازی به راحتی می‌توانند ارتباط برقرار کنند. عده‌یی باور دارند که از طریق این سایت‌ها می‌توانند همسر ایده‌آل خود را بیابند و ظاهر موجه بسیاری از این سایت‌ها این باور را تشدید می‌کند. درحالی که بررسی‌ها نشان می‌دهد در اکثر موارد، این اطلاعات ابراز شده، متعلق به اشخاص حقیقی نیست و صحت و سقم اطلاعات دچار مشکل است؛ اکثرا یا به ازدواج نمی‌رسد یا پایان خوشی ندارد.


برنامه‌های ساماندهی ازدواج

گلزاری با بیان اینکه باید صاحبان مراکز مشاوره، آموزش‌های واحد برای مشاوره‌های قبل از ازدواج ببینند، گفت: یکی از برنامه‌های ما در حوزه ساماندهی ازدواج، فراگیر کردن مشاوره‌های قبل از ازدواج و همچنین آموزش‌های بعد از ازدواج است. بنابراین افرادی که باید مجوز مراکز مشاوره را دریافت ‌کنند تخصص لازم را در این حوزه داشته و از سوی دیگر این افراد آموزش‌های واحدی را برای ارائه خدمات مشاوره‌یی ببینند.

این گزارش ضمن بررسی برخی از مهم‌ترین آسیب‌های ازدواج‌های اینترنتی، پیشنهاداتی را برای جلوگیری از این آسیب ارائه و توصیه می‌کند ابعاد مذهبی، تربیتی، انتظامی و فناورانه این موضوع نشان می‌دهد همکاری میان دستگاهی باید وجود داشته باشد. در بخشی از این گزارش توصیه شده است تا وزارت ورزش و جوانان با هدف رفع آسیب‌های همسریابی اینترنتی در اجرای ماده 43 قانون برنامه پنجم، آیین نامه ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره را به تصویب هیات دولت برساند.

براساس این آیین‌نامه مراکز همسریابی باید ضمن برخورداری از شرایط مندرج در آیین نامه مجوز لازم را از وزارت ورزش و جوانان دریافت کرده باشند. برخی موارد این آیین‌نامه به دلیل اشکالات هیات تطبیق مصوبات دولت متوقف شده است. در ماده 43 چنین آمده است: برای ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره متناسب با فرهنگ اسلامی- ایرانی و با تاکید بر تسهیل ازدواج جوانان و تحکیم بنیان خانواده، تاسیس مراکز و ارائه هرگونه خدمات مشاوره‌یی روانشناختی- اجتماعی، نیازمند اخذ مجوز براساس آیین نامه مصوب هیات وزیران است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره سایت‌های همسریابی ادامه داد: نگاه ما نسبت به سایت‌های همسریابی مثبت نبوده و باید فعالیت این سایت‌ها متوقف شود چرا که معتقدیم افراد برای انتخاب همسر خود باید به صورت حضوری در مراکز مشاوره باشند و در حقیقت دختر و پسر، پدر و مادر و مشاور سه راس یک مثلث برای تشکیل خانواده هستند. گلزاری تصریح کرد: افرادی که همسران خود را در فضای مجازی و بدون شناخت از یکدیگر انتخاب می‌کنند، ازدواج‌های پایداری ندارند و ما نیز این روش انتخاب همسر را به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم. حتی در کشورهای خارجی انتخاب همسر با این روش از نگاه کارشناسان و متخصصان روانشناسی رد شده است.

301301

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 333266

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • من A1 ۰۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    25 8
    بابا این که کاری نداره ساختن یه سایت قانونی در دولتی که این همه کبکبه و دبدبه داره واجازه فعالیت قانونی درش مگه چقدر وقت می بره؟اون وقت منی که چهل سالمه می تونم اون سر کشور با ویژگی هام نزدیک یک نفر رو پیدا کنم.ازدواجم این همه سخت نباشه
  • بی نام IR ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    18 9
    عجیبه که چرا این همه تبلیغات منفی بر روی این سایتها دارید انجام میدید در این سایتها هویت افراد در بعضی موارد تائید میشه و در ضمن اگه نیت افراد دوستیابی باشه خیلی راحتتر افراد از طریق سایتهای دیگه مثل شبکه های اجتماعی می تونن انجام بدهند.
  • بی نام IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    14 3
    آقای گلزاری احازه دهید مشکل جوانان را خودشان حل کنند. ممنونم.
  • بی نام A1 ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    8 2
    اگه تو این سایت ها نظارت دولت و مدیر سایت بیشتر بشه و ثبت نام و مشاوره حضوری باشه و اطلاعات ثبتی با مدرک و درست و راست باشه و تو هر شهر یک شعبه داشته باشه‎ ‎به نظرم خیلی طرح خوبی هست
  • بی نام A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    5 2
    اگه تو این سایت ها نظارت دولت و مدیر سایت بیشتر بشه و ثبت نام و مشاوره حضوری باشه و اطلاعات ثبتی با مدرک و درست و راست باشه و تو هر شهر یک شعبه داشته باشه‎ ‎به نظرم خیلی طرح خوبی هست
  • بی نام IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    14 2
    كلا پرونده همسريابي رو ببندند، چيه ازدواج آخه،
  • علی IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    7 1
    با سلام. میدونم که با گفتن این حرف شاید فکرهای عجیب در مورد بنده بکنید. ولی من از طریق یکی از همین سایت های همسر یابی با همسرم آشنا شدم. الانم حدود 1 ساله ازدواج کردیم و هیچ مشکلی نداریم. همیشه ایراد از سایت ها نیست.فرهنگ استفاده از این سایت ها هم خیلی مهمه.
  • بنده خدا IR ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۳
    7 0
    من خودم بر اساس عقل و منطق از طریق این سایت ها ازدواج کردم و الان هم یک فرزند داریم و خیلی از زندگی و همسرم راضی هستم، البته تو جستو جو خیلی به موارد فریب بر خوردم اما اگه ادم خودش صادق باشه و با عقل طرفش رو بشناسه راه حل بسیار عالی هست، لطفا به جای منع کردن با وضع قوانینی از جمله ثبت نام حضوری که باعث میشه افراد سود جو با مشخصات جعلی نتونن فعالیت کنن و یا وضع مقررات نظارتی دیگه به این راه سر وسامان بدن نه اینکه هر نوع راهی برای ازدواج رو سد کنین