انتخابات کمیته ملی المپیک ایران پس از چهارده ماه تاخیر فردا برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ انتخاباتی که به اذعان همه شاهدان بدون دخالت مدیران ارشد وزارت ورزش انجام می شود، اما در عین حال تا حدود زیادی تکلیف کرسی های مهم این ارگان از هم اکنون مشخص است.
قرار بود انتخابات کمیته ملی المپیک ایران مهر و آبان سال 1391 برگزار شود، اما در این مدت «ابر و باد و مه و خورشید و فلک» دست به دست هم دادند تا روز 30 دی 1392 زمان موعود برای دور جدید این رای گیری باشد. در این مدت اتفاقهای بسیار زیادی رخ داده که بسیاری از علاقه مندان به ورزش از آن آگاهند و شرح آن در این جریده نمی گنجد، اما نکته مهم این است که سرانجام فردا(دوشنبه) تکلیف این نهاد مهم و معتبر ورزش ایران مشخص خواهد شد.
** انفعال وزارت ورزش
از آنجایی که هیچکدام از دست اندرکاران و فعالان حوزه ورزش به چنین وضعیتی عادت ندارند، کمی می توان موضع منفعلانه وزارت ورزش را دور از دورنگری سیاسی قلمداد کرد. در این مدت بیشتر اعضای مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک خود را به هر فرد مطلع و غیرمطلعی وصل کرده اند تا ببیند نظر وزیر ورزش در میان نامزدها به نظر کدامیک نزدیک تر است، اما چه در دیدارهای حضوری و شخصی با وزیر و چه در نشستهای خصوصی این طرف و آن طرف هیچ ردی از نظر محمد گودرزی و یاران نزدیکش نیافته اند. بنابراین مجبور شده اند تا به صورت خودجوش با نامزدهای مورد نظرشان به نشست و برخواست بپردازند و براساس شناخت قبلی و لابی های کنونی در میان هم پالگی هایشان، به یک جمعبندی مشترک برسند.
حتی در این میان شنیده ها حاکی از آن است که وزیر و اطرافیانش به یکی از نامزدها که خود را از نزدیک ترین دوستان قدیمی وزیر قلمداد می کند هشدار داده اند که در نشستهای خصوصی، خودش را به عنوان نامزد مورد تائید وزیر معرفی نکند که این امر صحت ندارد.
حال براساس همان «عادت مالوف و طریق معروفی» که همیشه در ورزش حاکم بوده و این وزرا و روسا بوده اند که انتخابات کمیته ملی المپیک را مهندسی کرده اند، نمی دانیم این همه انفعال وزارت ورزش به نفع آینده ورزش کشور خواهد بود یا خیر. ما که در این سالها نهایت افراط را تجربه کرده ایم، حال باید خود را به «این طرف بام» عادت دهیم.
** اجماع عمومی بر ریاست هاشمی
پس از آنکه بسیاری از اعضای مجمع دریافتند که از یافتن کیمیای «نظر وزیر» راه به جایی نخواهد برد، به صورت انفرادی و گروهی نشستهای این طرف و آن طرف خود را آغاز کرده و امروز که یک روز به برگزاری مجمع باقی مانده، تقریبا در مورد کرسی های اساسی به اجماع نظر رسیده اند. البته هنوز برخی کرسی ها گره اش گشوده نشده است.
در مورد ریاست که اصلی ترین کرسی انتخابات کمیته ملی المپیک است، از میان 10 نامزد حاضر تقریبا بیشتر اعضای مجمع در ریاست کیومرث هاشمی به اجماع رسیده اند. البته هنوز تک آرایی که با نامزدهایی دیگر پیوند سنتی و دیرینه دارند، در میان اعضای مجمع وجود دارد و گاهی همین تک آرا، برخی را به شک می اندازد، اما گویا بیشتر اعضای مجمع بر اینکه کیومرث هاشمی رئیس آتی این نهاد باشد، به توافق رسیده اند.
نکته حایز اهمیت در این جمع بندی، نقش بسیار تاثیرگذار محمود خسروی وفا بوده و هست. خسروی وفا که از تاثیرگذارترین اعضای مجمع کمیته است، خود یکی از قوی ترین نامزدها برای ریاست محسوب می شد که گویا او نیز در مورد ریاست کیومرث هاشمی به جمعبندی مثبتی رسیده و به همان نایب رئیسی این نهاد و ریاست بر کمیته ملی پاراالمپیک اکتفا خواهد کرد. این مسئله تاحدودی کفه ترازو را به نفع هاشمی سنگین کرده و اعلام رسمی کناره گیری از ریاست نیز در روز مجمع تا حد زیادی تکلیف ریاست را مشخص خواهد کرد.
در جناح دیگر ریاست، نامزدهایی همچون علی آبادی و قدمی قرار دارند. علی آبادی پس از هشت سال پر فراز و نشیب در ورزش، به احتمال فراوان فردا باید با کمیته ملی المپیک خداحافظی کند. او در این مدت تلاش زیادی در ورزش کرد که برخی بخشهای آن موفقیت آمیز و برخی دیگر با ناکامی همراه بود، اما برخلاف تلاشی که این روزها برای کسب رای از اعضای مجمع می کند و روسای فدراسیونها را یکی پس از دیگری به دفترش فرا می خواند، بعید است که او از این کارزار با موفقیت خارج شود. برخلاف کیومرث هاشمی که همراهی محمود خسروی وفا را دارد، محمد علی آبادی حتی همراهی مهدی قدمی (که آرایشان در یک سبد است) را هم ندارد. این مسئله به کاهش قدرت او افزوده است.
مهدی قدمی هم اگرچه برای ریاست ثبت نام کرده، اما بیشترین هدفی که در پیش گرفته، ابقا در سمت نایب رئیسی است. سمتی که در صورت کناره گیری زودتر از موعد از ریاست، شاید بتواند نظر برخی را برای باقی ماندن در آن کرسی جلب کند.
سایر نامزدها نیز تقریبا از کمترین شانس برای کسب اکثریت آرا برخوردارند و تقریبا این خود و یا نزدیکانشان هستند که از آنها به عنوان گزینه های پرقدرت برای ریاست قلمداد می کنند.
** گره در انتخاب دبیرکل
اگرچه بهرام افشارزاده را باید گنجینه ای برای ورزش ایران قلمداد کرد، اما هنوز نتوانسته مجوز نهایی از دولت برای حضور در مجمع انتخاباتی دریافت کند. البته ناگفته نماند براساس آخرین اخبار، وزیر ورزش با درخواست او موافقت کرده، اما صدور مجوز او در مسیر قانونی خود است و مشخص نیست آیا او در مجمع می تواند کاندیدا باشد یا خیر؟ اما در صورت حضور او در چرخه انتخابات برای دبیرکلی، بی شک وزن آرای مجمع به نفع او خواهید چرخید. با این وجود محمدرضا داورزنی و مهدی علی نژاد نیز لابی های گسترده ای برای احزار این پست انجام داده اند، اما هنوز به صورت قطع و یقین نمی توان از اجماع نظر اعضای مجمع بر روی یکی از آنها سخن گفت.
در مورد دبیرکل باید منتظر ماند و دید تا اتفاقات 24 ساعت آینده چگونه رقم خواهد خورد. اتفاقهایی که همچنان گرم و پر حرارت در محافل ورزشی در جریان است.
43 43

کد خبر 333472

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
    7 0
    از بس به دخالت های دولت قبلی عادت کردید، نمیتونید دخالت نکردن دولت جدید رو درک کنید.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین