نحوه پذیرش دانشجو در آزمون دکتری اعلام شد/ نمایندگان از توضیحات وزیر علوم قانع نشدند

سرانجام وزارت علوم شرایط پذیرش دانشجو به شیوه جدید در مقطع دکتری را اعلام کرد تا تکلیف این آزمون برای سال بعد مشخص شود.

نحوه پذیرش دانشجو در آزمون دکتری در دولت دهم تغییر کرد و سهم آزمون و مصاحبه هر کدام 50 شد اما در این دوره به خاطر حفظ استقلال دانشگاهها اعلام شد که سهم مصاحبه بیشتر می شود.
تغییر نحوه پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاهها سبب اعتراض برخی نمایندگان مجلس شد و حتی کار به جایی رسید که سه نفر از نمایندگان کمیسیون آموزش به کمیسیون اصل 90 مجلس از فرجی دانا وزیر علوم شکایت کردند.(اینجا)
سرانجام جزئیات نحوه پذیرش دانشجو در آزمون دکتری مشخص شد و سعدالله نصیری قیداری معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت وگو با مهر از برخی جزئیات بخش مصاحبه آزمون دکتری 93 خبر داد .او گفت: در آزمون دکتری مصاحبه تنها 20 درصد سهم دارد،اما نباید این شبهه ایجاد شود که 70 درصد وزن برای کل مصاحبه در نظر گرفته شده است، بلکه 20 درصد، وزن مصاحبه و 50 درصد مربوط به سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی داوطلب است.
او ادامه داد: اینکه دانشجو در دوران تحصیل خود چه سوابق آموزشی دارد و چه نمراتی کسب کرده، در وزن 50 درصدی سوابق علمی می گنجد.


حضور وزیر علوم در مجلس
نصیری با اشاره به حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره پاسخگویی به سوال نمایندگان درباره وزن کنکور دکتری سال 93، گفت: در این جلسه توضیحات لازم ارائه و مباحث فنی مطرح شد، نمایندگان نیز نظرات موافق و مخالف مفیدی در این باره اعلام کردند.
او ادامه داد: مقرر شد در جلسه دیگری که طی چند روز آینده برگزار خواهد شد، مباحث کارشناسی مطرح شود.
معاون حقوقی با یادآوری اینکه در کنکور دکتری 93، وزن آزمون 30 و وزن مصاحبه 70 درصد اعلام شده است، تاکید کرد که برای برخی نمایندگان در ارتباط با وزن 70 درصدی مصاحبه، شبهاتی ایجاد شده بود.
او ادامه داد: استادانی که در کمیته ارزیابی هستند با صرف وقت کافی داوطلب را با پرسش و پاسخ ارزیابی می کنند تا توان و دید علمی، سهم در نوشتن مقالات علمی و سایر موارد شناسایی شود و 20 درصد وزن مصاحبه در این مرحله اعمال می شود.
معاون حقوقی وزارت علوم، ابراز امیدواری کرد که این نحوه سنجش و پذیرش دانشجو، به پذیرش دانشجویان شایسته در مقطع دکتری کمک کند.

سئوال کنندگان از وزیر قانع نشدند

اما قاسم جعفری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره جلسه نمایندگان با وزیر علوم درباره آزمون دکتری گفت: نمایندگان سوال کننده از توضیحات وزیر علوم قانع نشدند.

او به مهر اعلام کرد که نمایندگان معتقدند ممکن است مسایل مختلفی در روند نمره دهی گروه ها تاثیرگذار باشند به عنوان مثال دانشجویی که مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را با یک استاد گذرانده زمانی که در مصاحبه شرکت می کند ممکن است استاد با توجه به اینکه وی دانشجوی خود بوده از نظر عاطفی نمره بیشتری به وی اختصاص دهد تا دانشجویی که تا کنون وی را ندیده و در مصاحبه شرکت کرده است.

او گفت: در مورد سوابق پژوهشی با توجه به پشت پرده هایی که دارد احتمال ناسالمی وجود دارد چون خیلی از مقالات افراد با سفارش هایی که صورت می گیرد چاپ می شود و برخی با اینکه مقاله خوبی دارند نمی توانند چاپ کنند و یا اینکه چون فرد در دانشگاه‌های تهران تحصیل کرده نمره بالاتری نسبت به دانشجویی که در شهرستان تحصیل کرده است اخذ می کند و تمام این موارد باعث می شود که احتمال ضایع شدن حقوق افراد باشد.

جعفری ادامه داد: ضمن اینکه گرایش های حاشیه ای پنهانی که بروز هم نمی کند در نمره تاثیر گذار است مانند گرایش های سیاسی، ممکن است فرد به دلیل گرایش هایی که دارد برای قبولی وی سفارش شود ولی فردی که از لحاظ علمی قوی‌تر است قبول نشود.

او تاکید کرد: حرف نمایندگان این است که با این روش ها احتمال ضایع شدن حقوق افراد زیاد است و دست آنها نیز به جایی بند نیست. البته این بدین معنی نیست که به اساتید و گروه ها بی اعتماد باشیم اما موارد زیادی از ضایع شدن حقوق این افراد مشاهده شده که این احساس ایجاد شده که باید فرایندی ایجاد شود که اطمینان بخش باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه ما به گروه ها اعتماد داریم اما این به معنی این نیست که روند سالم را در نظر نگیریم افزود: سئوال کنندگان از توضیحات وزیر علوم قانع نشدند.


46232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 334025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دانشجوی دکتری ناامید A1 ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    75 0
    موندم بعد دکتری چه مقطعی رو می خوان اشباع کنن و تحصیلکرده هارو بیکار..3 سال دیگه هر خونه ای یک دکتر بیکار داره
  • بی نام IR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    22 3
    اینقده از این دفترچه ی استعداد تحصیلی بدم میاد که نگو !!! هیچ ربطی هم به دکتری نداره، فقط ی تقلید کورکورانه از جاهای دیگه است. خدا کنه سال دیگه این دفترچه رُ نبینم.
  • بی نام A1 ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    از نمایندگان مجلس میخواهم با قدرت در برابر این تصمیم وزارت علوم بایستند و اجازه اجرای چنین مصوبه ای را ندهند در صورت اجرای این مصوبه ،رانت زیاد میشود و حق به حق دار نمیرسد و دانشگاهها تمایل دارند از دانشجویان خود در دوره دکترا استفاده کنند
    • بی نام IR ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
      65 12
      وقتی 3000 نفر ویژه خوری کردند و کمیسون آموزش همراهی شون کرد شما کجا بودید که دم از عدالت بزنید. اتفاقا این خیلی هم خوبه. در هیچ جا یدنیا با کنکور دانجشوی دکتری نیم گیرند و مسخره عالم شدیم
  • بی نام IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    17 1
    كاملا با حرف شما موافقم
  • حسین IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    26 13
    من هم از نمایندگان محترم انتظار قاطعیت در این زمینه را دارم زیرا حق بسیاری از داوطلبان ضایع می شود بیشتر مصاحبه محل لابی و سیاسی کاری و ... شده . این روند مطمئنا بایستی عوض شود زیرا هر شخصی که لابی قوی تری داشته باشد وارد مقطع دکترا می شده و می شود.
  • علی A1 ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    21 13
    خیلی ممنون از نمایندگان عزیز. واقعا که عنوان "وکیل المله" بودن رو با این کار و مقاومت در برابر این تصمیم غلط، ثابت می کنند. بابا تا کی باید شاهد پارتی بازی تو آزمون دکتری بود؟ خسته شدیم، خیلی ها به خاطر این مسئله دیگه قید دکتری داخل رو زدند و فکر اونور آب هستند.
  • بی نام A1 ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    26 16
    70درصد وزن مصاحبه فقط پارتی بازی رو زیاد میکنه، هر چند خیلی از کارهای مجلس رو قبول ندارم ولی این کارشون کاملا بجاست، خواهش میکنم اصلا کوتاه نیاید از وزیر سوال کنید در مصاحبه چه سوالی میپرسند که در ازمون نمی تونند بپرسند و بسنجند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • سینا A1 ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۷
      1 14
      در مصاحبه چه سوالی می پرسند که در آزمون نمی توانند؟؟؟!!! شما بگو در آزمون چه کار می توانند بکنند.طرف چند سال زحمت کشیده کلی مقاله ژورنالی داده حالا بیاد با آزمونی که توش فقط ریاضی یک و ریاضی دو و یه سری درس پایه سنجیده میشه با بقیه رقابت کنه؟؟ همین میشه که آدمایی میان بالا که طرف دانشجوی دکتراست همه 4 خط کد برنامه نویسی نمی تونه بزنه....
  • ghasem IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    37 10
    بازم که شد مثل قبل ما که تو شهرستان درس میخونیم کلا باید قید دکتری گرفتن رو بزنیم چون وقتی برت مصاحبه بری اسم دانشگاه و اساتیدی که داشتی تو رشته ات خیلی مهمتر میشه از سوایق پزوهشی
    • بی نام IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
      14 14
      شما باید برا کنکور ارشد بیشتر تلاش میکردی تا دانشگاه بهتری قبول می شدی. هیچ جای دنیا با کنکور دانشجوی دکتری نمیگیرند. سوابق تحصیلیش مهمه و این که دوره ارشدشو کجا و تحت راهنمایی کی گذرونده خیلی مهمه
  • بی نام A1 ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    6 0
    یک سری به کتابخونه های بزنید ببینید چقدر از فارغ التحصیلا به دنبال اینن که کارشناسی ارشد و دکترا قبول شوند تا بلکه پس از دوسال پیر تر شدن یه اتفاق تازه ای برای انها بیافته بدون اینکه هیچ تحقیق و پژوهشی در همون سطح لیسانس انجام داده باشند جای بر سر یه ازمون اینکه تو سر هم بزنید کار درست کنید کار لیسانس برای جذب کارهای پژوهشی و صنعتی شدن سواد کمی نیست .
  • بی نام IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    8 0
    در همه جای دنیا نگاه می کنند ببینند سواد دانشجو چقدر است؟ چه تئوری و چه عملی. چه با آزمون جه با مصاحبه. دلیلی نیست که اگر کسی مثلا دانشگاه تهران (دلیل بر اهانت به دوستان عزیزم در دانشگاه تهران نباشد) درس خوانده قویتر از سایر دانشگاه های کشور است. در کل هر کاری کنیم در ایران هیچ وقت عدالت رعایت نشده .
    • سینا A1 ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۶
      2 5
      خب واقعیت اینه که کسی که(بیشتر کسانی که) دانشگاه تهران درس خونده هم باهوش بوده که قبول شده و هم سطح علمی بالا تری داره چون از اساتید و امکانات بیشتری استفاده کرده.حالا هی بیاین منفی بدید اما واقعیت های جامعه را باید قبول کنیم چه تلخ و چه خوب
  • الهام IR ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۶
    1 0
    آیا استاد راهنمای پایان نامه ات چه کسی بوده در مصاحبه دکتری نقش داره؟
  • بی نام A1 ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    من خودم سفارش میگیرم مقاله چاپ میکنم، کاشکی مشکل مقاله بود و کار علمی نه اقا و خانوم با سوات 70 درصد مصاحبه واسه کسایی که اره اره. نه منی که ی گونی مقاله میبرم.