اقتصادانان و مدیران پاسخ می دهند/ دلارهای نفتی بلوکه شده کجا هزینه شود؟

اقتصاددانان و بخش مهمی از مدیران اقتصادی کشور اعتقاد دارند که دلاری که بزودی وارد چرخه اقتصاد ایران می شود، باید در حوزه های تولیدی هزینه شود.

عیسی کلانتری وزیرکشاورزی دولت سازندگی در گفت و گویی کوتاه با خبرآنلاین تاکید کرد: بهتر است که دلارهای نفتی در بخش هایی مانند کشاورزی هزینه شود که در حال حاضر با بحران های سختی مواجه اند. توجه داشته باشید که بحران کنونی کشور منابع آب است. پس بهتر است این دلارهایی که وارد اقتصاد ایران می شود در حوزه هایی اینگونه هزینه شوند.
همچنین حسین راغفر اقتصاددان نیز اعتقاد دارد که دلارهای نفتی بلوکه شده باید هزینه تولید شود. او به خبرآنلاین گفته است که تولید در حال حاضر بیش از هر بخش دیگری در اقتصاد کشور به این دلارها نیاز دارد.
جوادصالحی اصفهانی اقتصاددان برجسته کشور نیز در گفت و گوی کوتاه با خبرآنلاین تاکید کرد: باید دقت شود که این دلارهای نفتی صرف بهبود زیرساخت های تولید در کشور شود نه اینکه مثلا دلارها را برای پرداخت یارانه های نقدی هزینه کنند.
همچنین محمد اسماعیل نیا، نایب‌رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرآن لاین با تایید این شیوه هزینه کرد دلارهای نفتی گفت: بهترین بخش برای سرمایه گذاری اولین قسط از پول های بلوکه شده ایران، حوزه اقتصاد و مسایل علمی است. در حوزه اقتصادی هم باید به زیرساخت ها و تولید توجه شود. در مرحله بعد از تولید هم باید بخش کشاورزی را در اولویت قرار داد. این اولویت هم باید در بخش تولیدات کشاورزی، کشاورزان و مسایلی مانند حاصل خیزی خاک و آب و تولید سالم و ارگانیک هزینه شود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر هم برای اینکه محصول سالم به دست بیاید، باید خاک حاصلخیز وجود داشته باشد. البته در مجموع وابستگی محصولات کشاورزی ما به کود و سموم شیمیایی خیلی زیاد است. به دلیل مشکلاتی هم که در مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی در سال های گذشته ایجاد شده، باید برای غنی سازی و همان طور که گفتم حاصلخیزی خاک، اولویت گذاشته شود. چرا که اگر چنین اولویتی مورد توجه قرار گیرد، تولیدات کشاورزی، 30 درصد رشد خواهد داشت.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: همان طور که همیشه هم گفته شده، تنها راه حل مشکل خاک کشور انجام اقدامات لازم برای غنی سازی آن است. تنها می توان با یکسری برنامه ریزی و سیاست گذاری در حوزه کشاورزی، مواد آلی را جایگیزین کودهای شیمیایی کرد. همان طور که گفتم اگر قرار باشد به اولویت کشاورزی بها داده شود، با توجه به اینکه کشور ما ظرفیتش را دارد، یعنی با شرایط زیست محیطی مناسبش، خیلی راحت می توان به سمت تولید محصولات ارگانیک و سالم رفت. در نهایت به نظر من، دولت باید توسعه کشاورزی را در اولویت قرار دهد.
به نظر می رسد، اصلی ترین مناقشه هفته های آینده اقتصاد ایران شیوه هزینه کردن دلارهای بلوکه شده ای باشد که به چرخه اقتصاد ایران وارد می شوند.

3939

 

کد خبر 334381

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی.ف IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    3 0
    صرف کاهش آلودگی هوا بشه ...طبق اعلام بانک جهانی آلودگی هوا سالانه هشت ملیارد دلار به اقتصاد ایران ضرر می زنه ....
  • بی نام A1 ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    2 0
    مثلا آبیاری قطره ای را برای همه کشاورزان ایجاد کنند
  • بی نام IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    4 1
    خجالت بکشید احمدی نژاد 800ملیاردش باد هواداد کسی نگفت چطوری انها راحرج بکنیم حالا برای 4ملیارد ان هم قسطی واقعا که....
  • بی نام A1 ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    4 1
    صرف اختلاس آقايون
  • بی نام IR ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    3 0
    یه روز از بی پولی می نالیم یه روز از این که پول داریم! لا اله الا الله
  • بی نام A1 ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    5 0
    از آنجایی که سر این چهارمیلیارد قسطی به اندازه 400 میلیاردنقد جوسازی و تبلیغ شد خیلی مهمه که این مبالغ در بخش زیربنایی تولید و صنعت کشور هزینه شود زیرا 1) نفوذیهایی که میخواهند این پولها را به بازار خرید و فروش و دلال گری بکشانند ، ناکام بمانند 2) از همین الان بانک مرکزی بداند که باید به سنت سنت این مبالغ به مجلس و مردم حساب پس بدهد و آن را صرف تزریق به بازار برای بالا نگاه داشتن نرخ دلار نکند 3) عوامل وزارت راه و ترابری ومسکن و شهرسازی که این روزها فقط قسمت مسکن آن برایشان مهم است ، بدانند که بالا بردن یا بالا نگاه داشتن قیمت مسکن به بهانه رونق بازار کار بیهوده ایست و رونق در تولید و صنعت است نه خاک و سنگ و آجر 4) به سرمایه گذاران خارجی اراده کشور برای امنیت سرمایه گذاری نشان داده شود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین