این فاجعه، بیست سال پیش در روز هفتم آوریل سال ۱۹۹۴ و به دنبال سقوط هواپیمای حامل رییس جمهوری وقت رواندا در نزدیکی کیگالی، پایتخت این کشور به وقوع پیوست. سقوط این هواپیما آغازگر درگیری های قبیله ای در این کشور بود، درگیری هایی که از سوی هوتوهای تندرو علیه اقلیت توتسی و هوتوهای میانه رو آغاز شد و حدود صد روز به طول انجامید.
بر اساس گزارش رسمی سازمان ملل در طول بیش از سه ماه درگیری در این کشور، ۸۰۰ هزار نفر کشته شدند که اغلب آنها زن و کودک بودند. این جمعیت، حدود یک دهم جمعیت کل آنزمان کشور رواندا دربر می گرفت.
در این مدت همچنین حدود ۵۰۰ هزار زن و دختر به عمد از سوی مردانی که به ویروس اچ آی وی مبتلا بودند، مورد تجاوز قرار گرفتند. بسیاری از این زنان با وجود ابتلا به بیماری ایدز همچنان زنده هستند و در انتظار دادگاهی شدن عاملان این فاجعه به سر می برند.
در همین رابطه یورونیوز در گزارشی از اولین جلسه دادگاه عاملین این فاجعه نوشت:
همزمان با آغاز روند دادگاه رسیدگی به اتهام یکی از فرماندهان سابق ارتش رواندا که به نسل کشی و جنایت علیه بشریت متهم است، گروه زیادی از خانواده های قربانیان در محوطه اطراف دادگاه شهر پاریس حضور یافتند و در انتظار نتیجه هستند.
پاسکال سیمبیکانگوا که به همکاری در نسل کشی و جنایت علیه بشریت متهم است، در سال ۲۰۰۸ میلادی در فرانسه دستگیر شد.
این نخستین بار است که دادگاه رسیدگی به اتهامات یکی از مظنونان به همکاری در این نسل کشی در فرانسه برگزار می شود.
وکیل جمعی شاکیان این پرونده برای حضور در دادگاه می گوید: “این دادگاه فردی است که متهم به همکاری و اجرای این نسل کشی است. ما منتظر پاسخهای او در دادگاه هستیم. مدت طولانی است که برای برگزاری این دادگاه در فرانسه انتظار می کشیم و در نهایت این اتفاق افتاد.”
همزمان، وکیل مدافع پاسکال سیمبیکانگوا نیز در حاشیه دادگاه از تلاش خود برای دریافت حکم تبرئه موکلش خبر داد.
حدود ۲۷ پرونده دیگر در رابطه با نسل کشی رواندا در دادگاه رسیدگی به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در پاریس در انتظار رسیدگی است.
یورونیوز
52261
نظر شما