تداوم بارش بارانهای سیلآسا و بیسابقه از یک سو و سرمای مرگبار از سوی دیگر در سراسر جهان، نهتنها بسیاری از شهروندان را در کام خود فرو برد، بلکه هزاران تن را بیخانمان کرد. همزمان با جاری شدن سیل و طغیان رودخانهها، تمامی راههای ارتباطی مسدود شدهاند. بارش بارانهای سیلآسا در 250 سال گذشته در انگلستان بیسابقه گزارش شد. آرژانتین، امریکا، بروندی و بولیوی بزرگترین قربانیان این حادثه غیرمترقبه بودهاند. در ادامه به بررسی تأثیرات مخرب سیل در کشورهای مختلف میپردازیم.
هجوم سیل پایتخت آرژانتین را فلج کرد
بارش بارانهای سیلآسا در آرژانتین که از یک ماه گذشته آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد و تاکنون باعث بیخانمانی هزاران شهروند شده است. در بسیاری از مناطق پایتخت آرژانتین سطح آب تا یک متر بالا آمده و زندگی مردم و عبور و مرور خودروها را مختل کرده است. حرکت قطارهای مترو در شهر بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین به حالت تعلیق درآمده و رفت و آمد میلیونها شهروند مختل شده است.طبق نظر کارشناسان هواشناسی، بارش بارانهای طولانی مدت از گذشته تاکنون بیسابقه بوده است و مأموران امداد و نجات با تدابیر ویژه در حال انتقال سیلزدگان به مناطق امن هستند.
سیلاب شهر لندن را فرا گرفت
هجوم فاضلاب به سطح شهر و بوی گند آن در فضای شهر نفس کشیدن را مشکل کرده است.
طغیان پرخطر رودخانه تایمز و هجوم سیلابهایی که طی 250 سال گذشته بیسابقه بوده است، سراسر شهر لندن را فرا گرفته و کارشناسان هواشناسی به مردم این شهر هشدار میدهند با ادامه هجوم سیلابها، سطح آب در تایمز و سراسر شهر به حد خطرناکی خواهد رسید.بهگزارش خبرگزاریها در نقاط مختلف لندن رفتوآمد اتوبوسهای شهری و اتومبیلها به علت بالا آمدن سطح آب در خیابانها متوقف شده و خانوادهها ناگزیر شدهاند برای رفت و آمد از قایقهای کوچک و بزرگ که در خیابانها به آب انداخته شده، استفاده کنند.ارتفاع سیلاب در بسیاری از مناطق شهر لندن به حدی بالا رفته که تنها چهاردیواری ساختمانهای مسکونی از آب بیرون ماندهاست و برای ساکنان این خانهها امکان بیرون رفتن از منازل جز با قایقهای شخصی و عمومی ممکن نیست.این سیل فلجکننده نه تنها باعث توقف بسیاری از پروازها شده بلکه حرکت قطارها را مختل کرده و بسیاری از ادارات، مدارس و مؤسسات تجاری به حالت تعلیق درآمده است.به گفته مردم لندن، با جاری شدن سیل و طغیان رودخانه تایمز در نقاط مختلف شهر سیلاب به کانالهای زیرزمینی شهر راه یافته و فاضلابها را در سطح خیابانها جاری کرده است. با جریان این فاضلابها در سطح شهر چنان بوی تعفنی در فضای لندن پیچیده که در برخی نقاط شهر نفس کشیدن را برای مردم مشکل کرده است به طوری که با پراکنده شدن این بوی گند فاضلاب، خانوادهها درها و پنجرهها را بستهاند و خودشان را در خانهها حبس کردهاند.بهگزاش خبرگزاریها، دیوید کامرون نخستوزیر انگلستان که قرار بود به سفر خاورمیانهای برود از این سفر بازمانده و به سرکشی در مناطق سیلزده شهر لندن و حومه پرداخته است.کارشناسان همچنان هشدار دادهاند احتمال میرود طغیان آب تایمز شدت یابد و سیلاب ناشی از آن سطح آبها را در بخش بزرگی از شهر تا حد خطرناکی بالا ببرد.براساس این گزارش، مأموران امداد و نجات و گروههای ویژه ارتش برای یاری رساندن به مصدومان و مردم شهر بسیج شدهاند و تاکنون هزار و 500 تن از نیروهای ارتش به لندن و شهرهای سامرست، مورلند و آکسفورد شر اعزام شدهاند تا عملیات امداد و نجات را اجرا کنند. هزاران تن از شهروندان مناطق سیل زده مجبور به ترک منازلشان شدهاند و این در حالی است که جادهها را سیل فرا گرفته و رفت و آمد قطارها و پرواز هواپیماها در بسیاری از مناطق متوقف شده است و تنها از قایقهای ویژه برای رساندن غذا و رفت و آمد در لندن و چند شهر دیگر استفاده میشود. با این حال هنوز هم عملیات انتقال سیلزدگان به مناطق امن و تخلیه منازل ادامه دارد. به گزارش خبرگزاریها، دیوید کامرون بهدلیل بررسی اوضاع بحرانی لندن همه ملاقاتهای بینالمللی خود، از جمله سفر به خاورمیانه را لغو کردهاست.
51 تن در سیل ویرانگر بروندی کشته شدند
بارش شدید باران و رانش زمین در پایتخت بروندی در آفریقا دستکم 51 کشته بر جای گذاشت.
بارش 10 ساعته و بیوقفه باران در شهر «بوجامبورا» - پایتخت بروندی - باعث تخریب خانههای گلی شد و با جاری شدن سیل بسیاری از ساکنان مناطق فقیرنشین این شهر زیر گل و لای دفن شدند.
به گزارش گروه امداد و نجات، در این منطقه بر اثر سیل ویرانگر صدها خانه ویران شده است و بیش از 100 تن از ساکنان که در میان گل و لای مدفون شده یا در هجوم سیل قرار گرفته بودند توسط امدادگران نجات یافتهاند.
تا به این لحظه اجساد 51 تن از زیر آوار بیرون کشیده شده و عملیات نجات همچنان ادامه دارد.
جادههای منتهی به بوجامبورا بر اثر رانش زمین مسدود بودند و از آنجا که پل ارتباطی این شهر با کنگو نیز قطع شده بود امدادرسانی به تمام نقاط با مشکلات فراوانی انجام میگرفت.
بحران سرمای مرگبار در امریکا
در برخی ایالتها نیز سرمای کشنده به 51 درجه زیر صفر رسیده است.
سرمای بیسابقه و افت شدید دما در شمال امریکا و کانادا، شهرها را در حالت هشدار قرار داده است.
این سرما که در 20 سال اخیر در امریکا بیسابقه بوده، در برخی نقاط به 51 درجه سانتیگراد زیر صفر رسیده و میلیونها تن از اعضای خانوادهها را خانهنشین کرده است.براساس گزارش سازمان هواشناسی امریکا، این موجسرما در چند روز آتی نیز این مناطق را در بر خواهد داشت و همین موضوع مسئولان شهر را در حال آمادهباش قرار داده است.به گفته پزشکان امریکایی، میزان سرما بهحدی است که اگر افراد برای مدت 5 دقیقه در معرض سرما قرار بگیرند پوست صورتشان دچار یخزدگی میشود.سرمای امریکا تردد خودروها را در جادههای یخزده با مشکل روبهرو کرده و پروازها در ایالتهای مختلف امریکا نیز با تأخیرهای چندساعته انجام میشود.شهردار ایندیانا پولیس در گفتوگو با رسانهها اعلام کرد: شدت این سرما بیش از حد تصور است و برای هرگونه بحرانی باید آماده باشیم.
4646
نظر شما