پیش بینی محسن رنانی محقق شد؟/ضربه نفتی که اروپا به آمریکا زد

اتحادیه اروپا مصمم است که طی کمتر از دو دهه به میزان قابل توجهی از وابستگی این اتحادیه به واردات انرژی بکاهد.

آرش پورابراهیمی: افزایش سهم انرژی های تجدیدپذیر در تامین انرژی اروپا و کاهش نیاز این اتحادیه به واردات انرژی در دهه های آینده به چالشی برای تولیدکنندگان نفت و گاز جهان به خصوص روسیه تبدیل خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اتحادیه اروپا اکنون روزانه یک میلیارد یورو برای واردات نفت و گاز هزینه می‏کند و به همین خاطر کمیسیون اروپا که نقش بازوی اجرایی در این اتحادیه را دارد مصمم است که تا سال 2030 به میزان قابل توجهی از نیاز اتحادیه اروپا به واردات انرژی بکاهد. در حالی که اخباری مبنی بر بی نیازی آمریکا به واردات انرژی طی سال های آینده منتشر شده است، کاهش واردات نفت و گاز اروپا نیز می‏تواند خبری بد برای کشورهای صادرکننده نفت و گاز مانند روسیه، عربستان و ایران محسوب شود. به خصوص که کاهش وابستگی اروپا به گاز روسیه می‏تواند به کاهش قدرت استراتژیک روسیه در اروپا بیانجامد.

کمیسیون اروپا در نظر دارد از طریق طرح هایی مانند کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، افزایش سهم انرژی های تجدیدپذیر و افزایش بهره وری بخش مصرف انرژی از نیاز این اتحادیه به واردات انرژی بکاهد. هدف کمیسیون اروپا این است که میزان انتشار گازهای گلخانه ای در این اتحادیه را تا سال 2030 به زیر 40 درصد میزان انتشار گازهای گلخانه ای در سال 1990 برساند.همچنین کمیسیون اروپا اعتقاد دارد که انرژی های تجدید پذیر نقشی اساسی را در حرکت به سوی یک سیستم انرژی رقابتی تر، امن تر و پایدارتر بر عهده دارند. به همین خاطر کمیسیون اروپا قصد دارد اقداماتی را به اجرا بگذارد که در نتیجه آن ها تا سال 2030 حداقل 27 درصد مصرف انرژی اتحادیه اروپا از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین شوند. البته کمیسیون اروپا کشورهای عضو را در انتخاب مسیری برای افزایش تولید انرژی های تجدیدپذیر آزاد گذاشته و کشورهای می‏توانند بر اساس شرایط و ترجیحات ملی، از گونه های مختلف انرژی های تجدیدپذیر بهره ببرند.  انتظار می‏رود که رشد بخش انرژی های تجدیدپذیر در اروپا باعث ایجاد چند صد هزار شغل در این اتحادیه بشود. افزایش بهره وری در بخش مصرف انرژی هدف دیگر کمیسیون اروپا است. این کمیسیون پیش تر طرحی را برای افزایش 20 درصدی بهره وری انرژی در این اتحادیه تا سال 2020 ارایه داده بود که طبق برآوردهای فعلی، اهداف تعیین شده در این طرح محقق خواهند شد و کمیسیون اروپا امیدوار است که روند فعلی بهبود بهره وری تا سال 2030 نیز ادامه یابد.

گفتنی است که پیش تر دکتر محسن رنانی، اقتصاددان ایرانی، گفته بود که هدف غرب از بالا نگه داشتن برای سوخت های فسیلی، ایجاد انگیزه برای بخش های مختلف اقتصادهای غربی در جهت کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی و افزایش تولید انرژی های تجدید پذیر است. طرح های ارایه شده توسط کمیسیون اروپا نشان می‏دهد که این اتحادیه در بلندمدت در همان مسیری پیش می‏رود که دکتر رنانی برآورد کرده بود.

3535

کد خبر 338296

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    11 1
    خب این تیتر چیه اون وقت؟ ضربه اش برای امریکا کجاست؟
  • بی نام A1 ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    10 0
    ببخشيد ظاهرا به جاي آمريکا بايد مي نوشتيد روسيه
  • بی نام SE ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    5 0
    عمده ترین دلیل بالا نگه داشتن قیمت سوختهای فسیلی توسط غرب.جلوگیری رشد اقتصادی چین است.چون دسترسی چین به نفت ارزان باعث افزایش رشد اقتصادی ان است و به هدفشان هم رسیدند.دلیلش کاهش شدید رشد اقتصادی چین در سال 2013 بود
  • مسعود A1 ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    8 1
    باید پیش بینی های ایشان مورد توجه جدی قرار بگیرد. به عنوان کسی که سالها در بخش انرژی های تجدیدپذیر ایران کار کرده ام می دانم که که این اتفاق حتی از پیش بینی ها هم جلو خواهد زد. ولی کو گوش شنوا !
  • علیرضا IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    4 0
    در هر صورت حذف یا کم اثر شدن نفت و انرژیهای فسیلی به نفع بشر و محیط زیست خواهد بود. پس باید خوشحال بود در مجموع
  • محمد A1 ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    4 1
    سلام "ضربه نفتی که اروپا به آمریکا زد؟!!!!!!"
  • بی نام IR ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    4 6
    بیخود نیست که نفت ایران رو به بهانه موضوع هسته ای تحریم کردن. میخوان عرضه را نسبت به تقاضا کم کنن تا قیمت بالا بمونه. هم اروپا هم آمریکا در این موضوع هدف مشترک دارن. مرگ بر اروپا و آمریکا
  • بی نام IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    6 0
    خوب بله مرسی ولی آخر نگفتید اروپا چه ضربه ای به آمریکا زد؟
  • آرش A1 ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    8 0
    برای مطالعه بیشتر نسخه پی دی اف کتاب جناب آقای دکتر رنانی تحت عنوان "اقتصاد سیاسی مناقشه اتمی ایران" رو مطالعه کنید/
  • بی نام A1 ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    5 0
    به کتابش اجازه چاپ ندادند...
  • بی نام A1 ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    6 0
    کتابش رو دارم میخونم.پیشنهاد میکنم شما هم بخونید به سایت ایشون مراجعه کنید.
  • بی نام BE ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    4 0
    در این متن اشاره ای به ضربه اروپا به آمریکا نشده است...
  • امید حقیقت A1 ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
    3 0
    ایران از همه کشورها وابستگی بیشتری دارد مسولان از همین امروز برنامه ریزی کنند
  • مهدی IR ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    5 13
    در شان سایت شما نیست که اینقدر غیر علمی مطلب بزند این یک مطلب پیش پا افتاده و قدیمی و ساده است و اصلا ربطی به "پیش بینی توسط دکتر رنانی" ؟؟!!! ندارد . کم مانده بگویید اتحادیه اروپا بخاطر ای آقا اونکار رو کرد . لطفا سانسور نشود .