معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری خود به موضوع فروش مدرک تحصیلی، رشته تحصیلی و حذف کنکور اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروهی زیرنظر وزیر کشور تشکیل شده است تا درباره مبارزه با پدیده جعل اسناد در جامعه فعالیت کند و و آموزش و پرورش هم یکی از اعضاست.
او درباره پیامک‌هایی که برای فروش دیپلم ارسال می‌شود گفت: جعل اسناد در مورد دیپلم بسیار کم است و بیشترین جعل مربوط به مقدمات صدور دیپلم است اما این پیامک‌ها بر این مبنا نیست که دیپلم جعلی به کسی داده می‌شود بلکه می‌گویند افراد دوره‌های مهارتی را بگذرانند تا به آنها مدرک داده شود.
زرافشان با بیان اینکه برای مدرک جعلی دیپلم، دو مورد وجود دارد گفت: اگر مدرک دیپلم جعلی باشد از طریق اخذ تأییدیه تحصیلی این موضوع مشخص می‌شود. اما ممکن است در مدارک منتهی به اخذ مدرک دیپلم، جعل‌هایی انجام شود که در این باره در حوزه اجرا و تصحیح امتحانات نهایی باید ضریب امنیت را افزایش دهیم.


در ادامه این مراسم او به سوالات خبرنگاران پاسخ داد که شرح آن در جدول زیر آمده است:

موضوع شرح موضوع
حذف کنکور
- چندی پیش، اولین جلسه کارگروه قانون حذف کنکور به ریاست وزیر علوم و با حضور وزیر آموزش و پرورش تشکیل شد که در آن جلسه، آیین‌نامه‌ای تنظیم و به هیأت دولت ابلاغ شده است. ما در آن جلسه پیشنهاد دادیم تا آموزش عالی ظرفیت‌های خالی خودش را اعلام کند.
- در قانون، "حذف کامل کنکور" ذکر نشده است، بلکه بر اساس ماده 4 قانون حذف کنکور، چند روش پیش بینی شده که روش غالب برای ورود به دانشگاه، روش بدون کنکور است؛ در دانشگاه‌های پیام نور، آزاد و غیردولتی بیش از 85 درصد داوطلبان بدون کنکور وارد می‌شوند.
-جمعیت دانش‌آ‌موزی که پشت کنکور مانده بودند، وارد دانشگاه‌ها شده‌اند اما آمار سال‌های اخیر نشان می‌دهد که ظرفیتی که در طول سال‌های گذشته در آموزش عالی ایجاد شده، به طور کامل پر نمی‌شود.

- در اولین مرحله اجرایی حذف کنکور هدف، جذب حداکثری داوطلبان ( که معادل 85 درصد فارغ‌التحصیلان از آموزش و پرورش است)، آنهم بدون کنکور است و امروز شاهد هستیم که در دانشگاه‌هایی چون آزاد و پیام‌نور بیش از 85 درصد بدون کنکور پذیرفته می‌شوند.

- در کنکور سال آینده نیز مقرر شده دانشگاه‌های دولتی ظرفیت خالی خود را در بخش روزانه اعلام کنند و امکان ثبت‌نام برای ظرفیت خالی این دانشگاه‌ها نیز فراهم شود.برخی از دانشگاه‌ها که در آن رقابت‌های پذیرش بالاست، از طریق آزمون عمومی و تخصصی وارد دانشگاه می‌شوند که این تعداد شامل 15 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها خواهد بود.

- آموزش و پرورش مصمم و آماده اجرای قانون حذف کنکور است،  با همکاری خوبی که بین دستگاه‌های متولی و همچنین شورایی که پیش‌بینی شده، وجود دارد؛ در صدد عملیاتی کردن این قانون هستیم.

درصد تحصیل در رشته های تحصیلی - به طور فزاینده‌ای حضور دانش‌آموزان شاخه نظری در رشته تجربی افزایش پیدا کرده است، در حال حاضر 45 درصد دانش‌آموزان شاخه نظری به رشته تجربی گرایش دارند .
سرانه ای شدن بودجه - آنچه به عنوان سرانه‌ای بودن بودجه مطرح شده است در جهت ارتقای کیفیت مدیریت آموزشی است و مدیر آموزشگاه مسئول ارتقای کیفیت در محیط آموزشی است.آنچه باعث که برخی نسبت به طرح سرانه‌ای شدن بودجه گلایه داشته باشند ، این بود که عنوان شد حقوق معلمان را مدیر مدارس خواهد داد؛ آنچه مد نظر است که این بود که مدرسه از کانون درسی به کانون فرهنگی و تربیتی محله تغییر یابد و محیط مدرسه به محیط باز برای یاددهی ـ یادگیری تغییر کند.
- در سال آینده این طرح در نیم درصد مدارس اجرا می‌شود، روال پرداخت حقوق معلمان در این طرح مانند گذشته ادامه پیدا می‌کند.
برنامه معاونت آموزش متوسطه برای بازماندگان از تحصیل - در دوره اول متوسطه برای افزایش پوشش تحصیلی دانش‌آموزان، برنامه‌های متعددی انجام شده است که طرح «روستا مرکزی» و «خوابگاه مرکزی» از جمله این برنامه‌هاست.
- آموزش از راه دور نیز از دیگر برنامه‌ها برای افزایش پوشش تحصیلی دانش‌آموزان است، در حال حاضر پوشش تحصیلی دوره متوسطه اول، 88.5 درصد است که رو به رشد است و باید به 100 برسد؛ تا پایان برنامه پنجم توسعه نیز باید پوشش تحصیلی در این دوره به 91 درصد برسد.
بازنشستگی پیش از موعد
- با دو مسئله ارتقای کیفیت آموزشی و آسیب‌های ناشی از ارتقای آن مواجه هستیم که در این راستا باید با ارزیابی از وضع موجود در جهت کیفیت یاددهی و یادگیری گام برداریم. اجرای بازنشستگی پیش از موعد
- بنده به عنوان کسی که 34، 35 سال در آموزش و پرورش بوده می‌گویم که در دهه 60 که در شهر تهران بودیم، به نیروهای نیمه‌وقت و پاره‌وقت مازاد گفته می‌شد که در آن جسارتی مطرح نبود، بلکه اگر از کلمه نیروی مازاد استفاده می‌شود به این معنی است که ما کلاس نداریم که معلم در آن تدریس کند یا امکان به کارگیری برخی از معلمان در کلاس درس وجود ندارد.
- در زمان وزارت علیرضا علی‌احمدی عنوان شد هر کسی که می‌خواهد، بازنشسته شود و این باعث شد برخی نیروهای توانمند نیز از آموزش و پرورش خارج شوند.
- بازنشستگی پیش از موعد ابزاری در اختیار آموزش و پرورش است تا به جا و مناسب استفاده شود و در این دوره قرار است براساس آیین‌نامه برای آن دسته از معلمانی که برای آنها کلاس نداریم و توان تدریس ندارند، استفاده شود.
استقرار ساختار نظام آموزشی جدید
- همانطور که وزیر آموزش و پرورش مطرح کردند، برای استقرار ساختار جدید هزینه‌هایی شده است و توقف آن هم هزینه‌هایی را ایجاد می‌کند و توقف به صلاح نیست.
- قرار است حجم تغییرات را کاهش دهیم و در آخرین جلسه نیز مقرر شده است در پایه چهارم ابتدایی عناوین کتاب‌های درسی که تغییر می‌کند، کاهش یابد.
- برنامه پایه هشتم بر اساس برنامه پایه پنجم است اما برنامه به‌گونه‌ای است که دوره‌های تربیت مدرس و آموزش های ضمن خدمت به موقع برگزار شود و کاهش حجم تغییرات را شاهد هستیم.
طرح بدون کیف و کتاب - طرح یک روز بدون کیف و کتاب در معاونت پرورشی آموزش و پرورش دنبال می‌شود و کارشناسانی از این معاونت نیز حضور دارند. در حال حاضر برخی از دانش‌آموزان مدارس غیردولتی و دولتی در روزهای پنج‌شنبه به مدرسه می‌آیند اما دروس رسمی ندارند.
کاهش حضور دانش‌آموزان در هنرستان‌ها - هزینه تحصیل دانش‌آموزان در هنرستان‌ها بسیار بالاست و ما با توجه به هدف‌گذاری که انجام شده است، دو راه پیش رو داریم.راه نخست، تأسیس هنرستان جدید است که در کوتاه مدت امکان‌پذیر نیست؛ با رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور جلسه داشتیم و درخواست کردیم تا جهت‌گیری در اتمام پروژه ها با هنرستان‌های نیمه تمام باشد.
- راه حل اول دیر بازده و گران است و راه دوم خرید خدمت و برون‌سپاری است که در حال حاضر 80 هزار دانش‌آموز کاردانش خارج از آموزش و پرورش تحصیل می‌کنند.
- جلساتی با دستگاه‌های مختلف داشتیم و امیدواریم شاهد افزایش تعداد دانش‌آموزان هنرستانی باشیم؛ هدف‌گذاری ما 46.2 درصد است که در حال حاضر 40 درصد دانش‌آموزان در پایه دوم و سوم هنرستان تحصیل می‌کنند.

 

46232

 

 

کد خبر 338819

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • hamed IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷
    1 0
    یه روش خوب تو این کشور داریم اونم کنکوره می خوان با یه تصمیم احساسی حذفش کنند...چون فلان آقازاده نمی تونه قبول شه ... کنکور عادلانه ترین شکل ممکنه...به فرض که حذف شود...مطمئنم دوباره دست از پا درازتر سراغش خواهید رفت خبر چاپ کن زحمت کشیدم نوشتم
  • بیکاز US ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷
    2 0
    «جعل اسناد در دیپلم کم است» بابا یک کم هم به جاعلین محترم احترام بگذارید. وقتی کسی اینقدر وقت صرف میکنه که مدرک جعلی بگیره چرا بره دیپلم جعل کنه؟ مثل اینکه آدم بره یک سال وقت بگذاره که اسکناس بیست تومنی (2000 ریالی) جعل کنه. آخه دیپلم هم دیگه تو ایران مدرکه؟ جائی که از فوق لیسانس کمتر داشته باشی بهت زن هم نمی دهند و تازه اونم با سرشکستگی و با پنهان کاری مراسم رو انجام میدن که توی فامیل و همسایه ها آبروشون نره. به قول هوشنگ طلا پنجه که چند وقت قبل دستگیر شد «سرشکستگی داره».
  • بی نام IR ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
    0 0
    با اين برنامه اي كه آموزش وپرورش در پيش گرفته ،با اين هزينه هاي زياد آموزشي ،كم كم جامعه بيسواد ما بيشتر ونهضت سوادآموزي بايد تقويت شود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین