در سال های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی، گروهک های مختلف در نقاط گوناگون کشور علم مخالفت و مبارزه مسلحانه با جمهوری اسلامی را برداشتند. این شرایط حتی پس از آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه ایران هم ادامه یافت. در این میان گروه اتحادیه کمونیست ها که به وسیله عده ای از مائویست ها تشکیل شده بود، شهر آمل را برای مبارزه خود برگزید و نام سربداران را هم روی خود گذاشت. در نهایت پس از حدود سه ماه درگیری، ششم بهمن 1360 با سرکوب سربداران، ماجرای آمل پایان یافت و 23 تن از اعضای این گروه در نخستین سالگرد این حادثه در شهر آمل اعدام شدند.
کتاب «جبهه سوم» که تحقیق و تدوین آن بر عهده مهدی خانی قرار دارد به مرور حضور سپاه و بسیج در واقعه آمل پرداخته است.
این کتاب در 15 فصل این مسئله را بررسی کرده است. آمل شناسی، قیام ها و مقاومت های مردمی، ماهیت و مواضع اتحادیه کمونیست ها، جبهه سوم، قیام به اصطلاح سربداران، نقشه راه سربداران، قرارگاه حضرت ابوالفضل (ع)، شرح حمله به آمل، شرح حماسه آمل، پس از حماسه، جلوه های مشارکت مردم، اعتراف، دوئل مردمی در آمل، مستندات و پیوست ها، بیانیه ها و اطلاعیه های سربداران، عناوین فصول 15 گانه کتاب جبهه سوم محسوب می شود.
یکی از بخش های جالب این کتاب، اعترافات اعضای دستگیرشده سربداران است. اعضای این گروه در اعترافات خود بر ایمان و اعتقادشان به حکومت جمهوری اسلامی و تقلید از امام خمینی (ره) تاکید کرده اند و حتی حکم اعدام را هم به عنوان حکم حکومت اسلامی با جان و دل پذیرفته اند و مقصر اعدام خود را نه جمهوری اسلامی که عمل و گمراهی خود عنوان کرده اند.
چاپ نخست کتاب جبهه سوم؛ مروری بر حضور سپاه و بسیج در واقعه آمل (ششم بهمن 1360)، با تحقیق و تدوین مهدی خانی و قیمت 15 هزار تومان روانه بازار کتاب شده است.
6060
نظر شما