قرار است پرتقال، هزار و 500 تومان و سیب هم 3 هزار 300 تومان به فروش برسد. البته این نرخ ها بر اساس تفاهمات صورت گرفته با باغداران است

فریده عنایتی: آخر های سال که نزدیک می شود و سال جدید آماده تحویل، اولین موضوعی که فکر همه را به خود مشغول می کند، قیمت هاست. قیمت هایی که به یکباره در شب عید بالا می رود و مردم را غافل گیر می کند. قیمت خوراکی های مختلف و میوه های سفره های پذیرایی برای دید و بازدید سال جدید. قیمت میوه هایی که همین الان هم به دلیل سرما و برف شدید یک ماه پیش در شمال کشور، افزایش داشته است.

هرچند هر سال دولت ها قول کنترل قیمت ها را در شب عید می دهند. اما در نهایت یک مشکلی به وجود می آید و قیمت ها افزایش پیدا می کند. مثلا همین نوروز سال 92، گفته شد که «میوه های با تاخیر وارد شد و قیمت ها بالا رفت». حالا امسال هم دولت یازدهم که اولین نوروزش را تجربه می کند، قولی برای افزایش نیافتن قیمت میوه در شب عید داده است. یدالله صادقی، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهران اعلام کرده بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت 2 هزار تن سیب و 3 هزار و 500 تن پرتقال برای ایام پایانی سال ذخیره سازی شده و تلاش دولت عرضه میوه با کیفیت برای تامین مایحتاج شب عید است که هفته آخر اسفند ماه توزیع می شود. به این ترتیب قرار است پرتقال، هزار و 500 تومان و سیب هم 3 هزار 300 تومان به فروش برسد. البته این نرخ ها بر اساس تفاهمات صورت گرفته با باغداران است و به قول صادقی ممکن است درصد اندکی بابت نرخ حمل و نقل به این ارقام اضافه شود. البته همین شفاف نبودن افزایش قیمت بابت حمل و نقل می تواند دست فروشنده را برای افزایش قیمت ها باز بگذارد. او گفته است که شاید دولت با پرداخت یارانه بخشی از قیمت را پوشش دهد.

با این حال، هنوز هم شایعه افزایش قیمت میوه در شب عید به گوش می رسد. مردم می گویند، «سال گذشته که خبری از سرما و سرمازدگی باغات میوه نبود، وضع قیمت ها آن بود، امسال که دیگر برف شدید یک ماه پیش، باغات میوه های غرب مازندران را دچار یخ زدگی کرد و آنها را از بین برد، چه خواهد شد». حتی باغداران شمال هم گفته اند که «علاوه براینکه تا پایان سال با کمبود مواجه هستیم، بلکه این یخ‌زدگی درختان، بازار میوه سال آینده را نیز تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.»

 اما با این حال، مجتبی شادلو، رئیس اتحادیه باغداران گفته است که صحبت اثر سرمای مناطق شمالی بر روی قیمت‌ها تنها گفته دلالان است و صحت ندارد. او همین طور ادامه داده است که هیچ مشکلی در زمینه توزیع میوه و مرکبات نه در ایام عید و نه در حال حاضر وجود ندارد و اینکه برخی اعلام می‌کنند سرمای شهر‌های شمالی در ماه گذشته بر روی قیمت‌ها تأثیر می‌گذارد صحت ندارد. زیرا ذخیره میوه و مرکبات به حدی است که بیش از نیاز بازار بوده و باید به فکر صادرات باشیم. به گفته شادلو، توزیع میوه ذخیره شده برای نوروز در صورت نیاز از 20 اسفند ماه شروع می‌شود و تا 20 فروردین ادامه خواهد داشت.

همین طور هم عباس کشاورز، معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده است که به‌رغم آسیب دیدن بخشی از مرکبات استان‌های شمالی در پی بارش برف سنگین طی ماه گذشته، هیچ مشکلی برای تأمین این محصول در شب عید امسال وجود ندارد. چرا که به قول او، ذخیره میوه برای شب عید از مدت‌ها قبل صورت گرفته بود و میوه‌های انبار شده دراین استان هم خسارت چندانی ندیده‌اند. اما با این حال، چه تاثیر دلالان و چه تاثیر سرمازدگی باغات شمال کشور در قیمت میوه، باعث شد تا بانک مرکزی در گزارشی اعلام کند، در بازار خرده فروشی، میوه در حال گران شدن است. به طوری که قیمت نارنگی که یکی از میوه‌های پر مصرف عید به حساب می‌آید بالا کشیده و سیب هم به عنوان گرانترین میوه در صدر قرار دارد.

البته سال های گذشته هم همین روند وجود داشته و با اینکه گفته می شد همه چیز تحت کنترل است اما قیمت میوه در روزهای عید افزایش پیدا می کرد. در همین حال رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهران نوروز سال 92 درباره علت گرانی پرتقال در روزهای عید گفته بود که «فصل تولید پرتقال زمستان است و هر ساله پرتقال داخلی در شب عید توزیع و تمام می‌شد و برای سال جدید از پرتقال وارداتی استفاده می‌شود.» به دلیل اینکه امسال، وارداتی برای این میوه وجود نداشته و تولید داخل باید آن را جبران می کرده،  قیمتش افزایش داشته است. حسن رادمرد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت قبل هم درباره افزایش قیمت میوه در عید سال 92 گفته بود که مسائل مربوط به حمل و نقل جاده‌ای، تعطیلی میادین بزرگ میوه در سراسر کشور و مرخصی کارگران در انبارها، باراندازها و سردخانه‌ها موجب افزایش قیمت میوه شد.

با توجه به همه این مسایل، امسال هم میادین بزرگ میوه در سراسر کشور تعطیلی خواهند داشت، کارگران انبارها، باراندازها و سردخانه ها هم به مرخصی خواهند رفت. پس احتمالا باز هم مردم باید شاهد افزایش قیمت های میوه در شب عید باشند مگر اینکه دولت هیچ میدانی میوه را تعطیل نکند و هیچ کارگری هم به مرخصی نرود.

3535

کد خبر 340489

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
    4 0
    بیست روز به عید مونده دیگه ما دانشجوها باید قید میوه خوردن رو بزنیم. دیروز رفتم میوه بگیرم حداقل قیمت 2500 پرتقال تا سیب کیلویی 5500 دیدم
  • مریم IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
    7 0
    عید دوباره آمد...نیا بابا ...خداجون یه سره برو سروقت تابستون که از شر این خرید شب عید در امان بمونیم
  • مهرداد US ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
    6 0
    آقا میوه تو سر مون بخوره سیب زمینی رو بچسب کیلویی 3500 تومان شده ! کسی بفکر هست.آیا.؟! کلا تره بار اخیرآ افزایش چشمگیری داشته...
  • بی نام DE ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
    3 1
    اگر فقط یک سال شکم خود را مهار کنیم ، کم بخریم و کم بخوریم، پذیرائی را منحصر کنیم به چای و بس ، آنوقت گرانفروشان و آقا زاده ها می فهمند که با یک ملت قوی روبرو هستند اما ناله میکنیم و بازهم زیاده میخریم !!! کم خریدن که حبس ندارد ! امادر عزا و عروسی فقط فکر تامین شکمیم !!! آخر کاری بکنیم ، حرکتی ، قدمی ، والا این گرانی و چپاول ادامه دارد ................
  • بی نام DE ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
    2 0
    دولتها از این حرفها زیاد میزنند ولی متاسفانه کاهش قیمت که نداریم هیچ افزایش سرسام آور قیمتها را در میوه خواهیم داشت الان سیب در جه 1 7800 تومن که حتما تا عید به 9000 تومن خواهد رسید این در حالی است که سیب تولید کشور خودمان میباشد سالهای قبل که هنوز ارز گران نشده بود قیمت سیب فرانسوی نهایتا 3500 تومن بود آنهم که از قاره اروپا میآمد حال با این اوصاف چگونه میشود با این بازار دلالی در کشور از تولید داخلی حمایت کرد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۳
    0 0
    اين قيمتهايي كه اعلام كرده اند براي ميوه هاي درهم و درجه سه است نه ميوه اي كه آبرومندانه بشود جلو ميهمان گذاشت.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین