تسنیم نوشت:

 

رئیس قوه قضائیه در کرمانشاه گفت: روحانیت ۳ وظیفه ذاتی فهم و درک کتاب و سنت، تبلیغ دین و شرکت در نظام را بر عهده دارند که فهم کتاب و سنت مهمترین وظیفه ذاتی روحانیت است.
آیت‌الله آملی لاریجانی دقایقی پیش در جمع علما و روحانیون کرمانشاه حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.
رئیس قوه قضائیه در ابتدای سخنان خود گفت: روحانیت 3 وظیفه ذاتی فهم و درک کتاب و سنت، تبلیغ دین و شرکت در نظام را بر عهده دارند که فهم کتاب و سنت مهمترین وظیفه ذاتی روحانیت است.
او گفت: فهم مجتهدانه کتاب و سنت یک جهاد است، امروز در برخورد با نظام‌های فکری مختلف همه آنچه را که نیاز داریم تحصیل نکرده‌ایم.
رئیس قوه قضائیه گفت: در امور و اصول اخلاقی نیاز به اجتهاد داریم، چنان‌که یک روحانی در منبر اگر روایتی را نقل می‌کند تمام جهات آن را درک کرده و برای تفهیم حضار بیان کند.
او گفت: روحانیت ما وظیفه دارد پس از درک و فهم کتاب و سنت دین را تبلیغ کند ،به نظر بنده می‌بایست 2 نوع تحصیل برای فهم کتاب و سنت و تبلیغ دین وجود داشته باشد،‌ نوع تحصیل مبانی تبلیغی دین متفاوت است و مجتهدان ما در زمینه تبلیغ بر اصولی همچون اخلاق می‌بایست به اجتهاد برسند.

می‌توان برای تبلیغ معارف قرآنی از تمام روش‌های مرسوم در دنیا بهره برد
آیت‌الله آملی لاریجانی با اشاره به نیاز امروز به‌منظور استفاده از روش‌های متداول در دنیا برای تبلیغ، گفت: ما امروز می‌توانیم برای تبلیغ معارف قرآنی و دینی از تمامی روش‌های مرسوم در دنیا بهره ببریم تا بتوانیم ضمن تاثیرگذاری در جامعه به اهداف خود دست پیدا کنیم.
رئیس قوه قضائیه شأن سوم روحانیت را شرکت در نظام و به فعلیت رساندن آنچه که نظام اسلامی نامیده می‌شود، عنوان کرد.
او در ادامه سخنانش گفت: یکی از عدله‌هایی که امام (ره) برای ولایت فقیه می‌آوردند می‌فرمودند که ولایت فقیه عقلانی است و برهان دیگری نیاز ندارد، اما مسلم است که اگر ما قائل به این هستیم که اسلام بالاترین دین است بنابراین همه موظفیم هرچه در دین اعمال آمده در نظام مقدس جمهوری اسلامی اقدام کنیم تا به فعلیت برسد.
آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان اینکه احکام قضایی براساس دین اسلام صادر می‌شود، گفت: اگر قاضی مسلمان و قوانین اسلامی نداشته باشیم کاری عبث است، بنابراین مهمترین وظیفه مشترک ما، تحقق نظام اسلامی است.
او گفت: : علاوه بر این موضوع در قانون اساسی وظایف ویژه‌ای برای روحانیون تدوین شده است، به عنوان مثال برای عضویت در مجلس خبرگان همه اعضا باید مجتهد باشند، یا 6 تن از اعضای شورای نگهبان فقیه باشند و همینطور قضات باید یا فقیه باشند یا اصول فقه را درست فهمیده و آشنا باشند تا بر حسب نیاز و با مراجعه به متون دینی و رساله‌های عملیه جهت صدور حکم اقدام کنند.
رئیس قوه قضائیه گفت: ریاست قوه قضائیه نیز باید فردی فقیه بوده و ریاست دیوان و دادستانی نیز بر عهده فردی مجتهد باشد.

**شأن خاصی برای روحانیت در قانون اساسی لحاظ شده است
او با اشاره به اینکه در قانون اساسی شأن خاصی برای روحانیت ملحوظ شده است، گفت: ما به عنوان روحانی در نظام اسلامی باید از کتاب سنت و مقام تبلیغ و به فعلیت رساندن متون اسلامی در جامعه به وظایف سنگینی که به ما محول شده است عمل کنیم چراکه خون جوانان بسیار عزیزی به پای این نظام مقدس ریخته شده است.
آیت‌الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه عده‌ای ناراضی حرف‌هایی را می‌زنند، گفت: خوشبختانه حوزه‌های علمیه با حضور چهره‌های ارزشمند و مطرح در حال شکوفایی استعدادهاست، در مباحث تبلیغی روحانیونی آگاه و آشنا به ابزار رشد، گام‌های بلند و موثری در برقراری ارتباط با نسل جوان نسبت به دین مبین اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی برداشته و بر می‌دارند، اما آن‌چه که تاکنون رخ داده در این امر مهم کافی نیست.
تو در ادامه با اشاره به ایج%:.7-D8� شبهاتی که از سوی عده‌ای در ارتباط با نظام اسلامی مطرح می‌کنند و حتی نسبت به عقاید ما با زبان امروزی و تکنولوژی‌های مدرن مطرح می‌کنند، نیازمند پاسخ‌های دقیق، صحیح، علمی و مستند و با بهره‌گیری از فهم کتاب و سنت که سرشار از معرفت است، هستیم، گفت: این عده می‌گویند که کتاب سنت سرپا مصرف‌کننده است، یعنی نسبت به معارف بیرونی دینی صرف مصرف‌کننده است که این شبهه بسیار ناصحیح و آثار بسیار مخربی در پی دارد.
رئیس قوه قضائیه گفت: مراجعه به کتاب سنت از باب این است که این کتاب معدن معارف بوده و راهنمای زندگی و آن‌چه در مغرب و مشرق زمینی وجود دارد خلاف این است، زیرا کتاب و سنت راه روشنی را به همه انسان‌ها و به ویژه مسلمانان نشان می‌دهد.

باید پاسخ قانع‌کننده‌ای از سوی روحانیون نسبت به شبهات ارائه شود
او با تاکید بر این موضوع که شبهات باید از سوی آگاهان به ویژه روحانیون فهم صحیح شود و جواب مناسب‌تری و قانع کننده‌ای نیز به آن ارائه شود، گفت:‌ روحانیون باید با شناخت دقیق نسبت به کتاب و سنت و همچنین شبهات و پاسخ‌های قانع‌کننده با جوانان و نسل جوان ارتباط برقرار کنند.

**نظام جمهوری اسلامی ارزان به‌دست نیامده است/ همه برای دفاع از اصل نظام وظیفه داریم
آیت‌الله آملی لاریجانی گفت: مسئولیتیکه ما در تبیین نظام اسلامی داریم این است که این نظام ارزان به دست نیامده و خون‌های بسیاری به پای آن ریخته شده تا به اینجا رسیده‌ایم و به سادگی نمی‌توانیم از کنار آن‌ها بگذریم بنابراین بر همه ما واجب است که کمر همت را محکم ببندیم و در این مسیر حرکت کنیم.
رئیس‌ قوه قضائیه گفت: من نمی‌گویم که روحانی و روحانیت دولتی شود اما همه وظیفه داریم که در برقراری و دفاع از اصل نظام با مشارکت، همدلی در این مسیر به وظایف خود درست عمل کنیم.
لاریجانی با اشاره به اینکه دشمن دائما از هر طرف و در بخش‌های مختلف حملات و هجوم خود را ادامه می‌دهد، گفت: باید این هجوم به ویژه هجوم فرهنگی را که رهبر معظم انقلاب آن را ناتو فرهنگی نامیده‌اند، را جدی بگیریم.
17231

 

کد خبر 340978

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین