تسنیم نوشت:

منابع محلی لبنانی با اشاره به اینکه گروه تکفیری جبهه النصره شهر عرسال لبنان را به جولانگاه خود تبدیل کرده، تاکید می‌کنند، در صورت عدم دخالت مسئولان برای پایان دادن به فعالیت النصره در این شهر باید در انتظار انفجار اوضاع در آن باشیم.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آغاز بحران سوریه و پای گذاشتن گروه‌های تروریستی مسلح به این کشور از جمله گروه‌های مسلح تکفیری تاثیری انکار ناپذیر بر کشورهای همجوار و از جمله لبنان و مناطق شمالی آن مانند منطقه عرسال گذاشت.
در این ارتباط «ماهر الخطیب»، نویسنده و تحلیلگر لبنانی در مقاله‌ای که پایگاه خبری لبنانی النشره آن را منتشر کرد، به آخرین وضعیت حاکم بر شهر «عرسال» در شمال لبنان می‌پردازد که گروه تروریستی «جبهه النصره»، از گروه‌های وابسته به سازمان القاعده در آن نفوذ بسیار داشته است.
ماهر الخطیب در این‌باره می‌نویسد: علی رغم این شهرداری عرسال تلاش بسیاری کرد تا اخبار منتشره مبنی بر اعدام چند شهروند سوری حامی نظام سوریه به دست عناصر جبهه النصره در این شهر تکذیب کند، اما منابع آگاه در این شهر صحت این خبر را تایید و تاکید می‌کنند که داده‌های موجود نشان می‌دهد که جبهه النصره نه تنها بر این شهر مرزی حاکم شده، بلکه امور تصمیم گیری‌ها و اداره آن را نیز در دست دارد.
این منابع در ادامه می‌افزایند: اگرچه برخی از مسئولان شهرداری تلاش کردند، آنچه در این شهر روی داده را اختلافاتی میان آوارگان سوری تبیین کنند و از هرگونه اعتراف به وجود و حضور جبهه النصره در عرسال امتناع کردند، اما بیانیه صادره از سوی جبهه النصره همه این تلاش‌ها را تکذیب می‌کند، چون این گروه تروریستی تکفیری در بیانیه خود «محمود الکوز» و برادرانش را که از آوارگان سوری حامی نظام سوریه به شمار می‌آیند که در این شهرک زندگی می‌کنند، به مرگ تهدید کرده بود و در عمل چند روز بعد از صدور این بیانیه اقدام به اعدام علی و محمد دو برادر«محمود الکوز» کرد.
افزون بر آن این منابع به بیانیه تهدید آمیز دیگری نیز اشاره می‌کنند که النصره آن را منتشر کرد و در آن اهالی شهر از جمله جوانان آن را از هرگونه همکاری با دستگاه‌های امنیتی لبنان برحذر داشته بود.
این منابع با اشاره به اینکه در بیانیه تهدید آمیز جبهه النصره نام 15 نفر از اهالی شهر نیز ذکر شده بود، افشا کردند که عناصر وابسته به این گروه تکفیری چند روز پیش اقدام به انداختن بمب در خانه یکی از اهالی عرسال کردند که متهم به همکاری با دستگاه‌های امنیتی لبنان است که تهدیدی جدی از سوی جبهه النصره بر اهالی منطقه به شمار می‌آید و نشان می‌دهد که این گروه در عمل کنترل امور را در شهرک در دست و بر آن تسلط دارند.
نگاهی مجدد به اقدام عناصر جبهه النصره در اعدام دو جوان از خانواده «الکوز» نشان می‌دهد که این اقدام در منطقه «جرود» عرسال صورت گرفته و تاکنون تنها پیکر یکی از دو جوان پیدا شده و پیکر جوان دیگر یافت نشده است، این موضوع موجب شده تا برخی تاکید کنند که وی هنوز در قید حیات است و عناصر النصره وی را به اسارت گرفته و با خود به داخل اراضی سوریه برده‌اند.
بنابر تاکید این منابع گرو‌های تروریستی تکفیری که بر منطقه کوه‌های القلمون سوریه تسلط دارد، منطقه عرسال را منطقه‌ای بسیار مهم برای ادامه حیات و بقای خویش ملاحظه می‌کنندو به همین دلیل عجیب و دور از انتظار نیست که بخواهند بیش از پیش تسلط خود را بر آن افزایش دهند و پایه‌های آن را تحکیم کنند.
این در حالی است که ناظران تاکید می‌کنند، گروه‌های تکفیری تنها به تسلط بر عرسال و به خطر انداختن جان اهالی این منطقه اکتفا نمی‌کنند، بلکه خطرات و تهدیدات بزرگ دیگری ایجاد می‌کنند که مهمترین آنها برافروختن آتش فتنه‌های مذهبی و طایفه‌ای در میان اهالی منطقه «البقاع» در شمال لبنان با هدف توسعه و گسترش دامنه درگیری‌ها و توسعه و گسترش دادن زمینه حضور و نفوذ خود در مناطق شمالی لبنان است.
در این خصوص منابع محلی تاکید می‌کنند که خطر گروه‌های تکفیری از جمله جبهه النصره در شمال لبنان هر روز در حال تشدید و افزایش است، به خصوص آنکه نیروهای سیاسی فعال در این مناطق توان کنترل اهالی را بیش از این ندارند و اگر اوضاع بر همین منوال ادامه یابد، باید خیلی زود باید در انتظار انفجار اوضاع در این مناطق باشیم.
در این چارچوب این منابع محلی به افرادی اشاره می‌کنند که در دامن زدن به این اوضاع بیش از پیش کمک می‌کنند، از جمله آنها به فردی که دارای تابعیت عراقی است اشاره و تاکید می‌کنند که وی به صورت مستمر بین عرسال و یبرود در تردد است و مسئول عملیات بمبگذاری در خودروهایی است که به لبنان ارسال می‌شود، همچنین از شخص دیگری نام می‌برند که این خودروها را به مناطق مختلف لبنان منتقل می‌کند.
افزون بر آن منابع مذکور به نفوذ جبهه النصره از یبرود تا عرسال اشاره و تاکید می‌کنند که این مناطق تنها شاهد نفوذ و حضور جبهه النصره نیست، بلکه گروه‌های تروریستی تکفیری دیگر همچون «امارت اسلامی عراق و شام» یا همان «داعش» و همچنین گروه تروریستی تازه شکل گرفته «جبهه اسلامی» نیز در مناطق شمالی لبنان نفوذ کرده و دارای تاثیری بسیار در منطقه عرسال هستند.
خلاصه سخن اینکه منابع محلی در شمال لبنان به شدت از تشدید بیش از پیش اوضاع در مناطق شمالی لبنان به طور عام و شهرک عرسال به طور خاص بیم دارند و در این بین خواهان دخالت هرچه سریع‌تر در اوضاع برای جلوگیری از انفجار آن در هر لحظه هستند.

5252

کد خبر 341971

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین