به گزارش خبرآنلاین دکتر بقایی درباره ویرایش جدید این کتاب می گوید: " ویرایش تازه این اثر را می توان ترجمه ای دوباره از آن نامید. یادداشت ها، توضیحات و نمایه های تازه ای به کتاب افزوده شده و بازنگری کامل در متن انجام شده است. "
این کتاب به عقیده منتقدان حوزه فلسفه و دین یکی از بزرگترین آثار فلسفی و اسلام شناسی در صد سال اخیر به شمار می آید. اقبال در این کتاب معتقد است که دین را نباید فقط اعتقادی سنتی و انفعالی از یک یا چند موضوع خاص دانست، بلکه دین اعتقادی پویا از تجربه ای کمیاب است که در مجموع به "ایمان" تعبیر می شود.
مترجم کتاب در این باره می گوید : " در هفت فصل این کتاب جنبه های مختلف و کارآمد چنین ایمانی مطرح می شود و بر اساس نیازهای زمانه مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. اقبال دراین کتاب زمانه را به صدر اسلام سوق نمی دهد بلکه اسلام را به این زمانه می آورد و سنت های آن را قابل تطبیق با عقل نوین و لاجرم تحول پذیر می بیند. "
اقبال شرق اسلامی را نیازمند انقلاب عقیدتی می دانست و معتقد بود تجربه های معنوی پیشینیان پاسخگوی بسیاری از نیازهای نسل امروز نیست و درصدد راه حلی بود که به نظر وی در"اجتهاد" یافت می شود. تلاش او بربازسازی اندیشه دینی بسیار بیشتر از چهره هایی مانند سیدجمال، محمد عبده، محمدرشید رضا بود. پس از او نیز هر آنچه در این زمینه از سوی نواندیشان دینی بیان شده در واقع طریقی است که او در آثارش به خصوص در این کتاب بیان کرده است.
از میان سخنرانی های اقبال در دانشگاه های شبه قاره ، هفت سخنرانی در زمینه نواندیشی دینی در این کتاب گرد آوری شده است. کتاب "بازسازی اندیشه دینی در اسلام " برای بار سوم در 350 صفحه و شمارگان 1500 نسخه از سوی انتشارات فردوس منتشر شده است.
نظر شما