بررسی افزایش قیمت بنزین برقیمت کالاها/ هزینه های زندگی شما با بنزین 700 تومانی چقدر زیاد می شود؟

افزایش قیمت بنزین که شب گذشته رخ داد، نگرانی های بسیاری در مردم ایجاد کرده است.

احمدکشاورز: قیمت بنزین سهمیه ای 43 درصد افزایش یافته است. در صورتی که این عدد در تمامی هزینه های جاری زندگی مردم وارد شود، قیمت تمام شده کالاها افزایش می یابد ولی اقتصاددانانی مانند موسی غنی نژاد اعتقاد دارند، بنزین تنها 4درصد در تورم کل اثرگذار است.

براین اساس و پیش از کنترل حجم نقدینگی که منجر به کاهش تورم می شود، عدد تورم کشور به 36 درصد می رسد. براین اساس حداقل در فصل بهار افزایش قیمت برخی کالاها رقم می خورد.

بررسی های تحلیلی اقتصادی نشان می دهد در صورت افزایش 200 درصدی قیمت سوخت ( میزان افزایش قیمت بنزین در دوره کنونی نسبت به این عدد سنجیده شود.) تورم بخش حمل و نقل جاده ای بار و مسافر به ترتیب 10 و 13 درصد و سطح عمومی قیمت ها نیز 5.3 درصد افزایش می یابد.

با این وجود برآوردهای کارشناسی تاکید می کند، قیمت بنزین تنها 7 درصد در هزینه های حمل و نقل اثر گذار است. این افزایش 7 درصدی در مورد کرایه های بین شهری و شهری در نظر گرفته می شود.

با این حال برخی از اقتصاددانان براین باورند که هزینه های روانی ناشی از افزایش قیمت بنزین در مورد هزینه های جاری مانند کرایه ماشین به شدت اثرگذار است.

همچنین هزینه استفاده از خدمات آژانس های تاکسی نیز به همین نسبت باید افزایش یابد. در حال حاضر

۱۸۸۳۸۵ موسسه اتومبیل کرایه در سراسر کشور فعالیت می کنند. این موسسات همگی از اتومبیل های استفاده می کنند که مصرف سوخت نسبتا بالایی دارند. تمامی این موسسان 240 هزار وسیله نقلیه در اختیار دارند که از این تعداد ۱۱.۹ درصد پیکان، ۶۶.۴ درصد پراید، ۹ درصد آردی (روآ)، ۳.۵ درصد سمند، ۸.۶ درصد پژو و ۰.۵ درصد سایر انواع وسایل نقلیه هستند. پس از افزایش قیمت بنزین دولت می تواند با نظارت بیشتر براین موسسات مانع از رشد ناگهانی هزینه های جاری استفاده از خدمات این موسسات شود.

در حال حاضر قیمت انواع کالاهای لبنی به شدت به قیمت تمام شده شیر وابسته است. محاسبات نشان می دهد این وابستگی به میزان 70 درصد است. در مورد کالاهای لبنی تنها کمتر از 4 درصد به هزینه حمل و نقل وابستگی دارد. کالاهای کشاورزی نیز به میزان 60 درصد به هزینه های جاری کود و نهادهای کشاورزی وابستگی دارند. قیمت این گروه کالایی نیز کمتر از 7 درصد به هزینه های جاری حمل ونقل وابستگی دارند. برآوردها نشان می دهد در مورد صنایع غذایی میزان وابستگی آنها به نهادها چنین است: 4 درصد هزینه حمل و نقل، 3 درصد به نرخ دستمزد، یک درصد حامل های انرژی، 5 درصد هزینه بسته بندی و یک درصد  هم نرخ ارز در قیمت تمام شده کالاها موثر است.

با این حال دبیرانجمن صنفی تولیدکنندگان فرآوردهای لبنی، پیش بینی کرده است که با اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانه بین 15 تا 26 درصد به قیمت تمام شده این محصولات افزوده می شود.

براین اساس پیش بینی های اولیه نشان می دهد با وجود اثر نسبتا کم قیمت سوخت بر بهای تمام شده کالاها و با در نظرگرفتن ابعاد روانی گرانی بنزین به طور متوسط 15 تا 26 درصد به قیمت صنایع غذایی افزوده می شود. به گفته برخی اقتصاددانان کنترل اثرات روانی ناشی از افزایش قیمت بنزین در دوره کنونی ضروری است.

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 351329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهربان توسی A1 ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
    کاش تعرفه خودروهای کم مصرف خارجی هم کم شود
  • بنده خدا A1 ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
    140 1
    من این همه خوشبختی محاله... گیر اوردین مارو.
  • saeed EU ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
    156 5
    تا جا داره گرون کنین ما صبرمون زیاده
  • بی نام IR ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
    97 1
    خدا کنه نظر آاقای موسی غنی نژاد در مورد تاثیر4درصدی درست باشه وگرنه وضع اقتصادی مردم رو به قهقرا میره .
    • يارانه بگير مستعفي IR ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
      10 1
      مگه همين الان يا قبل از اين افزايش قيمتها رو به كجا بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • محسن A1 ۰۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    121 1
    بله کاملا درسته در واقع 4 درصد اما 40 درصد هم اثر روانی داره که میشه همون 44 درصد
  • بی نام A1 ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    18 0
    بعلت خرابی بنزین ها ، ظرف یکماه و نیم دو بار پمپ بنزین ماشینم رو تعویض کردم . 150 هزار تومان و دو نیم روز و کلی اعصاب خرابی ، بابا حالا که اینقدر بنزین رو گرون کردید و به قیمت بنزین خلیج فارس نزدیک شده حداقل کیفیتش رو هم بالا ببرید تا اینقدر هزینه تعمیرات نداشته باشیم
  • محمد IR ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    23 0
    عجب
  • بی نام A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    0 0
    مهم اینه که همه مون میگیم وای، بیداد و.... فقط نمیدونم اینایی که میرن و بنزین میزنن، محصولات بی کیفیت کارخانه های خودروسازی رو میخرن و.... کی هستند؟؟؟ ما که پول نداریم و از این قیمتا شکایت میکنیم
  • بی نام IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    0 0
    آقاي حسن آقاي تدبير و اميد اين كليد رهايي از گراني و تورم بود داغون شديم و پوكيديم اين بود وعده وعيدئي كه به جوانان اين مرزو بوم در مورد بهتر نمودن وضعيت معيشتي آنها داديد؟...
  • بی نام DE ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    0 0
    طرح این سئوال آدم را به یاد انکر و منکر و سئوالاتش در شب اول قبر میاندازد.
  • ف IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    0 0
    حالاکه این افزایشات باشیب حیلی حیلی ملایم هست انکار خودشوش خرید نمیکنند کفتند افزایش مستمری 25 ذرصده شد20 درصد وام 35 میلیونی سود بانکیش150درصده اصلا ازخیر زندگی کردن من گذشتم در بیدرمنه مستمری بگیر نه بچه ای عمرم گذاشم بچه بایدبنویسی بابا نان داد بخونه بابا زود بمیر. بنده 40 ماه تو کردستان سرماعزاب کشیدم اخه کارمندان امروزی که پشت صندلی 5000000تومانی نشسته. خودم میگماخهچرا یک تیر نخردم ولی برادرم اسیر شد خدا باهاشبود و 5سال بعد ازاد شدخونه ووووووو من بد بخت الان جلوبچه27 ساله ام نتونم جوابشو بکم که منو عمو ت برادریم اره راحتم خونه ارثیه پدریکه برادر م بالاکشید روزی 100بار میمیرم ز بس که پنیر وتخم مرغ خوردم این نم از تامین اجتماعی میکه مستمری بگرامون در نظرن میترسم هره دیونه شدم ...
  • علی IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    1 0
    به میزان 40 تا50 درصد هزینه های زندگی را بالا میبرد