مهرانه مهینترابی بازیگر، نقش هنرمندان در ترویج فرهنگ صحیح اقتصادی از جمله اصلاح الگوی مصرف و خرید کالای ایرانی را مهم دانست و گفت: تحریمها آیینهای بود که جلوی ما قرار گرفت و ضعفهای اقتصاد را به ما نشان داد. مسلما در بخش اصلاح فرهنگ جامعه به ویژه حوزه فرهنگ اقتصادی مجموعه رسانه و هنرمندان میتواند موثر باشد. مهرانه مهینترابی، بازیگر، در گفت و گو با تسنیم، دیدگاه خود در خصوص این ارتباط بیان می کند.
به نظر شما رسانه چه میزان میتواند در پیشبرد اهداف اقتصادی کمک کند؟
به نظر من تمامی رشتههای علوم انسانی از جمله اقتصاد به هم مرتبط هستند و در واقع مثل حلقههای به هم وابسته میباشند. از این منظر رسانه و اقتصاد نیز خیلی میتوانند به هم کمک کنند. به طور مثال چند روز پیش شنیدم که یکی از مشکلات کنونی کشور مصرف بی رویه آب است که احتمال دارد در آینده کشور را با مشکل کمبود آب دچار کند. مسلما در این مسئله رسانه میتواند با فرهنگسازی و هشدارهای لازم، موضوع کمآبی را گوشزد کند تا کشور به سلامت از این مرحله عبور کنند.
آیا شما به طور خاص برای هنرمندان در هدایت و اصلاح مشکلات اقتصادی کشور نقشی قائل هستید؟
به طور خاص راجع به این موضوع فکر نکردم اما هم به عنوان یک شهروند و هم به عنوان یک بازیگر، به نوبه خودم وقتی مشکلات اقتصادی کشور را میبینم و یا در اخبار میشنوم ناراحت میشوم. چرا که من خودم را جزو نسل اولیهای انقلاب میدانم لذا دلم برای ممکلت و مردم میسوزد. چرا باید با این همه توانمندی و ظرفیتهای بالای موجود در داخل کشور، ولی همچنان مشکلات اقتصادی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است.
مسلما یک هنرمند و بازیگر به لحاظ الگو بودنش میتواند در فرهنگ سازی و اصلاح فرهنگ جامعه از جمله نخریدن اجناس خارجی، ترویج ساده زیستی در جامعه تاثیر گذارد. اما قصه اینجاست که اقتصاد یک علم است. یک حساب و کتابی دارد. درست است که رفتار من هنرمند در اصلاح فرهنگ اقتصادی جامعه تاثیرگذار است ولی اساس کار را باید سیاست گذاران انجام دهد.
هر چند که شما یک هنرمند هستید، ولی از منظر خودتان علت مشکلات اقتصادی کنونی را در چه چیزی میبینید؟
دولتمردان با وجود منابع غنی گاز و نفت، جوانان متخصص، مردم خوب و خونگرم ولی هنوز نتوانستهاند از این منابع به خوبی استفاده کنند. اگر خوب استفاده میشد، مسائل کنونی اقتصاد نباید رخ می داد. من مشکل اصلی را بیشتر از سیاست گذاری غلط میدانم. البته در اجرا هم مشکلاتی وجود دارد. در اوایل انقلاب برخی زحمت کشیدند و قانون اساسی را نوشتند و به تصویب رساندند. به نظرم اگر این قانون عمل شود، دیگر شاهد مشکلات کنونی نبودیم. چرا باید برخی میلیاردی تسهیلات بگیرند و بازپرداخت هم نکنند ولی اگر یک شخص عادی بخواهد چند میلیون تومان وام بگیرد با هزار و یک مشکل روبرو خواهد شد. این یعنی به قانون عمل نمیشود.
به نظر شما با توجه به دغدغههای رایج مردم، دولت چه مواردی را باید در دستور کار قرار دهد؟
به نظرم اموری که برای مردم ملموس است، ابتدا باید در دستور کار قرار گیرد. به طور مثال قرار است دولت هزینههای بیمارستانی را کاهش دهد. این بسیار اقدام خوب و موثری است. در حال حاضر مردم هزینههای سنگینی را برای درمان خود پرداخت می کنند. یکی دیگر از موارد مهم و ملموس، بیمه است. به نظرم دولت باید بیمهها را به طور کامل اجرا کند. انواع بیمهها از بیمه تامین اجتماعی گرفته تا بیمه بیکاری. بیمه بسیاری در کاهش هزینههای مردم موثر است.
شما به عنوان یک هنرمند، اثر تحریمهای اقتصادی را بر مسائل کشور چگونه میبینید؟ برخی امیدوارند که با رفع تحریمها، مشکلات اقتصادی کشور به طور کامل حل شود. آیا شما موافقید؟
اصلا قبول ندارم که با رفع تحریمهای اقتصادی، مشکلات اقتصادی به طور کامل حل خواهد شد. درست است که تحریمها تورم را افزایش داده و برخی از اقلام اساسی را با کمبود مواجه کرده است، اما ما در جامعه به خوبی میبینیم که مشکلات اقتصاد کشور به دلیل ضعف ساختاری است. ساختارهای اقتصادی کشور دچار ضعف است. به طور مثال واردات بی رویه کالاهای چینی، هیچ توجیهی ندارد. چون پایههای تولید ملی را آسیب میزند. با این اقدام جوانان خودمان را بیکار کردهایم.
اگر پایههای اقتصاد محکم بود، اگر پایههای تولید کشور قوی بود، مطمئنا تحریمها به این اندازه تاثیرگذار نمیبود. تحریم مشکلات کشور را صرفا تشدید کرد. تحریمها آیینهای بود که جلوی ما قرار گرفت و نشان داد که ساختار اقتصاد ما چقدر ضعیف است و با بادی میلرزد. به نظر من تحریمها حکمت خداست چرا که ضعف ما را نشان داد. تحریمها اتفاق افتاد تا ما فکر اساسی به حال اقتصاد کشورمان کنیم.
45503
نظر شما