۷ نفر
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۶
چرا کره جنوبی پیشرفت کرد و ایران عقب افتاد؟

شاید نام بردن از کره جنوبی به عنوان یک اقتصاد نوظهور چندان منطقی به نظر نرسد. این کشور ثروتمند است، سطح تکنولوژی در آن بسیار بالا است، دموکراسی به خوبی در این کشور به بلوغ رسیده و سابقه خوبی از نوآوری و اصلاحات اقتصادی نیز در این کشور به چشم می‏ خورد.

آرش پورابراهیمی: توسعه کره جنوبی طی نیم قرن اخیر را می‏توان رشدی خیره کننده نامید. پنجاه سال پیش، این کشور فقیرتر از بولیوی و موزامبیک بود و امروز ثروتمندتر از نیوزلند و اسپانیا است. درآمد سرانه نیز در کره جنوبی اکنون تقریبا به 23 هزار دلار در سال رسیده است. برای پنجاه سال، اقتصاد کره جنوبی به طور میانگین هر سال 7 درصد رشد کرده و در این مدت تنها دو سال رشدی منفی را تجربه کرده است. در سال 1996، کره جنوبی به سازمان سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) پیوست، گروهی که ثروتمندترین اقتصادهای صنعتی در آن حضور دارند و در سال 2010 نیز کره جنوبی نخستین کشور آسیایی و نخستین کشور خارج از گروه 7 بود که میزان نشست سران گروه 20 را بر عهده داشت.

به همین خاطر شاید نام بردن از کره جنوبی به عنوان یک اقتصاد نوظهور چندان منطقی به نظر نرسد. این کشور ثروتمند است، سطح تکنولوژی در آن بسیار بالا است، دموکراسی به خوبی در این کشور به بلوغ رسیده و سابقه خوبی از نوآوری و اصلاحات اقتصادی نیز در این کشور به چشم می‏خورد. با همه این ها کره جنوبی یک بازار توسعه یافته نیست، همانطور که نمی‏توان آن را در حال ظهور نامید. سطح تجارت خارجی کره جنوبی معادل 1.25 هزار میلیارد دلار در سال است که از درآمد ملی 1.1 هزار میلیارد دلاری این کشور نیز بیشتر است. باز بودن اقتصاد این کشور بدون به کار بردن سیاست های حمایتی مانند آنچه در اتحادیه اروپا به کار گرفته می‏شود باعث شده که اقتصاد این کشور در مقایسه با دیگر اقتصادهای صنعتی جهان به میزان بیشتری تحت تاثیر نوسانات بازار و چالش های مربوط به آن قرار بگیرد. همچنین بخش شرکتی بسیار متمرکز، جمعیتی که پا به سن می‏گذارند و همسایگانی که از نظر سیاسی خطرناک به نظر می‏رسند همگی در میان چالش های پیش رو اقتصاد کره جنوبی جای می‏گیرند. اقتصاد کره جنوبی شاید از بسیاری از اقتصادهای توسعه یافته پویاتر باشد و به همین خاطر برای سرمایه گذاران جذابیت بیشتری داشته باشد اما به طور مشابه خطرات بیشتری نیز متوجه سرمایه گذاری در اقتصاد این کشور است.

موفقیت منحصر به فرد

با در نظر گرفتن دستاوردهای قابل توجه کره جنوبی طی دهه های گذشته، شاید بسیار جذاب باشد که بتوان دستورالعمل خلاصه ای از آنچه کره ای ها به کار گرفته اند بدست آورد و آن را به دیگر کشورها نیز توصیه کرد اما حقیقت این است که داستان تبدیل شده کره جنوبی از یک کشور فقیر به کشوری ثروتمند بر بستر رخدادهای منحصر به فرد تاریخی شکل گرفته و به همین خاطر به سختی می‏توان آن را برای دیگر اقتصادها تجویز کرد.

کمی پس از جدایی دو کره در سال 1945، در کره جنوبی شرایطی نسبتا مناسب برای رشد مهیا بود: جمعیتی تحصیل کرده، حقوق مالکیت، اصلاحات ارضی که باعث افزایش بهره وری می‏شد و نهادهایی مدرن که با اقتصاد بازار همسو بودند. اما پس از جنگ کره آغاز شد، جنگی که در واقع به ویران کشور انجامید. سرمایه گذاری در کره از زمان جنگ کره تقریبا متوقف شد تا اینکه دوباره از دهه 1960 آغاز شد، یعنی زمانی که رئیس جمهور مستبد یعنی پارک چونگ هی (پدر رئیس جمهور فعلی) مجموعه ای از اصلاحات اقتصادی را اجرا کرد و درهای اقتصاد کره جنوبی را نیز به روی تجارت جهانی گشود. در واقع نخستین مراحل رشد و توسعه اقتصاد کره جنوبی به خاطر نظامی‏استبدادی و دخالت گسترده دولت در اقتصاد شکل گرفت. در دهه های 1970 و 1980، دولت سئول  از طریق یارانه و وام های کم بهره مبالغ قابل توجهی را در اختیار گروه های قابل اطمینان قرار داد تا کسب و کار و صنعت در این کشور رونق بگیرد. این شرکت ها همچنین از امتیازهای تجاری و همچنین برخی حقوق انحصاری بهره مند شدند. همین امتیازات باعث شد که شرکت های بزرگی مانند هیوندایی و سامسونگ تا این اندازه توسعه بیابند و به غول های تجاری تبدیل شوند. امروز چنین برندهایی در سطح جهان بسیار شناخته شده هستند و بخش قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص داده اند. طی دهه های اخیر، وضعیت سیاسی نیز همراه با وضعیت اقتصادی در کره جنوبی بهبود یافته است. در سال 1987 مردم کره جنوبی در انتخاباتی آزاد شرکت کردند و از آن زمان به بعد آزادسازی اقتصادی نیز در کره شدت بیشتری به خود گرفت.

البته اقتصاد کره جنوبی طی این سال ها تنها روزهای خوش را تجربه نکرده و با بحران هایی نیز مواجه شده اما می‏توان گفت که سیاستگذاران در این کشور به خوبی توانسته اند از بحران های پیش آمده درس بگیرند و واکنش درستی را نسبت به آن ها نشان بدهند. بحران مالی شرق آسیا در سال های 1997 و 1998 به شدت بر اقتصاد کره جنوبی تاثیر گذاشت و ضعف ها و ایرادات موجود در نظام مالی و به خصوص بازارهای مالی این کشور را نمایان ساخت. دولت کره جنوبی در مواجهه با این بحران اصلاحات جسورانه ای را انجام داد: بانک هایی که عملکرد ناامید کننده داشتند را تعطیل کرد، فرآیند ورشکستگی شرکت هایی که با بحران مواجه شده بودند را مدیریت کرد و مهم تر از همه اینکه مقررات نظام مالی این کشور را بهبود بخشید.

چنین اصلاحاتی تاثیر قابل توجهی بر وضعیت کسب و کار در کره گذاشتند وضعیت کره در شاخص هایی مانند شاخص تسهیل فضای کسب و کار که توسط بانک جهانی ارایه می‏شود و همچنین شاخص رقابت پذیری مجمع جهانی اقتصاد بهبود یابد.  اصلاحات اواخر دهه 1990 همچنین باعث شدند که اقتصاد کره جنوبی در بحران مالی جهانی سال 2008 عملکرد قابل قبولی داشته باشد. در این بحران به رغم توقف ناگهانی ورود سرمایه به اقتصاد کره و کاهش ارزش پول در سال 2008، کره جنوبی توانست که از پیش آمدن بحران شدید و کاهشی چشمگیر در میزان تولید جلوگیری کند. همچنین روند بهبود اقتصاد این کشور پس از بحران نیز قابل توجه بوده است به طوری که صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده که اقتصاد کره جنوبی در سال 2014 رشدی 3.7 درصدی را تجربه خواهد کرد و در بلند مدت نیز به رشد اقتصادی سالیانه این کشور به طور متوسط به 3 تا 3.5 درصد خواهد بود.

چالش های پیش رو

هرچند اقتصاد کره جنوبی طی دهه های اخیر عملکرد قابل توجهی داشته اما حفظ این روند طی سال های پیش رو چندان ساده نخواهد بود. کره جنوبی با دامنه ای از چالش ها مواجه است: از جمعیتی که پا به سن می‏گذارند و مزایای بازنشستگی آن ها به بودجه دولت فشار می‏آورد گرفته تا نابرابری درآمدی و تنش های ژئوپلتیک در منطقه. شرکت های کره ای اگرچه به شرکت هایی جهانی تبدیل شده اند اما این کشور همچنان در میان دو قدرت اقتصادی یعنی چین و ژاپن قرار گرفته است و تحولات اقتصادی در این کشورها که به ترتیب دومین و سومین اقتصادهای بزرگ جهان محسوب می‏شوند بر اقتصاد کره جنوبی تاثیر بسزایی دارند.

کند شدن رشد اقتصادی چین از یک سو می‏تواند برای برخی از تولیدکنندگان کره ای فضای بیشتری را مهیا کند. برای مثال کشتی سازان و تولیدکنندگان محصولاتی که نظر تکنولوژی چندان پیشرفته محسوب نمی‏شوند از این شرایط بهره خواهد برد اما از سوی دیگر کند شدن رشد اقتصاد چین می‏تواند تهدیدی برای تراز تجاری کره نسبت به چین محسوب شود چرا که اکنون چینی ها مشتری صنایع ماشین سازی کره به حساب می‏آیند اما ممکن است در آینده از میزان تقاضای آن ها کاسته شود. همچنین کره ای ها از سیاست های اقتصادی تازه دولت ژاپن چندان راضی نیستند. دولت ژاپن طی ماه های اخیر به خرید گسترده اوراق قرضه روی آورده تا از این طریق ارزش ین ژاپن را کاهش دهد و انتظارات تورمی‏را افزایش دهد. کره های نگرانند که پایان چنین سیاست های انبساطی پولی چه در ژاپن و چه در آمریکا به اقتصاد خانوارها و شرکت های کره ای آسیب بزند. همچنین کره جنوبی نگرانی بین المللی دیگری نیز دارد و آن به همسایه شمالی این کشور مربوط می‏شود. حتی اگر کره شمالی باعث شکل گیری درگیری نظامی در منطقه نشود نیز همواره تهدیدی برای کره جنوبی محسوب می‏شود. در واقع نگرانی بابت روابط دو کره در میان اصلی ترین دغدغه های شرکت هایی قرار دارد که قصد سرمایه گذاری در کره جنوبی را دارند. به خصوص اینکه ممکن است بی ثباتی یا سقوط رژیم در کره شمالی ممکن است شرایط را برای کره شمالی پیچیده می‏کند و در اینصورت 25 میلیون شهروند کره شمالی به چالشی اجتماعی برای همسایه جنوبی تبدیل خواهند شد.  

چالش دیگر پیش روی اقتصاد کره به شرایط داخلی این اقتصاد باز می‏گردد. هرچند تبدیل شدن شرکت های کره ای به شرکت هایی مطرح در سطح جهانی باعث شده که اقتصاد کره پیشرفت کند اما از سوی برخی نگرانند که بزرگ شدن بیش از حد این شرکت ها به رقابت پذیری در داخل اقتصاد کره آسیب بزند. به خصوص که برخی از کره ای ها همچنان معتقدند که این شرکت ها نه از طریق فعالیت های سالم اقتصادی و بلکه از طریق حمایت های دولتی چنین جایگاهی را بدست آورده اند.

ملتی که پیر می‏شود

اقتصاددانان معمولا از عواملی مانند سرمایه، نیروی کار و بهره وری به عنوان عوامل رشد اقتصادی نام می‏برند. از سال 1963 تا سال 1997، یعنی سریعترین دوران رشد اقتصادی کره جنوبی، این کشور نه از باز بودن نسبی اقتصاد جهان بلکه از فراوانی نیروی کار و همچنین سطح  بالای تحصیلات و دانش نیروی کار بهره برد اما ساختار جمعیتی فعلی کره جنوبی نشان از معکوس شدن این روند دارد. در سال 2010، جمعیت بهره ورترین گروه کره جنوبی یعنی افراد بین سنین 25 تا 49 سال برای نخستین بار طی دهه های اخیر رو به کاهش نهاد. اگر این روند ادامه بیابد آن گاه از سال 2030 جمعیت کره جنوبی روندی نزولی به خود می‏گیرد و در سال 2050 به سطحی پایین تر از سطح فعلی می‏رسد. در صورت تحقیق چنین برآوردی، فشار مالی بسیاری به بخش خدمات درمانی کره جنوبی خواهد آمد چرا که جمعیت بازنشستگان این کشور در مقایسه با جمعیت نیروی کار افزایش خواهد یافت. دولت شاید برای مقابله با چنین شرایطی از راهکارهایی مانند بالا بردن سن بازنشستگی و همچنین تسهیل شرایط حضور زنان در بازار کار بهره ببرد. همچنین سیاست های مهاجرتی در کره جنوبی ممکن است با تغییراتی مواجه شود، کره جنوبی اکنون در میان اقتصادهای توسعه یافته یکی از سختگیرانه ترین سیاست های مهاجرتی را اجرا می‏کند. همچنین کره جنوبی در مواجهه با ارزان بودن نیروی کار در چین و بالا بودن تکنولوژی تولید در ژاپن باید تلاش کند تا حد امکان به بهره وری بخش های مختلف اقتصادش بیافزاید. البته افزایش بهره وری تنها شامل بخش های تولیدی این کشور نمی‏شود و بخش خدمات نیز باید افزایش بهره وری را تجربه کند. شرایط ورود کسب و کارهای جدید به بخش خدمات باید تسهیل شود و همچنین شرایطی برای افزایش سرمایه گذاری در این بخش مهیا شود. البته برای بهبود شرایط بازار کار در اقتصاد کره جنوبی راهکارهای دیگری مانند افزایش پویایی این بازار از طریق اصلاح قانون کار و آسان تر ساختن شرایط استخدام و اخراج کارگران نیز باید به کار گرفته شود.

باز بودن اقتصاد کره جنوبی از ویژگی هایی است که می‏تواند در سال های آینده به اقتصاد این کشور کمک کند. کره جنوبی همواره از قراردادهای تجارت آزاد دفاع کرده و در اقتصاد این کشور به جز بخش کشاورزی که با سیاست های حمایت گرایانه مورد حمایت قرار می‏گیرند بقیه بخش ها مجبور به رقابت با رقبای خارجی هستند، پدیده ای که باعث پیشرفت بسیاری از صنایع کره ای از خودروسازی گرفته تا صنایع الکترونیک شده است. چالش دیگری که کره جنوبی برای ادامه روند رو به رشدش به آن مواجه خواهد بود، افزایش نابرابری درآمدی و ثروت در این کشور است که البته کره جنوبی تنها کشوری در منطقه نیست که با چنین چالشی مواجه شده و برای مثال رشد اختلاف درآمدی در چین در طی سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. به خاطر اینکه به خصوص در گذشته شرکت ها برای موفق شدن در کره جنوبی نیازمند روابط سیاسی مستحکم با دولت بوده اند، اکنون تمرکز اقتصادی، فرهنگی و سیاسی قابل توجهی در سئول شکل گرفته است و به همین خاطر این شهر به یکی از گرانترین شهرهای جهان تبدیل شده در شرایطی که در دیگر شهرهای کره جنوبی تمرکز فعالیت اقتصادی در این حد نیست. برای بهبود چنین شرایطی، دولت کره جنوبی تاکنون از سیاست های توسعه منطقه ای و ایجاد مناطق آزاد تجاری استفاده کرده است با این حال اقدامات بیشتری برای مقابله با چالش نابرابری درآمدی و ثروت در کره جنوبی مورد نیاز است.

چپ گرایان به دولت باز می‏گردند؟

دوره ریاست جمهوری در کره جنوبی پنج سال است و معمولا هر ده سال یک بار دولت در میان راستگرایان و چپ گرایان جابجا می‏شود. با در نظر گرفتن ساختار جمعیتی کره و همچنین افزایش نابرابری درآمدی و ثروت می‏توان انتظار داشت که دولت در سال 2017 در اختیار چپگرایان قرار بگیرد اما این خطر نیز وجود دارد که چپگرایان با وعده های افراطی تری مانند وضع مالیات های شدید بر ثروتمندان و افزایش قابل توجه هزینه های دولتی بتوانند نظر رای دهندگان را جلب کنند. در صورت تحقق چنین وضعیتی ممکن است که اقتصاد کره جنوبی توسط سیاست های پوپولیستی تهدید شود.

جذابیت سرمایه گذاری در کره جنوبی

برای سرمایه گذاران، کره جنوبی اقتصادی شبیه به ژاپن است البته با پویایی بیشتر و همچنین رشدی سریع تر. اقتصاد کره جنوبی به مراتب از اقتصادی مانند چین شفاف تر است و قوانین در این کشور ضمانت اجرایی بیشتری دارند. بخش تولید در کره جنوبی بهره وری بسیار بالایی دارد و مانند بخش تولید اقتصادهای توسعه یافته است و بخش خدمات در این کشور نیز بازار نوظهور محسوب می‏شود. در کنار این ها، اگر شرکت های کره جنوبی بتوانند به همسایه شمالی خود راه بیابند آنگاه از مزایایی مانند کارگر ارزان قیمت و دسترسی به منابع معدنی بهره مند خواهد شد که در این صورت افرادی که در کره جنوبی سرمایه گذاری کرده اند از سود قابل توجهی بهره مند خواهند شد.

3535

کد خبر 354009

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 106
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آرین IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    همه خیلی خوب می دانند علت پیشرفت کره جنوبی و عقب ماندگی ایران چیست
  • بی نام RO ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    122 8
    عبرت ها چه بسیارند و عبرت گیرندگان چه کم ترکیه و کره جنوبی دو کشوری هستند که باید سرمشق خوبی برای مسئولین کشور ما باشند. خودرو سازی کره جنوبی و خودرو سازی کشور ما : خدایا عاقبت مارو به خیر کن.
  • حمید IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    58 10
    به نظر من علت پیشرفت یک جامعه به طور کلی در یک نکته خلاصه میشود خواست ملت و دولت وقتی شعار خواستن وفعل خواستن باشد توسعه ایجاد میشود
  • بی نام IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    انها بجاى شعار دادن عمل كردن ، بجاى فريب مردم واقعيت ها را گفتن،يارانه ندادن، دم از تمدن چند هزار ساله نزدن، از مديريت جهان حرف نزدن ، هاله نو ر نديدن ، با امريكا همكارى كردن و مهمتر نفت بلاخيز نداشتن
  • mozafar IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    89 7
    اقتصاد دولتی باعث عدم پیشرفت ایران.
  • بی نام A1 ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    37 9
    مهم ترین دلیلش میتونه مدیریت و برنامه ریزی باشه اینترنت پرسرعت و سرمایه گذاری روی بازارهای الکترونیکی هم دلیل دمش هست
  • اشکان A1 ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    کره جنوبی میتونست جنگ و بداخلاقی با غرب رو پیش بگیره مثل همسایه شمالی اش ولی اینکار رو نکرد و این عامل اصلی بود
  • بی نام IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    46 3
    امنیت اقتصادی
  • پیام IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    36 2
    شرایط مساعد برای تولید ثروت شخصی، دولتی نبودن اقتصاد، مردم قاعده مند میشه کره جنوبی
  • بهروز A1 ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    51 12
    برای اینکه کره جنوبی تلاش کرد وارد معاملات جهانی شود و سهمی از این اقتصاد عظیم داشته باشد تا قدرت بیشتری بدست آورد اما ایران هنوز عده ای نسبت به معاملات جهانی بدبین هستند و قدرت در اختیار آنهاست برای همین است که پسرفت می کنیم اگر میخواهیم قوی بشویم باید به قول روحانی وارد تعامل با دنیا بشویم.
  • بی نام A1 ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    43 24
    در حرف و امار که ما بالاترین و پیشرفته ترین کشور دنیا هستیم به قول احمدی نژاد سرعت رشد ما اینقدر زیاده که هیچ کشوری به ما نمیرسه کره که جوجه ای بیش نیست ....
  • بی نام A1 ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    40 2
    دموکراسی به خوبی در این کشور به بلوغ رسیده و سابقه خوبی از نوآوری و اصلاحات اقتصادی نیز در این کشور به چشم می‏ خورد...
  • بی نام A1 ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    چون امثال احمدی نژاد با بی تدبیری و بی ادبی به همه دنیا ما را به انزوا سوق داد
    • محسن A1 ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
      41 12
      احسنت
    • بی نام A1 ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۵
      7 1
      خسته شدیم
  • بی نام IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    44 13
    سالها به ما گفته اند یک ابر قدرت معنوی هستیم بگذارید در این خیال بمانند اگر قدر ت است ما قدرت معنوی هستیم دلمان را خالی نکنید
  • بی نام A1 ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    30 23
    يك دليل سه حرفي داره: نفت
  • مهدی IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    20 6
    تیتر هیچ ربطی به متن نداشت
  • فیلترنت US ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    39 8
    خلایق هر چه لایق
  • بی نام A1 ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    26 2
    چرا نداره معلومه دیگه...
  • حمید A1 ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    10 2
    مشکل قانون
  • بی نام A1 ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    21 38
    اینهایی که گفتید دلایل جزیی است ولی دلایل اصلی چیزهای دیگری هست. شاید دلیل اصلی خواست کشورهای غربی برای پیشرفته شدن این کشور بود تا بتواند متحد آنها باشد و بویژه در برابر کمونیست و چین مقابله کند. دلیل مهم دیگر اینکه زمینه فرهنگی نزدیکی به غرب برای مردم کره جنوبی وجود داشت.
  • بی نام A1 ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    32 6
    این دیگه سوال ندارد که برادر من در انجا هیچوقت کسانی وحود نداشتند که به محض دیدن ارامش اندکی در مردم خود را دلواپس بنمایند همان ها که وقتی واقعا عده ای هر روز به دلواپسی مردم دامن میزدند اینها قهقه مستانه میزدند
  • بی نام A1 ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    14 27
    چرا ایران عقب افتادش کجاست؟
  • مهتاب IR ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    92 2
    براى اينكه اونجا رانت ، دلالى ، زد و بندهاى پشت پرده ، دور زدن قانون، و بابك زنجانى ها وجود ندارد ....
  • بی نام IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    7 24
    حالا منظورت از اين مقاله چي بود؟
  • ali IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    25 7
    مدیریت شایسته سالار بعلاوه دوستی با جهان مساوی با پیشرفت چیزی که بنا به دلایلی هرگز تا ابد در ایران محقق نخواهد شد.
  • بی نام US ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    9 2
    يكي لپ كلامو تو ٢ خط بگه ممنون ميشم. :دي
  • علي A1 ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    37 9
    اين سوالبه كه مدتهاست ذهنم را مشغول كرده ولي هيچ كدام از دولتمردان حاضر به اقرار به اين واقعيت نيستن. حتي بعضي ها هنوز از دستاوردهاي بعد از انقلاب با افتخار ياد ميكنن و حاضر نيستن ذره اي خلاف اينو بشنون. منكر دستاوردهاي بعد از انقلاب نيستم ولي معتقدم شتابش بسيار كند بوده بطوريكه همه اطرافيان ما ازمون جلو زدن.
  • بی نام IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    16 8
    مثل اینه که بپرسی چرا اسرائیل پیشرفته است وعربستان ایضا درآمدش زیاد است
  • مهدی IR ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    30 4
    کره جنوبی خوب سرمایه گذاری کرد خوب نظارت کرد با ویژه خوارا برخورد تند می خواد نخست وزیرش باشه اختصاص بودجه 25درصدی سالانه برای آموزش و پرورش نه مثل ما 1هزارم بودجه که 99/8درصدش حقوق معلمان است پیشرفت یعنی این با شعار صرفه جویی و اصراف و پیگیری کردن هیچی درست نمی شود به عمل
  • بی نام IR ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    30 1
    فقط مدیریت نادرست لباس مدیریت بر تن بسیاری کشاد است
  • بی نام A1 ۱۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    28 2
    واقعا ميخواهيد بداني كه چرا؟؟؟ سرمون رو از تو شن در بياريم چراش واضح جلو چشمونه. اينجور سئوالها مردم رو نفهم جلوه ميده. چاپ كنيد لطفا
  • بی نام IR ۱۸:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    13 81
    مرگ بر امریکا
  • مصطفی NL ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    68 0
    امروز با یه کره ای داشتم صحبت میکردم خیلی ناراحت بود .. گفتم چرا ناراحتی ؟ گفت ارزش پولمون در مقابل دلار 2 دهم واحد رفته بالا یعنی قوی تر شده وچون ما بیشتر تو مملکتمون صادر کننده هستیم این خیلی به ضررمون هست ... با خودم گفتم خدایا ما از اینکه روز به روز داره پولمون ضعیف میشه داریم بدبختر میشیم ، اینا نگران چه چیزایی هستن .
  • بی نام A1 ۱۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    78 3
    بخاطر اینکه امور کشورشون رو به متخصص ها سپرده اند نه به سخنران ها
  • ش ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    27 0
    برنامه ريزي كردن، كاري كه گفتنش برا ما آسونه
  • بی نام A1 ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    33 8
    چون گرفتار دلواپس ها و منافع شخصی و حزبی نبود
  • من A1 ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    49 9
    چون اونا با اتحادیه اروپا و امریکا هم پیمان شدن و ازشون استفاده کردن و الان تلویزیون دفتر رییس جمهور امریکا سامسونگه و ما چسبیدیم به چین و روسیه و الان مملکتموم پره اجناس بنجل و اشغال پینیه که بابتشون ارز و نفت و گاز مون هدر میره.
  • ایرانی A1 ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    35 2
    واسه اینکه مسئولین اجرایی کره جنوبی مطابق با قانون عمل میکنن و بطور کلی قانونی که تصویب شده اجازه فساد، رانت و رشوه خواریو نمیده و در نهایت اون قانون واسه همه بطور یکسان اجرا میشه. یک نکته ی دیگه هم هست که خیلی مهمه ولی بدلیل اینکه اگه گفته بشه ممکنه حتی مطالب قبلی هم سانسور بشه پس از گفتن اون صرف نظر میکنم.
  • فتنه گر IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    80 9
    نداشتن امریکا هراسی و صلح با مردم دنیا و نداشتن دلواپسها.نداشتن دلواپسها از همه مهمتره
  • بی نام A1 ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    71 2
    چون اونجا اختلاس ٣٠٠٠ميلياردي نميشه
  • بی نام A1 ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    64 8
    کره کجاما کجا ما تمام اقتصادمان دست چندتا بنیادنظامیه که بهیچکس اجازه سرمایه گذاری نمیدن اونوقت میخوایم بشیم کره؟
  • سعید IR ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    24 5
    چونکه ما دلواپسیم اونا ...نه
  • بی نام A1 ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    35 3
    کره ای بابک زنجانی و مه افرید خسروی و شهرام جزایری و .... نداشتن که پیشرفت کردن
  • مهرشاد A1 ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    30 3
    آیا درست است که ایران و کره صنعت خودرو سازی خود را تقریبا با هم شروع کردند.
  • بی نام IR ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    39 2
    چرا همه جا پیشرفت کرد و ایران عقب افتاد؟
  • بی نام A1 ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    37 3
    چرا کره جنوبی پیشرفت کرد و ایران عقب افتاد؟ آخه ما خیی دلواپسیم
  • بی نام A1 ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
    چون کره جنوبی نوکر آمریکاست ، فقط همین.
  • بی نام IR ۰۴:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    28 2
    علت واقعیش داشتن دموکراسی واقعی و استفاده از تجربیات و کمک امریکاست.
  • هموطن EU ۰۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    11 2
    این که سوال پرسیدن نداره...1 اونجا دانشجو رو 4 سال علاف خودشون نمیکنن دانشگاه ها که بعدش دانشجوی بیکار رو بدن بیرون...2 وضعیت اقتصادیش خیلی خوبه و مثل ما تو فقز و تورم نیست و ارزش پولیش هم کم نیست... این فقط 2 تا دلیلی بود... دلیلهای زیادی هست که حوصله بحثش ندارم
  • بی نام NL ۰۴:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    56 1
    بعد از جنگ دو کره، امریکا بازسازی کره جنوبی و شوروی هم بازسازی کره شمالی را بر عهده گرفتند. همان گونه که در طول جنگ از انها حمایت می کردند... امریکا روی اقتصاد کره تمرکز کرد و شوروی برای مقابله با جبهه سرمایه داری و برای تقویت کمونیسم روی ارتش و توان موشکی کره شمالی. اکنون مقایسه کنید دو کشور را که سابقه مشترک، مردم مشترک، منابع مشترک، همسایگان مشترک و سرزمین مشترک اما دو دسته از حاکمان با افکار و سلیقه مختلف دارند. خودتان قضاوت کنید که ماهم به کدام سو می رویم؟
  • احسان IR ۰۴:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    44 7
    دلایلش بسیر زیاده... اونا توی کشورشون هشت سال تهمت و دروغ و تحقیر رو نداشتن... اونا قوانین بین المللی رو کاغذ پاره نمیخوندن... اونا به دوستان و کارکردهای قبلشون احترام میگذاشتن... اونا فقط منم نداشتن... اونا نمیخواستن با یک جنگ فرسایسشی از پوهانگ تا پکن رو بگیرن ... اونا مدیرانی که دارند شایسته گزینی هست نه دستمال کشی و... اونا اقتصاد خوندن و دانشمند بودن رو مثل ما مدرک و برا نادانان نمیخونند...اونا مدیر عامل خودرو سازیشون یه فردی نیست که با رابطه خاصی از دانشگاه شریف بیاد و بعدش فقط پراید رو چراغاش رو عوصث کنه و بعد از خودرو بره سازمان جوانان و بعدش بره نخبگان ناگهان نماینده مجلس بشه و یهوویی دلواپس بشه.. اونا از این ادمهای چند فنه حریف ندارن... اونا روشنفکراشون رو بزغاله نمیدونن و.........
  • محمد A1 ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    12 1
    عامل فرهنگ و مدیریت اصلی ترین فاکتورها در پیشرفت بشمار می روند . ایران دارای فرهنگ بسیار غنی است ولی در عوض از ضعف بسیار شدید مدیریت رنج می برد .
  • بی نام IR ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    26 0
    اونا دزد ندارن..
  • بی نام IR ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    21 1
    کاش ما هم مثل کره جنوبی رشد کنیم
  • لامرد خبر به نرخ روز A1 ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    12 0
    "میزان نشست سران گروه 20 را بر عهده داشت" ...جمله رو داری ؟؟ بعد میگن ما پیشرفت نمی کنیم ....
  • بی نام A1 ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    21 3
    اصلي ترين دليل اينه كه اونها قطعنامه هاي بين المللي رو "كاغذ پاره" به حساب نياوردند.
  • ناظری IR ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    33 0
    انها فرهنگ مناسبی داشتند دزدی و دروغگویی را خیلی بد می دانند ولی در ایران درست برعکس است یعنی تا دروغ نگی و دزدی نکنی ادم حساب نمی شی
  • بی نام IR ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    17 8
    مهمترین عامل پیشرفت کره و عقب گرد ایران فقط به فرهنگ مردم بر می گردد
  • بی نام IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    13 2
    دلواپس نداند و ما داریم
  • بی نام A1 ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    51 1
    زمان قبل ازانقلاب چند خانواده کره ای همسایه مابودندودرهفت تپه رانند تریلی نیشکر بودند،اینها به ما حسادت میکردند که ایران کارخانه خودروسازی کاغذسازی نیشکر و.... دارد وکره ..... اماالان بعد ازقریب به 50 سال ماهنوز نتوانستیم پیکان وانت راصددرصد ایرانی کنیم چرا چون قانون درکشور ما یعنی سلیقه ومن من کدام یک از قوانین مصوب مجلس تاکنون اجرای آن صددرصداجراء وباز دارنده بوده است؟ قوانیین اقتصادی سیاسی اجتماعی بهداشت درمان ...دریک مورد درجهان مقام اول دنیا هستیم سخنرانی وشعار دادن وعمل نکردن وتنبلی وپارتی بازی سفارش قانونگریزی تملق چاپلوسی. ..جالب است همه میدانند که عیب کار کجاست اما هیچ کس دلش به حال وروز کشور ومملکت نمیسوزد،آنهایی که هم دلشان میسوزد همیشه در کنارنگهداشته میشوند.خدابه دامان برسد
    • داریــــــــوش A1 ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
      39 0
      واقعا تحلیل خوبی بود . متاسفانه ما هنوز در خواب خرگوشی به سرمی بریم و تنها اکتفا به تاریخ و فرهنگ چند هزار سالمان داریم . مسئولین مملکت هم که اکثرشون به فکر مقاصد شخصیه خودشون هستند ...
  • بی نام A1 ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    14 1
    چرا کره جنوبی پیشرفت کرد و ایران عقب افتاد؟ چی بگم؟
  • بی نام IR ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    12 7
    هر کشوری که منابع خداداد دارد دچار همین پدیده واپسگرایی و فساد و دله دزدی است.
    • ونوس CZ ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۶
      4 0
      منابع خدادادی لطف خداست. بی عرضگی و تنبلی ما ایرانیا باعث عقب افتادگیه نه در و دیوار و بهونه های آبکی
  • توفان RO ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    22 1
    در یک کلمه، مدیریت، چیزی که در ایران فقط ادایش را در می اورند. مدیر شایسته نیست.؟
  • بی نام ES ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    6 15
    چون ما گفتیم به چشم ابیها باج نمی دهیم انها هم ................................
  • 11 IR ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    19 2
    حرف جالبي هست .اين قضيه در تركيه نيز اتفاق افتاده .خيلي ساده ميشه گفت چرا...چون ما دزد زياد داريم اونا ندارند ما اختلاس زياد داريم اونا ندارن.در كره اختلاس گر اعدام ميشه تو ايران راه فرار براش مهيا ميشه اينا درست بشه مطمئن باش ما بهترين كشور را داريم.
  • بی نام A1 ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    12 1
    به همون دلیل که کره جنوبی پیشرفت کرد و کره شمالی عقب افتاد
  • بی نام IR ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    16 0
    در کشور ما هر کسی به فکر خودشه حتی اگر به قیمت از بین رفتن دیگران باشه در ضمن فساد اقتصادی بالاست و همه چیز رانتیه ولی اونجا دقیقا بر عکس ما.
  • یکی A1 ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    26 0
    هیچ می دونستنین نزدیک به 40 سال پیش کره ای ها برای کار به ایران میومدند ولی الان ما برای کار به کره میریم
  • نقی IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    21 7
    نمی خوام بگم این تنها عامل پیشرفت کره جنوبیه ولی کسی که این خبر رو نوشته خیلی بی انصاف بوده که حرفی از متحد بودن با آمریکا نزده.
  • حسین م A1 ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    16 0
    اونجا هدفمند به معنای واقعی هستند مسئول عوض میشه تمام اشخاص زیر دستش هم عوض نمیشن نظرات شخصی نیست اونا 35سال اموزش وپرورش با طرح ازمون و خطا نداشتند اگر کسی فساد میکنه کمترینش زندان طویل المدت دارند نه پست و مقام بالاتر اصلا پارتی بازی ندارند اختصاصی نیستند ملی هست حتی کره جنوبی خودرو ی انها
  • جهان A1 ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    13 0
    کره با فضای باز اقتصادی و دمکراسی واقعی توانست پیشرفت کنه
  • پیمان US ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    22 4
    علتش رو تقریبا همه ی مردم می دونن و نمیشه اینجا دربارش حرفی زد. بعدشم اینکه وقتی با همه ی دنیا قطع ارتباط کردیم و با دنیا سرِ جنگ داریم، اونوقت چطور میشه انتظار پیشرفت داشته باشیم؟ شما نگاهی به مسائل داخل کشور بینداز، هرروز یک الم شنگه و جار و جنجال، حاشیه که چرا این وزیر این حرف رو زد، چرا به دیدار رییس جمهور سابق رفتید و..... ما هنوز در ابتدایی ترین مسایل خودمون موندیم آقاجان.
  • بی نام A1 ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    10 59
    مرگ بر امريكا
  • نیچه IR ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    8 48
    فکر میکنید دنیا در دست امریکا نیست و شرایط و اوضاع کنونی هر کشوری حاصل تلاش یک ملت یا فرهنگ و برنامه ریزی خود کشوره ؟؟؟؟ ایا امریکا را ادامه انگلیس نمیدانید و ایا جنگ جهانی دوم را ساختگی نمیدانید ایا سازمان ملل را ساختگی نمیدانید ایا جنگ سرد را ساختگی نمیدانید ایا 11 سپتامبر را ساختگی نمیدانید ایا اوضاع خاورمیانه را ساختگی نمیدانید ایا ......... در اخر بهتر است بجای تصمیم گیری به تصمیم سازی فکرکنیم و این یعنی مدیریت غرایز
    • اکبر IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۴
      1 15
      با نظرتان موافقم. البته چون ما منابع انرژی و جغرافیای استراتژیک و علیرغم فساد و بی انضباطی فرهنگ توسعه طلبی و سلطه ناپذیری داریم، آمریکا هرگز از ایران حمایتی مثل کره نخواهد کرد چون تا قدرت گرفتیم میخوایم بیرونشان کنیم. وضعیت ما اگر سلطه غرب را میپذیرفتیم مثل عربستان و امارات یا ترکیه بود، که امنیتشان این روزها خیلی متزلزل است. حتی کره جنوبی هم در مقابل همسایه شمالی خود احساس امنیت نمیکند و آمریکا این مترسک شمالی را حفظ کرده تا کره جنوبی و ژاپن شاخ نشوند. تازه ما نسبت به عربها جمعیت نانخور زیادی داریم و با درآمد یکسان رفاهمان مثل آنها نمیشد. اگر پیشرفت میخواهیم، باید فساد و مشکلات فرهنگی مان را حل کنیم و با بازگشت به اصول و ارزشهای اعتقادیمان کار کنیم و چشم امیدمان را از اجانب قطع کنیم.
  • بی نام A1 ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    10 0
    یک کلام فقط برنامه ریزی دقیق
    • محمد A1 ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
      4 2
      حرفتو قبول دارم واقعا این درسته
  • نادر IR ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    4 19
    در حئود هشت نه سال پیش نمیدونم باعث چی بود که وقتی سرمایه داران امریکایی پولهایشان را از بازار کره خارج کردند پول کره سقوط کرد حتی تا انجا که خانواده های کره ای که فرزندانشان در خارج تحصیل میکرد مجبور به بازگشت انها شدند و همچنین چرا در پایتخت کره گشتی های امریکایی به چشم میخورند مگر کشورشان ارتش ندارد.
  • بی نام A1 ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    16 5
    چون اونها اقا محمد خان قاجار نداشتند که راه پیشرفت براشان وصیت بکند
  • بی نام RO ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    26 1
    فرق انها با ما در این هست که انها با خودشان می گویند برای کشورمان چه کاری انجام داده ایم و ما هم می گوییم کشورمان برای ما چه کاری انجام داده است
  • ساحل IR ۰۴:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    22 0
    مسئولين ما از مسئوليت فقط پول گرفتنشو خوب ياد گرفتن. اگه مثل كره و خيلي از كشورها دولتمردان ما مسئوليت پذير بودن و به مردمشون احترام مي ذاشتن، الان اينجا نبوديم. تو كره واسه غرق شدن كشتي وزير استعفا مي ده، تو ايران واسه سقوط ترن شهربازي، مسئولش ميگه به ما ربطي نداره. پيمانكارش جوابگو بايد باشه. سوالم اينه ، اون مسئول واسه چي حقوق مي گيره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • سعید A1 ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    28 8
    چرا کره جنوبی پیشرفت کرد؟چون مدیریت را به اهلش دادن.چون با آمریکا و اروپا رابطه داره.چون تکنولوژیش به روزه.چون هدف دارن.چون مشکل مملککتشون روسروی و ماهواره نیست و هزاران دلیل دیگر.
    • بی نام A1 ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۳
      3 3
      ببخشید میشه بفرمایی عربستان و رفقاش که با آمریکا رابطه دارن و مشکل روسری و ماهواره و... ندارن چرا پیشرفت نکردن. آمریکا اونطور که با کره مهربونه، هرگز با ما مهربون نخواهد بود.
  • محسن A1 ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    17 1
    اول از همه دلیلش اینه که مثل کشور مل انقدر دزد ندارن دوم از یه سیستم تجاری باز استفاده می کنند و انحصار بازا دست چند تا از شرکت های خودشون نیست راستی فکر میکنید اگه واردات ماشین توو کره ممنوع بود هیوندایی به اینجا می رسید یا مثل ایران خودرو و سایپا می شد؟ اگر در کره مثل کشور ما سالانه میلیاردها دلار دزدی می شد و همه دولت مردها سکوت می کردند و اسمی برده نمی شد بازهم کره به اینجا می رسید؟ خلاصه کلام اینکه مسپول های کره اولویت اولشون رفاه مردم و پیشرفت کشورشون هست. کشور ما هم همینطوره؟
  • بی نام IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    26 1
    چون تکلیفشونو با مفت خورها و علافها یکسره کردن.
  • محمد IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    20 1
    چون کره ای ها اول به فکر منافعه ملی و مردمشون هستن و مثل ما دلواپس نیستن
  • بی نام A1 ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    16 0
    چرا نخست وزیر کره در پی حادثه ای که در اون هیچ تقصیری نداشت استعفا داد؟ آیا اگر در کشور ما چنین اتفاقی میفتاد می توانستیم شاهد همیچین برخوردی باشیم؟ البته ایشان از مردم کشورش عذر خواهی هم کرد. نویسنده محترم اگر با دقت رفتار مسئولان کره رو با رفتار مسئولین خودمون مقایسه کنند شاید به نتیجه خوبی برسند. البته مسئولین رشد یافته جامعه هستند و شاید بهتر باشد پیش از هر چیزی جامعه اصلاح شود.
  • بی نام A1 ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۱
    8 1
    چون به گردش سرمایه در کشورشان اهمیت میدادند اول تولیدات داخلی استفاده می کنند اگر نبود سراغ واردات می روند اما ایراان بر عکس اول جنس چینی بعد تولیدات داخلی
    • بی نام A1 ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۰
      3 1
      اول اینکه نگو چین چون چین کالاهای باکیفیتی داره که حتی فکرشم نمی کنی یه وقت بهشون بر نخوره ثانین ایرانی ها در علم ضعیفن و روز به روز پسرفت میکنن و بخاطر همین در تحریم ها هیچ قدرتی ندارن و میرن بی کیفیت ترین کالای چین را میخرن
  • علی IR ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    15 12
    غصه نخور روحانی با امید و تدبیر مشکلات را حل می کند.البته توجه داشته باش با شیب ملایم
  • محمد IR ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
    14 2
    توی کره عسگر اولادی ها رفتن دلالی رو کنار گذاشتن و رفتن کارخانه تاسیس کردن
  • pilot IR ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
    18 5
    سال 42کره با ایران در خودروسازی در یک سطح بود حالا کره کجاست ما کجاییم ......
  • بی نام IR ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۱
    21 3
    اونا پیشرفت کردن فقط چون عقلشونو بکار می ندازن.
  • اسماعیل A1 ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
    17 11
    بنظر من رشد اقتصاد یک کشور فقط به ملت بستگی دارد و بس.برای این اسم دولت رو نیاوردم که دولت توسط ملت انتخاب میشه....مشکل اینجاست که همه فقط جامعه رو میبینیم دریغ از اینکه خودمون عضوی از اون جامعه هستیم و باید ابتدا خودمون رو اصلاح کنیم بعد توقع اصلاح جامعه رو داشته یاشیم......
  • محمد A1 ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    5 19
    ایران کره ی جنوبی یاپن چین در اینده اقتصاد و پیشرفتگی خوبی با یکدیگر خواهند داشت
  • بی نام A1 ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۷
    13 1
    چون مدیریت کشورشون دست مدیران نظام ما نیست اگه راست میگن بدن دستمدیرای ما با این افکار ارتجاع
  • علی A1 ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
    10 0
    بحث خوبی مطرح شد این سوال رو باید سران کشور مطرح کنن و از عموم مردم بپرس که چکار کنیم که پیشرفت کنیم کره جنونی از پیر شدن جمعیتش می ترسه اما در کشور ما بدلیل برنامه ریزی های غلط خیلی ار جوان ها گرفتار اعتیاد شدن
  • مهدی A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۳
    7 0
    با سلام . کشور ما ایران هر کاری که مفید هست یا ازش دوریم یا درامد نداره و کارایی که باعث ضرره درامد بالایی داره
  • ارمان IR ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۰
    6 0
    علت اصلی پیشرفت کره جنوبی معلومه با اروپا وامریکا تعامل کرده و تحریم هم نبوده همه این کشورهای پیشرفته اسیاییبدون تعامل با اروپا هیچنولی علت عدم پیشرفت ما تحریم بوده شما یک کشوری که با تحریم پیشرفته شده رو نشون بدین و جایزه بگیرید
  • ایران نژاد A1 ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۰
    18 13
    اصلی ترین علت پیشرفت کل کشورهای پیشرفته، چه کره جنوبی و چه بقیه کشور دیگه اول دوری از اسلام و دوم جدای دین و سیاسته
  • نازنین صمیمی A1 ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۳
    4 0
    سلام . من در باز توجه به مقاله ای که توی این چند روز درباره پیشرفت کشور های شرق اسبا خوندم متوجه شدم که این کشورها تلاش بسیار زیادی و با همگروهی های فراوانی کار میکنند و دلیل دیگرش هم مدیریت بسیار قوی شرکت های قدرتمند شرق اسیاست . یکی از مقالاتی که بسیار باعث بالارقتن اطلاعاتم درباره چین شد مقاله چین چگونه بهترین بازارهای جهان را به دست گرفت ؟؟ بود .
  • ف A1 ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۱
    1 0
    ایرانی ها می خواهند با زور تبلیغ بعضی وقتها اجناس بی کیفیت خود را ان هم با قیمت بالا به مردم بیندازند . به جای این حرفها کیفیت را بالا ببرند .و سعی کنند با قیمت ارزان تر بفروشند .همین کارگران خودشون وقتی جنس را بخرند و خوب باشه کم کم اطرافیان اعتماد می کنند . مثلاً همین چای ایرانی به چند تا جوان تحصیل کرده پول بدهند تا برایشان تحقیق بکنند چطور کیفیت کارشان را بالا ببرند خارجی ها این طور پیشرفت می کنند به جوانان تحصیل کرده در ایران بها داده نمی شود و ما حوصله این کارها را نداریم.یک ابمیوه گیری را ما نمی توانیم چیزی بسازیم مردم بپسندند تکنولوژی پیچیده ای هم ندارد که منه بی سواد هم می‌دونم چه اجزایی داره. مشکل کارمان کجاست ؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین