به گزارش خبرآنلاین یک مسوول امریکایی در این زمینه به والستریت ژورنال گفت: کاخ سفید در حال تنظیم تحریم های مالی جدیدی است که به صورت ویژه اشخاصی حقیقی یا حقوقی را هدف قرار می دهد که مستقیما در سرکوب مخالفان در ایران درگیر بوده اند. او افزوده این تحریم ها شامل افراد دخیل در برنامه هسته ای ایران نیز خواهد شد.
این روزنامه امریکایی نوشت: استراتژیست های وزارت خزانه داری ایالات متحده اکنون بر سپاه پاسداران و موسسات تحت تملک آن متمرکز شده اند.
«جان لیمبرت» کارشناس مسائل ایران در وزارت خارجه در مقایسه حوادث اخیر ایران و وقایع دهه 1350 و انقلاب اسلامی گفت «به نظر من شباهت های فراوانی وجود دارد». لیمبرت که قبل از انقلاب در ایران حضور داشته و از جمله جاسوسانی است که در تسخیر لانه جاسوسی دستگیر شد، به رادیو فردا گفت «تصور می کنم برای حکومت بسیار دشوار است که تصمیم بگیرد چگونگی به مطالبات مشروع و قانونی مردم واکنش نشان دهد».
این روزنامه امریکایی مدعی شد پس از مرگ آیت الله منتظری تعدادی از کارشناسان در ایالات متحده گفته اند مقامات ارشد دولت اوباما با آنها تماس گرفته و مشتاق بوده اند بدانند آیا ناآرامی ها در ایران از تهدیدات بزرگتری برای حکومت تهران خبر می دهد، تهدیداتی که بیش از آنچه در ابتدا تصور می شد، هستند.
یکی از این متخصصان طرف مشورت مقامات امریکایی به والستریت ژورنال گفت: «لحن در گفت و گوها تغییر یافته، این درک اکنون وجود دارد که ناآرامی ها واقعا اهمیت دارند».
این روزنامه امریکایی به نقل از یکی از مقامات این کشور نوشت در پرتو توجه فزاینده کاخ سفید به آشوب سیاسی ایران، طی هفته گذشته هیلاری کلینتون در یک مهمانی غیر رسمی در وزارت خارجه 4 نفر از کارشناسان مسائل ایران را دعوت کرده و از آنان خواست ارزیابی شان را از قدرت و پویایی حوادث اخیر بیان کنند. یکی از موضوعات مورد بررسی در این جلسه صرف قهوه، این بوده که اگر تهران یک دفعه نسبت به دستیابی به توافق در مورد برنامه هسته ایش ابراز تمایل کند، ایالات متحده چگونه باید واکنش نشان دهد. کلینتون در این جلسه از حاضران سوال کرده که آیا ایالات متحده می تواند بدون از بین بردن امیدهای جنبش سبز به توافق با ایران دست یابد.
ایران در آستانه انقلاب؟! فریب خورده اید
نظر متحدان ایالات متحده هم در واکنش به رویکرد تازه امریکا متفاوت است. یک مقام ارشد عرب به مسوولان امریکایی گفت که هفته گذشته به مقامات وزارت خارجه اعلام کرده اگر آنها تصور می کنند ایران در آستانه انقلابی شبیه سرنگونی شاه است، فریب خورده اند.
والستریت ژورنال به نقل از مایکل اورن، سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن نیز نوشت: «بسیاری از کارشناسان اسراییلی به این جمع بندی رسیده اند که تحریم های پرهزینه دودستگی میان حکومت و مردم در ایران را افزایش خواهد داد».
مقامات ارشد امریکایی مدعی شدند که اوباما در پی تغییر حکومت به عنوان یک خط مشی در ایران نیست، بلکه واشنگتن نسبت به رویکرد مسیر دو طرفه متعهد است؛ یعنی تعقیب گفت و گو با هدف خاتمه دادن به برنامه هسته ای ایران در حالیکه فشارهای مالی فزاینده در صورت شکست گفت و گوها نیز دنبال می شود.
نظر شما